Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

55

Nvidia släpper Geforce Drivers 313.95 inför Crysis 3

Till den som planerar att dyka in i Crysis 3 Multiplayer Open Beta släpper Nvidia en ny drivrutin för grafikkorten i Geforce-serien med löften om bättre prestanda – inte bara i Crysis 3.

137

Acer: Windows 8 når ingen framgång

Acers styrelseordförande går hårt åt Windows 8, som ännu inte lyckats vända den dalande marknaden för persondatorer. Samtidigt säljer Google Chromebook bättre än väntat.

57

Podcast 18: "Fokus på forumet" (Joakim Pekkari, moderator)

Redaktionen bjuder in Joakim "vargeEEEEn" Pekkari till studion för att diskutera allt från moderering i forumet till fördelarna med västkusten. På vägen avhandlas ämnen som IKEA, wankelmotorer och fotografering.

6

Qualcomm söker mjukvaruingenjörer för ARM-servrar

Kretsjätten Qualcomm växer så det knakar och siktar nu på nya marknader. En platsannons antyder om en kommande satsning på servrar.

28

Passiva chassin för Intel NUC i antågande

Kylning utan fläktar står på tapeten när Silverstone och Tranquil presenterar passiva chassin för Intels minsting Next Unit of Computing.

13

Intels nya vd kan presenteras i februari

I maj månad avgår Intels vd Paul Otellini. Efterträdaren kan presenteras inom några veckor på en säljkonferens för partnertillverkare.

91

Half-Life landar för OS X och Linux

Vässa kofoten och ta på skyddsdräkten – nu är en testversion av Half-Life tillgänglig för OS X och Linux. Det innebär en gyllene chans att (åter)uppleva några av spelhistoriens mest klassiska ögonblick.

77

Logitech slutar med konsoltillbehör och fjärrkontroller

Förlusttyngda Logitech omstrukturerar verksamheten och stoppar flera produktkategorier, däribland fjärrkontroller och tillbehör för spelkonsoler.

61

AMD lanserar enkortsdator för utvecklare av inbäddade applikationer

AMD med samarbetspartners lanserar en ny enkortsdator för utvecklare med målet att påskynda utvecklingen av GPGPU-accelererade applikationer för inbäddade system.

463

Bahnhof erbjuder blockering av SVT Play för att slippa tv-avgift

Internetleverantören Bahnhof ger sig in i debatten om tv-avgift för internetanslutna enheter och erbjuder nu kunderna tjänsten TV Stopper – blockering av SVT Play.

43

Belkin förvärvar Linksys

Tillbehörsföretaget Belkin köper nätverksjätten Ciscos konsumentdivision Linksys.

61

AMD A-serien "Richland" går upp till 4,4 GHz

Den senaste rapporten om AMD A-serien "Richland" kompletteras nu med klockfrekvenser. Toppmodellen A10-6800K kan kliva upp till hela 4,4 GHz.

34

Podcast 17: "Jan-å"

Med förstärkning av Jacob Hugosson tacklar redaktionen kommande spelkonsoler och surdegshotell i ett nytt avsnitt av SweClockers Podcast. Dessutom utforskas svåruttalade produktnamn och den senaste kvartalsrapporten från AMD.

11

Arctic och AMD når överenskommelse om varumärket Fusion

AMD kan börja använda varumärket Fusion på nytt. Efter en dispyt med kylartillverkaren Arctic har de båda företagen nått en överenskommelse.

33

Leveranserna av SSD ökade med 129 procent under 2012

Sjunkande priser på minneskretsar och ökande efterfrågan på tunna och lätta datorer ger en skjuts åt SSD-enheterna. Under fjolåret ökade leveranserna med hela 129 procent.