De senaste åren har det kommit ett flertal rapporter om att försäljningen av datorer fortsätter minska. Flera av dessa kommer från analysfirman IDC, vilka tidigare under året meddelade att denna trend ser ut att vända och stabiliseras framöver, då många av de större tillverkarna ökat sin försäljning.

Enligt branschtidningen Digitimes fortsätter ett av de stora tillväxtområdena vara speldatorer, för vilka efterfrågan fortsätter öka de kommande fem åren. Detta menar Dells produktmarknadsföringschef Raymond Wah.

Två av de stora orsakerna till som nämns är det ökade intresset för e-sport och virtuell verklighet, där Wah förutspår att antalet människor som följer e-sport kan väntas uppgå till hela 145 miljoner under 2017. Detta väntas i sin tur även öka efterfrågan för speldatorer hos konsumenter.

Dell erbjuder sedan tidigare speldatorer under varumärket Alienware, men har även nyligen lanserat nya i Inspiron-serie. Denna har tidigare varit reserverad för billigare budgetmodeller, men inkluderar nu även speldatorer i flera olika prisklasser.