Modell av Iphone 5 fastnar på video

Permalänk
Medlem
Skrivet av S_Z:

Apple har kört med Gorilla Glass sedan första iPhone. Det var t o m Steve Jobs som fick Corning att börja tillverka sitt glas för mobiltelefoner (finns att läsa om i Jobs biografi). Samt att när Apple härom året presenterade vad de bidrar med ekonomiskt så var Corning en av deras undertillverkare i USA.

Att glasset spricker (förutom att det finns på två sidor) är till stor del sannolikt för att glaskanterna är relativt oskyddade på iPhone 4. Men alla smartphones med glas kan ju gå sönder om man tappar dem. SGS3 har ju presterat sämre än iPhone 4 i de "droptest" jag sett. Man skall helt enkelt inte tappa sin telefon.

Vad gäller iPhone 5 (såvida nu läckorna stämmer) så ser det ut som att glaskanten är mer skyddad än tidigare. Jag tycker dock att designen är ett steg bakåt, iPhone 4 är den överlägset snyggaste smartphonen i mina ögon. 5:an ser dock lite märklig ut som bara blir längre. Tycker de borde utnyttjat ytan bättre så de kunde haft större skärm men samma fysiska storlek på telefonen. Och jag hade önskat att när de nu gör en telefon med aluminiumbaksida hade gått lite mer åt iPad hållet. Ungefär som de mockups som fanns innan iPhone 4S släpptes. De var snygga.

Ja, jag kollade runt nu och medan det fortfarande tvistas på flera ställen om det var Gorilla Glass på 4:an så ser det ut som informationen jag tidigare fått (från flera håll, dessutom) kan ha varit felaktig. Bra att få koll på det.

Att designen gjorde glaset skörare, som du nämner, är helt klart. Dock tyckte jag displayen sprack enklare än andra Gorilla Glass-telefoner när den landade med skärmen helt platt mot marken, vilket jag tyckte stärkte teorin om att det inte var GG. Tester verkar dock visa lite olika då av de tester jag sett har alla utom ett visat en fördel för SGS3. Det är dock inte så konstigt med viss variation där då det är svårt att återskapa exakt likadana förhållanden. Det är dock helt rätt att alla kan gå sönder, inklusive mobiler som är speciellt anpassade för att tåla mer.

Vad gäller nya designen så tycker jag inte den är så estetiskt tilltalande (jag föredrar mer enhetlig färg och materialanvändning) men överlag kan jag ändå se det som en förbättring. Glas på baksidan var inte alls smart ur säkerhetsaspekt (och blir halt, som vissa verkar störa sig på hos telefoner) så där är aluminium smartare (om det nu inte påverkar mottagningen). Att formen blir längre har jag dock inga estetiska problem med utan ser där istället uppdateringen av skärmens form som en direkt nödvändig ändring (även om jag nu tycker 4" fortfarande är för litet för min smak). Den tidigare formen var heller inte speciellt ergonomisk med sina påtagliga kanter, fast det ser iofs inte ut att ha förbättrats så mycket (och där antar jag att ergonomin hade gjort den mer iPad-lik, som du pratar om).

Permalänk
Medlem
Skrivet av Stoffe_89:

Märktes ganska tydligt, skönt att det finns såna i tråden med

Tycker att det är fler anti apple fanboys som är här än tvärtom.

Visa signatur

CPU: i7 2600k RAM: Corsair Vengeance 16GB CL9 1600MHz Grafik: GTX 570 CPU Kylare: CM Hyper 212 Plus Moderkort: ASUS P8P67 Pro B3.1 Chassi: CM HAF 912 Plus

Permalänk
Skrivet av aekblom:

haha idiot

de vet du gmn

Visa signatur

Palit RTX 3060 Ti | Ryzen 7 7800X3D | Gigabyte B650M DS3H | 32GB Vengeance 5600 MHz CL36

Permalänk
Medlem

Det måste verkligen vara nyhetstorka på sweclockers när det ryktas om hur nästa iphone kommer att se ut. Kan vi inte få nyheter på hur andra tillverkares prototyper ser ut?

