Var det roligare med datorer förr i tiden?

Permalänk

varit med om 20MHz CPu men min fav era är PII MMX mums det var kul då man satte sig och rå spelade Diablo II med Voodoo 2 SLi och Metal Gear Solid till PC och baldur's Gate...
OMG!!! http://www.egamesboard.de/exxe/ger/aalchemy_8164.htm gammalt monster grafikkort Voodoo FTW

Visa signatur

CPU i9-9900K GPU ASUS RTX 2080 TI Strix OC MB ASUS STRIX Z390-E RAM Corsair VENGEANCE RGB 32GB DDR4 3200MHz Case Fractal Design Define C PSU EVGA G3 850W Cooling Noctua D15
Monitor MSI Optix MAG342CQR SSD Samsung 970 EVO 500GB 860 EVO 500GB 860 QVO 2TB + QVO 4TB PLEX Server 2x HC560 20TB+WD RED 2x10TB+12TB

Permalänk

Första minnet var nog en 8088(?) med 5,25" floppy... Där dunkade man in gamla goda spel som Sokoban och nåt gammalt bilspel... Åka på copypartyn fick jag inte för morsan, men jag hängde med polarna och kollade på.
Blev nästan lite tårögd nu... nästan.

Visa signatur

ASUS TUF GAMING X570-PLUS | Ryzen 5 3600 | Corsair 16GB 3200Mhz Vengeance | MSI GeForce GTX 1080 Gaming X 8G | Corsair HX 750W 80+ | Noctua NH-U12A | Fractal Define R5

Permalänk
Medlem

Kunde inte ha sagt det bättre själv, toppen artikel!

Men jag saknar en sak... inte ett ord om BBSer!?
Det var ju där man fick tag på all "hemlig" info om hur man skulle överklocka genom att flytta lite jumpers etc innan internet fanns. Det var även där de första riktiga multiplayer spelen fanns där man faktiskt spelade med främlingar och inte bästa polaren via nollmodemskabel efter 5hs kånkande + ihopkopplande och inställande av grejorna vid ett av dåtidens LAN, tror man meckade mer än man spelade på den tiden.
Spelen var oftast turbaserade och man kunde bara göra en "turn" per dag vanligtvis. Spelade nått RPG som hette Usurper tror jag, man gjorde sina grejer och kunde "pvpa" folk, trots att man då spelade mot en datorspelande version av den andra spelarens karaktär.
Var även nått grymt kul rymdspel på Ironic BBS där man åkte runt från planet till planet, spöade "motspelarens" skepp (även där, en datorspelande version av deras skepp) och tog över planeter, eller om man var lite fredligare av sig så kunde man frakta runt gods istället och tjäna rätt bra på det, så länge man inte vart anfallen av pirater!
Fanns även nått strategispel, Fairies and Dragons eller nått, även på Ironic BBS tror jag då man byggde upp sin lilla värld och kunde anfalla andra. Tänk Civilization men mindre avancerat och bara en turn/dag.

I och med att man bara kunde göra en viss mängd saker (typ 10 fights i RPGet, åka mellan 2 planeter i rymdliret eller en fight + bygga en sak i strategiet) så vart det ofta att man satt uppe till midnatt till 00:01 då man kunde köra nästa dags vända, men då hade man ju inget att göra dan efter! Inte lätt inte.
Och allt detta var såklart textbaserat så enda grafiken var ANSI/ASCII

Ahhh.. gamla goda tiden som sagt

Permalänk
Inaktiv

Första datorn jag satt på (tror jag) var en 386:a. Bärbar, med svartvit skärm.
Spelade Wolf 3D, Duke Nukem 1 (eller var det 2?), Commander Keen och Stunts. Även nåt F1-spel (GP-nånting).

Sen skaffade farsan en stationär 386:a, dock var en sån ganska gammal redan då.

Efter det blev det en P2:a, 200MHz. Satte senare in ett voodoo 2 12MB.
Och köpte till en sticka 64MB RAM för 800 kr...

