Inlägg

Inlägg som Lcars har skrivit i forumet
Av Lcars
Skrivet av Zartax:

Nej, men det är ett faktum att världen inte är så enkel som du verkar tro att den är. Men du får gärna visa på en undersökning som tyder på att de flesta prostituerade njuter av vad de gör, eller iaf. mår som vem som helst som utför vilket jobb som helst. Tills dess tycker jag du kan tagga ner med dina halvtaskiga retoriska grepp. På återseende!

Det behövs ingen undersökning, då du uppenbarligen redan är för prostitution, eftersom försäljning av sexuella tjänster är helt lagligt i dagsläget.

Du har dock fortfarande inte förklarat hur någon skulle kunna få det sämre av att köp av sexuella tjänster också blev lagligt.

Av Lcars
Skrivet av killawife:

ALLA partier borde rimligtvis få lika mycket utrymme att tala för sin sak. Deras tidigare valresultat borde inte spela in.

Så antingen ska DN ge exakt lika mycket utrymme till alla partier, från Moderaterna till Kalle Ankapartiet, eller så ska de inte ge någon uppmärksamhet alls?

Av Lcars
Skrivet av Zartax:

Ursäkta, jag syftade på gatuprostitution. Vad gäller övrig prostitution så har den troligen ökat men inte lika mycket som jämförbara länder (Norge, Danmark) som inte har ett sådan förbud (Norge har dock infört ett på senare tid och då minskade prostitutionen drastiskt precis vid införandet). Källa: Pressträff med Anna Skarhed, regeringens utredare i utvärderingen av förbudet mot köp av sexuell tjänst.

Så nu erkänner du alltså att du ljög när du påstod att prostitutionen minskat i omfattning sen förbudet infördes??

Skrivet av treffin:

Ja, eller hur? Precis som varje 18-åring som drar i 150 genom stan vet exakt vad han sysslar med bara för att staten har godkänt hans körkort.

Men att sälja sex är redan fullt lagligt, oavsett om de vet vad de ger sig in i eller ej så är det helt och hållet lagligt att sälja sex.

Återigen, det är lagligt att sälja sex i nuläget. Den lagstiftning du stöttar tillåter försäljning av sexuella tjänster!

Skrivet av treffin:

Det beror på vilket samhälle vi är ute efter. Frihet att göra vad man vill är inte nödvändigtvis något som gör oss lyckligare.

Så det är en fråga om att du vill bestämma hur folk ska söka lycka?

Får jag spela datorspel, eller måste jag spela fotboll för att vara lycklig? Det är väl du som bestämmer?

Av Lcars
Skrivet av Zartax:

Vilken rätt har du, om inte en given till dig av gud själv, att andas? Rättighetsargument utan att veta vad rättigheter i grund och botten är är patetiskt.

Rätten till liv ligger ganska högt på de flesta listorna över etablerade mänskliga rättigheter.

Var hittar du "Rättigheten för tredje part att bestämma vilken anledning för två vuxna människor att ha frivilligt sex som är tillåten" någonstans?

Av Lcars
Skrivet av treffin:

Det är inte okej att onanera på stan. Vissa gör det ändå, trots förbudet. Ska förbudet vara kvar då? Är förbudet i sig ett intrång i den onanerande människans sexuella frihet? Självklart.

Har absolut ingenting med saken att göra, såvida du inte tror att legaliserad prostitution kommer utspela sig på Norrmalmstorg.

Skrivet av treffin:

Jag tycker inte att det är bra om man säger så, men det har väl ingenting med aktuell lagstiftning att göra?

Den aktuella lagstiftningen säger att det är helt lagligt att sälja men inte köpa sexuella tjänster, tycker du eller tycker du inte att det är okej att det är så?

Skrivet av treffin:

Lagstiftningen och tillhörande påföljder har som syfte att avskräcka sexköp. Är lagstiftningen effektiv minskar självklart efterfrågan. Eller hur tänker du?

Nu får du faktiskt bestämma dig, du kan inte både säga att efterfrågan på sexuella tjänster förblir densamma oavsett om vi har förbud eller ej, och sen påstå att förbudet resulterar i minskad efterfrågan.

Skrivet av treffin:

De mänskliga rättigheterna till att börja med?

"Rätten att bestämma huruvida två vuxna människor får ha sex med varandra"?

Jag är inte helt säker, men FN kan möjligtvis ha missat den i sin deklaration av de mänskliga rättigheterna.