Permalänk
Medlem

Kanske bara är jag, men jag gillar faktiskt designen !^^

Permalänk
Medlem
Skrivet av DAoG:

Det måste verkligen vara nyhetstorka på sweclockers när det ryktas om hur nästa iphone kommer att se ut. Kan vi inte få nyheter på hur andra tillverkares prototyper ser ut?

Och där kom den, att det är " nyhetstorka på Swec" för att det är en Appleprodukt! Tror du på den torkan själv?

Visa signatur

Pc 1--> [AsRock DualSata2][AMD4600+X2][7800GT] [Intel SSD X-25 80GB G2][1TB F3][750GB IDE][4GB XMSCorsiar]Pc 2--> [Asus Crosshair] [AMD 4800+X2] [2st 8800GT i SLI] [RAID 0 2x250GB] [6GB XMSCorsair] [Corsair HX750]Pc 3-->[HP Microserver 12TB]Pc 4--> AsRock P67 Extreme 4,i7 2600K @ 4.0 GHz,830 256GB,16GB 1600MHz, R9 290X Foto [Nikon D7000][70-300/35 1,8/18-55 [Skärmar=24",24",24" Eyefinity]

Permalänk
Medlem

Hehe ser lite ut som en HTC va

Visa signatur

Superb CPU/GPU renderengine 40K

Permalänk
Medlem
Skrivet av XHI:

Som jag sagt till många andra... Jag skaffar en vilket som, för min iPhone 4 som hängt med sedan sen släpptes här i Sverige har börjat sluta registrera tryckningar på home knapp.
För mycket pengar i Appsystemet för att byta.

Ful? Nja, inte den vackraste jag sett, men fungerar väl.
Skämt och sido; Who cares om den är mindre "snygg" än någon annan? Inte jag i alla fall.

Tror att du bara behöver kalibrera homeknappen. Den känner nämligen av hur hårt man trycker och den funktionen verkar ha konflikter med de senaste uppdateringarna:

1. Starta en standardapp, vilken som helst; inställningar, kalender kalkylator osv.
2. Håll sedan in strömknappen.
3. Så fort "stäng av" slidern dyker upp så släpper du strömknappen och direkt efter håller du ner homeknappen med ett lätt tryck tills du kommer tillbaka till huvudmenyn.
Du kan behöva göra hela processen några gånger.

Om detta inte åtminstone delvis löser problemet så är det ett hårdvarufel, men det är ganska sällsynt då man måste trycka utav bara helvete i 100 år för att lyckas paja homeknappen:)

Skrivet av Retrospective:

Hörlurs uttag där nere känns opraktiskt...

Nej, det är verkligen inte opraktiskt. Det är väldigt praktiskt med tanke på att du slipper vända luren i handen för att stoppa ner den i fickan eller ta upp den, plus att du slipper en störande sladd när du pillar på luren.

Visa signatur

Skärm: Acer Predator X34A • Moderkort: ASUS Maximus V Gene • CPU: Core i5 2500K @ 4GHz • RAM: Corsair Vengeance DDR3 1600MHz 16GB • GPU: ASUS GeForce GTX 1080 • APU: ASUS ROG Xonar Phoebus • SSD: Intel X-25 M 80GB • HDD: WD Caviar Black 1TB, Hitachi Deskstar 1TB

Permalänk
Medlem
Skrivet av DAoG:

Det måste verkligen vara nyhetstorka på sweclockers när det ryktas om hur nästa iphone kommer att se ut. Kan vi inte få nyheter på hur andra tillverkares prototyper ser ut?

Mjo, konstigt att Swec bevakar världens i särklass mest populära smartphonemodell.

Permalänk

Hoppas alla försäkringsbolag som har bunkrart upp med mycket pengar nu, för att har en känsla av att Iphone 4S av någon konstig anledning tillfället kommer bli extremt mycket mer stöldbegärlig. Ny Iphone snart här – då anmäls de gamla stulna- http://www.metro.se/nyheter/ny-iphone-snart-har-da-anmals-de-... (gammal artikel på föregående Iphone)

Annars tycker jag den nya Iphonen verkar snygg, utseendemässigt så skulle jag inte ha något emot den.

