Varför jag inte tycker man ska köpa SSD

Permalänk
Antielefant
Skrivet av Zotamedu:

Jaså du sitter på statistik från posten om skadade hårddiskar?
Kul att du klarade dig men många gjorde det inte.

Rättelse, extremt få om någon alls drabbades av 8MB-buggen då det krävdes en i verkligheten väldigt svårreplikerad händelsekedja för att det skulle uppstå. Mig veterligen var det bara PCReview som lyckades, och detta genom att forcera fram det.

Vad som gjordes var att powercycla disken, alltså att bokstavligen rycka ut strömsladden ur disken, upprepade gånger medans datorn var igång och det skrevs filer till den. Firmwaren kunde i förlängningen inte hantera detta. Risken att det händer i en riktig dator utan någon som sitter och pillar i den är rätt liten, dessutom märks det omedelbart om C-disken powercyclar då hela datorn blåskärmar om/när det händer.

Jag vill se den mekaniska disk som inte flippar ur om man gör samma sak. Oftast tenderar de att tappa partitionen om man försöker.

Jag har ingen statistik från posten, nej, men jag hanterar tillräckligt mycket beställningar, reparationer och reklamationer att jag kan säga ungefär vad som är standard. Vad gäller just returstatistik är detta också kända siffror - Intel (enbart SSD) ligger kring 1,7% medan WD (enbart mekaniska diskar) ligger kring 4%. Finns en nyhet någonstans i SweC's arkiv om det.

Vad gäller våra beställningar som i första hand går via Dell pratar vi cirka 2,5-3%, och då testas de individuellt innan de skickas till oss. Vi beställer i storleksordning 3-4k enheter (största delen monterade i datorer) per år.

Visa signatur

i7-12700KF | 128 GB DDR4-4000 | RTX 4080 | Samsung 990 Pro | 3xAcer XB270HU G-Sync

Permalänk
Medlem

höhö, har en numera nästintill antik wd raptor 36gb som os-disk i min huvud-datha, låter som en arme tjackade hustomtar spelar slagverksorkester när den smattrar igång mot aluminiumet >,< ..

Permalänk
Medlem
Skrivet av cryptic:

höhö, har en numera nästintill antik wd raptor 36gb som os-disk i min huvud-datha, låter som en arme tjackade hustomtar spelar slagverksorkester när den smattrar igång mot aluminiumet >,< ..

dat sound

Permalänk
Medlem

Ska inte rubriken vara "Varför jag tycker att man inte ska köp SSD"?

Visa signatur

Intel Core i5 3570K @ 4.0GHz / Noctua NH-D14 | Gigabyte Geforce GTX 670 WindForce 3X| ASRock Z77 Pro4 | Cooler Master Silent Pro M 600W | Corsair Vengeance CL9 2x4GB LP | Seagate Barracuda 1TB 7200rpm| Fractal Design R4 | Acer 24'' G245HQbid |||| *Tillbehör* | Razer Megalodon 7.1 Headset | Razer Mamba | Citera gärna! Annars glömmer jag!! | Fri frakt för Swec!

Permalänk
Medlem
Skrivet av The Mupp:

med tanke på hur mycket folk som har problem med SSDs så nej tack vill faktiskt har en dator som startar när jag ber den whenever jag ber den.

Hepp! En del användare kanske haft en del problem med sina SSD:er fast det finns garanterat lika många - om inte fler - som har felfria SSD:er. Rent spontant vet jag fler som haft problem med sina mekaniska diskar (undertecknad inkluderad) än med sina SSD:er. Jag har två SSD:er - En privat (bootdisk i hemmariggen) och en i jobb-laptopen och jag har aldrig haft något problem med någon av dom. Om jag haft problem med mina övriga/äldre (och mestadels utrangerade/döda) diskar? Oh yes!

Jag förringar verkligen inte någons erfarenhet (upplevd eller verklig) om en bråkande SSD och att det är ett gissel, däremot känner jag personligen inte igen situationen att SSD skulle vara allmänt förknippat med problem. Hm, nu blev det visst rejält OT. :-/ D*mn...