Sen blev det nyare grejer, Celeron 700MHz osv..

Permalänk
Medlem

Wahooo Min första dator jag satt vid var en Vic 20 som jag spelade bland annat Ailien attacks på. Lärde mig att programmera i basic med den satt och gjorde programm som tyvärr ofta blev för stora.

Efter detta fick jag en 8088 av min morbror med turbo version som man ökade genom att trycka in exempelvis Ctrl + t som gav en hastighet på runt 9.xx Mhz. Satt och spelade en del Pools of radians som var ruskigt kul. Å sedan när det kom Eye of the beholder i CGA grafiskt läge eftersom det interna grafikkortet inte kunda använda fler färger. ...

Permalänk
Medlem

Första datorn var en Commodore kreation, en 80386SX på saftiga 25mhz som jag pumpade upp till 33mhz, har jag för mig. Saftigt med tanke på att jag inte kan ha vart gammal då... gick väl typ i andra eller tredje klass då, så vad, 9-10 år gammal?

Hade en grymt bra bok som hade massa info om jumpers och sånt som jag lärde mig genom. Bästa kompisen var även han datanörd så när han lärde sig nått så lärde jag mig det per automatik så att säga, samma när jag kom på nått nytt.
Spenderade sjukt mycket tid på att trimma autoexec.bat och config.sys precis som artikelförfattaren, minns lite senare när Windows 98 kom och man vart så förbannad för den fuckade upp mina autoexec.bat och config.sys hela tiden

Första egna spelet var Civilization, sen hade man ju inte råd att köpa spel stup i kvarten men en databutik (kan ha vart en bokhandel tillomed, minns inte riktigt) i "byn" hade en bra deal på demodisketter för typ 10kr eller nått, och när man var i den åldern så fattade man inte skillnaden direkt så det var ju perfekt. När morsan hade ärenden så hängde man med och smet in där så fort man kunde.

Bästa minnet med första datorn: Den hade en röd turbo knapp på sidan! Visst, den gjorde inte ett piss men satan va den imponerade på polarna

Kommer aldrig förlåta morsan för att hon slängde bort min sötnos när jag flyttade hemifrån, hon hade ju källare men inte jag! :/
Tanken av att den ligger och ruttnar längst ner i nån sopptipp just nu är svår att hantera hehe

Permalänk
Glömsk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Grizzok
Kunde inte ha sagt det bättre själv, toppen artikel!

Men jag saknar en sak... inte ett ord om BBSer!?

Från http://slashdot.org/comments.pl?sid=159051&cid=13321834 :

Citat:

As an ex-sysop, I wonder occasionally how a modern chatter would do on an old style BBS.

WWIV-Menu>
==SYSOP Chat Mode Activated==
Sysop: Hey, i need to take the bbs off for a minute to get fido.
User: asl?
Sysop: It'll just be down for a few minutes, call back later, ok?
User: wtf hax?
Sysop: Sorry, I don't understand what you're saying. I've got to reboot too, so I'm going to disconnect you.
User: omfg hax, wtf is tis, spiware? a55h013!
Sysop: Do you require medical assistance? I've got your address on record from the age-check, would you like me to call a medic?
User: roflroflflfoolol who r u
Sysop: If you're having a seizure, don't worry, the ambulance will be there soon. I'm on my parent's phone line right now.
User: wqho are u????
Sysop: I'm the sysop of this BBS. Can you breath?
User: +OPS!!!!!!
Sysop: The 911 operator wants me to stay in chat with you until the medics get there.
User: stfu, how do I gt ops??? /+ops
Sysop: Er, you don't.
User: dudez you got ops, why not for me?
Sysop: Actually, I own the computer you're on.
User: fu lier, gimme ops or I'll hack u
Sysop: ....
User: wtf is ur ip address, l33t hax coming
Sysop: What is an ip address?
User: brb, police
)@(*#)@#
NO CARRIER
Sysop: What just happened?

