Riksdagen röstar igenom förslag om att ersätta TV-avgiften med skatt

Permalänk
Medlem

Hehe det börjar bli lite väl roligt nu...

I den nya lagen står det att tv-avgiften ska betalas av dödsboet till den avlidne hela året dödsfallet inträffat.

Tjoho!

Visa signatur

| Fractal Design Define Mini C | MSI Z490M MPG GAMING EDGE | Corsair RM750X 750W v2 | Intel Core i5 10600K |
|GIGABYTE RTX 3070 AORUS Master |Corsair 32GB DDR4 3200MHz CL16 |
| Asus Strix Raid DLX | Acer 27" Predator XB271HK G-Sync 4K IPS | Tobii 4C |
| LG OLED55B6V | nVidia Shield V2 |

Permalänk
Medlem

I Sverige är public service uppgift att bevaka statsapparaten att demokratiska principer inte sätts ur spel eller att olika former av korruption tillåts verka inom administrationen, att makten utgår från folket och inte från den politiska eliten. Hur kritiskt kommer public service och dess journalister granska de instanser som bestämmer verksamhetens anslag och betalar ut den egna lönen om förslaget går igenom?

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

CPU: Intel i9-12900K Cooler: Asus TUF Gaming LC 240 ARGB MB: Asus TUF Gaming Z690 Plus Wifi D4 GPU: Asus TUF GeForce RTX 3080 Ti 12GB Case: In Win D-Frame HD: Intel Optane 900P 280GB, WD Black SN850 1TB Mem: Kingston Fury Beast RGB 3600MHz CL17 32GB PSU: Corsair AX760 OS: Win11 Pro

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av KlyfftPotatis:

Skillnaden är att de saker du nämner bygger ett samhälle. Jag kan finansiera andras barns skolgång genom skatt även fast jag inte själv skaffar barn. Dom kommer betala skatt och ge mig som pensionär pengar via deras skatt osv osv
Tror inte samhället kommer gå under om SVT läggs ner.

Där har du skillnaden

Klart att samhället inte går under om SVT läggs ned. Men om vi ska ha demokrati så måste det finns möjlighet att granska makten. Det blir en balans så att de folkvalda inte kan gå och klubba ned folk och komma undan med det. Offentlighetsprincipen och oeberoende medier är garantin. Eller ska vi ha partistyrda medier ala Berlusconi. Vill du som reporter rapportera om eventuella snedsteg och korruption i partiet om du riskerar ditt jobb? Det finns en anledning att antidemokratiska krafter ALLTID försöker bekämpa fria oberoende medier.

Skickades från m.sweclockers.com

glömde en negation.
Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av MsSmith:

Egentligen inte - för med tanke på att de stora bjässarna står för 40% av omsättningen och fortfarande bara är en tiondels procent till antalet så handlar det givetvis om otroliga mängder pengar företagsägarna förlorar på skatter. Det blir så skevt när folk tror att vi företagare alltid täljer guld med kniv, så är inte riktigt fallet. En klar majoritet av alla företagare är väldigt små och våra belopp är också väldigt små och det är därför rimligt att se över sina alternativ. Men nu blir det väldigt offtopic...

Fast
Om vi har 1,2 miljoner företag och 10% av dem skulle vara stora företag med över 10.000 anställda per företag så behöver vi vara över en miljard personer i landet för att det ska gå ihop hehe. Det är vi ju inte så givetvis kan en stor andel av företagen inte vara storföretag här.
Det är inte rimligt att förvänta sig något annat än att bråkdelen av någon procent at företagen är storföretag när det går 8 personer per företag i landet

Visa signatur

🎮 → Node 304 • Ryzen 5 2600 + Nh-D14 • Gainward RTX 2070 • 32GB DDR4 • MSI B450I Gaming Plus AC
🖥️ → Acer Nitro XV273K Pbmiipphzx • 🥽 → VR: Samsung HMD Odyssey+
🎧 → Steelseries arctic 7 2019
🖱️ → Logitech g603 | ⌨️ → Logitech MX Keys
💻 → Lenovo Yoga slim 7 pro 14" Oled

Permalänk
Medlem

Älskar det faktum att detta var nästan uteslutande den enda viljan i dessa forum för två-tre år sedan och nu är det helt plötsligt skit enligt många. Vinden vänder fort..

