Permalänk

Internet dör efter 20min

jo nu är det såhär att jag praoar på ett it företag i sthlm och de åker ut för att fixa diverse internet problem som kan uppstå hos företag..

hur som helst idag då så rykte vi ut *akut* för att ett företag inte kommer ut på nätet.

De säger att de tror att det är modemet det är fel på så min lilla it-nisse som jag är hos ringer lite till olika leverantörer han tror ha modem, han hittar ett för 335kr.

okej vi kopplar in modemet i det feta nätverket, nope samma problem fortfarande. han ringer då till port 80?? hette det och frågade lite om dsn och bryggning osv, fixar inställningar. jippi nu har han internet ifrån modemet men när han kopplar in nätet på routrarna så funkar det inte, in och fixa inställningar dns och shit i routersarna och JAAA INTERNET..

eller inte för det dör helt plötsligt efter 20minuter lol?

och så fortsätter det efter varje reboot av routersarna 20 min sedan död... och min lilla it-nisse är helt förstörd han är där och fixar och donar i 4h utan någon framgång förutom att de funkar i allafall 20minuter haha

http://data.fuskbugg.se/skalman01/---router.png <-- typ så det är sammankopplat fast lite NAS enheter i routern oxå samt fler datorer / switchar sammankopplade i varandra..

allt ska vara rätt kopplat eftersom de har nätverk i 20min?

min it-nisse tror de har fått fetaste viruset som skickar sönder paket som lamslår hela skiten som gör att de måste startas om och sedan fungera i 20min igen...

vad tror sweclockers? jag vet inte vad jag ska tro om det här jag tror det är routern som spökar till det.

juste glömde att man kan surfa felfritt på BARA modemet 1 dator inkopplad hur länge som helst.

Visa signatur

520 watt Ace rawdeal... geforce GTS 250... asus M4A78 pro... 1tb budget hdd.. AMD phenom 945 @ 3458 Mhz.

Permalänk

Jo, det är nog routern.
Låter nästan som att routern får ett DHCP-lease på 20minuter vid uppstart men den skickar ingen ny dhcp request innan leasen går ut och då dör nätet. Testa med en av datorerna rakt i modemet för att enklast se om felet beror på routern.

Edit #1: Läste inte hela ditt inlägg, ser nu att det redan är testat.

Edit #2: Testa fabriksåterställ router + ev. uppgradera firmwaren i den. Eller koppla i en annan router så ser ni direkt om det är routerns fel att nätet dör.

Edit #3: Kom ihåg att om ISPn endast ger ut en IP-adress så måste du vänta att IP-leasen går ut innan du kan få nätet att fungera på andra enheten. Ex. byter du från att ha haft routern inkopplat till modemet till att istället koppla en datorn till modemet så måste du vänta ut IP-leasen. Den verkar i detta fallet vara 20 minuter. Finns genvägar, men det är nog enklast att vänta i detta fallet. Såg i ditt inlägg att ni hade haft problem vid dessa byten, därav denna info.

Edit #4: Näfan, tror det är dags att gå och sova