Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

26

Förhandstitt på Radeon HD 4750

Inom kort lanserar AMD grafikprocessorn RV740 som företagets första krets tillverkad i 40 nanometer. Nu har en förhandstitt publicerats med ett grafikkort som använder den nya processorn.

130

The Pirate Bay-rättegången: Dag 7

I dagens rättegång har representanter för IFPI och Antipiratbyrån förhörts. Båda har laddat ned upphovsrättsskyddade verk via The Pirate Bay vilket är en del av bevisningen mot männen bakom sajten.

57

Phenom II X3 förvandlas till X4

AMDs nylanserade Phenom II X3 är egentligen fyrkärniga processorer med en inaktiverad kärna. Nu rapporterar användare att en enkel BIOS-inställning kan aktivera den sista kärnan.

17

Asus visar upp liten tablet

Det har dykt upp fotografier och information om Asus Eee PC T91, en kombinerad tablet-PC och netbook.

94

Fem SSD-enheter

Vi är på väg in i en tid där flashminnesbaserad lagring börjar bli ett hållbart alternativ till våra mekaniska hårddiskar. SweClockers har tagit en titt på ett antal aktuella enheter och utvärderar om tekniken har hunnit bli mogen för allmänheten än.

78

Sämre försäljning av Mac

Försäljningen av Windowsbaserade persondatorer har ökat medan Appleförsäljningen minskat. Apples påkostade datorer är inte lika eftertraktade i lågkonjunkturer.

27

Biljetter till Birdie släpps den 28 februari

Birdie är namnet på ett datorevenemang (läs LAN) strax utanför Uppsala. Tillställningen är i grund och botten ett scene-party vilket innebär att fokus i huvudsak ligger på grafiskt skapande, musik och programmering.

51

Inget klockfrekvenskrig från AMD

Advanced Micro Devices står fast vid strategin att fokusera på mellanklassen. Processortillverkaren kommer inte att konkurrera mot Intel med hjälp av högre klockfrekvenser.

29

Fler Geforce GTX utan referensdesign väntas

Nvidia kommer att börja sälja separata grafikprocessorer. Detta kan leda till mer varierande grafikkortsdesigner från tredjepartstillverkare.

83

Radeon HD 4890 har samma antal streamprocessorer

AMD:s uppgraderade Radeon HD 4870 kommer endast att ha högre klockfrekvenser. Prestandaökningen kan därför bli lägre än förväntat.

53

Mystisk film visar nya Mac Mini

En film på Youtube sägs föreställa nästa version av Mac Mini.

30

Windows 7 RC1 i april

Microsoft planerar att släppa nästa utvecklingsversion av Windows 7 i april.

31

Nvidia Ion med Nano

Nvidia kommer att lansera en liten stationär dator baserad på Vias processor Nano. Detta trots rykten att samarbetet mellan de två tillverkarna upphört.

165

Catalyst 9.2 ute nu

AMD har idag släppt en ny version av drivrutinen Catalyst. Nyheter i version 9.2 är högre prestanda och buggfixar.

80

Nytt världsrekord i 3DMark06

Team Finland har slagit ett nytt världsrekord i 3DMark06. Datorn är utrustad med Phenom II och Radeon HD 4870 X2.