=SCHEDULED TASK: Fido connection starting...==

Visa signatur

...man is not free unless government is limited. There's a clear cause and effect here that is as neat and predictable as a law of physics: As government expands, liberty contracts.

Permalänk
Medlem

Hahahaha, den va bra

Var alltid lite så när sysop började prata med en, man vart alltid lika chockad (på den tiden fanns ju inte chat direkt, fanns nån slags messageboard oftast på BBSer men när Sysop vaknade så var det så verkligt att man fick en mini-freakout varje gång. Sen vart man ju lite paranoid i och med att Sysop kunde se allt man gjorde.

Kom på en sak som jag verkligen inte saknar med BBS:er, väntetiderna! Det gick ju bara att sitta en person åt gången på en BBS så när spelabstinensen kickade in så satt man där och banka skallen i väggen medans "connection is busy" och fick alltid en liten mini-orgasm när man ÄNTLIGEN kom in
En polare slog hål i väggen efter att han kom in på en väldigt populär BBS efter typ 2 timmars väntan och började tanka ner lite saker men morsan lyfte på luren och så var det tillbaks på ruta 1 igen

Så visst, det var bättre förr men det finns även saker man verkligen inte saknar dessutom.

Permalänk
Medlem

Datorn som underhållningsmaskin var verkligen inte bättre förr. Möjligheterna att roa sig med en modern PC med ett modernt OS är betydligt större än möjligheterna att roa sig med en gammal burk från tidigt 90-tal.

Jag tycker inte heller att spel förr i tiden generellt var bättre än vad spel är nu.
Jag har alltid kunnat roa mig med ett datorspel, men nu för tiden är underhållningen i ett spel baserat på fler nivåer än förr. Nu handlar det om (utöver grafiken) ljud/musik, story, röstskådespeleri osv.
För mig ger ett modernt datorspel samma känsla som att koppla av med en film.
jag blickar framåt..

Visa signatur

-\n-

Permalänk
Medlem

Jag började med en IBM 8086 med en hårddisk på 20mb som jag partionerade till två tior, en för spel och en för nyttoprogram. Det är verkligen makalöst att dagens program behöver vara så satans stora.
Jag minns även när internet till största del var grått med svart text, men å andra sidan var allt gratis och det mesta var ren fakta. Nu för tiden är ju 99,9% av nätets innehåll skräp och sajterna drivs av giriga företag.

Men trots allt så tycker jag inte datorer var roligare förr, saknar inte DOS, monocroma skärmar och matrisskrivare.

Permalänk
Medlem

Secret of Monkey Island - Wohoo! Så kul så det svider, man spelar det om och om igen bara för att njuta av den coola grafiken och de magiska skämten.
Crysis - Nice, kul spel ... men sen då?

Slutsats, det var bättre förr
Inte för att sakerna var bättre, utan för att man helt enkelt hade roligare med dem. Jag kommer fortfarande ihåg när 4-5 timmars optimerande av inställningar med en två dussin omstarter för att kunna lira ett spel kändes som en meningsfull syssla, som någonting man gärna gjorde. Idag vill man bara spy när man får se "reboot you system, y/n?"

Eller när man lånade spel till sin amiga av polarn, inte spel för spel utan påse för påse med spel ^^. Och så arg man var när diskett 11 av 14 inte fungerade... Grr...

Visa signatur

Xbox Live - Firaphex
Jag har inte alltid rätt, men jag utgår från det tills jag ser bevis på annat. Citera för svar
2008-06-18, Dagen då integriteten ställdes tå mot tå med maktmissbruket och förlorade.