Visa signatur

[Core i7-3930K med 32GB ram, 2*256GB SSD] & [Core i7 3770K med 16 GB RAM, 256GB SSD] som tillsammans har ett [HD 5850 1GB] och 3st 24".

Permalänk

Jag sitter fortfarande med min iPhone 3GS och har inte racklat eller gått sönder under dom 3 åren i min ägo, men nu börjar det bli dags för en uppgradering då kameran inte håller måttet och sen är det alltid trevligt med nytt.

Visa signatur

[Q6600@3.2GHz] [2048mB] [2xHD 3870 CF] [2xRaptor] [2xRE2 500GB] [HDA Explosion]

Permalänk
Medlem

Det skall bli intressant och se hur de löser GUI/program aspekten. Detta är första gången de byter ratio på skärmen, både iphone och ipad har ju haft samma ratio. Kommer "legacy" appar ha sorgekanter, kommer det vara en "stretch" funktion? Eller kommer man öka utrymmet mellan fält etc i befintliga appar?

Skall bli spännande och se!

Visa signatur

They say a little knowledge is a dangerous thing, but it's not one half so bad as a lot of ignorance
- Terry Pratchett
_____________________________

Permalänk

Kommer fan aldrig förstå varför folk (till och med sweclockersmed denna artikel) kallar nästa iphone för iphone 5. Det är ju den 6:e iphonen som släpps, alltså iphone 6!

Visa signatur

Harder Better Faster Stronger

Permalänk
Medlem

Måste säga att årets iPhone release känns ovanligt ointressant för egen del. Läckor på en design likt den i artikeln har funnits ute länge nu och med tanke på hur många komponenter som (som matchar) och annan information (som upplösning) som läckt så känns det högst osannolikt att den faktiskt inte skulle se ut så här. Och kan som sagt inte påstå att jag är helt nöjd med designen. Visst, lite större skärm kanske är kul men inget jag tycker är jätteviktigt.

Det trista är att även tekniken under skalet lär bli rätt ointressant också då det är ett mellanår för CPU och GPU teknologier på mobilsidan. ARMs Cortex A15 och Imagination Technologies (PowerVRs) "Rouge" GPU är inte heller redo för att gå i produktion.

I bästa fall blir det en krympt A5X, den som sitter i iPad3, vilket iofs skulle ge den grym grafikprestanda men läste Anandtechs genomgång av iPhone 5 rykten och han trodde snarare att det bara blir en krympt A5 processor, alltså samma som redan sitter i iPhone 4S. Genom att krympa den kan man ju klocka den lite högre så den når samma GPU prestanda som iPhone 4S trots att den får lite högre upplösning.

Krympningen av A5:an har de ju redan gjort för iPad2 där de dock valt att köra samma frekvenser som tidigare vilket gör att den får bättre batteritid.

iOS 6 var också ovanligt ointressant iår. De stora sakerna som nya kartor appar och sånt bryr jag mig inte så mycket om.

Jag hoppas Apple kan överraska med något med det känns inte som så i år. Får se vad jag tycker om den efter man har klämt och kännt lite på den. Det kanske är läge att hoppa över iPhone i år och testa en W8 lur

Permalänk
Medlem
Skrivet av S_Z:

Måste säga att årets iPhone release känns ovanligt ointressant för egen del. Läckor på en design likt den i artikeln har funnits ute länge nu och med tanke på hur många komponenter som (som matchar) och annan information (som upplösning) som läckt så känns det högst osannolikt att den faktiskt inte skulle se ut så här. Och kan som sagt inte påstå att jag är helt nöjd med designen. Visst, lite större skärm kanske är kul men inget jag tycker är jätteviktigt.

Det trista är att även tekniken under skalet lär bli rätt ointressant också då det är ett mellanår för CPU och GPU teknologier på mobilsidan. ARMs Cortex A15 och Imagination Technologies (PowerVRs) "Rouge" GPU är inte heller redo för att gå i produktion.

I bästa fall blir det en krympt A5X, den som sitter i iPad3, vilket iofs skulle ge den grym grafikprestanda men läste Anandtechs genomgång av iPhone 5 rykten och han trodde snarare att det bara blir en krympt A5 processor, alltså samma som redan sitter i iPhone 4S. Genom att krympa den kan man ju klocka den lite högre så den når samma GPU prestanda som iPhone 4S trots att den får lite högre upplösning.

