Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

47

Asus Eee PC 1000HE – pris och lanseringsdatum

Netbooken Eee PC 1000HE visades upp på CES i början av januari. Nu är det dags för den nya modellen att göra entré på marknaden.

62

Antec Skeleton

I slutet av förra året visade Antec upp ett nytt chassi utvecklat för den sanna hårdvaruentusiasten. Vi pratar självklart om Skeleton. Följ med när SweClockers slänger ett getöga på den ovanliga skapelsen.

114

Asus lanserar rekordsnabb gaminglaptop

Asus W90 är namnet på en ny gaminglaptop som slår världsrekord i 3DMark 2006. Hemligheten är ett inbyggt Mobility Radeon HD 4870 X2.

14

Koolance levererar vattenblock för Geforce GTX 285 och 295

Vattenkylningsspecialisten Koolance har utvecklat block för Nvidias senaste grafikkort Geforce GTX 285 och 295.

37

Zeptos försäljning kraschlandar

Den danska datortillverkaren Zepto Computers redovisar oroande låga siffror för 2008. Samtidigt framkommer uppgifter om att tillverkaren lägger ned i 14 länder och att 25 procent av de anställda sägs upp.

18

Intel skrotar hybridprocessor

I slutet av 2008 beslutade AMD att skjuta upp sin kombinerade CPU och GPU. Nu går Intels motsvarighet Havendale samma öde till mötes.

30

MSI förbereder billigt X58-moderkort

Taiwanesiska MSI följer trenden och lanserar ett förhållandevis billigt moderkort för Intel Core i7.

124

"Atom skadar mjukvaruindustrin"

Nvidias vd Jen-Hsun Huang ser faror med de små och billiga bärbara datorerna. I en intervju berättar han om att Intels processor helt enkelt är för klen för att köra moderna program, vilket i förlängningen kan skada mjukvaruindustrin.

139

Nästa version av Windows 7 är Release Candidate

Microsoft meddelar via utvecklingsbloggen att det inte blir någon Windows 7 Beta 2. Istället siktar mjukvarujätten på en fullfjädrad Release Candidate.

22

Nexus lanserar ljuddämpat chassi

Holländska Nexus lanserar en ljuddämpad datorlåda inklusive nätaggregat.

33

AMD och Nvidia mot 40 nanometer

Grafikkortstillverkarna AMD och Nvidia är på väg att gå över till 40 nanometers tillverkningsteknik. Nu har nya uppgifter om de kommande modellerna presenterats.

14

OCCT Perestroika 3.0.0 redo för nedladdning

Den tredje utgåvan av stabilitetstestet Overclock Checking Tool kommer med flera intressanta nyheter. Bland funktionerna märks numera möjligheten att pressa grafikkortet och nätaggregatet till det yttersta.

15

Nvidia släpper PhysX 9.09.0121 WHQL

En ny version av Nvidias programvara för fysik har dykt upp på tillverkarens webbplats. Bland nyheterna märks optimeringar för Geforce GTX 285 och 295.

83

Intel förbereder processor med åtta kärnor

Fyrkärniga processorer finns i nästan alla prisklasser, men fler kärnor än så har länge varit sällsynt på x86-marknaden. Nu visar Intel upp en åttakärnig modell som bygger på Nehalem.

15

Dreamhack till Göteborg

Datorfestivalen Dreamhack gör ett avtramp på Svenska Mässan lagom till påskloven börjar.