Visa signatur

Fractal Design Meshify 2 Compact w/ Dark Tint | Intel i5 12600K | Asus ROG Strix B660-F | 32 GB Corsair DDR5 5600 MHz CL36 | MSI Geforce RTX 3060 TI Ventus 2X OCV1 | 512 GB Samsung Pro 850 SSD + 2TB WD Black SN850 NVME PCI-E 4.0 | Corsair RM750X |

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Stoff3th3m4n:

Det är ju egentligen inga argument utan bara personligt tycke och smak. Om Public Service ska verka i allmänhetens intresse men ändå förändras så räcker inte just tycke och smak för att presentera en alternativ lösning.

Public service ska inte alls verka i allmänhetens intresse, de ska sända viktig samhällsnyttig information. Allmänheten kan ha intresse av att se det ena och det andra, de ska dock inte tvinga andra vara med och betala för deras intressen.

Det är självklart en fråga om tycke och smak vad som är samhällsnytta eller inte. Det många med mig kräver är inte mer än att ta bort det mest självklara.
Ta serien "Vår tid är nu", många tycker säkert den är skitbra på hur många sätt som helst. Detta kan de göra, men om de kräver att andra ska vara med att betala för att producera den, så får bevisa att det är en så otroligt viktig serie för vårt samhälle så att vi bör göra det.

Permalänk
Medlem

Bra! slipper vi alla TV och Radio snyltare.

Och ni som säger "Jag tittar ju aldrig på TV" varför ska jag betala?

För det första.
Detta gäller pengar till Radio och utbildningsradion också. Mycket som används inom skolan tex.

Sedan bor vi i ett skatte-samhälle. Du tycker kanske det är onödigt att betala skatt för skola när du inte går där längre? Eller sjukvård som du inte använder för du är frisk?

Visa signatur

Corsair 4000D | Asus Z590 | Intel 11900K | RTX 3080 |
32GB G.Skill | Samsung 980 Pro 1TB | Corsair RM850x

Permalänk
Medlem
Skrivet av Gigantrix:

I Danmark må en også betale for radio utover tv lisensen, noe hverken Sverige eller Norge krever lisens penger på.

Norge har ju i praktiken lagt ner sin radio eftersom dom skrotat FM-nätet. Extremt få har skaffat DAB.

Visa signatur

Du som inte behärskar när du skall använda de och dem så finns en mycket enkel lösning. Skriv dom så blir det inte fel.
Första egna datorn -> ZX Spectrum 48k '82.
Linux Mint, Asus B550-F, Ryzen 5600X, LPX 64GB 3600, GT730

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av anon159643:

Public service ska inte alls verka i allmänhetens intresse, de ska sända viktig samhällsnyttig information. Allmänheten kan ha intresse av att se det ena och det andra, det ska de dock inte tvinga andra vara med och betala för.

Det är självklart en fråga om tycke och smak vad som är samhällsnytta eller inte. Det många med mig kräver är inte mer än att ta bort det mest självklara.
Ta serien "Vår tid är nu", många tycker säkert den är skitbra på hur många sätt som helst. Detta kan de göra, men om de kräver att andra ska vara med att betala för att producera den, så får bevisa att det är en så otroligt viktig serie för vårt samhälle så att vi bör göra det.

Fast samhällsnyttig information utan uppdraget att granska makten och vara " allmänhetens intresse" är ju bara ytterligare en propaganda kanal. Jag säger inte att jag är tillfreds med allt brus som SVT håller på med idag. Sen är inte SVT oberoende då jag inte har sett ett enda program kring fördelen med kärnkraften.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av Bjebben:

Första vettiga kommentaren. Mängden folk som bara tänker på sig själv är skrämmande.

Skickades från m.sweclockers.com

Om SR/SVT höll sig till sitt uppdrag vore detta inte ens en diskussion.
Men det handlar ju numera mer om att hålla så många b-kändisar som möjligt om ryggen.
Och reklamförbudet är dom ju oerhört kreativa på att kringå.
Och dom fälls ju ofta för att ha gjort det, men vad gör en smäll på fingrarna ett år senare när programmet och "innehållet" (d.v.s. reklamen) redan har sänts.

