CNC-fräs, PrintNC Mini

Då det verkar finns ett relativt stort intresse av CNC-fräsar, se bara på Liffs Lowrider https://www.sweclockers.com/galleri/15597-hembyggd-cnc-lowrid... tänkte jag dela med mig av modellen jag håller på med just nu

Håller på att slänga ihop en maskindesign som inte är riktigt hundra färdig än, ser det som ett Alfa-bygge av en maskin vid namn PrintNC Mini. Det hela började med att jag ska flytta till större, men får ett eget litet hobbyrum som är snäppet mindre, detta tillsammans med att min gamle far vill sälja sitt hus (har min storfräs i hans garage, 3x2m mechmate gav mig suget att bygga något mindre att ha i lägenheten )

Efter mycket sökande hittade jag https://wiki.printnc.info/en/home som gick att få rätt liten, men ändå relativt otymplig, men då visade det sig att killen som gjort denna höll på med en mini-variant och det är denna jag fått cad etc på i förhand för att bygga.

Kortfattat om modellen:
-Arbetsyta på 330x260x80 isch
-Closed loop nema 17 stegmotorer (varför så små förklaras snart)
-1.5kW vattenkyld fräsmotor

Det fina med den är att den kan byggas helt utan tillgång till cnc-fräs etc men iom att jag redan har en så körde jag vissa delar som i ett tidigt stadie var fräsvänligast.
Själva ramen byggs i 50x50x3 samt 50x25x3 fyrkantsrör. Delar som inte egentligen bär eller hålla upp något skrivs ut i PETG. Så stål på de delar som får jobba, plast på övrigt.

Styrningen blir GRBL med en GRBLHAL2000-kontroller som grund, ett kort en eldsjälv i "PrintNC-klubben" designat CAD/CAM låter jag fusion 360 hantera.

Se detta som en start att börja kika på, beskrivningar på detaljer som förtjänar det kommer per bild under arbetets fortsatta gång