AMD Radeon plågas av ojämna renderingstider

Permalänk
Avstängd
Skrivet av _Merc_:

nej nej nej Nvidia fanboys kommer undan helatiden med småsaker som AMD också löser tids nog. Nvidias Multiskärm drivers har varit skit, o den skiten har jag fått leva med varje gång man skulle redovisa skit ifrån laptopen att få kortet att göra en splitt screen kunde ta år o dar, starta om datorn etc det var huvudvärk.

Nästa gång någon klagar på dåliga driverare ifrån AMD o erhåller Nvidia som Helgonet utan fel så på minn folket om hur dåliga Nvidia har varit på drivrutiner. Det är ett mirakel att nvidia enns finns, förutom att de gjorde 9000 serien 200 serien 400 serien etc som alla var helt kassa som folk ändå köpte. det ligger bortom folkvett.

1. Hur får du det jag skrev till en "Fanboy" pryl?

2. Vad är det för fel på 9000-serien (som även är samma serie som 200-serien, så varför skriva som om det var 2 olika kort), nVIDIA's mest katastrofala serie som de själva skrotade var dock dem med FX-chippet

För den delen är väl uppenbarligen alla på SweC någon form av fanboys, alla försvarar sina köp med näbbar och klor helt utan anledning, är de nöjda med sina köp så fine, men att försöka påverka någon till att köpa något du tycker är bra är bara lönlöst, andra kanske inte tycker det

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

MY ATTITUDE IS A RESULT OF YOUR ACTIONS! SO IF YOU DON'T LIKE MY ATTITUDE, BLAME YOURSELF!!

Permalänk
Medlem
Skrivet av wibbe44:

Jo, det gör ju det. Microstuttering försvinner i princip till 100% med RadeonPRO d.v.s klart mycket bättre än vad nVidia levererar.
Fattar inte varför Swec inte tar upp detta i denna artikel. Kör man med RadeonPRO finns det ingen anledning att välja AMD för varken multi eller single GPU-lösning annat än möjligtvis PhysX och kanske GPGPU.

Vänta lite nu? det finns ingen anledning till att köra med AMD pga Radeonpro?

vet inte om allt blev rätt där men jag tror att jag förstår vad du menar.. hursomhelst så var debatten omvänd förra året när alla trogna "AMD-krigare"
sa att "hd 6970 är bättre för att: det kommer bättre drivers och den drar mindre ström och vem behöver gpgpu prestanda egentligen"

Det finns beskrivning för såna människor.. hypokriter. Sen till RadeonPro... finns garanterat problem som ingen vill erkänna som använder det. Tar bort alla problem med CF-lösningar sådär bara "jo tjena" om något låter för bra för att vara sant då är det det.

Permalänk
Medlem

Fram med popcorn igen.

Undrar vad man kommer fram till den här gången som inte kom fram förra gången man såg en tråd om AMD grafikkort

Permalänk
Medlem
Skrivet av tvelander:

A fast input lagg vill vi ju inte ha.

Det är väl ändå inte så att bara för att du sätter på vsync så får du garanterat input lagg? Jag har då alltid kört med vsync på och jag är extremt känslig för minsta lilla lagg, delay fps drop eller annat. Jag har spelat på både 60hz eller 120hz skärm, märker direkt när fpsen åker under eller om jag får ett litet hack som inte ska vara där eller om det är input lagg.
Jag har märkt av input lagg för några år sedan, kmr dock inte ihåg vilket spel det var. Det är enda gången. Att köra med vsync av känns ju helt skumt, känns som att bilden blir av med ett "filter", man får tearing.. Jag har alltid fått tearing när jag kört utan vsync.
Spelar verkligen alla här på sweclockers utan vsync? Ni borde ju bli helt galna på tearingen som uppstår.

Skrivet av emilakered:

Jag har kommenterat detta tidigare, men kan snabbt upprepa. När AMD släppte prestandainriktade 12.11 beta blev alla resultat vi hade för vår stora roundup värdelösa, och vi måste börja om från början. Tyvärr finns inte möjlighet att hinna med det i år, utan det blir aktuellt först i början av 2013.

Mja, nu läser du nog in lite för mycket. Skillnaderna finns även med våra äldre siffror, dock inte i lika hög grad som för Techreport. Jag har inte gjort några uppdaterade tester med 12.11 och våra system, så det finns risk för ytterligare felkällor i jämförelsen.

