Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

97

Snabbkoll: Ska du köpa ny TV i år?

Det är nytt år och då är det dags att göra en inventering av hårdvaran i hemmet. Ska du köpa ny TV i år?

19

Halow Wifi når upp tre kilometer i nytt test

Wifi-lösningen ska användas för IoT-enheter och i större byggnader. Det nya systemet ska komplettera Wifi 6 och 7 - snarare än att konkurrera med dem.

51

44 år efter lanseringen – nu kommer sudo till Windows

Microsoft råkade nyligen släppa en betaversion av Windows Server som avslöjar att Windows 11 snart får ett kommando för att köra enstaka kommandon som administratör.

30

Lamptron avtäcker luftkylare med HDMI-kontakt

Det är inte bara AIO-kylare, fläktar och chassin som förtjänar att bestyckas med skärmar tycker tillverkaren Lamptron.

187

Fler rippar musik från Youtube

Antalet internetanvändare som hämtar olagligt delad musik ökar, men de flesta går inte via traditionella fildelningstjänster utan rippar musik från Youtube.

39

Google lägger ned funktionen cachade sidor

Tills nyligen har det gått att öppna sidor länkade från Googles sökresultat som de var när företaget senast indexerade dem.

40

Övertäckt kamera räcker inte – ljussensorer kan läsa av lösenord

Forskare vid MIT har upptäckt att det går att använda moderna mobiltelefoner och bärbara datorers ljussensorer för att läsa av en lösenkod.

76

Nvidia lanserar Geforce RTX 3050 6 GB – lägre minnesmängd och sämre prestanda

För dig som tycker att såväl minnesmängden som prestandan ligger på en för hög nivå hos Geforce RTX 3050 introducerar nu Nvidia en lösning på problemet.

27

Krönika: Ge mig en cyberhjärna nu, tack!

André anammar sin inre P12-persona och är taggad till tusen av Neuralink-framgång och vad det betyder för Cyberpunk-framtiden.

39

Integrerade kretsar har slutat bli billigare per transistor

Inte sedan tillverkarna använde 28-nanometersprocesser har kostnaden per transistor sjunkit, avslöjar en analys från Google.

117

Helgsnack: Vilka datorbutiker saknar du?

Genom tiderna har det funnits drivor av datorbutiker som erbjudit hårdvara och support till kunder, men många har trillat av pinn. Vilka saknar du?

69

Youtube passerar 100 miljoner Premium-prenumeranter

Antalet användare med Youtube Premium eller Youtube Music Premium är nu över 100 000 000 när Google räknar användare med prova på–prenumeration.

162

Disney följer Netflix – sätter stopp för lösenordsdelning

Disney Plus och Hulu har infört förbud för kunder att dela konton med personer utanför det egna hushållet och användare har fram till 14 mars på sig att sluta.

13

Nu kan du spela Doom – på celler

MIT-studenten fick förstapersonsklassikern att simuleras av celler i en mikrotiterplatta.

114

Nu börjar Netflix kasta ut kontosnyltare

Trots Netflix satsning att ta betalt för extra medlemmar har det varit möjligt att dela konton med andra utanför hemmet, men nu sätter Netflix stopp för detta.