Skrivet av treffin:

Demokratiska principer för lagstiftning?

Den demokratiska principen att sexuellt umgänge mellan två vuxna personer utan något som helst tvång ska vara förbjudet?

Vilken teoretiker är det som förespråkar det?

Skrivet av treffin:

Jag tycker t ex inte att vuxna personer ska få ha sex med barn, oavsett om barnet "är med på det". Detta kan jag, med tillräckligt mycket stöd, lagstifta om. På samma sätt kan jag lagstifta om sexhandel.

Gällande pedofili har vi en så kallad "skyddsvärd grupp", dvs en grupp som måste skyddas av lagstiftning. När det gäller prostitution finns ingen sådan grupp, det är en fråga om två vuxna individer som frivilligt har sex med varandra.

Skrivet av treffin:

Man kan inte, som du gör, förenkla hela fråga till snärtiga oneliners utan substans och utan hänsyn tagen till de inblandade.

Vilka är de inblandade? Hur många professionella prostituerade känner du egentligen, eftersom du tror dig veta allt om de inblandade?

Av Lcars
Skrivet av treffin:

För att förtydliga: Mina värderingar har ingenting med religiositet att göra. Alls. Förstår inte varför du ens försöker dra den parallellen.

Får jag då fråga vilken rätt, om inte en given till dig av gud själv, har du överhuvudtaget att bestämma med vem och av vilken anledning folk har sex?

Av Lcars
Skrivet av Zartax:

Lagen gör redan nytta. Mängden prostitution i Sverige har minskat mycket sedan lagen infördes.

Ehm...nej?

Under de senaste 10 åren har antalet fall av köp av sexuella tjänster ökat enormt. Det är knappast ett tecken på ett förbud som fungerar.

Skrivet av Zartax:

Sen håller jag med dig om att många verkar ha en naiv syn på vad prostitution är och hur sexuella relationer påverkar människor. Väldigt få prostituerar sig för att de vill. Med det menar jag inte att de blir tvingade utan att de börjar känna desperation efter pengar. Jag har en känsla av att många som ger sig in i branchen inte har en aning om vad de ger sig in i.

Och om vi hade statliga bordeller så skulle alla som vill ge sig in i branschen veta exakt vad de ger sig in i.

Skrivet av Zartax:

Folk ska dessutom inte behöva prostituera sig för att få pengar, våra sociala skyddsnät ska ta hand om det.

Detta har ingenting med frågan att göra; huruvida man vill sälja sexuella tjänster eller gå på socialbidrag ska staten ge blanke fan i.

Av Lcars
Skrivet av treffin:

Om man inte kan kontrollera det nu, varför skulle man då kunna kontrollera det bättre då?

Om man inte kan kontrollera det nu, trots förbudet, varför ska förbudet vara kvar?

Det är din uppgift, som förespråkare för förbudet att demonstrera att det är legitimt, förbud är ett intrång på människors frihet, och därför måste du kunna presentera särskilda skäl till varför det är rimligt att införa det.

Av Lcars
Skrivet av treffin:

Marknaden för "dålig" prostitution kommer finnas ändå, men det handlar väl om att minimera skadan? I ett samhälle där prostitution är okej kommer man få otrevliga bieffekter, det är iaf jag ganska övertygad om.

Jaså?

Bevisa det.

Ett förbud måste ha mätbara positiva konsekvenser som uppväger nackdelarna för att det ska vara legitimt i ett fritt samhälle. Bevisa att så är fallet.

Skrivet av treffin:

Lagen vi har nu är inte ju inte tänkt att ha en direkt effekt på säljsidan som du vet.

Du tycker alltså att det är okej att sälja sex, men inte att köpa det?

Skrivet av treffin:

Tar man bort kunderna däremot finns det ingen marknad kvar. Nu bryter ju dock en hel del medborgare mot lagarna ändå. Kan man bara lagföra dessa effektivare så ska du se att förbudet gör nytta.

Sen när har förbud någonsin minskat efterfrågan på något?

Nämn ett enda exempel på när det faktiskt hänt.

Av Lcars
Skrivet av treffin:

Problemet med det hela är väl att de som väljer att sälja sex oftast inte är de som mår bäst psykiskt och fysiskt...
Jag är dock principiellt emot hela "sexverksamheten" mest baserat på moraliska ställningstaganden. Det känns så ociviliserat på något sätt.
Det är också naivt att tro att den oönskade formen av sexköp skulle försvinna bara för att man institutionaliserar den "önskade".
De som vill sätta på underåriga kommer göra det ändå och de som gillar att slå prostituerade under akten kommer hitta ställen för detta.
Det känns också som att det ger en konstig bild av sexualitet, men det är ju ur mitt perspektiv.