[edit: "Hm, nu blev det visst rejält OT - igen. :-/ D*mn..."]

Visa signatur

WS: ASUS P7P55D/i5-750, Hydro H50, XFX6950/2GB, Intel X25-V/2Tb lagring, Corsair VX-550
Server: ASUS, AMD Athlon64 X2 6000+ Scyte Ninja, NVidia GS8400Silent, 2Gb ram, ~4Tb SATA, 500W, CM Stileo500 (tyst)
"-Sometimes all that is needed is a high five. In the face. With a chair!"

Permalänk
Medlem

en hårddisk som håller i 50 år?
Vi kan skriva om det, skulle du behöva en disk som är 50 år gammal, om man tänker tillbaka skulle det vara en CP stor sak (vet inte hur hårddiskarna såg ut på 60-talet) som kanske bara är på några byte. Om 50 år så kommer vi säkerligen räkna i minst yottabyte (10^24byte), och om en SSD bara håller i 5 år, så tror jag att jag köper en ny då, som är i TB.
THX 4 READING

Visa signatur

RTX 3070 || Ryzen 5600X || 32GB 3600MHz || PCIe SSD goes BRRRRR

Permalänk
Medlem
Skrivet av cryptic:

höhö, har en numera nästintill antik wd raptor 36gb som os-disk i min huvud-datha, låter som en arme tjackade hustomtar spelar slagverksorkester när den smattrar igång mot aluminiumet >,< ..

<Tilldelar Cryptic guldstjärna för årets bästa ljudbeskrivning>
*asg*

Visa signatur

WS: ASUS P7P55D/i5-750, Hydro H50, XFX6950/2GB, Intel X25-V/2Tb lagring, Corsair VX-550
Server: ASUS, AMD Athlon64 X2 6000+ Scyte Ninja, NVidia GS8400Silent, 2Gb ram, ~4Tb SATA, 500W, CM Stileo500 (tyst)
"-Sometimes all that is needed is a high five. In the face. With a chair!"

Permalänk
Medlem

Mina mekaniska diskar håller oftast inte över ca 5 år, alla tokdör oftast under en viss period så det verkar ju inte vara någon slump. Dock använder jag datorn dygnet runt...

Permalänk
Medlem
Skrivet av Sir_Poisonblade:

Om alla köpsugna skulle ta en blick in i framtiden så säger Kryders lag med lite modifikation att hårddiskpriserna halveras (egentligen fördubblas kapaciteten) varje år. Alltså kommer man med dagens priser kunna köpa sig en 240 giggare för cirka 1200-1300 kr nästa år i julklapp.
Tyvärr tycker jag fortfarande är för dyrt men det börjar bli överkommligt.

Jag skulle köpa nytt grafikkort, sen annonserade nvidia 400serien så jag bestämde mig för att vänta. Men den var dyr när den kom så jag väntade lite till, på lägre priser. Sen skulle jag köpa mig ett 480 men då annonserades ju datumet för 500serien. Ville ju inte köpa nåt som inte kommer vara det bästa i mer än ett halvår så jag väntade på den. Priserna på 500serien börjar ju bli överkomliga men nu är det ju inte så långt till 600serien... Eller?

Det jag försöker säga är, den som väntar på något gott väntar ALLTID för länge. Vänta på bättre priser, bättre prestanda, vänta för alltid. Sen sitter man där med sin 5400rpmare 2017 och fattar inte varför alla andra bootar rakt in i BF4 innan dom hinner ta fingret från powerknappen.

Saker blir billigare med tiden yes, men personligen tycker jag att det alltid är rättfärdigat att unna sig en så pass upplevelsemässigt stor uppgradering som en SSD innebär, såvida man inte pantar burkar for a living dvs

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Du är verkligen ute på djupt vatten här...

