Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

61

AMD anklagar före detta anställda för dokumentstöld vid övergång till Nvidia

Fyra före detta anställda hos AMD anklagas för att ha stulit hundratusentals elektroniska dokument i samband med att dessa gått över till konkurrenten Nvidia.

41

Irrational Games publicerar systemkraven för Bioshock Infinite

Utvecklarstudion Irrational Games släpper de officiella systemkraven för Bioshock Infinite. Ett modernt grafikkort ur generation DX11 och en fyrkärnig processor rekommenderas.

101

Sony och Microsofts nya spelkonsoler offenttliggörs innan sommaren

Konsoljättarna Sony och Microsoft är på väg mot ett generationsskifte. Enligt analytiker kan spelmässan E3 därmed bli den viktigaste sedan millennieskiftet.

34

Intel släpper Media SDK 2013 – Quick Sync för öppen källkod

Snabbare kodning av video står på menyn när Intel släpper Media SDK 2013 och gör det möjligt för utvecklare att lägga till stöd för acceleration via Quick Sync.

64

Microsoft sålde en miljon Surface RT

Försäljningen av Microsofts första surfplatta med Windows RT når inte upp till företagets mål, men slår analytikernas förväntningar. Den mer påkostade Surface Pro väntas få ett större genomslag.

27

Powercolor släpper överklockningsmjukvaran Powerup Tuner V0.2

Grafikkortstillverkaren Powercolor är senast ut med mjukvara för överklockning och övervakning av företagets egna grafikkort.

29

Intel Ivy Bridge-E levererar DDR3-1866 och 40 kanaler PCI-E 3.0 i november

Mot slutet av året släpper Intel processorfamiljen Ivy Bridge-E, som med sex kärnor och påkostade finesser går in som de lyxigaste modellerna i konsumentklassen.

35

Toshiba spår ljus framtid för hybridhårddiskar

Hårddiskar med inbyggt flashminne har ännu inte fått något större genomslag. Tillverkarna räknar däremot med ett uppsving i samband med det ökade intresset för ultratunna datorer.

39

3M visar pekskärm på 84 tum

Amerikanska 3M Touch Systems spänner musklerna och klämmer till med en kapacitiv pekskärm på 84 tum. Dessutom ska ännu större storlekar vara i antågande.

32

Asrock introducerar 990FX Extreme9 – värstingmoderkort för AMD AM3+

Moderkortstillverkaren Asrock släpper loss en ny lyxmodell för processorerna i AMD FX-serien. Bland finesserna märks stöd för upp till tre grafikkort samt extra påkostad strömförsörjning.

54

Sony satsar på 4K-TV under CES 2013

Japanska Sony må ha det motigt ekonomiskt, men det hindrar inte företaget från att slå på stora trumman under CES 2013. I montern syns flera nyheter, och en tydlig satsning på högupplösta tv-apparater.

67

Micron och Crucial tillkännager M500 SSD på närmare en terabyte

För den som suktar efter större SSD-enheter levererar Micron med dotterbolaget Crucial. M500-serien kommer finnas i upp till 960 GB och syskonserien M.2 möjliggör högre kapacitet i Ultrabook-datorer.

34

Asus offentliggör Memo Pad på sju tum med lågt pris

Asus höll locket på för den nya surfplattan Memo Pad till efter CES 2013. Det handlar om en prispressad modell som dyker upp senare i vår, vars utseende påminner om Nexus 7.

231

SweClockers provkör Oculus Rift på CES 2013

Amerikanska Oculus är på plats under CES 2013, givetvis med VR-headsetet Rift i packningen. SweClockers utsända tar tillfället i akt att jaga snöflingor i tre dimensioner. 

124

Intels framtida "Broadwell"-processorer kan vara fastlödda på moderkortet

Nya rön bekräftar tidigare rykten om att stora delar av Intels framtida utbud processorer kommer lödas fast direkt på moderkortet. Det ser ut att handla om främst budgetmodellerna.