Permalänk

Övervakningskamera

Farsan har precis fått solcellerna installerade och söker en övervakningskamera att installera utomhus för övervakning.

Han har dålig signal där ute, och en vanlig router inne i huset bara. Skulle gissa att avståndet är 50-60 meter från huset.

Jag har två frågor - tips på lösning för att få en bra signal utanför huset till kameran?

Och vilken kamera är bäst lämpad för att skicka en notis när den registrerar en människa, till hans mobil med möjlighet att då kunna visa det kameran ser? Möjligtvis inspelning också vid triggning.

Permalänk
Medlem

Hej!
Till att börja med så skulle jag rekommendera mesh nätverk för att täcka hela huset vad gäller Wi-Fi styrka. En rekommendation är Asus XT8 2-pack. Köp hos någon av svenska återförsäljare för öppet köp och testa ifall det uppfyller kraven.

Gällande kamera så kan jag rekommendera Arlo, men de flesta funkar bra för behoven. Det som är att notera dock är att försöka hitta de lite ”smartare” kamerorna som filtrerar på alarm och falsk alarm dvs. den ignorerar djur och sådant men aktiveras och noterar ifall det är en människa. Finns till och med versioner med AI och ansiktsigenkänning som reagerar endast på ”obehöriga” men det är overkill.

Permalänk
Medlem

Det är en ganska lång sträcka. Så om ni inte har kabel dit så får ni kika på trådlös länk med ubiquity nanostation. Har inte full koll på kameror men det pratas dahua och imou i smarta hem-forumet.