Ett klart tecken på att SVT/SR skäms över vad pengarna används till är ju bolagiseringen.
Bolag är ju ett välkänt trick av kommuner och myndigheter för att försvåra medborgares lagliga rätt till insyn i verksamheten.

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon2110:

Det finns ju en anledning varför detta parti vill lägga ned Public Service. Som anser sig att medierna är emot de. Det är alldeles för många som tar demokrati och folks lika värde för en naturlag. Faktum är att ni yngre är alldeles för historielösa. Ni har tagit fri skolgång, fri sjukvård, fri tandvård för givet. Det är ju nån som betalar bara för att ni inte betalar.

Hela idén med stadsstaten fungerar som ett försäkringsbolag. Du kanske är en som skippar hemförsäkring för risken att just du drabbas är otrolig låg. Kanske sparar in reseförsäkring och den får man höra om insamlingar och diverse snyfthistorier. Alla får inte barn och alla får inte cancer, men det går ju att klaga tills du själv drabbas. Spela lite mindre och använd tiden till att studera och speciellt den delen gällande historia. Faktum är att ni riskerar att bli den generation som kommer få.det sämre än er föräldrar.

Skickades från m.sweclockers.com

Man kan vara emot förslaget utan att vara emot idén med public service. T.ex. är jag själv mot förslaget i formen det röstades igenom eftersom jag inte tycker att man ska skattefinansiera underhållning, men skattefinansierad media som ska sträva för oberoende är jag inte emot som princip bara därför.

Att du har mage att ta upp cancervård som fördel i Sverige är inte värdigt, den har fallerat och där finns det skräckexempel som fått mig att sluta sympatisera med den socialistiska modellen när det kommer till vård. Det fungerar inte att se patienter som belastningar utan man måste se dem som tillgångar och det kommer aldrig göras i offentlig regi.

Dagens unga kommer få det sämre för att Sverige haft tur tidigare och för att pensionssystemet inte är anpassat för en åldrande befolkning. Det har inget med otacksamhet att göra.

Visa signatur

[Moderkort: Asus TUF X570-Plus Gaming] [Nätagg: Corsair AX 750W]
[Minne: G.Skill Trident Z Neo DDR4 3600MHz 2x16GB] [Grafikkort: ASUS RTX 2070S]
[Processor: AMD Ryzen 7 3700X] [Hårddisk: Corsair Force Series MP510 960GB + SSDs + lagringsdiskar]

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon2110:

Sen är inte SVT oberoende då jag inte har sett ett enda program kring fördelen med kärnkraften.
Skickades från m.sweclockers.com

Eller att alla (?) växter är beroende av koldioxid !
Elbilar dödar plantor !

Permalänk
Medlem

förr gnälldes det på att det är fel o betala/kvartal att de borde gå på skatten istället, nu när det är skatt så är det fel. visst håller med om det är rätt dyrt, men vad hade man förväntat sig?

Permalänk
Medlem

Har bojkottat SVT sen många år tillbaka. Nu får jag skatta för det också. haha. Tydligen när jag är död ska jag även då skatta för skiten. Vilket skämt.

Visa signatur

Dator 1: | i9 9900k | MSI RTX 4080 Ventus 3x OC | ASUS ROG STRIX Z390-F Gaming | Corsair LPX DDR4 32 GB 3200Mhz | FD define S | Samsung 850 EVO 1TB | Samsung 980 NVMe M.2 1TB | Noctua NH-U12S | Corsair RM750x 750W | Windows 11
Skärm 1: ASUS 27" ROG SWIFT PG279Q 1440p @ 165Hz/IPS/G-Sync
Skärm 2: ASUS 27" TUF VG27AQ1A 1440p @ 170Hz/IPS/G-Sync/HDR

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Rizzt:

Bra! slipper vi alla TV och Radio snyltare.

Och ni som säger "Jag tittar ju aldrig på TV" varför ska jag betala?