Kan det vara så att beroende på moderkort eller cpu även påverkar ? Jag tror att core parking kan vara en bidragande orsak till lagg eller MS.
http://www.overclock.net/t/1172389/winrar-performance-on-sand...
Jag stängde av core parking då jag hade skumma smålagg/drops i bf3. Det försvann helt o hållet tack vare det. Skulle vara intressant om ni kunde undersöka även detta när ni undersöker ms.

Skrivet av warh0g:

Jag har trott att det har varit jag som inbillat mig, skönt att jag inte håller på att bli galen. Det är störande som fan när detta inträffar i framförallt BF3, dock är det inte konsekvent utan verkar variera lite från bana till bana. Kanske får rulla tillbaka drivers helt enkelt.

Med tanke på att du sitter med i7 3770k så kan du väl kanske testa en sak.
http://www.sweclockers.com/forum/4-ovrigt/1138613-micro-stutt...
Det löste mina smålagg, kanske gör det för dig också. Du kan väl testa och sedan återkomma om det löste sig för dig

Permalänk
Medlem
Skrivet av Lasergurka:

Jo, det gör jag ju, men använder ju som sagt inte 120Hz skärmen längre Tyvärr stödjer allt för få spel tripple buffering.

Testat Rivatuner D3DOverrider? På din 60Hz IPS skärm.

Visa signatur

HTPC Lian Li PC-A05FNB | Intel Core i5-13400 | 32 GB DDR5-6000 | 4,5 TB SSD | RTX 4070 12 GB
Laptop Razer Blade 15 Base 2021 | Intel Core i7-10750H | 16 GB DDR4-2933 | 1,5 TB SSD | RTX 3070 8 GB
Laptop Lenovo ThinkPad E585 | AMD Ryzen 5 2500U | 16 GB DDR4-2400 | 756 GB SSD | Radeon Vega 8

Klocka GTX 460 med NiBiTor 5.8

Permalänk
Skrivet av Jonathanknet:

Det är väl ändå inte så att bara för att du sätter på vsync så får du garanterat input lagg? Jag har då alltid kört med vsync på och jag är extremt känslig för minsta lilla lagg, delay fps drop eller annat. Jag har spelat på både 60hz eller 120hz skärm, märker direkt när fpsen åker under eller om jag får ett litet hack som inte ska vara där eller om det är input lagg.
Jag har märkt av input lagg för några år sedan, kmr dock inte ihåg vilket spel det var. Det är enda gången. Att köra med vsync av känns ju helt skumt, känns som att bilden blir av med ett "filter", man får tearing.. Jag har alltid fått tearing när jag kört utan vsync.
Spelar verkligen alla här på sweclockers utan vsync? Ni borde ju bli helt galna på tearingen som uppstår.

Input lag innebär inte FPS drops, eller lagg som du tänker på det.

Visa signatur

| Mobo: B550 AORUS ELITE V2 | CPU: Ryzen 5600x | RAM: 32GB @ 3600MHz | GPU: Asus GTX 1070 ROG| |PSU:RM750x | Chassi: Fractal Design Define R5 | SSD: OCZ Vertex3 120GB + Force GT 240GB | HDD: 6TB | Skärm: Foris FS2333 | |Ljud: Xonar Essence STX |

Permalänk

Upplever samma "microstuttering" med mitt 570 i BF3, Portal 2, Fallout New vegas och i Crysis 2. Tror inte det har så mycket med just 7950 att göra. Tror det finns på de flesta kort i något spel. Sen har väl aldrig AMD varit något vidare i Skyrim vad jag minns.

Visa signatur

| Intel i5-4670k @ 4.6Ghz | Noctua NH-U12P SE2 | Asus GTX 980 | ASUS Z-87 A| Några SSD | Corsair TX V2 750W PSU | 12GB DDR3 Ram|

Permalänk
Medlem
Skrivet av Gender Bender:

Man märker inte att ett glas vatten smakar dåligt förrän man inser att det är piss. Det man inte vet om mår man alltså inte dåligt av

Haha det kommer bli värsta epidemin, alla kommer få för sig att sina 7950 laggar bara för att dom läste denna artikel

Skrivet av Tedwallpro:

Det är ju precis det gör, men som AMD användare själv tänker inte jag stå här och försvara företaget bara för att jag har just AMD i min dator.
Att MS finns även för singelkort är en katastrof! Hur f*n har de tänkt nu?
Ja, RadeonPro löser problemet, men snälla! inte ska man behöva installera 3'dje partsprogram för att få bort skitet! Om AMD hade det i drivarna redan, hade inte jag klagat!

