Mysterium - från Thunderbolt 2 till Firewire 400

Permalänk
Medlem

Mysterium - från Thunderbolt 2 till Firewire 400

Jag försöker jobba med gammal utrustning och söker någon typ av adapterlösning. Har en Macbook som har Thunderbolt 2 och vill koppla in ett extern ljudkort som har Firewire 400. Vad jag förstår så finns ingen adapter som gör det jobbet ensam, men kanske går det att lösa genom att använda två eller fler adaptrar? Jag har testat att fråga på typ Elgiganten men de har ju inte en susning. Jag hoppas att det är här på Sweclockers kompetensen finns!

Permalänk
Medlem

Sökte på "Thunderbolt to Firewire" och hittade denna: https://www.kjell.com/se/produkter/kablar-kontakter/thunderbo...
Kanske inte fungerar för dig helt och hållet, men i kundbetyget så står detta:

Citat:

Uppgraderat Imac 2011 till Imac 2019 och har ett firewire 400 ljudkort (Prism Orpheus) som ska lira med Thunderbolt 3.
Använder 3st adaptrar, Firewire 400 till 800 adapter in i Thunderbolt till FireWire 800 adapter och vidare in i Thunderbolt 3 adapter till thunderbolt 2
Fungerar alldeles utmärkt! Tips för er som är i en liknande situation, macOS Monterey är det sista operativsystemet som stöder firewire.

Så kanske den adaptern som länkades och sedan omvandling till FireWire 400? Men ger inga garantier.

Permalänk
Medlem

Om det inte är ett väldigt unikt ljudkort är det nog ärligt talat bättre att du kollar på en variant som använder sig utav USB 3 eller bättre

Permalänk
Medlem

Firewire 800 till 400 verkar bara i princip vara en mekanisk adapter, de känns för billiga för att innehålla någon form av omvandling.

Thunderbolt 1/2 till Firewire 800 finns ju med. Så du behöver två adaptrar totalt.

Du har en ganska uråldrig Mac dock om den har Thunderbolt 2 anslutning. Jag själv hade nog isf skaffat en gammal Mac mini eller Macbook Pro 2012 som har Firewire 800 portar direkt och kör det med ljudkortet. Känns som en felkälla mindre. Men adapter lösningen bör fungera.