Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

62

Tävla och vinn hårddiskar från Seagate och 1 000 kronor i presentkort på Steam

Är du mästare på T-shirts och gillar vargtröjor? Designa en tröja enligt temat Seagate Ironwolf och vinn hårddiskar samt presentkort på Steam!

45

Nintendo döms till 80 miljoner kronor i skadestånd för patentintrång

Efter en fyra år lång rättsprocess döms nu Nintendo till att betala 80 miljoner i skadestånd. Detta då de använt teknik tillhörande ett annat bolag i sina Wii Remote-kontroller.

25

Total War: Warhammer 2 får systemkrav

Senare under månaden är det dags för en ny del i den populära spelserien Total War. Inför lanseringen går nu utvecklarna Creative Assembly ut med systemkrav för speltiteln.

10

Fredagspanelen 139: Radeon RX Vega 56 säljstartas, PCI Express 5.0 och TV-licensen

I veckans avsnitt av Fredagspanelen blir det snack om säljstarten av AMD:s grafikkort Radeon RX Vega 56, avskaffandet av tv-licensen och ett flertal nyheter från IFA-mässan i Berlin.

477

Enig riksdag står bakom slopande av Radio- och TV-avgiften

Samtliga riksdagspartier uppges stå bakom slopandet av Radio- och TV-avgiften till förmån för en skatt, någonting Kirunas kommunalråd menar blir ett hårt slag mot kommunens jobbtillfällen.

43

Apple håller evenemang den 12 september

Enligt tradition bjuder Apple in till ett evenemang den 12 september där en ny generation Iphone väntas stå i centrum ihop med mjukvaruuppdateringar för IOS.

45

EVGA Supernova G3 550 och 750 W

EVGA är tillbaka med den tredje inkarnationen av sin storsäljande nätaggregatsserie Supernova, där två färska modeller tar plats i SweClockers testlabb för en ordentlig genomgång.

18

AMD lanserar Ryzen Threadripper 1900X

Med fokus på goda anslutningsmöjligheter till ett konkurrenskraftigt pris sjösätter AMD Ryzen Threadripper 1900X, som gör toppmodellerna 1920X och 1950X sällskap i prestandatoppen.

7

Toshibas minnesförsäljning drar ut på tiden – har inte hittat någon köpare

Trots tidigare uttalande om motsatsen berättar nu Toshiba att de inte hittat en lämplig köpare för företagets minnesverksamhet. Detta blir tredje gången företaget missar sin egen deadline.

13

Acer visar Predator Orion 9000 på IFA 2017

Acer besöker återigen mässan IFA i Berlin och gör entré med en stationär speldator ämnad för att spela i mycket hög upplösning, närmare bestämt 8K UHD.

13

TCL återupplivar varumärket Palm 2018

Efter att ha legat i dvala under en längre tid lanserar TCL nya Palm-enheter nästa år. Det väntas handla om en eller flera smarta telefoner med Android som operativsystem.

17

Asus tillkännager VR-headset för Windows Mixed Reality

Kort efter Dell tillkännager Asus sitt Windows Mixed Reality Headset, där bolaget hoppas sticka ut med en design inriktad på god komfort för långtidsanvändning.

40

LG avtäcker flaggskeppstelefonen V30

LG följer upp förra årets V20 med en ny telefon i samma serie, vilken bland annat utrustas med en OLED-skärm på 6 tum och upp till 128 GB lagringsutrymme.

44

Acer Predator X35 är ultrabred skärm med HDR, hög upplösning, 200 Hz med G-Sync

Ett bredare bildförhållande med hög upplösning och uppdateringsfrekvens utgör Predator X35 från Acer, som efter en visning på Computex 2017 tar skärmen till årets IFA-mässa.

16

Testpilot: Corsair Void Pro RGB USB

Testpiloten "TheMadPanda" sätter Corsairs nya inkarnation av headsetet Void på prov, där den nya Pro-versionen bland annat utrustas med USB-anslutning och RGB-belysning.