Permalänk
Medlem

Skönaste tråden på länge =D

Visa signatur

Jag har en Dator, och den är snabb!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Zcenicx:

64-bitsstöd (och nej, XP x64 är ett skämt)?

Som sagt kommer jag att skaffa Windows 7 i slutet av månaden med nya datorn, tidigare har resten av datorn inte varit tillräckligt snabb för att det ska spela någon roll, det de andra komponenterna klarar att köra kräver inte mer än det minne jag har tillgång till ändå.

[QUOTE="DirectX högre än 9.0c? IE9-stöd? WDDM? Vettig wireless-hantering? [/QUOTE]
Har inga krav på supergrafik (och mitt 8800GTS skulle nog inte klara av att dra upp det sp mycket ändå), jag använder ändå bara firefox, jag har inget behov av trådlöst till min stationära dator som står en meter från stadsnät switchen.

Citat:

Defender? Nätverksmappning? Shadow Copy? Superfetch? Indexering?

De säkerhetsprogram jag har funkar bra, mitt "nätverk" består av 1 dator plus telefon och TV som också går via stadsnätet, jag har inte plats för backuper och inget tillräckligt viktigt för att det ska spela någon roll, superfetch iofs, men inte värt att uppgradera och köpa mer ram för, indexerar gör ju även XP och jag vet var jag har saker så jag behöver inte söka efter det.

Citat:

Startup repair? Virtualisering? Det finns väldigt mycket XP inte klarar, och mer kommer. Varför sitta kvar i stenåldern?

Som sagt, har inte behövt installera om på 5-6 år och datorn har aldrig haft problem att starta under den tiden, har alltså aldrig haft behov av startup repair, jag har inget behov av att virtualisera något.

Visst, det finns mycket som XP inte har, men inget jag har behov av. Jag kör Windows 7 på jobbet, och där är det bra att ha, men på hem datorn behöver jag det inte.

Angående SSD, så är det ju sant det där med indexet, så jag tar med en i paketet.

Visa signatur

Intel i7 2600k, 4x4GB DDR3, Asus P8Z68-V Pro/GEN3, EVGA GTX570, Intel 320 160GB OS disk, WD Caviar Black 2TB lagringsdisk, Antec Kühler 620 med Noctua NF-F12-PWM, Corsair AX850 och Fractal Design Define XL

Permalänk
Medlem
Skrivet av temporyman:

jag vill bidra med varför man inte ska skaffa SSD hårdiskar.....

när ska man hitta en hårdisk som inte ger en BSOD random. trodde först det va min hårdisk som va problemet , när jag sen köper en ny då uppkommer det på den med. byter sen moderkort. och får random bsods där med. Vist disken är snabb, men om man nu måste bota om skiten varje gång man får bsods så blir det ine så kul i länden. Nått som är standard med bsodsen är när datorn botas om hittas inte disken i bios , man får altså stänga av datorn helt sen starta den som om den kallastartades då finns disken igen och jag kan bota windows. Firmwire vist är senaste på min corsair force3 GT disk. medans min OCZ agility 3 skit disk så är det princip omöjligt att upgradera firmwire pga att den inte kan upgradera den som systemdisk utan måste vara satt som andra disk. när man väl gjort det så måste även den disken ligga som ACHI läge har man då en dator med endast vanliga diskar ja då är det kört för i flesta fall sätter man inte hårdiskarna på ACHI när det bara är IDE/sata diskar. när man nu hade en dator man kunde göra så att man instalerade windows med ACHI läget på (fortfarande vanliga 3,5tums diskar) ja då är det nån jävla achi drivare som inte stöds så att toolboxen för ocz inte hittar disken över huvud taget. just nu är jag så jävla less på SSD att jag seriöst funderar på att dumpa det helt o köpa en vanlig hederlig 500gb som läser hyfsat snabbt i allfall.

Det är tyvärr lite ditt eget fel att du valt SSD-diskar utan vettig förundersökning om dem... Force GTn och Agility 3'an har inte varit direkt problemfria, långt från alla SSDs har några stora problem. Rätt så lätt gjort att bara kika på t ex prisjakt eller olika forum hurpass (inte) väl de fungerat för många även om en hel del slipper problemen.