Då erkänner du alltså att förbudet inte gör någon nytta, eftersom marknaden för prostitution kommer finnas ändå?

Om förbudet inte gör någon nytta, ska man ha kvar det bara av princip?

Av Lcars
Skrivet av SwedishPshyco:

Klart det ska vara lagligt, vuxna personer ska få göra vad dem vill med sin kropp, inklusive att sälja den.

De säljer inte sin kropp, de utför en tjänst.

Av Lcars

Rent principiellt är det en smula konstigt att det är olagligt att köpa något som det är fullt lagligt att få gratis. Det är som om det vore olagligt att köpa kokain, men helt lagligt att sälja det eller ta emot det som gåva.

Jag förstår inte själv hur något skulle kunna bli sämre om man legaliserade sexköp, den nuvarande lagstiftningen hindrar uppenbarligen inte att det förekommer, men det tvingar marknaden under jorden, där droger och våld blir en vanlig företeelse.

Av Lcars
Skrivet av belga:

Den andra och inte riktigt lika uppenbara är klassisk ändamålsglidning. Om det bara är en tjänst som alla andra utan speciell behandling m.m. hur lång tid tror du det tar för något pucko att komma på att så gott som alla arbetslösa kan ju prostituera sig och simsalabim så har vi inga arbetslösa i statistiken. Hur lång tid skulle det ta innan socialen eller FK och liknande stället som redan idag har i stort sett obefintlig respekt för människor liv och omständigheter att komma på sätt att utnyttja det för att kunna putsa på siffrorna?

Givetvis skulle just den sortens anställning vara undantagen från reglerna för A-kassa, socialbidrag etc, så att det inte är ett jobb man måste ta för att få behålla sin ersättning. Det finns redan ett system för detta, och det är osannolikt att någon skulle tvingas av myndigheter att syssla med prostitution.

Av Lcars
Skrivet av Derox:

Allt jag har att säga till detta är "OMG"... (Jag vet att det är aftonbladet men ändå)

Rödgröna lovar: ?Vi toppar med 12 miljarder? | Valet 2010 | Nyheter | Aftonbladet

De gör verkligen allt de överhuvudtaget kan för att förlora valet. Jag tror personligen att förslaget att bygga en stege av kåldolmar till månen inte är långt bort.

Av Lcars

Jag förstår inte heller vad problemet är.

Skulle de bara chansa på hur mycket hjälp han behöver utan att utreda saken alls? Jag kan inte direkt se hur det skulle vara bättre.

Av Lcars
Skrivet av celerity:

Lyssnade på Randi i Lund. Tråkig och förutsägbar föreläsning. Har man sett några klipp av Randi på YouTube och kan lite grundläggande skepticism har man inte missat något.

Det är ju inte direkt som om han har något behov av att uppdatera sitt material; behovet av att vara skeptisk mot diverse former av skitsnack har inte förändrats.

Av Lcars
Skrivet av oggan:

Jag kan tycka att det är märkligt att man väljer att köra 7-serien över S-klassen. Alla som har ägt/åkt i båda bilarna vet att BMW:n inte riktigt håller Mercedes mått. Men, det kan bero på tusen orsaker gissar jag, kanske att Mercan kanske inte kan bepansras lika väl (även fast detta förefaller vara otroligt), vad vet jag.

Hur många personer har egentligen ägt/åkt specialbyggda bepansrade säkerhetsfordon?

Av Lcars
Skrivet av Zotamedu:

Fast jag har inte valt de som styr nu och vad för meriter har politiker när det gäller så komplicerade saker som kraftnät och energiförsörjning? Vet de ens vad de ger sig in på eller har de bara lyssnat på en lobby?

Som om gemene man då skulle vara BÄTTRE på att göra en balanserad och informerad bedömning av situationen för att kunna välja det allra bästa alternativet.

Du vet lika väl som jag att gemene man läser ett blogginlägg av Booby Von Pedofil som säger att kärnkraft = Tjernobyl, och så anser de att de har precis alla fakta de någonsin kan behöva för att bestämma om kärnkraft är en bra idé eller ej.

