Inlägg

Inlägg som Isso har skrivit i forumet
Av Isso

GOTY versionen tycks ju vara på ingång så då kanske jag ska ta och slå till och köpa det.

Av Isso

Jag har bestämt mig att beta av Mass effect trilogin.

Av Isso
Skrivet av Felixark:

Förvånar mig fortfarande hur folk väljer att köpa RTX 3060 över RX 6700XT för samma pris. 6700XT är ju bättre på allt ju.

Jag håller med. Själv har jag ett 6750 xt som fungerar utmärkt. Många stirrar kanske sig blind på ray tracing (Control fungerade utmärkt med full ray tracing, högsta inställningar i 1080 på min GPU). Och namnet Nvidia är så inarbetat på marknaden att yngre personer inte ens känner till andra GPU märken. Ett exempel på mitt jobb, jag pratar speldatorer med en kille ca 20 år. Han berättar att han har ett 3060 ti. Nice säger jag. Själv har jag ett Radeon 6750 xt. Han bara tittar på mig och säger: känner jag inte till.

Av Isso

Så, vad gör jag för fel som inte får blåskärm? Och jag har hoppat mellan grönt och rött, med 3DFX där emellan ända sen 90-talet. Just nu team rött igen sen jul och inga problem här.

Av Isso

@Oringen: 2800 kr fick jag kortet för, nytt. Det får jag väl se som en bra affär då jag uppgraderar mig från en Radeon 6970.

Av Isso

Oj då...

Då kanske jag har gjort bort mig med att ha nyss köpt mig ett Geforce 970.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Isso

Jag tycket det första fortfarande är kul. Oj! Det är 15 år gammalt...

Av Isso

Japp, gjorde det igår och då gick det att gå in i BIOS Setup.

Efter lite letande på nätet såg jag att jag tydligen har drabbats av Seagate Barracuda "döden". Som tur är hade jag inget viktigt sparat på den. Jag kan antagligen skicka tillbaks den och få den bytt, jag har för mig att Seagate har 5 års garanti, men jag beställde en Western Digital igår. Får se om den dyker upp här i veckan som kommer.

Av Isso

Hoppas jag hittar en datoraffär som är öppen så man köpa kylpasta.

En annan fråga. Jag använt den processorfläkt som följde med när jag köpte processorn. Kanske man ska byta ut den med?

När jag nu startar min dator presenteras processorn och minnestestet på skärmen. Efter det står det Detecting IDE drives. Sen händer inget mer. Det går inte att ta sig in i BIOS. Datorn bara låser sig med att det står Prepare to Enter Setup... på skärmen.

Av Isso

Tackar så mycket för svaret. Ska börja med engång efter jag rastat katterna.

Av Isso

Antagligen ett krånglande moderkort?

Hej!

Jag är en supernoob när det kommer till hårdvara.

För lite mer än 1 år sedan så byggde jag ihop min nuvarande maskin och den fungerade perfekt med engång och har aldrig krånglat tills nu.

I morses (31/12) när jag skulle starta den, så ville inte datorn läsa på hårddisken och det går inte att gå in i BIOS Setup. Datorn tycks bara låsa sig där. Jag har bootat om datorn flera gånger och samma problem inträffar.

För mig verkar det som det är moderkortet som har hakat upp sig, eftersom jag inte ens kan komma in BIOS.

Min maskin:

Operativsystem: Microsoft Windows Vista 64bit med senaste Service Pack och senaste drivrutinerna
Processor: Intel Core 2 Duo E8400
Moderkort: Gigabyte GA-EP35-DS4
Minne: 4 X 2.0 GB Corsair
Grafikkort: Gigabyte Radeon 4870
Hårddisk: Seagate 7200.9 500 GB SATA + Seagate 7200.9 1 TB SATA
Nätaggregat: Corsair 620W
Övrig kylning: 1x120mm insug och 2x80mm utblås i lådan
Övriga komponenter: Pioneer DVD-brännare och Creative Audigy2 ljudkort

Tacksam för svar. Känns inte roligt att en dator man själv har byggt och som har fungerat felfritt nu ska börja krångla.

Av Isso

Jag får tacka så mycket för tipsen. Dags att testa dessa.

Av Isso

Jo, det har jag tankat hem. Men finns det någon dynamisk ljudnivå justerare plug-in till foobar?

Av Isso

MP3 avspelare

Hej!

Jag är ute efter en mp3-avspelare för datorn på jobbet. Ja, dom flesta skulle väl säga, bara att ladda ner winamp. Kanske det är det som är lösningen, men den avspelare jag är ute efter ska helst ha någon form av dynamisk ljudnivåjusterare. Ni vet, ena stunden lyssnar man på en låt där ljudstyrkan är väldigt svag och man drar upp volymen för att kunna höra och när nästa låt kommer, är ljudstrykan så stark att man tror undergången är nära. Jag hade förut ett tillägg till winamp som hette Volume Logic, men det tycks vara svårt att få tag på igen.

Finns det några andra plug-ins för winamp som kan reglera detta, eller finns till och med mp3-avspelare som kan hantera detta bättre än winamp?

