Kort efter att Google tillkännagav sina kommande telefoner Pixel och Pixel XL dök upp de upp på Googles butik, så även den svenska. Kort därefter framkom det att telefonerna kan dröja i Norden och därmed även i Sverige, vilket styrks ytterligare av nya uppgifter.

Det är Swedroid som rapporterar att de två modellerna tagits bort från Googles svenska webbutik. Detta kan vara ett tecken på att Google i dagsläget inte har några planer på att lansera telefonerna i Sverige inom en överskådlig framtid.

I samband med att LG Nexus 5X och Huawei Nexus 6P även numera tagits bort är utbudet på svenska Google Store numera relativt skralt, med endast Chromecast, Chromecast Ultra samt Chromecast Audio tillgängliga för försäljning. Chromecast Ultra har inte släppts än, men intressenter har möjligheten att skriva upp sig på en väntelista vilket tyder på att denna kommer lanseras i Sverige.

Under Googles presskonferens framgick att Pixel och endast Pixel XL lanseras inledningsvis i USA, Australien, Kanada, Storbritannien och Tyskland. När och om duon kommer till andra delar av världen är ännu höljt i dunkel.