Av Lcars
Skrivet av sunnis:

Det är ju dagens begränsningar om det stämmer det du skriver. Men hur kan du påstå dig veta framtidens tekniska begränsningar? I framtiden när vi vet mer hur kroppen egentligen fungerar så kanske man kan återuppliva döda människor. Jag säger inte att vi kommer kunna göra det, men det är naivt att tycka att dagens sunda förnuft ska bestämma om det är möjligt eller inte.

Det är ju inte som om folk dör för att vi inte listat ut varför. Vi vet varför folk dör, vi vet också att det inte är något som vi kan ändra på utan att skriva om det mänskliga DNA't, och om vi kunde det så skulle det ändå inte kunna göra någon nytta för folk när de väl var döda, för då är de döda.

När en person är död slutar all verksamhet i kroppen, that's all she wrote. Att man då flera timmar senare skulle kunna frysa ner kroppen, sen smälta den och hoppas att personen skulle kunna återupplivas på något sätt är rena fantasier.

Varför finns det företag som erbjuder dylika tjänster? De vill blåsa folk på pengar, om någon är korkad nog att bränna sina stålar på något så idiotiskt så förtjänar de ingen respekt från någon.

Skrivet av sunnis:

Det sunda förnuftet tyckte ju att jorden var platt för länge sedan. Men det visade ju sig vara fel. Dra tillbaka tiden 300år och skriv en artikel om vi kommer kunna sända rörlig bild genom en sladd, du kommer bli totalt utskrattad. Det sunda förnuftet kommer ju då att säga att hur ska man kunna ta en bild av verkligheten och sen stoppa in den i en sladd och visa upp den igen på andra ändan på en skärm?

1. Man har vetat mycket väl att jorden är rund åtminstone de senaste 2000 åren, i vissa kulturer har det varit allmän kunskap långt längre. Denna uppfattning att folk var kompletta idioter fram till renässansen är ett sentida påhitt.
2. Om du misrepresenterar ett fysiskt fenomen så kommer du nog bli utskrattad oavsett vilket århundrade du reser till. Vilken sorts idiot tror egentligen att man stoppar in en bild i en sladd som kommer ut på andra sidan?

Skrivet av sunnis:

Man kan ju inte avfärda saker och ting innan det är bevisat.

Återigen, det är inte som om vi inte har en aning om vad som händer när någon dör; vi vet vad som händer, varför det händer, och varför det inte går att undvika. Hur mycket mer måste vi veta för att du inte ska bli blåst av ett blufföretag som vill lura av dig pengarna?

Av Lcars
Skrivet av bud_bundy:

Jag tycker att man ska ställa frågan vad resultatet blir av att rösta på sd, inte vad som händer om de skulle få "för stor" makt. Detsamma gäller PP, vill man minska upphovsrättens "värde" såvisst kan man rösta på dessa. Och man behöver inte riktigt veta vad PP vill.

Fast det blir ju fel att tänka så också, eftersom SD skulle kunna få 49% av mandaten och ändå aldrig få något att säga till om. De har helt enkelt inte ens en snöbolls chans i helvetet att genomföra sina reformer.

Vad det landar på är då istället att en röst på SD är en röst mot den gällande invandringspolitiken. Problemet man stöter på först där är att det inte finns en enda "invandringspolitik". Det är inte som om riksdagen har två knappar där det står "Öka invandring" och "Minska invandring", och bara trycker på dem lite godtyckligt. Detta verkar dock SD inte ha fattat alls.

Om man vill minska invandringen måste man börja tänka i termer av vilken sorts lagstiftning som måste införas för att antalet imigranter ska reduceras, men så långt tänker givetvis inte sverigedemokrater i allmänhet. Dessutom har de uppenbarligen ingen aning om att Sverige faktiskt är en del av EU, som har tydlig lagstiftning som förbjuder restriktioner på den fria rörligheten mellan länder. Om den lagstiftning som krävs är av sådan art att de nuvarande riksdagspartierna inte kan tänka sig att genomföra den, så är det meningslöst att rösta på ett missnöjesparti, eftersom riksdagspartierna inte kommer gå hur långt som helst för att vinna över de rösterna.

Ännu ett problem har vi i att sverigedemokrater är väldigt glada i att klumpa ihop "Invandrare" med "Asylsökande" som om det vore samma sak. Det minskar chansen ytterligare att de etablerade partierna omformar sin politik, eftersom de helt enkelt inte kan se tydligt vad det är folk egentligen protesterar emot genom att rösta på SD.