Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

64

SweClockers gästar 99:s uppesittarkväll för nästa generations Iphone

Klockan 19:00 drar Apples årliga Iphone-evenemang igång. Redan nu pågår försnack med 99, som gästas av SweClockers egen Jacob Hugosson.

114

Amerikansk återförsäljare tillämpar prispålägg för att skrämma bort miners

I ett försök att minska antalet grafikkort som säljs för brytandet av kryptovalutor, inför nu den amerikanska återförsäljaren Microcenter ett rejält prispålägg vid köp av flera grafikkort.

38

NES Classic Edition släpps på nytt 2018

Nyligen meddelade Nintendo att de ökat produktionen av SNES Classic Edition. Kort efter detta bekräftar de nu att föregångaren NES Classic Edition återlanseras under nästa år.

34

Microsoft bekräftar prestandaproblem i spel med Creators Update

Microsoft meddelar nu att de skickat ut en ny uppdatering till Windows Insider-medlemmar. De hoppas att denna ska åtgärda prestandaproblem i spel med Creators Update.

7

Samsung utökar produktionen med 11 nanometer och EUV-teknik

Nyligen erövrade Samsung tronen som världens största kretstillverkare. I ett pressmeddelande talar bolaget om stundande förändringar för att ytterligare öka produktion och utbud.

51

Nintendo ökar produktionen av SNES Classic Edition

Nu meddelar Nintendo att de ökat produktionen av kommande SNES Classic Edition. Detta för att kunder inte ska behöva köpa enheter i andra hand till överpris efter lanseringen.

153

AMD prissänker Ryzen 7 1800X hos Komplett, Webhallen och Inet i 14 dagar

Inför Intels Coffee Lake-lansering drar AMD igång en begränsad kampanj, där Ryzen 7 1800X prissänks till strax under 4 000 kronor fram till löning den 25 september.

53

Intel Coffee Lake prislistas i Europa

Annalkande Coffee Lake med upp till tolv trådar är Intels svar på AMD Ryzen. Nu hittar prisuppgifter för en rad modeller ut på webben.

40

SweClockers gästar 99:s uppesittarkväll om Apples evenemang den 12 september

Om ett dygn går Apples traditionsenliga Iphone-evenemang av stapeln, tio år efter att den första modellen såg dagens ljus. Häng med 99 på uppesittarkväll som gästas av SweClockers!

32

Gigabyte bekräftar lanseringsdatum för Intel "Coffee Lake" och styrkretsen Z370

Kort efter att datumet för Coffee Lake hittat ut på webben bekräftas uppgifterna av Gigabyte, som skriver ut den 5 oktober 2017 på en bild av ett kommande Z370-moderkort.

40

AMD Vega 11 i antågande – Vega 20 på 7 nanometer kan tillverkas av TSMC

Problem med paketeringen av Vega 10 med tillhörande HBM2-minne gör att AMD tittar på nya samarbetspartner, samtidigt som bolaget siktar på färre mellanhänder för Vega 20 på 7 nanometer.

43

G.Skill lanserar DDR4-minnen i 4 600 MHz

DDR4-standardens ursprungliga 2 133 MHz är sedan länge omsprunget, men minnestillverkarna fortsätter ihärdigt att öka hastigheterna. Senast ut är G.Skill med en nykomling i Trident Z-familjen.

26

Samsung Galaxy Note 8 slår förbokningsrekord

Trots ett explosivt 2016 med lanseringen av Galaxy Note 7 kan Samsung nu meddela att försäljningen av årets uppföljare har slagit tidigare förbokningsrekord.

139

Disneys strömningstjänst tar Star Wars och Marvel från Netflix

När Disney i augusti avslöjade att de arbetar på en strömningstjänst klargjordes det att delar av företagets material försvinner från Netflix. Nu ska också Star Wars och Marvel avlägsnas.

26

Testpilot: Arctic Freezer 33

Prestanda kostar, både i värmeutveckling och den ljudnivå som medföljer kylningen. Arctic försöker råda bot på detta med sin semi-passiva CPU-kylare Arctic Freezer 33.