Microsofts operativsystem Windows 10 har sedan introduktionen uppdaterats kontinuerligt, både med större uppdateringar som kommande Creators Update och mindre. Innan nya funktioner lanseras skarpt brukar de dyka upp i testversionen av Windows 10 och ge en fingervisning om vad Microsoft arbetar på.

En av de funktioner som nu introduceras i den senaste testversionen är ett bild-i-bild-läge, vilket gör det möjligt att visa applikationer i ett fönster som ligger ovanpå gränssnittet i Windows 10. Funktionen kallas Compact Overlay och har stöd för samtliga applikationer, med allt ifrån e-post till videouppspelning

Förutom Creators Update planerar Microsoft ytterligare en uppdatering som än så länge har namnet Redstone 3. Denna väntas lanseras mot slutet av år 2017 och Microsoft talade nyligen om denna under utvecklarkonferensen Windows Developer Day och att de planerar att göra ändringar i Windows 10:s gränssnitt.

Projektet kallas Project Neon och fokus ligger på ökad transparens och förbättrade typsnitt i gränssnittet. Bilder på dessa ändringar läckte ut på webben tidigare under året och stämmer väl överens med det Microsoft visade.