Funnits en hel hög med vanliga HDD-serier som haft olika bekymmer dessutom, gamla deathstar, större delen av 7200.11-serien som spontandog efter någon månad etc. Kör själv med 2st Crucials och har då inte upplevt några bekymmer personligen även om det fanns med Specifika SATA-kontrollers för min ena SSD.

Nästan som att säga att jag aldrig ska köpa en HDD igen för mina 7200.11 dog, eller ja, eller att man inte ska köpa grafikkort från ATi mer för att mitt kort som hade ett känt problem med kylningen grillade sig själv. Finns en massa användare av SSDs som inte har problem alls, däremot är väl priset lite avskräckande för många...

Sen är det väl inga större problem att köra FWUPD via nån CD eller USB-sticka på din Agility?

PS. Gör dig själv en tjänst och reklamera åbäkena om de strular så mycket, borde inte vara några överdrivet stora bekymmer för dig.

Visa signatur

The cookie goes *crumble*.

Permalänk
Medlem

SSD är datorgudarnas gåva till nördarna, för ett trevligare och roligare användande.

Det är vi som köper dessa och ligger i framkant, som driver utvecklingen framåt.
Om ingen skulle göra det skulle utvecklingen stanna upp och vi skulle leva kvar i
80-talets Commedore 64 med bandare och den fina grafik det var i spel och dylikt.

Visa signatur

Hemma hos mig är det en Microsoft-fri miljö..
Dator 1: iMac 27" 5K - i7 4,2GHz - 32GB 2400MHz CL14 - 512GB SSD - Radeon PRO 580 8GB - 2xDell P2715Q 4K - 4TB Lacie D2 Thunderbolt
HTPC: ASUS X99-M WS - i7 5960X - H100i GTX - 16GB 3000Mhz - Samsung SM951 512GB - ASUS GTX 780 DCU II OC - AX860 Platinum - Corsair 350D - Linux
Bärbar 1: MacBook PRO 15" 2018 / i7 / 512GB SSD NAS: Synology DS918+ 32TB+2x512GB SSD

Permalänk
Entusiast

Oavsett vad så är SSD mycket härligare att jobba med. Man kan dra liknelsen: Du behöver ingen (tex) iPhone, du klarar dig egentligen bra på din förrförrförrförra telefon, den trogna nokia 3210 som trots allt fortfarande fungerar bättre att ringa på även fast den är äldre än din lillebror (förutsatt att din lillebor är >12 år gammal). Men du måste hålla med om att det är sjukt najs att ha den där iPhonen och du skulle inte vilja gå tillbaka.
Det är samma med SSD, De är nödvänligt vis inte bättre på alla aspekter men vissa detaljer kan man bara inte vara utan när man väl smakat på dem

Permalänk
Medlem

Köpte nyligen en SSD och för första gången på länge har ja fått en produkt som gör markant skillnad på prestandan. Laddningstider i tex bf3 har gått från 60-80 sek till 10-15 sek mellan kartorna ibland ännu kortare. Lätt värt varenda krona speciellt nu då vanliga diskar har gått upp i pris något ofantligt efter hela thailand skiten.

Skrivet av DaBone:

SSD är datorgudarnas gåva till nördarna, för ett trevligare och roligare användande.

Det är vi som köper dessa och ligger i framkant, som driver utvecklingen framåt.
Om ingen skulle göra det skulle utvecklingen stanna upp och vi skulle leva kvar i
80-talets Commedore 64 med bandare och den fina grafik det var i spel och dylikt.