Usch och fy AMD! Riktigt dåligt!

(För er som inte vet hur "bra" RadeonPro funkar, citerar jag en medlems inlägg)

Skrivet av Coke_Smurf

Tråd till er som vill kika: http://www.sweclockers.com/forum/126-radeon/1160413-micro-stu...

http://www.sweclockers.com/recension/15381-geforce-gtx-690-va...
2% skillnad mellan 7970 och gtx680. Jag tror att om du märker det problemet så lär du märka det hos båda = båda är skräp.
Upplever du också smålagg? Testa det isf o återkom med resultat http://www.sweclockers.com/forum/4-ovrigt/1138613-micro-stutt...

Skrivet av Lasergurka:

Vad gör man om man som jag och många andra inte kan stå ut med input lagen man får av VSYNC, som får det att kännas som att man har hällt sirap över hela musmattan?

Kan det vara för att du sitter med en ips skärm som gör att du redan har mer input lagg och det gör att minsta lilla extra gör att du kommer över den "magiska gränsen" där input lagget börjar kännas av? Jag och de flesta jag känner kör med vsync på och har aldrig upplevt delay.
Vi är väldigt känsliga mot det så det är inte så att vi inte märker av det om det skulle inträffa.
Köra utan får man väl bara en massa tearing?

Skrivet av Granter:

de här problemet uppkommer endast om man använder högsta AAn som går att ha, vilket man inte behöver ha om man kör 1080p eller högre.

Kör x4. x8 så flyter de fint med ett 7950.

Uppmärksammade detta för typ 1månad sedan just i skyrim. problem kommer inte upp när AA'n in spel inte överskrider en för hög nivå.

För dem som nu undrar.

Märkte du detta själv eller finns det någon källa på det ?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Felix:

Jag längtar till Swecs test av det här.
Jag känner att de har en testmetodik och ett tänk som jag kan lita på. Synd bara att det tar sån tid att bencha grafikkort

Ett larvigt tjafsande nu är totalt meningslöst. Alla har sina åsikter och dem flesta ska vara principfasta och inte rucka på sina åsikter. Jag håller med Felix, vi väntar på att Sweclockers testar detta i lugn o ro och så kommer dem att göra det ordentligt. Det kommer ta en jäkla tid med lite svordomar men det kommer det att vara värt.

Visa signatur

It is impossible to defeat an ignorant man in an argument.
William G. McAdoo
My definition of an expert in any field is a person who knows enough about what's really going on to be scared.
P. J. Plauger, Computer Language, March 1983

Permalänk
Medlem

Så går det när man bara vill försöka få ut så mycket FPS som möjligt utan att tänka på annat.

Visa signatur

"Maybe one day you will learn that your way, is not the only way"

Permalänk
Skrivet av Kärlekstrollet:

Vilket underbart sätt att inleda ett fanboy-krig.

Det är inte krig när ena sidan redan vunnit :/

Visa signatur

Jag är inte blek, jag är Nerdchic.

Permalänk
Medlem

Tycker inte denna artikel är komplett utan att nämna RadeonPRO! gör om, gör rätt!

Visa signatur

Lenovo Legion 5 Pro 16ACH6H: AMD Ryzen 7 5800H |16GB DDR4 @3200Mhz |GeForce RTX 3070 | NVMe: WD Blue 1TB + Samsung PM981 1TB | Logitech G Pro X Superlight

Permalänk
Medlem
Skrivet av Stisse72:

Jag kör nu med ett Radeon 7850 och upplever en del märkliga hack och ryck som i egentligen inte ska vara där. Det finns fps så det räcker men ändå smålaggar det. Jag har aldrig vetat vad detta beror förrän idag. Nu lutar det definitivt att nästa köp blir ett nVidia kort.

Låter precis som det jag hade (7970m crossfire )
http://www.sweclockers.com/forum/4-ovrigt/1138613-micro-stutt...
Det löste mitt problem, ta ner radeonpro annars.

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av Lasergurka:

Problemet med MS är ju att det kan få 60 FPS att kännas som 30, vill knappt tänka på när jag hade två 7970s, drivrutinerna fick korten att klocka ner sig till 500MHz, samtidigt som de bara gick i 30-40% load, så fick knappt 60 FPS i high i BF3, men MS på det som fick det att kännas som 30 FPS, eller snarare en powerpoint presentation.

