Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

85

Catalyst 8.11 ger blåskärmar

Den senaste drivrutinen till Radeon bjuder bland annat på prestandaförbättringar och buggfixar. Versionen har dock introducerat nya problem – användare rapporterar om blåskärmar.

75

TLB-bugg i Core 2 och Core i7

Förra året blev AMD ökända för den så kallade TLB-buggen i Phenom. Nu skriver hårdvarusajter att Intel Core i7 har liknande problem. SweClockers undersöker vad som egentligen stämmer.

5

Dreamhackbloggarens rapporter

Användaren "cheeseshred" vann ett ett påkostat paket hårdvara och en resa till Dreamhack Winter. Från evenemanget rapporterade han till nyfikna läsare i SweClockers forum.

68

GTA IV ställer höga systemkrav

Grand Theft Auto IV släpps på onsdag till PC. Flera recensioner bekräftar att det krävs en kraftfull dator för att klara av den vackra miljön.

10

Tre nya processorer från Intel

Intel presenterar tre nya processorer. Samtliga för sockel 775.

12

BMW först med Microsoft Surface

Biltillverkaren BMW är först med att nyttja Microsoft pekskärmsteknik Surface i butiker och montrar.

43

Gott och blandat från Dreamhack Winter 2008

Knappt ett dygn har gått sedan Dreamhack stängde portarna för årets stora event. SweClockers avslutar bevakningen med bilderna som blev över.

63

Qpad och Beyerdynamic lanserar lyxigt gamingheadset

Svenska Qpad har tillsammans med de tyska hifi-experterna på Beyerdynamic lanserat ett gamingheadset utöver det vanliga.

24

Asus på Dreamhack

Komponentjätten Asus slog på stora trumman och smällde upp en av mässans största montrar. I ett myller av datorer erbjöds besökarna bland annat överklockning i världsklass.

131

Nvidia förbereder för namnbyten

I höstas började det ryktas att Nvidia kommer att byta namn på Geforce 9-serien, för att få ett mer övergripligt produktsortiment. Nu har de nya namnen dykt upp i en drivrutin.

34

Microsoft utvecklar DirectX 10 för x86

Microsoft håller just nu på att implementera DirectX 10 för x86-processorer. I Windows 7 kommer DX10-spel att fungera, även med äldre grafikkort.

58

Dreamhack Winter 2008

Dreamhack Winter är årets mest omtalade upplaga av världens största datorfestival. SweClockers utsända bjuder på en guidad tur mellan rader av hungriga datorspelare, entusiastiska utställare och nyfikna besökare.

48

Netbooks ger Intel huvudbry

Försäljningen av netbooks går inte som Intel planerat. Istället för att öppna upp nya marknader säljer de billiga datorerna i existerande, och påverkar försäljningen av dyrare system.

31

PNY på Dreamhack

Världens största datorfestival är i full gång. SweClockers hälsar på hos minnes- och grafikkortstillverkaren PNY i ett första reportage.

88

Intel satsar på att bräcka AMD:s överklockning

AMD demonstrerade nyligen Phenom II:s överklockningsförmåga genom att pressa upp en Phenom II till nästan 6 GHz. Nu planerar Intel en egen demonstration, där de hoppas på att nå 7 GHz.