Om vi ändå fortfarande satt med C64 fortfarande, på något underligt vis var det så mycket bättre kvalite på spelen tycker jag

Visa signatur

AMD Ryzen 9 5900X // Corsair iCue H150i RGB PRO XT // G.SKill Trident Z Neo RGB 32GB (2x16GB) 3600Mhz CL16 // ASUS GeForce RTX 3080 12GB TUF GAMING OC // Asus Tuf Gaming x570 Plus // PSU: Corsair RM750W v2 // Chassi: Lian Li PC-O11 Dynamic // Keyboard: Corsair K70 RGB MK2 Low Profile // Mouse: Corsair Dark Core RGB with the MM1000 QI mousepad // Display 1: Dell S3422DWG // Display 2: Gigabyte G32QC QHD //

Permalänk
Medlem

jag har 2st SSD's ja tycker de funkar hur bra som helst men har ju också 1tb extern hårddisk också, sen har ja jag ju jobb och kan lägga ner hur mycket ja vill på min dator men ja köpte ändå 1 utav dom bättre billigare kände jag. Min ena SSD har jag Operativ system å annat skit för moderkort programvaror m.m, på min andra SSD har jag bara spel. Har inga problem med min SSDs älskar dom och att min dator från att ja trycker på start knapp till skrivbordet tar ca 10-14sek

Visa signatur

Bab

Permalänk
Avstängd

Har man råd så är SSD en av dom bättre uppgraderingar som man kan göra. Har aldrig gjort en uppgradering där dator har känts så mycket snabbare förut. Men visst det är en lyxuppgradering, inget man måste ha men har man väl haft det så blir det nog väldigt svårt att gå tillbaka till en vanlig HDD som systemdisk.

Visa signatur

Asus Z97M-plus | i7 4790k @4.8Ghz | Aorus 1080Ti | FD Integra M 750W | Vengence 2x8 GB Ram | FD Define Mini C | Evo 850 500GB | Intel 750 1.2TB | AOC AG271QG

Permalänk
Skrivet av lorgix:

OK, men det är ju inte 8års garanti på Raptor-diskar. Dom flesta diskar har typ 3-5års garanti, både mekaniska och SSD.

Det här snacket om att SSD har kortare livslängd är ogrundat.

"Slitage vid radering av sektorer påverkar livslängden. De är mindre lämpliga som lagringsmedia där data ofta skrivs in och raderas, som för ett operativsystem."
Läs mer här: http://www.ltu.se/centres/Centrum-for-langsiktigt-digitalt-bevarande-LDB/Bibliotek/Arkivlagring/Lagringsmedia-1.43227

Visa signatur

Corsair Obsidian 750D | EVGA Z790 Classified | G.Skill Ripjaws S5 6000 MHz CL30 64GB DDR5 @6600 MHz CL30 | i9-13900KF @5.6 GHz | PNY GeForce RTX 3080Ti XLR8 Gaming Revel Epic-X RGB @2055 MHz, 19902 MHz | Cooler Master V1200 | CPU+GPU-kylning: EK Custom loop | BenQ XL2410T + LG UltraGear 34GP950G |

Permalänk
Medlem

En ssd till datorm är som att sätta jetmotor på en flakmoppe.
En utav de bästa investeringarna jag har gjort.

förkärnar = förtjänar

Visa signatur

Q9550 @ 3.6Ghz | Noctua NH-D14 | 60GB SSD OCZ-VERTEX2 | 250GB Western Digital | GeForce GTX 460 | Corsair Vengance DDR3 16GB | Asus P5P43TD | Fractal Design Core 3000 | Corsair TX 650W | BenQ G2420HDB & HP L2208w

Permalänk
Avstängd
Skrivet av DevilRape:

SSD är onödigt och dyrt bara
Skit rent ut sagt.
Har du MASSOR med pengar, ja visst, lägg ut på det.
Men SSD är onödigt, har en helt vanlig disk och ser ingen speciellt stor skillnad på den och ett antal olika SSD diskar
SSD är en stor jävla lögn, dyrt skit för att kunna inbilla sig själv att datorn helt plötsligt blir super snabb..
Visst det blir snabbare, men fan heller så man märker det

HAHA det var nog dagens! (och då är klockan inte ens vidare mycket.)