Krympningen av A5:an har de ju redan gjort för iPad2 där de dock valt att köra samma frekvenser som tidigare vilket gör att den får bättre batteritid.

iOS 6 var också ovanligt ointressant iår. De stora sakerna som nya kartor appar och sånt bryr jag mig inte så mycket om.

Jag hoppas Apple kan överraska med något med det känns inte som så i år. Får se vad jag tycker om den efter man har klämt och kännt lite på den. Det kanske är läge att hoppa över iPhone i år och testa en W8 lur

Mycket intressant som händer på MS fronten i år.

Ska bli spännande och se hur Wp8 mobilerna blir. Inte vart speciellt imponerad av Wp7 mobilerna, oftast för att det verkar som tillverkarna satsat så mycket hårdare på android, förutom Nokia då som är de enda som jag tyckte gjorde högkvalitativa windows phones.

Tror även de kommer göra riktigt grymma wp8 nallar. Skall bli kul o se Lumia 920 som lär presenteras nu på onsdag.

Sen tycker jag Surface RT ser väldigt intressant ut, får se hur den blir, dock är jag inte lika förtjust i Windows 8. "Modern" verkar inte anpassat för moderna datorer, med flera skärmar etc... fast vi får väl se när det lanseras.

Visa signatur

They say a little knowledge is a dangerous thing, but it's not one half so bad as a lot of ignorance
- Terry Pratchett
_____________________________

Permalänk

Käre tid, äpplet har fått en större skärm. Nu tycker jag banne mig att de övriga mobil skaparna skall stämma dem illa kvickt.......

Permalänk
Medlem

Verkligen onödigt med större skärm; 3,5" är perfekt för en smarthphone.

Visa signatur

Define XL R2 || CM Silent Pro M1000 || Asus Z490-F || Intel i9 10900k || Noctua NH-D15 || RTX 2080 || 64GB DDR4 || 1TB 970 Evo Plus M.2 + 1.5TB SSD + 2TB HDD || Win10 Pro

Permalänk
Medlem
Skrivet av RaZman:

Verkligen onödigt med större skärm; 3,5" är perfekt för en smarthphone.

Tycker fokuset borde ligga på telefon storlek, inte skärmstorlek.
Om du har 2 telefoner som är lika stora, där ena har en 3.5 tums skärm, den andre en 4.5 tums skärm fast utan dödyta så hade åminstonde jag valt alternativ nummer 2.

Visa signatur

They say a little knowledge is a dangerous thing, but it's not one half so bad as a lot of ignorance
- Terry Pratchett
_____________________________

Permalänk
Medlem

Så nyheten är alltså att någon har filmat ett skal som enligt rykten (alternativt "säkra källor") är baserad på allting man tidigare har spekulerat om nästkommande iPhone? Seems legit...

Visa signatur

Skriv jätteintressant information här.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Porraz:

Nej, det är verkligen inte opraktiskt. Det är väldigt praktiskt med tanke på att du slipper vända luren i handen för att stoppa ner den i fickan eller ta upp den, plus att du slipper en störande sladd när du pillar på luren.

Varför måste du vända på luren i handen för att stoppa ner den? För mig är det naturliga att stoppa ner den med botten av både telefonen och handen nedåt (har jag alltid gjort, även innan man kunde lyssna på musik i telefonerna). Inte för att jag påstår att det är svårare att vrida runt handen och stoppa ner toppen först, jag ifrågasätter snarare tesen att det ena skulle vara svårare än det andra.

Permalänk
Medlem
Skrivet av S_Z:

Visst, lite större skärm kanske är kul men inget jag tycker är jätteviktigt.

En större skärm på iPhone är nog det bästa säljargumentet för de som vill uppgradera från tidigare iPhones.

Folket vill ha större skärm...
http://www.engadget.com/2012/09/03/shocker-smartphone-users-l...

Permalänk

Tröttnar folk aldrig att köra med alla "stämnings" skämt? Nog för att det är sandlåda inom telefonibolagen men ibland undrar man hur hög åldern är på de som kommenterar..

