Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

30

Flerkärniga Athlon är nästa budgetprocessor från AMD

Senare under våren och sommaren lanserar AMD budgetprocessorer baserade på Phenom II-arkitekturen. Nu har mer information dykt upp om de nya Athlonmodellerna.

53

Nästa Core i7 har sex kärnor

Nästa generation Intel Core i7 har hela sex kärnor, eller tolv virtuella med Hyperthreading. Detta avslöjar Intel i ett pressmeddelande.

14

Asus planerar liten värsting för Core i7

Användare som tycker om kompakta moderkort är vana vid att tumma på funktionerna. Asus Rampage II Gene är dock allt annat än en kompromiss.

28

Geforce 182.05 Beta ger bättre prestanda i fem spel

Drivrutinerna Geforce 182.05 (beta) bjuder på högre bildfrekvenser än tidigare. Utvecklarna lovar bättre prestanda i fem populära speltitlar.

40

TSMC kan påverka grafikkortens klockfrekvenser

Nästa generation GPU tillverkas i 40 nanometer. Nu ryktas det om att den modernare tillverkningstekniken inte är det tekniska genombrott som AMD och Nvidia hoppats på.

42

Asus Eee PC dyrare den 1 mars

Den som planerar att köpa en Eee PC får passa på. Snart höjer Asus priserna i vissa fall med upp till 20 procent.

206

EU säger ja till datalagring

EU har idag röstat mot en invändning som kan stoppa datalagringslagen. Sverige blir därför skyldig att införa lagen, som tvingar internet- och teleleverantörer att logga kundernas kontaktnät.

16

Clarksdale är Intels nya hybridprocessor

Intel har skrotat hybridprocessorerna "Havendale" och "Auburndale" till förmån för en mer avancerad ersättare. Nya uppgifter avslöjar "Clarksdale" och "Arendale".

71

Snabbare trådlöst kan ge sladdfria skärmar

Intel utvecklar en ny teknik som gör det möjligt att sända upp till tre gigabit per sekund genom luften.

10

Första moderkortet för AM3 från Biostar

Biostar visar upp ett nytt moderkort för AMD:s nylanserade plattform AM3.

29

Två nya Core i7 nästa kvartal

I november lanserade Intel tre stycken Core i7-processorer. Nyligen dök det upp information om en fjärde modell, och enligt nya rykten planerar Intel ytterliggare en.

6

Intel sparar in på Developer Forum

Tre gånger per år håller Intel i mässan Intel Developer Forum, där den stora processortillverkaren visar upp all ny teknik. Nu ställer Intel in en av mässorna.

27

AMD Phenom II för AM3 i svenska butiker

AMD lanserar fem nya Phenom II-processorer. Dessa dyker nu upp i svenska datorbutiker.

99

Intervju med anställda på 3Dfx

Den som var med på det glada 90-talet kommer ihåg grafikföretaget 3Dfx, som revolutionerade marknaden med de första överkomliga 3D-acceleratorerna för persondatorer. Nu har en gammal film där anställda intervjuas dykt upp på nätet.

26

Fler Intelprocessorer pensioneras

Den långlivade Core 2 Quad Q6600 går i pension den 8 maj. Nu är det dags för ytterligare en rad processorer att försvinna från marknaden för gott.