Min startuptid på datorn var 1min 56sek med vanlig HDD.
Bytte till SSD och nu startar datorn på 29 sekunder, och då snackar vi en futtig 40gb SSD som inte är i närheten av att vara snabbast på marknaden.
Jag är även fotograf/videomaker/designer och sysslar med riktigt tunga filer i Photoshop, After Effects, Sony Vegas m.m och det är E N O R M skillnad. Samma sak gäller i spel.

Snälla öppna inte käften innan du provat på, bara för att du är avundsjuk på alla dina polare som har en...

Visa signatur

9900K @ 5,0ghz | Gaming X Trio 2080 Super | 16gb ram 3200mhz CL14

Permalänk
Entusiast
Skrivet av Zcenicx:

Rättelse, extremt få om någon alls drabbades av 8MB-buggen då det krävdes en i verkligheten väldigt svårreplikerad händelsekedja för att det skulle uppstå. Mig veterligen var det bara PCReview som lyckades, och detta genom att forcera fram det.

Vad som gjordes var att powercycla disken, alltså att bokstavligen rycka ut strömsladden ur disken, upprepade gånger medans datorn var igång och det skrevs filer till den. Firmwaren kunde i förlängningen inte hantera detta. Risken att det händer i en riktig dator utan någon som sitter och pillar i den är rätt liten, dessutom märks det omedelbart om C-disken powercyclar då hela datorn blåskärmar om/när det händer.

Jag vill se den mekaniska disk som inte flippar ur om man gör samma sak. Oftast tenderar de att tappa partitionen om man försöker.

Jag har ingen statistik från posten, nej, men jag hanterar tillräckligt mycket beställningar, reparationer och reklamationer att jag kan säga ungefär vad som är standard. Vad gäller just returstatistik är detta också kända siffror - Intel (enbart SSD) ligger kring 1,7% medan WD (enbart mekaniska diskar) ligger kring 4%. Finns en nyhet någonstans i SweC's arkiv om det.

Vad gäller våra beställningar som i första hand går via Dell pratar vi cirka 2,5-3%, och då testas de individuellt innan de skickas till oss. Vi beställer i storleksordning 3-4k enheter (största delen monterade i datorer) per år.

Och ändå var det ett par bara på det här forumet som rapporterade problemet från Intel och många fler från diverse Sandforce-kretsar. Sen lyckades väl Intel släppa en firmwareuppdatering förra generationen som blåste disken för en del folk.
Nej det rapporteras om för många konstiga firmwaretrassel och det för alla tillverkare för att jag ska våga än.

Intressant att du nämner returstatistik eftersom det inte säger hur många som drabbas av mjukvaruproblem. Trasslande firmware med blue screen och sånt är ju reversiblet när uppdaterad mjukvara faktiskt kommer så långt ifrån alla krånglande SSD skickas faktiskt tillbaks. Tyvärr verkar det inte finnas något samlad statistik över hur många som faktiskt drabbats.

Visa signatur

Q9450, HD4850, 8 GB DDR2 800 MHz, 3x750 GB, Antec 300, Dell 2408WFP, U2410, Qnap TS-419p+ 4x2 TB Samsung F4, Asus UL30A-QX056V, Logitech Z-680, Sennheiser HD380pro, M-Audio FastTrack Pro, Ibanez sa160qm, Ibanez TB 15R, Zoom 505II, Ibanez GSR 200, Ibanez SW 35, Cort AC-15, Squier SD-3 BBL, Yamaha PSR 270, Røde NT1-A, Nikon D200, Nikkor 18-70/3,5-4,5, 70-300VR, 50/1,8, 28/2,8, Tamron 17-50/2,8, 90/2,8, Sigma 30/1,4, SB-800, SB-25, SB-24

Permalänk
Medlem

"med mot en vanlig hhd där du kan ta bort skivan och skicka in den till recovery företag som jobbar med att rädda data från diskarna."
Kostar typ 10k men aa.

