Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

181

Webhallens nya VD vill locka tillbaka spel- och datorintresserade

Webhallens nya vd Trygve Hillesland tacklar läsarnas stora frågor. Den norske företagsledaren ska bli mer närvarande i verksamheten och ändra om priser, sortimentet och butiker.

39

Skärmrelaterade ögonproblem bland barn ökar

Ögonläkare och optiker tar emot allt fler besök från barn som fått skärmrelaterade ögonproblem – många under fem år.

Sponsras av Atea
74

Från PC till Mac på Hästens

Anrika Hästens sängar har gått igenom många förändringar i sin produktion genom åren. Vi besökte fabriken i Köping för att undersöka den senaste.

50

Microsoft fasar ut klassiska Wordpad

Efter höstens tillkännagivande att klassiska ordhanteraren Wordpad ska försvinna har Microsofts utfasning av mjukvaran inletts.

11

Ipad Pro med OLED-skärm kan få Face ID på långsidan

Apples kommande nya Ipad Pro-modeller med OLED-paneler ser ut att vara bättre anpassad för att användas i landskapsläge.

107

Spotify till attack mot Apples EU-eftergifter

Spotify kallar Apples ändringar inom EU för att följa reglerna under rättsakten om digitala marknader för en ”komplett och total fars”.

20

Palworld passerar två miljoner aktiva spelare

Den oväntade megahiten Palworld har blivit det andra spelet någonsin att klättra över två miljoner aktiva spelare samtidigt på Steam.

76

Netflix vd dissar Apples Vision Pro

Greg Peters, en av Netflix två vd:ar, förklarar varför streamingtjänsten inte tänker släppa någon applikation för Apples headset.

72

Nintendo Switch 2 uppges ha 8 tums LCD-display

Nya uppgifter upprepar tidigare information och gör gällande att uppföljaren till Nintendo Switch hoppar över OLED-display.

71

Krönika: Så småningom blir vi alla hackade

Efter två enorma läckor, cyberattacken mot Tietoevry och en artikel om cybersäkerhet har Edin insett att den digitala världen är lika fascinerande som skrämmande.

17

Google släpper beta av Chrome för Windows på ARM

Intresset för Windows på ARM är svalt och Google konkurrerar med sitt eget Chromebook OS, men nu är en ARM-optimerad version av Chrome för Windows på väg.

86

Helgsnack: Skryt med benchmarkresultat från Cinebench!

Vem har egentligen snabbast datamaskin på SweClockers? Det ska vi ta reda på i veckans helgsnack!

45

Reddit-användare kyler RTX 3080 passivt med enormt kopparblock

Kopparblocket mäter 5 × 7,5 × 30 centimeter och väger därmed runt tio kilogram.

55

Microsoft säger upp 1 900 spelutvecklare, huvudsakligen på Activision Blizzard

Xbox-tillverkaren ska minska personalstyrkan i speldivisionen från 22 000 till 20 100, och majoriteten får gå från nyligen förvärvade Activision Blizzard.

74

Skattereduktioner utlovas för batterier som lagrar egenproducerad el

Skattereduktioner för grön teknik ska gälla för batterier vid lagring av egen el, menar myndigheten.