Trots att Oculus VR ännu inte presenterat någon kommersiell produkt spås en lysande framtid för glasögonen Rift. Med en välfylld kassa, över 70 anställda och med ledning av 3D-gurun John Carmack råder det ingen brist på förutsättningar för att revolutionera spelbranschen och slutligen ta virtuell verklighet till den breda massan.

Nu framkommer det att Oculus VR planerar att visa upp nästa version redan på mässan CES 2014 i januari. På Twitter är bland annat Epic Games respektive Interplays grundare Mark Rein och Brian Fargo eld och lågor över nyheterna, som sägs inbegripa högre upplösning, lägre latens och positionsbaserad rörelseavläsning.

Utöver en generellt bättre upplevelse ska detta råda bot på de åksjukeliknande symptomen som kan drabba användare av den nuvarande prototypen. Till skillnad från dagens version, som använder passiva sensorer för att känna av huvudets rörelser, är nästa generation utrustad med full positional motion tracking.

Oculus sägs dessutom ha planer på att frikoppla glasögonen och göra dessa till mer än ett PC-tillbehör. Målet är att Rift ska ha en "egen hjärna", det vill säga en processor, och även hitta fler användningsområden. Det har tidigare talats om att bland annat Android och mobila enheter ses som högintressanta uppslag.

Hittills har Oculus VR samlat in över 100 miljoner dollar i investeringskapital och sålt fler än 75 000 exemplar av den första prototypen. På CES 2014, som går av stapeln den 7 januari, presenteras således framtiden för företagets satsning på virtual reality.

Källa: The Verge.