För det första.
Detta gäller pengar till Radio och utbildningsradion också. Mycket som används inom skolan tex.

Sedan bor vi i ett skatte-samhälle. Du tycker kanske det är onödigt att betala skatt för skola när du inte går där längre? Eller sjukvård som du inte använder för du är frisk?

Onödigt med skatt till politikers lyxhotell, deras fyllefester, p-rrklubbar och annat.

Bara för att skatt går till bra saker ska inte skattepengar gå till vilken dritt som helst, inom SVT handlar det om 1300kr/året. Och man måste då fråga, vad gör de egentligen av pengarna? En snabb granskning i tvkaledern ser man att de sänder rena nöjesprogram.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Buulaa:

att du jämför statlig finansierad propaganda med infrastruktur och institutioner som är objektivt nyttiga nödvändiga för ett fungerande samhälle. public service är obsolet i informationsåldern och sätta kostnaden på folket utan förmågan att rösta i frågan är extremt auktoritärt och inte vad en ''demokratisk'' nation in 2018 bör stifta för. vinstdrivande organisationer står i svars för konsumenterna, vem står svt till svars för?

''ar ska svenska folket då vända sig för information i exempelvis kris- eller krigssituationer? Twitter? Reddit?'' har du hört tala om källkritik? förklara varför det är nyttigt att förlita sig på en källa? vet du var jag har fått min information de senaste 10 åren? självständiga journalister som står till svars för sina patrons.

För det första så har vi möjlighet att påverka innehållet i public service, och dess existens. Det kallas att rösta. Public service står till svars inför oss. Att kalla det "auktoritärt" och "statligt finansierad propaganda" är totalt nonsens. Ta av dig foliehatten, tack.
För det andra så är det typiskt en dålig idé i debatter att skjuta ned sina egna argument. Om det nu är bättre med fler källor, varför skulle då statliga nyhetskanaler per automatik vara ett problem? Särskilt om man, som du säger, har ett källkritiskt förhållningssätt till dem?

Av ren nyfikenhet, vilka journalister får du din information från? Och vad säger din källkritiska förmåga om deras avsikter och agendor?

Skrivet av Buulaa:

Du har absolut inget argument här och du argumenterar inte i god tro heller. vi har väldigt hög skatt och intäkterna varslas hursomhelst av dryga karriär politiker med moralpanik som just nu skändar bort folkvalda personer pga ego. Just nu är vårt klimat fyllt av mansbarn som advocerar för centraliserad makt och skriker ''RASIS,NASIST,FACIST'' om krig bryter ut kommer du inse hur lite empati delar av befolkningen kommer ha mot Sverige. Jag vill inte bli för politisk(ironiskt i detta väder,näst intill omöjligt) men detaljer är detaljer.

Här vet jag inte riktigt vad du försöker ha sagt. Det låter mest som oinformerat och ogenomtänkt ordbajseri. Kalla mig fördomsfull men jag tror jag förstår precis vilken typ av journalister du lyssnar till, vilket gör din kommentar om propaganda och källkritik lite ljuvligt ironisk.

Du säger att jag inte har några argument att komma med, men själv bidrar du enbart med åsikter och vaga påståenden helt utan empirisk eller logiska bevis. Jag tycker mest att du låter arg, och jag har inget intresse att käfta vidare med någon arg stackare som inte ens tycks veta vad han är arg över. Så betrakta mina frågor ovan som uppmaningar till reflektion. Besvara dem för dig själv i den utsträckning du själv vill. Jag är inte intresserad av att höra vad du kommer fram till. God kväll.

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av EagiZ:

Man kan vara emot förslaget utan att vara emot idén med public service. T.ex. är jag själv mot förslaget i formen det röstades igenom eftersom jag inte tycker att man ska skattefinansiera underhållning, men skattefinansierad media som ska sträva för oberoende är jag inte emot som princip bara därför.

Att du har mage att ta upp cancervård som fördel i Sverige är inte värdigt, den har fallerat och där finns det skräckexempel som fått mig att sluta sympatisera med den socialistiska modellen när det kommer till vård. Det fungerar inte att se patienter som belastningar utan man måste se dem som tillgångar och det kommer aldrig göras i offentlig regi.

