Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

21

Ny serie datorlådor från Asus

Taiwanesiska Asus har sedan tidigare flera datorlådor på den svenska marknaden. Nu lanserar företaget Vento TA-U, en ny serie exklusiva chassin för ATX och Mini-ATX.

23

Nvidia byter forskningsledare – satsar på GPGPU

Grafikortstillverkaren Nvidia anställer en ny forskningsledare. Nytillträdde William Daily har en bakgrund som kan ge ledtrådar om företagets framtidsplaner.

76

Fullt stöd för OpenGL 3.0 med Catalyst 9.1

AMD släpper årets första drivrutin för grafikkort i Radeon-serien. Nytt i version 9.1 är främst buggfixar, men även en del nya funktioner.

20

Samsung presenterar rekordstora minneskretsar

Minnesmoduler med kapacitet för 32 gigabyte kan bli verklighet inom en snar framtid. Samsung har utvecklat DDR3-kretsar som rymmer hela fyra gigabit.

4

Snabba minnen i trippelkit från Mushkin

Mushkin lanserar två nya paket DDR3-minnen i XP-serien, samtliga med hastighetsklassningen PC3-15000.

68

Samsung introducerar ny jättehårddisk

För bara någon dag sedan kom Western Digitals två terabyte stora modell ut på marknaden. Nu svarar Samsung med en egen jättehårddisk med kapaciteten 1,5 TB.

6

Hwinfo32 uppdateras till version 2.37

En ny version av det mångsidiga verktyget Hwinfo32 har dykt upp på nätet. Bland nyheterna syns stöd för flera nya grafikkort samt Intels kommande hybridprocessor Havendale.

20

XFX Geforce 9400 GT Fatal1ty i lågprofil

Tillverkaren XFX gör gemensam sak med gamingkändisen Johnathan ”Fatal1ty” Wendel och lanserar ett inte så kraftfullt grafikkort i lågprofil.

32

Hårddisktillverkare utvecklar standard för kryptering

Flera stora hårddisktillverkare har gemensamt tagit fram en ny standard för hårddiskkryptering. Framöver kan detta leda till fler produkter med transparent kryptering av hela lagringsutrymmet.

87

Fujitsu Siemens Amilo Graphicbooster

Spel på bärbara datorer har aldrig varit någon höjdare. Detta kan komma att ändras med hjälp av AMD:s nya gränssnitt XGP som flyttar ut grafikkortet ur datorn. SweClockers testar Fujitsu Siemens externa grafikkort Amilo Graphicbooster som bygger på den nya tekniken.

7

Billigare nätdelar i Cooler Master Real Power Pro-serien

När de kraftfullaste nätaggregaten stjäl all uppmärksamhet är det lätt att glömma bort de klenare men desto billigare modellerna på marknaden. Cooler Master introducerar nya nätdelar för den som inte har behov av kilowatt i datorlådan.

32

EVGA introducerar överklockat Geforce GTX 285

Grafikkortstillverkaren EVGA har släppt ytterligare ett grafikkort baserat på Geforce GTX 285. Denna gång är det en ny modell i den kraftigt överklockade FTW-serien.

25

Stryktåliga datorer från Panasonic

Japanska Panasonic lanserar två nya bärbara datorer som ska tåla extra mycket misshandel. Bland finesserna syns stötdämpade hårddiskar och ett fuktskyddat hölje som uppfyller militärstandard.

25

Gigabyte anordnar överklockningstävling

För det andra året i rad drar Gigabyte Open Overclocking Championship igång. Svenska överklockare har chansen att delta i den nordiska uttagningen.

9

Nytt nätaggregat från Nexus

Holländska Nexus är kanske mest känt för förhållandevis billiga och välljudande fläktar, men företaget har fler produkter i sortimentet. Senast ut är ett nätaggregat med effekten 850 watt.