Permalänk
Medlem

Höll man på med datorer så var man NÖRD. Hur blir man nörd idag?

mycket bättre när det räckte med en dator hemma för att vara nörd

Permalänk
Medlem

Jag kom i kontakt med datorer första gången på min pappas arbetsplats, i slutet av 70-talet, köpte min första dator 1980 och det var Sinclair ZX-81 med 1 kb minne, man kopplade den mot vanligt tv, använde vanligt bandspelare för att spara filer. Den hade inbyggt basic, köpte aldrig några program till den, utan man lärde sig programmering med den. Och det anser jag vara en stor fördel för man var tvungen att lära sig om man ville göra nåt med datorn, idag behöver man inte det, om man inte vill.
Sen bytte jag 1982 till Atari 400, 1983 köpte jag till en diskdrive 5 1/4 tums, som rymde 88 kb på en diskett, och då betalade jag 6000:- för enbart diskdriven. 1984 köpte jag Atari 600 Xl, som i grunden var samma som 400, men med riktigt tangetbord istället för touchtangenter. 1987 var det dax att byta till Atari 1040, sen blev den en Amiga 1200.
Första Pc dröjde till 1996 vilket var en Pentium 75 Mhz. Sen dess byter jag med 1,5 - 2 års mellanrum.

Visa signatur

Intel i7 7700K, Sapphire RX 5600 XT Pulse 6 GB, 16 gb, EVGA G2 750w | Nikon D500 | Nikon D750 | Nikon Z6 | Nikon D7200

Permalänk
Avstängd

Kommer ihåg första datorn jag satt vid:) 66mhz och turboknapp som gav 100mhz.

Visa signatur

Knowledge is not achieved until shared.

Permalänk
Medlem

Har haft dator sen 1982 då man började med C64:an, efter det ett par Amigor och sedan dess ett antal PC-maskiner.

Visst var det roligare förr eftersom det var ett nytt område med "nybyggaranda" och allt vad det innebär. Men var det bättre? Nja...

Min första PC som jag köpte 1995 kostade om jag inte minns fel ca 23000:-, vilket var en smärre förmögenhet för en student på den tiden (Sommarjobbspengar + lån av föräldrar som man kunde ha köpt en rätt schysst bil för istället). För det fick man:

- Pentium 90Mhz
- 64MB RAM
- 850MB Hårddisk
- Cirrus Logic 2D Grafikkort
- 2x CD-ROM
- 1.44MB Floppy
- Beige midi-tower
- Beige 17" CRT skärm
- Keytronic Mus o TGB
- Högtalare utan förstärkare

Så nog fasen är det bättre nu när man kan köpa en bra burk för under 10k och spela spel vi inte ens kunde drömma om när vi satt i polarens källare och spelade "Raid on Bungeling Bay" på C64.

Visa signatur

| Ryzen 5800X | ASUS X570 TUF | 32GB G.Skill Trident Z Neo 3600 CL16 | Asus RTX 3080 Strix OC | 2x Samsung 970 Evo 1TB M2 SSD | Seasonic 850W Focus Gold modulärt || Kylning: Corsair H115i PRO, 9x 140mm Be Quiet! Silent Wings 3 PWM || Skärm: ASUS MG279Q || Chassi: Fractal Design Meshify 2 Dark TG

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lowrider89
...Senaste riktiga spelet som gav spelglädje att man spelar det än idag måste väl vara cs. Även det har försökts att nyskapa men kan inte annat säga att det vart lite en flopp.
Återigen ett bevis på att spelkänsla/spelglädje går före grafik...

Provat spela cs med aa och af på ? ser helt okej ut då och precis som du säger, spelglädje ! sitta och köra dust2 i 30 minuter och göra nästan samma sak hela tiden och ändå bli glad ;P

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Det är alltid trevligt att botanisera i backspegeln med jämna mellanrum.

Jag är född i början på 60-talet. Fick min första kontakt med datorvärlden" när en kompis hade fått låna en HP-räknare några veckor. Han gillade lösa matematiska problem med egna Basic-program. Sedan kom ABC80 eran men jag hade inte råd att köpa.