Dagens unga kommer få det sämre för att Sverige haft tur tidigare och för att pensionssystemet inte är anpassat för en åldrande befolkning. Det har inget med otacksamhet att göra.

Jag som har rötter från ett annat land där man inte har fri sjukvård så släkten hoppas att man går bort fort så att man inte dras med stora skulder som drabbar familjen. Men det kanske ett sånt samhälle du vill ha. Att man fokuserar på sig själv och hoppas att man har dragit vinstlotten ur genlotteriet. Att du inte får diabetes eller MS eller något annat kroniskt. Du kommer inte ha råd och inte bli accepterad som försäkringstagare eftersom du är en högrisk.

Jag är kritisk till hur SVT svävar ut från sitt huvuduppdrag och bränner pengar. Det enda positiva är med förslaget som röstades igenom är att alla ska betala. Sen att avgiften skall halveras. Enligt mitt tycke.

Att dagens ungdomar får det sämre beror på att de matas av sig föräldrar att de kan bli vad de vill. Bara de drömmer. Självklart är det ingen som läser till filmvetare för att få maximal avkastning i form av lön kontra studietid. På samma sätt så är antalet genusvetare i övervikt jämfört med ingenjörer.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av during:

All skatt går till saker man kanske inte använder. Ni som kommenterar att ni inte ser på SVT eller inte har TV, borde ni även få avdrag för att ni inte går till biblioteket och läser böcker? Gick inte på högskola , gick inte dagis... och allt man kan lista där man personligen inte använder något som är skattefinansierat, skillnaden är bara att man tidigare hade ett sätt att undvika denna avgift.

Jag är för att det blev en skatt, för innan var den inte rättvis för medborgarna. Jag i ensamhushåll skulle betala lika mycket som ett gift par, eller eller kollektiv med 10 pers?

Med det sagt kan man verkligen ifrågasätta exakt vad SVT, SR och UR ska pyssla med, mycket kan och borde renodlas i min mening, men det gäller nästan allt som stat, kommun och landsting håller på med

Lite skillnad mellan att tvingas betala för samhällsnyttiga saker som bibliotek och förskolor och att tvingas betala för något där förtroendet sjunker kraftigt och blir fällda av Granskningsnämnden var och varannan månad, och sån skit ska vi nu tvingas betala för. Jag hoppas att kraven skärps rejält och att det får allvarligare konsekvenser om de fälls för brister. Jag hoppas även att kvalitén överlag höjs rejält.

Visa signatur

Intel i5 12600K | Asus TUF Gaming Z690-Plus D4 | Asus Geforce RTX 3060 Ti | 32 GB DDR4 | Fractal Design North | Corsair iCue Link H100i | Cooler Master V750 Gold i Multi

Permalänk
Medlem
Skrivet av Buulaa:

att du jämför statlig finansierad propaganda med infrastruktur och institutioner som är objektivt nyttiga nödvändiga för ett fungerande samhälle. public service är obsolet i informationsåldern och sätta kostnaden på folket utan förmågan att rösta i frågan är extremt auktoritärt och inte vad en ''demokratisk'' nation in 2018 bör stifta för. vinstdrivande organisationer står i svars för konsumenterna, vem står svt till svars för?

''ar ska svenska folket då vända sig för information i exempelvis kris- eller krigssituationer? Twitter? Reddit?'' har du hört tala om källkritik? förklara varför det är nyttigt att förlita sig på en källa? vet du var jag har fått min information de senaste 10 åren? självständiga journalister som står till svars för sina patrons.

Du har absolut inget argument här och du argumenterar inte i god tro heller. vi har väldigt hög skatt och intäkterna varslas hursomhelst av dryga karriär politiker med moralpanik som just nu skändar bort folkvalda personer pga ego. Just nu är vårt klimat fyllt av mansbarn som advocerar för centraliserad makt och skriker ''RASIS,NASIST,FACIST'' om krig bryter ut kommer du inse hur lite empati delar av befolkningen kommer ha mot Sverige. Jag vill inte bli för politisk(ironiskt i detta väder,näst intill omöjligt) men detaljer är detaljer.

jag vill gärna möta ett motargument

Kasta du inte lite sten i glashus här just nu? Det du för fram är egentligen inte argument utan bara en massa strunt.