Det var precis det jag hade, att 60fps kändes som 30. Jag löste det dock med core parking. Att dina kort klockade ner sig verkar ju dock bero på att det kanske var fel på något kort eller någon skum inställning.

Skrivet av Minsc S2:

Aj då, detta är ett bakslag som AMD verkligen inte behöver, och definitivt inte just nu.

För personlig del känns det dock bra, då jag känner att mina GTX 670 stiger lite, jämfört med HD 7950/7970, men jag lider med alla dom som sitter på ett Radeonkort och upplever microstuttering. Satt själv på HD 6870 CF ett tag (ospelbart) och vet vilket helvete det är.

RadeonPro lindrar MS vid flerkortslösningar.
Vet du med all säkerhet att RadeonPro lindrar MS med ensamma kort också?
Om inte så ska du nog inte låta så självsäker, utan vänta tills det har gjorts tester.

Jag tror fortfarande att jag föredrar Nvidias inbyggda funktion som tar bort MS. Att hålla på att klydda med ett tredjeparts-programm varje gång man ska spela ett nytt spel tycker jag inte känns så lockande.

Det är inte direkt så att det har kommit många rapporter eller gjorts många trådar där folk skriver " Radeon 7950 singelkort micro stutter eller lagg eller nåt" Tveksamt att detta skulle vara ett stort problem för singelkort, jag har då aldrig läst det.

Skrivet av mikal84:

Battlefield har som för dig funkat bäst för mig med, men wow har plågats med random hardlocks, så när jag såg att 12.11 beta fixat random ceashes på x58 så tänkte det skulle fixa biffen i wow dx11 vilket det gjorde men då blev mitt battlefield ostabilt som fan med fps drops och random crasher. Får hoppas båda mina favoritspel funka med den slutliga 12.11. Eller så får man vänta ett tag till

Skickades från m.sweclockers.com

Det har skrivits i trådar att folk har haft problem med 7970 och vissa moderkort. Kanske att en bios update kan lösa dina problem.

Permalänk
Skrivet av Jonathanknet:

Kan det vara för att du sitter med en ips skärm som gör att du redan har mer input lagg och det gör att minsta lilla extra gör att du kommer över den "magiska gränsen" där input lagget börjar kännas av? Jag och de flesta jag känner kör med vsync på och har aldrig upplevt delay.
Vi är väldigt känsliga mot det så det är inte så att vi inte märker av det om det skulle inträffa.
Köra utan får man väl bara en massa tearing?

3.4 ms kan ju knappast ses som något vidare input lag, och har sen nästan ett år tillbaka, fram till någon månad sen suttit med en 120Hz skärm med en responstid på 2ms

Grejen med Eizo Foris 2333 är ju att den är utvecklad för gamers, och alltså ska ha minsta möjliga input lag.

För några år sen var jag inte heller känslig för input lagget som kommer med vsync, har väl kommit senare antar jag Hur kan du veta att du är känslig mot något du säger att du aldrig har upplevt? Får ingen tearing alls faktiskt, och skulle man få det sätter jag bara en FPS cap istället via tredjepartsprogram.

Skrivet av Jonathanknet:

Det var precis det jag hade, att 60fps kändes som 30. Jag löste det dock med core parking. Att dina kort klockade ner sig verkar ju dock bero på att det kanske var fel på något kort eller någon skum inställning.

Ja, i så fall lagades de väl av senare drivrutiner då. Skickade in dem på undersökning och det konstaterades att det inte var fel på korten. Inställningar lär det inte heller varit, då jag formaterat datorn 3 gånger under loppet jag hade korten, och kört driversweeper oändligt många gånger. Minns att det var rätt många andra som hade samma problem, dock löstes det för många genom att fippla med diverse strömsparfunktioner osv. men hjälpte aldrig för mina kort.

Visa signatur

| Mobo: B550 AORUS ELITE V2 | CPU: Ryzen 5600x | RAM: 32GB @ 3600MHz | GPU: Asus GTX 1070 ROG| |PSU:RM750x | Chassi: Fractal Design Define R5 | SSD: OCZ Vertex3 120GB + Force GT 240GB | HDD: 6TB | Skärm: Foris FS2333 | |Ljud: Xonar Essence STX |

Permalänk
Medlem
Skrivet av dj christian:

Lösningen heter Tripple Buffering. Okej det löser inte hela problemet men delvis.

Varför kör du då SLI?