Visa signatur

• Intel i7 2600K @ 4.3GHz • ASRock Fatal1ty Z68 Professional Gen3 • 8GB Corsair Vengeance • Corsair SSD Force 3 Series 120GB • Win 7 64-bit • Corsair TX 850W • Corsair Graphite 600T Vit • Corsair Cooling Hydro H80

Permalänk
Medlem
Skrivet av F.Fairlane:

"Slitage vid radering av sektorer påverkar livslängden. De är mindre lämpliga som lagringsmedia där data ofta skrivs in och raderas, som för ett operativsystem."
Läs mer här: http://www.ltu.se/centres/Centrum-for-langsiktigt-digitalt-bevarande-LDB/Bibliotek/Arkivlagring/Lagringsmedia-1.43227

Sidan du länkar säger också ~5 år. Hur det skulle betyda att SSD är mindre hållbara än mekaniska diskar förstår jag inte.

Mekaniska diskar går plötsligt sönder. SSD slits ut av användning. Är det ena bättre än det andra? Båda fyller sin funktion.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Brynolf:

Jag skulle vilja säga att enda anledningen till att man inte köper en ssd är att man inte har råd.

Sen får du gärna intala dig själv något annat.

+90000000000000000

Permalänk
Medlem
Skrivet av Osan:

Hepp! En del användare kanske haft en del problem med sina SSD:er fast det finns garanterat lika många - om inte fler - som har felfria SSD:er. Rent spontant vet jag fler som haft problem med sina mekaniska diskar (undertecknad inkluderad) än med sina SSD:er. Jag har två SSD:er - En privat (bootdisk i hemmariggen) och en i jobb-laptopen och jag har aldrig haft något problem med någon av dom. Om jag haft problem med mina övriga/äldre (och mestadels utrangerade/döda) diskar? Oh yes!

Jag förringar verkligen inte någons erfarenhet (upplevd eller verklig) om en bråkande SSD och att det är ett gissel, däremot känner jag personligen inte igen situationen att SSD skulle vara allmänt förknippat med problem. Hm, nu blev det visst rejält OT. :-/ D*mn...

[edit: "Hm, nu blev det visst rejält OT - igen. :-/ D*mn..."]

har redan svarat på det där till en annan kille här på SweC orkar inte göra det igen så om du vill veta så får du leta

Visa signatur

| ASUS P8Z77-V DELUXE | Intel Core i7 2700K @ 4.7Ghz | 16GB Corsair Vengeance 1600Mhz @ 8-8-8-24 |
| ATi Radeon HD 6950@6970 (900|1350Mhz @ 1.14v) | Corsair Force GT 120GB | Corsair HX 650W |
| Nvidia's GT300 yields are less than 2% | Min ArmA2 YouTube Kanal |

Permalänk
Master of Overkill
Skrivet av Zcenicx:

Ändrar inte det faktum att du tog upp LAN, och en enda mekanisk disk når enkelt upp till maximala överföringstaket för gigabitnätverk. Mig veterligen finns det inte 10GBASE-T på konsumentmarknaden än.

Maxhastigheten dator till dator är alltså i realiteten ungefär 120 MB/s.

Det är faktiskt tvärt om. HDD blir långsammare och långsammare ju fullare de blir, medan SSD har exakt samma prestanda 99% fulla som 9% fulla. SSD tappar aldrig prestanda av slitage heller vilket HDD gör - de tappar däremot efter åtskilliga TB's skrivningar utrymme iom att minnescellerna slits ut.

Ja, eftersom allt som läses från hårddisken läses snabbare. Det gäller allt från att öppna utforskaren till att söka på hårddisk (spelar ingen roll vilken heller då index ligger på c:) till att spela de spel som läggs på SSD'n.

Intels bekymmer drabbade däremot färre köpare än som får en fraktskadad HDD på Posten. Jag känner många med 320/120, inklusive mig själv, och ingen drabbades. Det är dessutom löst sedan augusti.