Visa signatur

Fractal Design Meshify 2 Compact w/ Dark Tint | Intel i5 12600K | Asus ROG Strix B660-F | 32 GB Corsair DDR5 5600 MHz CL36 | MSI Geforce RTX 3060 TI Ventus 2X OCV1 | 512 GB Samsung Pro 850 SSD + 2TB WD Black SN850 NVME PCI-E 4.0 | Corsair RM750X |

Permalänk
Medlem
Skrivet av fantomsmurfen:

Ja det är så samhället fungerar. Inte bara sjukvård heller utan alla är med och betalar skatt för en massa saker de själva inte använder eller har någon nytta av. T.ex. varför ska man vara med och betala skatt för skolsystemet om man aldrig kommer att ha några barn själv?

Du menar att du inte gick i skola själv?

Visa signatur

Du som inte behärskar när du skall använda de och dem så finns en mycket enkel lösning. Skriv dom så blir det inte fel.
Första egna datorn -> ZX Spectrum 48k '82.
Linux Mint, Asus B550-F, Ryzen 5600X, LPX 64GB 3600, GT730

Permalänk
Medlem

Hade kostnaden för public service varit lägre och innehållet inte lika tveksamt som det är, så hade det känts bättre.

För mig personligen blir det billigare men magkänslan är trots det inte super. Nej.. dra åt svångremmen successivt. På så sätt ökas legitimiteten. Hur man än vrider och vänder på det så är det inte tal om en essentiell samhällstjänst även om det finns ljusglimtar och en god avsikt. Linjär-tv är dessutom döende och avvecklingen måste påbörjas. Annars kommer skiten ånga på likt en enorm atlantkryssare utan några passagerare...

Permalänk
Medlem
Skrivet av KlyfftPotatis:

För att innan betalade jag inte 250kr i månaden pga att jag inte har TV och nu ska de tvinga mig betala för det?

Du tvingas redan att betala för samhällstjänster och funktioner som du inte använder.

Som jag sa, problemet kan åtgärdas på andra sätt, exempelvis genom att myndigheter effektiviserar resurshanteringen så att public service kan skattefinansieras utan några signifikanta skatteökningar. Men detta ville du uppenbarligen inte diskutera.

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon2110:

Jag som har rötter från ett annat land där man inte har fri sjukvård så släkten hoppas att man går bort fort så att man inte dras med stora skulder som drabbar familjen. Men det kanske ett sånt samhälle du vill ha. Att man fokuserar på sig själv och hoppas att man har dragit vinstlotten ur genlotteriet. Att du inte får diabetes eller MS eller något annat kroniskt. Du kommer inte ha råd och inte bli accepterad som försäkringstagare eftersom du är en högrisk.

Jag är kritisk till hur SVT svävar ut från sitt huvuduppdrag och bränner pengar. Det enda positiva är med förslaget som röstades igenom är att alla ska betala. Sen att avgiften skall halveras. Enligt mitt tycke.

Att dagens ungdomar får det sämre beror på att de matas av sig föräldrar att de kan bli vad de vill. Bara de drömmer. Självklart är det ingen som läser till filmvetare för att få maximal avkastning i form av lön kontra studietid. På samma sätt så är antalet genusvetare i övervikt jämfört med ingenjörer.

Skickades från m.sweclockers.com

Vill absolut inte ha ett system där man blir ekonomiskt ruinerad av att vara sjuk. Däremot så har jag bevittnat vad som händer när patienter inte gynnar sjukhus och det är en mycket hemsk syn där man som anhörig måste aktivt delta i vården för att ens anhöriga ska få vård och ibland till och med för att en undersköterska inte ska ta livet av patienten. Det behövs ett system likt Sveriges idag men där sjukhus drivs av vinstintresse och som granskas mycket hårt, vanvård av patienter ska straffa sig och det gör det inte med en helt socialistisk modell.