Jag dels omedveten om microstuttering när jag skaffade det. Dels så är det inte i alla spel man får detta, i BF3 är det nästan borta nu efter alla patchar och nya drivrutiner tex. Dessutom är det rätt prisvärt med SLI. Men i mitt nästa system blir det ett ensamt kort

Visa signatur

|ASUS Z170-A||6700K@4.6Ghz||Corsair H50 Scythe GT 1450RPM PnP||16GB Crucial DDR4 2133Mhz@2800Mhz||MSI RTX 3070||Crucial P3 2TB||Corsair HX 1050W||Fractal Design - Define R2 Black Pearl|Citera för svar
Fotoblogg: PlanetStockholm

Permalänk
Skrivet av Jonathanknet:

http://www.sweclockers.com/recension/15381-geforce-gtx-690-va...
2% skillnad mellan 7970 och gtx680. Jag tror att om du märker det problemet så lär du märka det hos båda = båda är skräp.
Upplever du också smålagg? Testa det isf o återkom med resultat http://www.sweclockers.com/forum/4-ovrigt/1138613-micro-stutt...

Förstår inte riktigt vad du menar, antar att du syftar på att att potentiell skillnad på 7970 och 680 är 2% (dvs tiden det tar för 1 bildruta att renderas). Finns spel som jag har prövat med singel kort och märkt av "ryck" ibland, BF3 är nog det spelet jag har märkt i bara fö.

Du menar att jag skall återkomma med resultat på renderingstiden med RadeonPro och utan? Skulle jag gärna göra om det inte vore för jag inte vet hur jag ska gå till vägas. Men det är såklart, har inte ens försökt ta reda på det

Permalänk

AMD har helt enkelt "överklockat" sina drivrutiner. Efter Nvidias introduktion av GK104 har AMD fått kämpa i lite uppförsbacke. Nvidia offrade GPGPU för att få en billig och strömsnål GPU. Givetvis utnyttjade Nvidia detta med en aggresiv prissättning. AMDs svar har varit Överklockning. Dels av GPU och dels av drivrutinerna. Men som alla här vet så överklockar man för högt så får man problem med stabiliteten. I fallet med drivrutiner så visar det sig som microstuttering. Inget nytt med detta. OBS! Jag kallar extrem optimerade drivrutiner för "överklockade".

Vi har tidigare sett liknande fall när det kommer till SLI/CF. Nvidia hade/har ett försprång i "know how"när det kommer till SLI/CF. Dels genom att de släppte SLI före AMD och dels genom den kunskap man fick om tekniken från 3DFX när man köpte upp dem. AMDs svar var "överklockning" dvs optimering av drivrutiner. Man lyckades att gå förbi Nvidia när det gäller skalning MEN som ett brev på posten kom microstuttering.

Och sedan måste man komma ihåg att det är en BETA drivrutin. OCH HELA IDEN MED BETA ÄR ATT MAN SKALL UPPTÄCKA PROBLEM!!!

Att dessa drivrutiner kom precis i tid för julhandeln är fm heller inget överaskande. Det gäller att få så höga siffror som möjligt, speciellt i övre medelklassen/nedre toppklassen. Det är där den största försäljningen är under jul. Gissar på nya drivrutiner i början/mitten av Januari.

Skrivet av emilakered:

Jag har kommenterat detta tidigare, men kan snabbt upprepa. När AMD släppte prestandainriktade 12.11 beta blev alla resultat vi hade för vår stora roundup värdelösa, och vi måste börja om från början. Tyvärr finns inte möjlighet att hinna med det i år, utan det blir aktuellt först i början av 2013.

Mja, nu läser du nog in lite för mycket. Skillnaderna finns även med våra äldre siffror, dock inte i lika hög grad som för Techreport. Jag har inte gjort några uppdaterade tester med 12.11 och våra system, så det finns risk för ytterligare felkällor i jämförelsen.

Varför använda Beta drivrutiner?

Visa signatur

Varje svensk medborgare borde ha minst 3 PC/pers där hemma !

Permalänk
Medlem
Skrivet av Lasergurka:

Input lag innebär inte FPS drops, eller lagg som du tänker på det.

Hehe nej det vet jag, jag menade bara att jag märker av direkt om något inte står rätt till med "flytet" av bilden.

Skrivet av Lasergurka:

3.4 ms kan ju knappast ses som något vidare input lag, och har sen nästan ett år tillbaka, fram till någon månad sen suttit med en 120Hz skärm med en responstid på 2ms

Grejen med Eizo Foris 2333 är ju att den är utvecklad för gamers, och alltså ska ha minsta möjliga input lag.