64-bitsstöd (och nej, XP x64 är ett skämt)? DirectX högre än 9.0c? IE9-stöd? WDDM? Vettig wireless-hantering? Defender? Nätverksmappning? Shadow Copy? Superfetch? Indexering? Startup repair? Virtualisering?

Det finns väldigt mycket XP inte klarar, och mer kommer. Varför sitta kvar i stenåldern?

Jag har 15k rpm diskar hemma 2x och inte ens 1 sådan kunde skicka filer i 125 meg/sec kanske om du bara skickar ISO filer som är 1 FIL pga av tcp/ip så kanske 115 meg/sec men jag vill inte ha kvar mina 2x 15krpm i min dator för dom låter som en symaskin ^^ det finns 10 gigbit nätverks kort på marknaded ute kostar dock skortan, jag jobbar som IT tekniker och mellen switchar har man 10gigbit fiber så går piss fort + cat 7 kablar klarar 10 gigabit så du kan få 10 gigbit i din dator om du vill lägga 7k på ett nätverkskort som klarar 10 gigabit för PCI hastigheten klarar typ vet inte hur mycket på modekorten men typ över 6 gigbit iallafall så

Visa signatur

CASE Caselabs SMA8-A + TH10+PED + Louqe Ghost S1 CPU 9900k @5.3GHz (No AVX) 9800X @4.8GHz GPUs RTX 3090 FE RAM 4x16GB Corsair Dominator Platinum 3533MHz CL13 + 2x16GB Corsair Dominator Platinum RGB 3000MHz PSU EVGA T2 1600W + Corsair SFF 750W SSD 905p 480GB, 4x Samsung 970 Pro M.2 Headphones Audeze Maxwell + FOSTEX TR-X00 + Audeze LCD-2 + Moon Cable DAC/AMP Chord Mojo, Schiit Magni&Modi Screen LG 48CX 4K 120Hz HDR + ASUS ROG SWIFT PG258Q 240Hz
Motherboard X299 EVGA DARK + ASUS ROG Strix Z390-I Watercooling 560+480+480+280+360. 240+240

Permalänk
Medlem

ser att tråden redan är lång och jag vet inte vad man ska säga mer som inte redan har sagts. Men sammanfattningsvis så är SSD en lyxvara idag, alltså inget nödvändingt men det förgyller dagen lite extra som att ge färg till en svartvit film. Jag väntar bara på dagen då SSD har blivit den nya standarden ist för 7200-diskarna och där utrymmet är så pass mkt större. Trots att SSD har varit ett stort lyft de senaste åren måste jag dock säga att jag är mer intresserad av hybriddiskarna där man får det bästa från båda världarna:)

Visa signatur

Fractal Design R5, i5 6600k, MSI Z170A XPOWER GAMING TITANIUM EDITION, MSI GTX 980, 8GB Minne @ 2400MHz, BeQuiet Kraft 700W

Permalänk

Med tanke på argumenten i huvudinlägget så borde tråden heta "Varför jag inte tycker man ska köpa SSD SOM LAGRINGSDISK"

Visa signatur

Dator:
*Censurerad av jantelagen*

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ala_95:

Bara läst dom första 5-6 inläggen i tråden men varje gång jag startar min dator så är jag så glad över att jag inte behöver vänta så länge. Det går snabbt att komma till login och sedan därifrån så kan jag öppna program och börja använda datorn direkt istället för att vänta i en minut som man annars måste med HDD. Blir numera ledsen när jag sitter på datorer utan SSD för det tar sådan tid, och sådant tål inte jag

Ungefär samma som för mig, fast jag har en HDD och hatar att vänta, men jag tänker mest på när man har snabbt internet hemma och kommer till något med sk-t seg uppkoppling!

Visa signatur

PSU: Cooler Master V850 SFX Case: Lian Li O11 Mini
GPU:
RTX 4090 TUF OC CPU: Ryzen 5950x RAM: G.Skill 32GB Trident Z Neo Motherboard: Asus ROG Strix X570-i
Onkyo TX-RZ820 | Advance Paris X-A160 EVO | Dynavoice DF-8