Sympatiserar inte alls med den ekonomiska situation hos unga som självmant valt att studera något som inte ger samhällsnytta eller pengar i fickan. Jag pratar mer om att unga som gör "allt rätt" ekonomiskt kommer få det sämre än föregående generation, särskilt som pensionärer.

Men vi kan vara överens om att tv-skatten bör ha varit lägre, men jag ser ingen anledning att den ska vara hela 50% av förslaget. 25% borde räcka med en del marginal.

Visa signatur

[Moderkort: Asus TUF X570-Plus Gaming] [Nätagg: Corsair AX 750W]
[Minne: G.Skill Trident Z Neo DDR4 3600MHz 2x16GB] [Grafikkort: ASUS RTX 2070S]
[Processor: AMD Ryzen 7 3700X] [Hårddisk: Corsair Force Series MP510 960GB + SSDs + lagringsdiskar]

Permalänk
Medlem
Skrivet av Xinpei:

Du får det däremot att låta som att personen varje år efter sin död ska betala licensen vilket i sig är fel.

Jag vet inte vad jag får det att låta som, men faktum är ju att jag faktiskt måste betala när jag är död. Död är jag i all evighet, det hade vart att dra det lite för långt.. Om du tolkar det som att jag menade det så, då vet jag inte vad

Visa signatur

Dator 1: | i9 9900k | MSI RTX 4080 Ventus 3x OC | ASUS ROG STRIX Z390-F Gaming | Corsair LPX DDR4 32 GB 3200Mhz | FD define S | Samsung 850 EVO 1TB | Samsung 980 NVMe M.2 1TB | Noctua NH-U12S | Corsair RM750x 750W | Windows 11
Skärm 1: ASUS 27" ROG SWIFT PG279Q 1440p @ 165Hz/IPS/G-Sync
Skärm 2: ASUS 27" TUF VG27AQ1A 1440p @ 170Hz/IPS/G-Sync/HDR

Permalänk

tycker att det är totalt värdelöst att dom gör såhär, använder noll public service, inge tv, inge radio eller deras hemsidor, att då tvinga in det på folk för 105kr månaden är helt absurt, då kan dom lika bra tvinga alla till trängselskatt från Stockholm för att du kan kanske åka där nån dag.

Visa signatur

Ryzen 5800x | Corsair H100i V2 | 32 GB DDR4 Corsair VENGEANCE | Asus Z370 | Gigabyte RTX 3080 Xtreme | LG 27GL850 144hz NANO IPS | Corsair VOID wireless | Valve Index | Simlab P1 Cockpit | Fanatec set Simucube 2 pro | Triple 55" Oled surround

Permalänk
Medlem
Skrivet av Murvel88:

Du tvingas redan att betala för samhällstjänster och funktioner som du inte använder.

Som jag sa, problemet kan åtgärdas på andra sätt, exempelvis genom att myndigheter effektiviserar resurshanteringen så att public service kan skattefinansieras utan några signifikanta skatteökningar. Men detta ville du uppenbarligen inte diskutera.

Och precis som jag sa. Samhällstjänster som inte jag använder hjälper istället andra och på så sätt blir det är bättre samhälle. Tror knappast Public Service är livsnödvändigt för svensken, därav idiotiskt att man ska tvångsbeskatta

Visa signatur

Dator: i7 9700k @ 5.0 Ghz - Asus Rog Strix OC 2080 Super
3600mhz 32gb - Gigabyte UD Z390 - Dark Rock Pro 4 - M.2 SSD MP510

Kringutrustning: Xiaomi 34" 3440x1440 - Xtrfy K4 - Glorious 0 Mus
Ljud: DT770 80ohm Headset - E10K DAC/AMP

Permalänk
Medlem

SVT, suck. Inom public service-sfären sympatiserar över 80 procent av journalisterna med de rödgröna partierna enligt Journalist 11, en vetenskaplig frågeundersökning av Kent Asp, professor i journalistik vid Göteborgs universitet.

Är SVT/UR opartiska?
Jag har svårt att tro att deras politiska ståndpunkt inte skulle genomsyra dess utbud. När du känner att det är vinklat åt vänster/miljöpartiet eller att dess politiska åsikter lyfts fram och syns mer har du med stor sannolikhet helt rätt.