Visa signatur

Fractal Design Define R4 | i5-3570K | Corsair Vengeance 16GB 1600Mhz | Asus P8Z77-V LE Plus | Intel 520 180GB SSD | Antec TruePower NS 650W | HD7950 Windforce 3X OC | ESI ESP1010e

Permalänk
Medlem
Skrivet av leafbranch:

En större skärm på iPhone är nog det bästa säljargumentet för de som vill uppgradera från tidigare iPhones.

Folket vill ha större skärm...
http://www.engadget.com/2012/09/03/shocker-smartphone-users-l...

Mycket möjligt att "folk" ha det men jag skrev att "jag" inte tyckte det var viktigt

Skrivet av Explorer45:

Tröttnar folk aldrig att köra med alla "stämnings" skämt? Nog för att det är sandlåda inom telefonibolagen men ibland undrar man hur hög åldern är på de som kommenterar..

Du tog orden ur min mun! Tänkte precis kommentera detta jag med.

Finns snart ett gäng i varenda jälva tråd, är ni verkligen så lättroade att ni fortfarande tycker dessa skämt är kul?

Permalänk
Medlem

Den påminner om en Samsung! STÄM DEM!

Visa signatur

i9-11900F | RTX 3070 ti

Permalänk

Om telefonen har en baksida med uppdelade färger som mockup telefonen kommer Jobs att vända sig i graven alternativt komma och hemsöka dom ansvariga som godkänt designen!

Visa signatur

Desktop: EIZO 2431WK | Asus P8Z68-V PRO | Intel i7 2600K 3,4 GHz @ 4.2GHz | Corsair XMS3 Vengeance DDR3 PC12800/16000 | Gigabyte 9800GX2 | Corsair Force 3 Series 120GB | Windows 7 Ultimate | Fractal design R3

Laptop: MBP retina 13" | Intel i5 2,4 GHz | 8 GB DDR3 | 512 GB Flash storage

Permalänk

Det är absolut GENIALT att byta plats på 3,5mm kontakten!

Visa signatur

Desktop: EIZO 2431WK | Asus P8Z68-V PRO | Intel i7 2600K 3,4 GHz @ 4.2GHz | Corsair XMS3 Vengeance DDR3 PC12800/16000 | Gigabyte 9800GX2 | Corsair Force 3 Series 120GB | Windows 7 Ultimate | Fractal design R3

Laptop: MBP retina 13" | Intel i5 2,4 GHz | 8 GB DDR3 | 512 GB Flash storage

Permalänk
Medlem

Jag tar hellre min nu ett år gamla Galaxy S2.

Visa signatur

- Katt åt programmerare - kunde inte C

Permalänk
Medlem

Designtorka hos apple lol

Visa signatur

Chassi: Adtronics 7890A (modifierat) || Moderkort: Asus m5a99x-evo || Cpu: Amd PhenomII 1100T || Ram: 32GB ddr3 1600mhz || Gfx: Hd5850 || Hdd: Vertex3 120gb Lagring: 1x3TB 3x2TB 2x1TB mm || Nätagg: Corsair AX850

Permalänk
Medlem

herregud KAn inte vara sant!!! Såååå tråkig... nu angra jag mig!! Hur kan jag nu synka icloud calender i en Win8 mobil när jag köpa den?

Visa signatur

My Rig https://classic.prisjakt.nu/list.php?ftg_check=on&exclude_ftg...
Fel av mig! Men sjutton vad snabba ni är på att kommentera vad andra gör och inte gör rätt och fel... :/

Permalänk
Skrivet av Retrospective:

Hörlurs uttag där nere känns opraktiskt...

Tycker det borde bli mycket mera praktiskt, som jag har det nu på min legend måste jag alltid vända telefonen innan jag stoppar ned den i fickan, eller vrida handen runt den = risk för tappning. (har dock inte tappat den än på under dessa 2 åren)

Dessutom är sladden ofta i vägen för skärmen när uttaget sitter i toppen...

Visa signatur

5800X, Asus dual 4070, 32GB, Fractal newton R2 650 watt, Asus Prime B350-plus , Phanteks 400s vit, Asus TUF VG27AQ1A, Dell U2515H.
https://www.flickr.com/photos/albinivik/