För några år sen var jag inte heller känslig för input lagget som kommer med vsync, har väl kommit senare antar jag Hur kan du veta att du är känslig mot något du säger att du aldrig har upplevt? Får ingen tearing alls faktiskt, och skulle man få det sätter jag bara en FPS cap istället via tredjepartsprogram.

Jag undrar om det är något mer som påverkar i skärmen förutom just responstiden. Det kanske påverkas beroende på vilken panel skärmen har och kanske något mer ?
Jag har upplevt input lagg så jag vet precis hur det känns.
Har för mig att även om du har en viss mus eller vissa drivrutiner till musen så kan du få hemska fördröjningar.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Luxor ABC80:

Varför använda Beta drivrutiner?

för att den fungerar sjukt bra. har inga problem med något längre. jag har haft ett problem och det var Shogun 2 Fall of the samurai det har vägrat att funka utan DX11 Frys död, men Den senaste betan har fixat det.

Visa signatur

New: Asus x370 prime pro, Ryzen 1700 (@3.925ghz) , Ripjaws V 16GB 3600 MHz (@3200mhz 14c). https://valid.x86.fr/curj7r
Radeon VII.

Permalänk
Skrivet av Jonathanknet:

Hehe nej det vet jag, jag menade bara att jag märker av direkt om något inte står rätt till med "flytet" av bilden.

Jo, flytet blir ju bara bättre av VSYNC, så länge man klarar att hålla konstant 60 FPS/120FPS, men det blir en fördöjning på bilden, men flyter som smör annars.

Visa signatur

| Mobo: B550 AORUS ELITE V2 | CPU: Ryzen 5600x | RAM: 32GB @ 3600MHz | GPU: Asus GTX 1070 ROG| |PSU:RM750x | Chassi: Fractal Design Define R5 | SSD: OCZ Vertex3 120GB + Force GT 240GB | HDD: 6TB | Skärm: Foris FS2333 | |Ljud: Xonar Essence STX |

Permalänk
Medlem
Skrivet av Lasergurka:

Ja, i så fall lagades de väl av senare drivrutiner då. Skickade in dem på undersökning och det konstaterades att det inte var fel på korten. Inställningar lär det inte heller varit, då jag formaterat datorn 3 gånger under loppet jag hade korten, och kört driversweeper oändligt många gånger. Minns att det var rätt många andra som hade samma problem, dock löstes det för många genom att fippla med diverse strömsparfunktioner osv. men hjälpte aldrig för mina kort.

Okej I see, som sagt verkar ju vara någon inställning som ställer till det. Kanske var det någon strömsparfunktion? Du testade aldrig att uppdatera moderkortets bios? Läst en hel del som haft problem och som fick sina problem lösta när dom gjorde det.
Det verkar vara vissa intel moderkort, kmr inte ihåg vilka tyvärr.

Skrivet av Tedwallpro:

Förstår inte riktigt vad du menar, antar att du syftar på att att potentiell skillnad på 7970 och 680 är 2% (dvs tiden det tar för 1 bildruta att renderas). Finns spel som jag har prövat med singel kort och märkt av "ryck" ibland, BF3 är nog det spelet jag har märkt i bara fö.

Du menar att jag skall återkomma med resultat på renderingstiden med RadeonPro och utan? Skulle jag gärna göra om det inte vore för jag inte vet hur jag ska gå till vägas. Men det är såklart, har inte ens försökt ta reda på det

Med tanke på att du sitter på en i7a så skulle det vara intressant o se ifall det blir bättre om stänger av core parking. Det löste mina problem, sitter med en i7a.
http://www.sweclockers.com/forum/4-ovrigt/1138613-micro-stutt...

Permalänk
Skrivet av Jonathanknet:

Med tanke på att du sitter på en i7a så skulle det vara intressant o se ifall det blir bättre om stänger av core parking. Det löste mina problem, sitter med en i7a.
http://www.sweclockers.com/forum/4-ovrigt/1138613-micro-stutt...

Förstår dig nu, kan pröva det imorgon då jag har lite plugg att göra inför morgondagen. Dock skulle jag vilja göra tester på papper före och efter. Se om det blir någon skillnad. Något förslag på program etc jag ska använda?