Visa signatur

Ryzen 3700x, ASUS PRIME X370-PRO, 32GB ram, RTX 2080, Acer XN253Q 240Hz, MSI G241 IPS 1080p 144Hz, Varmilo VA88M (MX Brown), Cooler Master MM710.

Permalänk
Medlem

Kostnaden kan anses vara hög ... Men tänk på att den även finansierar alla lokala SR radiokanaler som man lätt glömmer. Rätt eller fel är en helt annan sak.

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon159643:

Public service ska inte alls verka i allmänhetens intresse, de ska sända viktig samhällsnyttig information. Allmänheten kan ha intresse av att se det ena och det andra, de ska dock inte tvinga andra vara med och betala för deras intressen.

Det är självklart en fråga om tycke och smak vad som är samhällsnytta eller inte. Det många med mig kräver är inte mer än att ta bort det mest självklara.
Ta serien "Vår tid är nu", många tycker säkert den är skitbra på hur många sätt som helst. Detta kan de göra, men om de kräver att andra ska vara med att betala för att producera den, så får bevisa att det är en så otroligt viktig serie för vårt samhälle så att vi bör göra det.

Jo Public Service ska verka i allmänhetens intresse därför heter det också "I Allmänhetens tjänst" i deras uppdrag. Du förstår ju såklart att ordet intresse kan har många olika betydelser.

De ska verka för allmänhetens bästa och med det innebär att man ska både, som du säger, informera invånarna opartiskt men också verka för kulturen och andra områden. Man kan såklart tycka att uppdraget bör förändras men då är det just tycke och smak som styr hur det i så fall ska förändras. Människor tycker olika.

Just gällande kultur/underhållning så är det ju en klassisk fråga även inom politiken när det gäller finansieringen. Om vi gemensamt ska stå även för kulturen eller överlåta det till privata intressen är öppet för diskussion, men att påstå att det ena är rätt och det andra fel blir aningen märkligt eftersom det mer eller mindre bara handlar om subjektivitet.

Visa signatur

AMD RYZEN 9 5900X - ASUS ROG X470-F STRIX - 32GB DDR4 @ 3200MHz - ASUS RTX 3070 Ti

Permalänk
Medlem
Skrivet av bennyfax:

SVT, suck. Inom public service-sfären sympatiserar över 80 procent av journalisterna med de rödgröna partierna enligt Journalist 11, en vetenskaplig frågeundersökning av Kent Asp, professor i journalistik vid Göteborgs universitet.

Är SVT/UR opartiska?
Jag har svårt att tro att deras politiska ståndpunkt inte skulle genomsyra dess utbud. När du känner att det är vinklat åt vänster/miljöpartiet eller att dess politiska åsikter lyfts fram och syns mer har du med stor sannolikhet helt rätt.

Fel. Den sammanställningen inkluderar alla som jobbar på SVT varav majoriteten av journalisterna inte valde att svara på vilken politisk åsikt de hade. Det inkluderar allt från vaktmästare till direktör. Faktum är att Asp har blivit kritiserad för att han drar slutsatser som inte representeras av hans egna data. Det vore bättre att säga att av de som svarat (som jobbar på SVT/SR) så har si och så många den och den politiska åsikten.

Sedan menar samma Asp att SR och PS faktiskt uppfyller sina krav. https://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/nyheter/detalj//pr...

Skrivet av xcluzive:

Jag vet inte vad jag får det att låta som, men faktum är ju att jag faktiskt måste betala när jag är död. Död är jag i all evighet, det hade vart att dra det lite för långt.. Om du tolkar det som att jag menade det så, då vet jag inte vad

Men din familj betalar bara för ett år. Alltså det år som redan börjat vid tiden av din död.

§1
Visa signatur

Fractal Design Meshify 2 Compact w/ Dark Tint | Intel i5 12600K | Asus ROG Strix B660-F | 32 GB Corsair DDR5 5600 MHz CL36 | MSI Geforce RTX 3060 TI Ventus 2X OCV1 | 512 GB Samsung Pro 850 SSD + 2TB WD Black SN850 NVME PCI-E 4.0 | Corsair RM750X |