Jag var helt fascinerad av programmering. När jag gick min ingengörsutbildning så läste jag extrakurser för programmering i Pascal och satt hundratals timmar med skolans IBM PC:s (Intel 8086; 3.8 MHz; ingen HD men två 5,25" diskettstationer). Vaktmästaren brukade "slänga ut" mig innan han stängde skolan. Kommer väl ihåg när jag skrev min första "databashanterare" i Turbo Pascal (den hade faktiskt musstöd; Windows var inte ens tilltänkt då).

Min första dator var en 80286 på 8 MHz som jag köpte billigt från en konkursbo. Operativsystemet var DOS 3. Köpte sedan till en 80287 (separat matteprocessor) för att snabba upp AutoCad för 2500 kr; ouch.

Därefter har jag byggt mina stationära datorer själv. Min första AMD processor var en 80286 på 16 MHz (Intels snabbaste var då på 12 MHz; AMD licenstillverkade Intel-processorer tom 80486). Jag kommer fortfarande ihåg när jag ärvde lite pengar och köpte ett moderkort, en 80486 och 8 MB RAM för 12000 kr. Blev snabbt känd som tokstollen i skolan. Ingen kunde begripa vad man skulle använda en så kraftfull dator till. Operativsystemet var Dos 3.3 och PCTools med musstöd användes flitigt som "programhanterare".

Första erfarenheten av grafiskt användargränssnitt var när jag gick en C-kurs som skulle använda skolans absolut splitternya OS2-burkar. Läraren visade olika kodexempel men lyckades nästan aldrig kompilera koden. Efter en vecka flyttades undervisningen till en annan sal där vi körde Borland C på Dos.

Första kontakten med "Windows" (version 2) var när jag hittade ett program som hette Win.com i en av skoldatorerna. Jag körde igång det och fick fram ett fönster med några ikoner. Jag begrep absolut ingenting; varför skulle man vilja starta ett program via en grafisk bild när man snabbare gör det via DOS-prompten? Helt obegripligt!

Redan då lärde sig Big Billy att det är smartast att låta andra betala för fiolerna och själv kamma hem vinsten. OS2 började som ett samarbetsprojekt mellan Microsoft och IBM. Plötsligt hoppade de av samarbetet och lanserade Windows 3.0; Efter att de största bristerna åtgärdades i Windows 3.1 så var också jag såld. Windows har sannerligen blivit en fantastisk framgång.

Min första kontakt med 3D spel var DOS-spelet Wolfenstein 3D. När sedan Doom lanserades med möjlighet att använda Novells IPX protokoll för LAN-spel var jag såld. Det blev otaliga kvällar (och ibland nätter) med bland annat Doom, Heretic, Quake, Duke Nukem 3D, Unreal, you name it. Sedan 3dfx lanserade Voodoo som ett extrakort och Internet kom in i bilden var det bara naturligt att uppgradera eller bygga en ny dator minst 2 gånger per år.

Numera spelar jag inte längre så mycket. Jag kan dock inte låta bli att tänka på allt detta med en viss vemod. Visst har saker blivit bättre sedan dess, men det känns mera som att marknaden domineras numera av några få företag som är mera intresserade av sina marknadsandelar än innovationer. Tacka vet jag AMD på hårdvarusidan och Linux-gemenskapen på mjukvarusidan som fortfarande verkar åtminstone orka försöka. Hur väl de lyckas låter jag vara osagt.

Jag hoppas någongång få återuppleva känslan i maggropen när jag hade spelat Doom ganska länge och fick för första gången se Doom i en burk med ett Voodoo kort? Ett mera självklart köp får man leta efter.

Hare/PeSi

Permalänk

kommer ihåg när ja fick settlers till amigan 93 , man bara satt å kolla i evigheter när gubbarna högg ner träd å sånt det är nog den bästa känslan jag känt i ett dataprogram/spel.