Permalänk
Skrivet av SebboD:

Nej men de är ganska illa ute. Dålig FPS, släpper catalyst och ökar den men ökar microstuttering mer än det redan var, snyggt jobbat AMD.

Hoppas någon större aktör köper upp AMD och sädar rent i det där skräpföretaget

Det finns ju en Fix för det

Radeon Pro löser stutteringen!

Visa signatur

12900K, 48GB DDR5, RTX 3070Ti

Permalänk
Medlem
Skrivet av Justbecause:

Det har jag absolut sett, är inte ovanligare än att köra Intel CPU och Radeon-kort...så än en gång, vad har Intel med artikeln att göra?

Skickades från m.sweclockers.com

Räkna gärna inläggen som säger något i stil med:

Puh tur att man då har INTEL och nvidia! Amd är trams! eller liknande.

Varför nämner då dessa att de har en intelprocessor?

Visa signatur

Aspirerande Nätverk- och Sysadmin
Ryzen 5 1600|Hd 7950|16 GB RAM|
"Går det att installera Linux på den här brödrosten?"

Permalänk
Avstängd
Skrivet av tvelander:

Nu pratar vi grafik inte AMD CPU för AMD CPU i lågpris delen och lite högre är fortfarande inte dåligt.

Intel har bara större segment på modekort och lite annat men man ska inte sopa AMD på CPU delen bara för att man tycker GPU delen på AMD är dålig.

Väljer ju en intel cpu alla dagar i veckan framför en Amd.
Amd´s gpu del är inte dålig, Men enligt mitt tycke är nvidia ett bättre val. Skulle han nu tröttna på sitt gtx 670 och tycka det är ett dåligt kort vilket jag har svårt att tro kommer jag få köpa det för en billig peng, win win situation för mig.

Visa signatur

[i7 8700K@5.4Ghz] [Asus GeForce RTX 2080 Dual OC][3500Mhz@Corsair RGB DDR4][MSI Z390 MEG ACE][Customloop][Sony AF9 65" Oled] [Predator X34A] [Dark Power Pro 1000W][Beyerdynamic 1990 pro] [Sound BlasterX AE-5] [Astro mixamp]{

benchmark http://www.3dmark.com/spy/7331357
8700k@5.4Ghz https://valid.x86.fr/2ff8a4

Permalänk
Master of Overkill

Om jag sätter på V-sync i Dota 2 BF3 WoW Farcry 3 så börjar jag nästan dö hur segt det är emot utan V-Sync och då sittar jag med 3x 120Hz med 2MS GTG.

Asså totalt nej till v-sync.

Visa signatur

CASE Caselabs SMA8-A + TH10+PED + Louqe Ghost S1 CPU 9900k @5.3GHz (No AVX) 9800X @4.8GHz GPUs RTX 3090 FE RAM 4x16GB Corsair Dominator Platinum 3533MHz CL13 + 2x16GB Corsair Dominator Platinum RGB 3000MHz PSU EVGA T2 1600W + Corsair SFF 750W SSD 905p 480GB, 4x Samsung 970 Pro M.2 Headphones Audeze Maxwell + FOSTEX TR-X00 + Audeze LCD-2 + Moon Cable DAC/AMP Chord Mojo, Schiit Magni&Modi Screen LG 48CX 4K 120Hz HDR + ASUS ROG SWIFT PG258Q 240Hz
Motherboard X299 EVGA DARK + ASUS ROG Strix Z390-I Watercooling 560+480+480+280+360. 240+240

Permalänk
Master of Overkill
Skrivet av visenstam:

Väljer ju en intel cpu alla dagar i veckan framför en Amd.
Amd´s gpu del är inte dålig, Men enligt mitt tycke är nvidia ett bättre val. Skulle han nu tröttna på sitt gtx 670 och tycka det är ett dåligt kort vilket jag har svårt att tro kommer jag få köpa det för en billig peng, win win situation för mig.

Jag vet vad du menar men jag bara ogillar när folk totalt sågar ett märke när dom ser en artikel om det är de dom baserar det på.

