Under morgondagen kommer Apple hålla en presskonferens, där nya stationära datorer i serien Imac med högupplösta "Retina"-skärmar är att vänta. Därtill väntas även en årlig uppdatering av surfplattorna Ipad, någonting som Apple av misstag bekräftar på sin egna webbplats.

En officiell användarguide för färska operativsystemet IOS 8 i Itunes Store har uppdateras med nya skärmdumpar, tänkta att hjälpa användare av Ipad. Det är även här som Apple råkar avslöja både Ipad Air 2 och Mini 3, som imorgon alltså ersätta nuvarande Ipad Air och Mini 2.

Manualen bekräftar även att fingeravtrycksläsaren Touch ID kommer till de båda, men därutöver väntas inga världsomvälvande förändringar designmässigt. Medan samma formspråk består tros Apple ha krympt profilmåttet ytterligare lite grann från Ipad Airs 7,5 millimeter, samt att knappen för rotationslås ska vara borta.

Invändigt väntas en uppdatering i form av processorn A8X, som i mångt och mycket kan väntas bli lik nya A8. Förutsatt att Apple är tidigare namnschema trogen kan X-varianten komma att få en kraftfullare grafikdel och bredare minnesbuss.