Visa signatur

[ Celeron 420 | Scythe Ninja Mini | 4 x 1 GB Corsair 6400 CL5 | X1650 Pro 512 MB | 2 x 500 GB Samsung | Compucase 19" 4U | Gigabyte P35 DS3 | Fujitsu Siemens Myrica 40" | X-Fi Elite Pro | Logitech Dinovo Laser | Logitech G25 ]

Permalänk
Avstängd

Mest tragiska är väl att dagens generation aldrig lärt sig hur en sådan här datamaskin fungerar. Går ju inte att få tag på folk som klarar annat än att klicka i windows / klarar av att skriva configure/make med ett par parametrar.

Värdelöst.

Visa signatur

Move.L #BEEF, $4 -- Värkar är något kvinnor har innan de föder barn, visst verkar det konstigt?

Permalänk
Avstängd

"CITAT"
Förr i tiden kunde man spela, och framför allt ha roligt, med ett tangentbord utan några som helst finesser. Tangentborden på den tiden var dessutom otroligt mycket hållbarare, men vad kan man vänta sig av ett tangentbord som var uppbyggt på en flera millimeter tjock stålplatta och vägde mer än vad en bärbar dator gör idag?

Detta vill jag verkligen hålla med om för jag o min lillebror testade att slå sönder ett sånt tangentbord som vi hade liggandes o ja det ända som hände va att kanske en knapp flög iväg o man fick förbenat ont i benet eftersom det va att man knaäade tangentbordet ....Märk väl gör man lika dant med sitt tangentbord idag så kan man verkligen inte hitta alla miljoner knappar som sprutar ut över hela golvet samt så har man troligast vis ett halvt tangenbord i vardera hand så ja det va bättre kvalitet förut ,men utgå ifrån att datorn kostade 10 gånger så mycket på den tiden. hehe

Visa signatur

C2D E6600 2,4@3,3ghz Nvidia G8800GT 512 o mycke hd

Permalänk
Medlem

Ahh, "linka" (hette det väl?) Duke Nukem, Blood och Shadow Warrior genom nollmodemkabel, det var grejer det.

Personligen tror jag att man har blivit alltför insatt i hela datorvärlden för att till fullo uppskatta det på samma beundransvärt oskyldiga sätt som man gjorde för 10-15 år sedan. För mig känns det som att spelen var bättre förr, men kanske var det för att jag hade betydligt lägre förväntningar? Sen är man ju aningen mer lättroad som ung, det har nog sitt finger med i spelet. Och ju fler spel man testar desto mer "har jag inte gjort detta förr"-känsla får man, och det i sig är ju trist. Så jag tror på att följden av upplevelser satt sina spår, snarare än att pixelspelen förr var så mycket roligare.

Visa signatur

Kunskap är en personlig upplevelse. Allt annat är bara information. /A. Einstein

Permalänk
Medlem

Min 286a med 7 mhz och var likastor som jag som jag nötte spelet stugan på var en kärlek <3 och ett windows 2.nått som bara fanns en tidig version av paint och nån text editor på hehe

Visa signatur

Gam dator: Rampage 3 Extrem, 6x4GB Ram lägsta hastighet på minnet är 1600mhz Högsta G.skill ripjaws 2133mhz + ramkylare, Processor(ER) 6Core12Trådig Xeon x5660 Men eftersom jag haft så jädra ont i ryggen har jag bara kommit till att ta ut gamla processorn den nya ligger ihopklistrad i ett brev en x5670(Kan vara 75) Iaf många multipliers högre. Ljudkort Asus Z. Några normala diskar + 2ssd Intel 730 mm. Gfx Asus matrix platinum 290x. Corsair hx650 ca 3 år gammalt. Fractal design R4 window. Skärm phillips brilliance 29" 2560x1080p Finfin skärm :)

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av burton666
iddqd, idkfa, idspispopd.

Det var det som gällde! iddqd idkfa räcker fint, det tredje vet jag inte vad det gör!

Visa signatur

Citera, tack!
Har du läst tråden om strandhögtalare och andra musiklådor?