Visa signatur

CASE Caselabs SMA8-A + TH10+PED + Louqe Ghost S1 CPU 9900k @5.3GHz (No AVX) 9800X @4.8GHz GPUs RTX 3090 FE RAM 4x16GB Corsair Dominator Platinum 3533MHz CL13 + 2x16GB Corsair Dominator Platinum RGB 3000MHz PSU EVGA T2 1600W + Corsair SFF 750W SSD 905p 480GB, 4x Samsung 970 Pro M.2 Headphones Audeze Maxwell + FOSTEX TR-X00 + Audeze LCD-2 + Moon Cable DAC/AMP Chord Mojo, Schiit Magni&Modi Screen LG 48CX 4K 120Hz HDR + ASUS ROG SWIFT PG258Q 240Hz
Motherboard X299 EVGA DARK + ASUS ROG Strix Z390-I Watercooling 560+480+480+280+360. 240+240

Permalänk
Medlem
Skrivet av Tedwallpro:

Förstår dig nu, kan pröva det imorgon då jag har lite plugg att göra inför morgondagen. Dock skulle jag vilja göra tester på papper före och efter. Se om det blir någon skillnad. Något förslag på program etc jag ska använda?

Testa o gör som jag skrev i den tråden bara och testa sedan bf3 om du slipper alla små lagg.
Sedan kan du ju testa radeon pro o göra så här #12905547

Skrivet av tvelander:

Om jag sätter på V-sync i Dota 2 BF3 WoW Farcry 3 så börjar jag nästan dö hur segt det är emot utan V-Sync och då sittar jag med 3x 120Hz med 2MS GTG.

Asså totalt nej till v-sync.

Det låter ju helt galet, hur blir det om du kör med tripple buffering ? Har du någon annan mus o testa med ? Haha låter sjukt men musen kanske kan påverka input lagget, har varit med om det.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Iwar:

Tycker inte denna artikel är komplett utan att nämna RadeonPRO! gör om, gör rätt!

Väldigt många skriver om detta RadeonPRO, som för övrigt inte ens är gjort av Radeon och då kände jag att det kan inte vara så bra som det "låter". Jag läste lite om det, och sättet jag tänkte innan jag började läsa om det är att det är en fruktansvärd mängd microstuttering som faktiskt ska bort, då kände jag spontant att det måste bildas en hel del input lagg. Det gör det också, sen fungerar det tydligen inte så bra i alla spel som folk får det att låta som att det gör.

Grejen är den att det är nu vad, 1 år sedan 7xxx serien kom ut? AMD har fortfarande inte släppt en helt fungerande drivrutin. Varför är det inte AMD som har gjort radeonPRO? Uppenbarligen kan de bygga kretsar, vad i hel**te är det som gör att de inte kan fixa sina drivrutiner? När ska man kunna köpa ett kort och inte behöva sitta och hoppas på att de fixar "mitt" favorit spel i nästa batch drivrutiner.

Det är lite där AMD förlorar ett köp från te.x mig, jag hade velat ha prestandan från ett 7970 p.g.a vilket bra pris det kortet säljs för, men jag orkar inte alla problem som man dras med då. Om jag vill köra Crossfire så får jag en massa microstuttering, sen kanske det inte är lika farligt längre men jag kan garantera att det fortfarande finns en hel del problem med just den biten.

Jag vet inte, jag sitter bara och tänker högt här, som sagt, AMD kan göra en grafikkrets men just nu funkar inget utöver det känns det som.

Visa signatur

Gaming: RTX 2070 & 3770k
Studier: MacBook pro retina 13
Ljud: QH-1339 & ett par rackans smidiga AirPods
Telefon: iPhone 6s plus
Skärm: ASUS 27" ROG Swift PG279Q med sån där g-sync

Permalänk
Avstängd
Skrivet av tvelander:

Jag vet vad du menar men jag bara ogillar när folk totalt sågar ett märke när dom ser en artikel om det är de dom baserar det på.

Har själv haft både crossfire setup och amd prossesor. Kan inte komma ihåg att jag var missnöjd på något sätt. Men eftersom utveckligen går frammåt så är det gröna laget bättre ett halvår och sen tvärt om, Det jag menar är att just nu faller inte amd´s produkter mig i smaken, men om 6 månader kan det mycket väl vara så att jag sitter på en amd rigg igen.

Båda gör bra produkter som passar olika användare, Man köper givetvis det man faller för.

Visa signatur

[i7 8700K@5.4Ghz] [Asus GeForce RTX 2080 Dual OC][3500Mhz@Corsair RGB DDR4][MSI Z390 MEG ACE][Customloop][Sony AF9 65" Oled] [Predator X34A] [Dark Power Pro 1000W][Beyerdynamic 1990 pro] [Sound BlasterX AE-5] [Astro mixamp]{

benchmark http://www.3dmark.com/spy/7331357
8700k@5.4Ghz https://valid.x86.fr/2ff8a4