Av Isso

Jag byggde en dator som till det stora hela är baserat på detta system (mitt första bygge!). Datorn gick igång utan problem. Imponerade hastighet om man jämför med min gamle Dell maskin. Jag väntade med grafikkort men jag fick låna ett GTS när jag skulle provköra den. Min tanke var att köpa ett 9800GTX men nu läser man ju att både Nvidia och ATI(AMD) har nya på gång, tydligen bara runt hörnet. Ja ja... Man får väl vänta några veckor för att se vilken prestanda och pris dessa kommer att ha. Plågsam väntan...

Av Isso

Här har jag lite bilder på hur det ser ut efter mitt ingrepp. OBS! Jag är ingen proffsfotograf.

Först, metall biten jag skar ut
http://suprfile.com/src/1/73wejwv/Metallbit.jpg

Bild på hur det nu ser ut på baksidan
http://suprfile.com/src/1/73wfua3/Nätagget.jpg

Metallbiten satt där sladden nu går in.

Och en bild på datorn öppnad med det nya agget installerat
http://suprfile.com/src/1/73wgxo2/Open.jpg

Dessa bilder kan kanske inspirera andra

Av Isso

Har du en vinkelslip hemma så ska det inte vara några problem, men det är ju inte alla som har det. Nackdel med vinkelslip är att det flyger iväg en massa järnflisor, så man måste vara noga med att skydda moderkortet. Jag har skyddspapp på jobbet plus en massa tejp. Varenda hål på baksidan av lådan tejpade jag för. Det ska påpekas att jag inte använde en stor vinkelslip. på jobbet har vi en liten jäkel för finmekanik. Vi pratar inte om att "kapa av tack på bilar"

En ordentlig plåtsax skulle också kunna vara bra, inga flisor. Problemet ät att det blir rätt svårt att komma till.

Annars kan det kanske vara lite krångligt med den vanliga verkygslådan där hemma. Kanske en bågfil? Du kanske känner någon som jobbar på en verkstad eller liknande, som du kan få lite hjälp av?

Metallbiten jag tog bort var 45 X 50 mm. Sen passade nätagget perfekt. Lådan i sig är standard. Det är bara utformningen på den som är lite (Dell) mysko. När man väl har tagit bort den ska man vara noga med att grada kanterna, dels så man inte själv skär sig och dels så att kontakten på nätagget verkligen får plats.

Jag köpte ett billigt Sweex nätagg på 400W för 495 kr på JME data. Kanske inte det bästa märket men det fungerar bra här. Dimensionerna på den är densamma som för Dells egna.

Om du vill kan jag skicka en bild på hur det ser ut på min maskin. Jag har till och med sparat metallbiten jag skar bort.

Av Isso

Tur då att jag jobbar i en verkstad. Här finns både plåtsaxar och slipmaskiner.

Ok, jaga rätt på ett nätaggregat, installera det här på jobbet, kolla att allt fungerar, köpa grafikkort och minne. Ha skoj!

Så ser det ut att bli.

UPDATE!

Jag köpte ett 400W nätagg med samma dimensioner som det förra, men kontakten och powerknappen var inte anpassad till Dells låda. Men det gick att skära bort en liten bit med vinkelslip (ja, jag hade packat in alla delar noga med tejp och papp, så att inga metalflisor flög in i själva maskineriet), sen passade nätagget perfekt.

Efter det köpte jag mig ett Sapphire Radeon X1950PRO 512MB AGP plus 1GB RAM till gamlingen. Körde igång det och allt fungerar perfekt. Gamlingen har fått ett förlängt liv. Härligt att se Oblivion i sin prakt.

Så ni som också sitter på gamla Dell Dimension maskiner, det finns hopp för er. Sparade pengar. Det verkar som jag inte behöver köpa ny dator på ett bra tag. Nu ska jag spana in en ny skärm istället.

Av Isso

Jag är inne på samma linje som bejgen. Jag har en likadan dator som han (Dell Dimension 8300).

Till att börja med: att ha en Dell dator är rätt kul i början men när åren går och man vill själv börja uppgradera den, inser man mer och mer att man har skrivit på kontrakt med Djävulen.

Först var jag inne på att helt enkelt köpa ny dator men en kompis till mig, som jobbar som nätverksadmin, tyckte nog att jag kunde spara lite pengar om jag bara slängde in ett nytt grafikkort och 1 GB minne till, så kommer jag nog ha en maskin som hänger med ett tag till.

Grafikkorteten jag är intresserad av är Sapphire Radeon X1950PRO 512MB eller Gainward GeForce 7800GS 512MB.

Grejen är ju den då att ett nytt nätaggregat måste installeras. Den jag har ligger på 250W och räcker inte till. Jag köpte en extra hårddisk för ca 1 år sedan och det har hänt att den bootat om helt plötsligt.

Nu såg jag XPerion hade lyckats "knöka" in FSP 400W. Fungerar det bra?

Är det någon som har ett annat förslag på nätaggregat?

Är det nån som försökt beställa från Dell (jag har inte lyckats hitta några nätaggregat på deras hemsida).