Permalänk
Medlem

Bah, inte var det bättre förr inte. Däremot var man yngre och uppfattade det mesta som lite större och häftigare. Eller ja, subjektivt var det kanske bättre förr men inte objektivt.

blomqvist: Jag har för mig att idspispopd gör så att man kan gå genom väggar.

Permalänk
Medlem

bra artikel

Jag summerar början på datoranvändandet med följande: Turbo 250

Permalänk
Medlem

Underbar artikel, vilka flashbacks man fick =]

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tangentbord
edit: fick nyss en flashback.. ELASTOMANIA ! (eller föregångaren då, vad den nu hette)

Elasto Mania (Elma) är ett jätteroligt spel! Jag spelar det flera gånger i veckan... Föregångaren hette Action Supercross (Across). Numera finns det ett onlinespel som heter Adrenaline Challenge som är ganska likt Elma. Det finns på min hemsida under Roliga saker -> Online-spel. Fast det har lite hårdare fjädring än Elma! HAHA!

Visa signatur

AMD Phenom II X4 955 3,2 GHz, Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P, Sapphire Radeon HD7750 Ultimate 1 GB, Corsair Vengeance/Kingston HyperX Blu 16 GB, Crucial MX250 250 GB, Crucial m4 128 GB, 2 x Seagate 7200.14 1 TB, Lian Li PC-8FIB, Be Quiet Pure Power 10 CM 600W, Windows 10 64-bit

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tangentbord
Provat spela cs med aa och af på ? ser helt okej ut då och precis som du säger, spelglädje ! sitta och köra dust2 i 30 minuter och göra nästan samma sak hela tiden och ändå bli glad ;P

Hehe, vet faktiskt inte om jag provat men behövs det? Nja, det håller ändå..

Kände bara att jag måste tillägga Heroes serien som ett av de roligaste spelen jag spelat.
Tror det var första gången jag kunde sitta uppe 24h i sträck med polarna o köra på en o samma datorn mot varandra.. Spec heroes 3.. Måste köra inte det igen tror ja.

Var väl lite för liten då hem-pc började komma utan kommer mer ihåg då man började använda datorerna för spelande.

Permalänk
Medlem

Har precis som dom flesta andra och suttit och klämt ut minne ur config.sys osv..det var i sig nästan lika utmanande som spelet man startade te x Decent. Men om det var roligare för..nja det var roligt för det var nyt och man var liten, ta en liten kille idag på 6 år han vet inte om nått annat och tycker säkert datorer är minst lika spännande som när jag satt med c64 och kassetband nånstans runt -86. Det blir tråkigare med åren..skillnaden nu och då är att då startade man upp sin dator spelade och stängde av den..nu kretsar dom flestas liv runt det sk internet som min farsa för övrigt kallde "en fluga" i miten av 90-talet, jädra stor fluga blev det med
jag skulle vilja påstå att internet med allt det för med sig (mobbning på lunarstorm, porr etc etc ) är direkt skadiligt för barn..mot vad vi spelade på 80-talet stora röda pixlar som skulle föreställa blod i wolf3d det va inte bra för barnen sas det då..men fan vad skoj man hade med polarna vid datorn som liten

Visa signatur

- Det var inte bättre förr, det var bara roligare.

Permalänk
Medlem

Gamla spel kan vara jätteroliga fast de har dålig grafik, som flera andra har sagt. Två gamla spel jag gillar är Elasto Mania (som sagt) och Jazz Jackrabbit 2!

Visa signatur

AMD Phenom II X4 955 3,2 GHz, Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P, Sapphire Radeon HD7750 Ultimate 1 GB, Corsair Vengeance/Kingston HyperX Blu 16 GB, Crucial MX250 250 GB, Crucial m4 128 GB, 2 x Seagate 7200.14 1 TB, Lian Li PC-8FIB, Be Quiet Pure Power 10 CM 600W, Windows 10 64-bit