Lanseringar: Far Cry 3: Blood Dragon, Leviathan: Warships

Far Cry 3: Blood Dragon

Egenskap

Värde

Titel

Far Cry 3: Blood Dragon

Lanseringsdatum

2013-05-01

Plattform

Windows, Xbox 360, Playstation 3

Spellägen

Enspelarläge

Utgivare/Utvecklare

Ubisoft/Ubisoft Montreal

Genre

FPS/Shooter

DirectX-version

11.0

Systemkrav (Rek)

  • Windows XP SP3, Windows Vista, Windows 7, Windows 8

  • 2.93 GHz Intel Core i3-530, 3.10 GHz AMD Phenom II X2 550

  • Nvidia Geforce GT 640, AMD Radeon HD 4850

  • 4 GB RAM

Far Cry 3 lanserades i slutet av november 2012 och blev genast en stor succé. En bra handling och öppna miljöer där spelaren kan attackera ett mål från flera vinklar, citeras som de största framgångarna. Nu tar spelhuset Ubisoft tillfället i akt och släpper en fristående expansion på titeln.

Far Cry 3: Blood Dragon följer inte handlingen från Far Cry 3, utan är istället en parodi på 80-talets actionfilmer med allt vad det innebär. En förutsägbar handling, stora explosioner och neonfärger som symboliserar hur framtiden år 2007 ser ut.

Spelaren tar kontroll över karaktären sergeant Rex "Power" Colt, som måste slåss mot de onda cyborg-armén Omega Force för att rädda världen från undergång. Även i denna titel tillåts spelaren att välja tillvägagångssätt för att attackera ett mål.

Far Cry 3: Blood Dragon lanserades den 1 maj för plattformarna Windows, Xbox 360 och Playstation 3. Titeln kräver inte en kopia av Far Cry 3 för att fungera och kostar 14,99 euro – motsvarande cirka 130 kronor inklusive moms.

Leviathan: Warships

Egenskap

Värde

Titel

Leviathan: Warships

Lanseringsdatum

2013-04-30

Plattform

Windows, Mac, Android, Ios

Spellägen

Enspelarläge, Samarbetsläge, Flerspelarläge

Utgivare/Utvecklare

Paradox Interactive/Pieces Interactive

Genre

Strategi

DirectX-version

9.0c

Systemkrav (min)

  • Windows XP SP3, Windows 7, Mac OS X 10.6.8

  • Intel Pentium IV 2.4 GHz, AMD 3500

  • Nvidia Geforce 8800 or ATI Radeon X1900

  • 2 GB RAM

Den svenska spelstudion Pieces Interactive är mest känd för sitt jobb på en del expansioner och nedladdningsbart material till Magicka. Med den svenska utgivaren Paradox Interactive släpper företaget nu ett spel baserat på båtar och trailers med ordvitsar om dessa.

Leviathan: Warships är ett turbaserat strategispel där omgångarna utspelar sig samtidigt. Spelaren tar kontroll över en flotta med stridsskepp och ska slå ut motståndarens flotta. Det gäller att förutsäga hur motståndaren tänker flytta sina skepp och samtidigt undvika fiende eld.

Flottan går att skräddarsy efter egna behov med flera olika skepp och varje skepp kan i sin tur bestyckas med olika vapen samt pansar. Det går att spel tillsammans i en samarbetskampanj och mot vänner i flerspelarläget, oberoende av vilken plattform varje enskild spelare sitter på.

Leviathan: Warships lanserades den 30 april för Windows och Mac, men även för surfplattor med operativsystemen IOS och Android. Titeln kostar 9,99 euro, motsvarande cirka 85 kronor inklusive moms och kostar således betydligt mindre än en riktig båt enligt utvecklarna.

Zeno Clash 2

Egenskap

Värde

Titel

Zeno Clash 2

Lanseringsdatum

2013-04-30

Plattform

Windows, Xbox 360, Playstation 3

Spellägen

Enspelarläge, Samarbetsläge

Utgivare/Utvecklare

Atlus/Ace Team

Genre

Action

DirectX-version

9.0c

Systemkrav (Rek)

  • Windows XP SP3, Windows Vista, Windows 7

  • Intel Core i5

  • NVIDIA GeForce GTX 280

  • 4 GB RAM

Spelstudion Ace Team står för utvecklingen av spel som Zeno Clash och Rock of Ages, båda två med en minst sagt annorlunda artistisk stil. Med spelutgivaren Atlus lanserar de nu en uppföljare till Zeno Clash.

Handlingen utspelar sig direkt efter den första titeln där karaktärerna Ghat och Rimat ska besegra Golem för att rädda den fiktiva världen Zenozoik. Zeno Clash 2 är ett fightingspel med förstapersons perspektiv, som i dagsläget är en relativt unik genre.

Den stora nyheten för uppföljaren är samarbetsläget, där en vän kan hoppa in för att samarbeta i spelets kampanj. Spelet har även rollspelselement i sig där de två huvudkaraktärerna med tiden kan förbättra sina färdigheter.

zenoclash2.jpg

Spelmotorn har bytts ut från Source Engine till Unreal Engine 3, vilket tillåter ett mycket bättre system för slagsmål enligt utvecklarna. Det ska finnas mycket mer kontroll över attacker och mer precision i var spelaren träffar fienden.

Zeno Clash 2 lanserades den 30 april för Windows, Xbox 360 och Playstation 3. Titeln kostar 18,99 euro – motsvarande ungefär 170 svenska kronor inklusive moms.