Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

Sponsras av IT-Total
16

Bevisa dina kunskaper och utvecklas inom nätverkssäkerhet

Vill du bevisa dina kunskaper inom nätverkssäkerhet? Nu har du chansen att göra just det och vinna en certifiering värd 13 000 kronor.

118

Veckans fråga: Hur mycket får en stationär dator kosta?

Cashen dom tas, sjunger Dogge Dogelito i den klassiska Latin Kings-dängan. Samma gäller när det ska köpas dator. Hur mycket ska en dator egentligen kosta?

10

2023 blev rekordår för Microsoft – efter uppsägningarna

Enligt en ny kvartalsrapport har bolagets omsättning ökat med 49 procent – trots uppsägningar.

21

Samsungs GDDR7 väntas bli 54 procent snabbare än föregångaren

De nya minneskretsarna kan ingå i Nvidias serie grafikkort som släpps senare i år.

4

Här är musen som kör Windows 11

Youtube-kanalen Electo har byggt en minst sagt udda dator som ryms i en fungerande (nåja) mus med inbyggd skärm.

35

Microsoft stämmer in i kritiken mot Apple

Efter Epic och Spotify är det nu Microsofts tur att kritisera de ändringar på IOS och App Store som Apple har bestämt sig för att genomföra i EU.

Sponsras av TP-Link
24

Testpilot: TP-Link Deco BE65 – snabbt mesh-system med WiFi 7

Testpiloten Björn Endre sätter tänderna i mesh-systemet TP-Link Deco BE65, som är tidigt ute med stöd för den nya snabba trådlösa standarden WiFi 7.

30

Cooler Master lanserar X Mighty – nätaggregat på upp till 2 800 W

Cooler Master har officiellt lanserat nätaggregaten i serien X Mighty som utöver fräsigt produktnamn erbjuder hög verkningsgrad och dubbla 12VHPWR-kontakter.

54

Klassiska Warcraft-spelen nu tillgängliga via Battle.net

För att fira att Warcraft-universumet fyller 30 år har Blizzard gjord klassiska Warcraft och Warcraft II tillgängliga att köpa via Battle.net.

Sponsras av Philips Evnia
33

Tävlingsdags! Svara på frågor och vinn ultrabred Evnia med QD OLED

Gamingskärmen Evnia 49M2C8900 imponerade på SweClockers testpilot och här kommer chansen att vinna ett alldeles eget exemplar. Var med och tävla!

40

Japan slopar krav på disketter för att lagra dokument

Efter en två år lång kamp har landets digitaliseringsministerium vänt kravet på disketter för att hantera information i offentlig sektor.

176

Första människan har fått Neuralink-implantat enligt Musk

Implantantutvecklarna fick godkänt att pröva tekniken på människor i höstas, nu visar det första försöket "lovande resultat", enligt miljardären.

11

Så mycket långsammare blir grafikkort via Oculink

Oculink har funnits länge på serversidan men är nytt på konsumentdatorer. Kontakten utlovar högre hastigheter än Thunderbolt 3/4 i väntan på Thunderbolt 5.

58

Drömjobbet? Tyskt järnvägsbolag letar Windows 3.11-admin

Järnvägsbolaget är på jakt efter en Windowsadministratör på konsultbasis för ett uppdrag som involverar Windows 3.11 och MS-DOS.

38

Säkerhetsexpert från forumet tipsar – så surfar du säkert

SweClockers-medlemmen JoOngle har i flera år jobbat inom IT-säkerhet och delar nu med sig av sina största lärdomar från branschen.