Inlägg

Inlägg som Lcars har skrivit i forumet
Av Lcars
Skrivet av Crippa90:

Svensk politik är fan sjuk idag. Det samarbetas överallt och ingen vågar stå för sina värderingar. Fanns ju t.o.m snack om att alla partierna ska samarbeta för att inte SD ska ha någon makt. Varför inte bara köra på diktatur direkt? Billigare och snabbare, blir ju samma sak i slutändan ändå..

Vänta nu, du tycker alltså att det är likställt med diktatur att ett parti som fått färre än 6% av rösterna inte ska få avgöra vilka partier som får bilda regering?

Av Lcars
Skrivet av H-can:

Precis det jag menar. Om jag vill ha billig alkohol går jag definitivt inte till Systembolaget. Detsamma lär gälla andra substitut vid en eventuell legalisering och ett statligt monopol.

Du är alltså för ett förbud mot produktion och försäljning av alkohol också?

Du är säkert medveten om hur det gick när USA förbjöd alkohol, tror du att förbudet mot prostitution på något vis gör mer nytta?

Av Lcars

Jag finner det extremt osannolikt att en enda domstol någonsin skulle döma till konsumentens nackdel om denne startat datorn och skapat en användare för att se om allt fungerar, då datorns skick omöjligen kan avgöras utan att göra detta.

Av Lcars
Skrivet av Robeliboban:

Ska det bli lagligt med koppel på människor nu?

Jag visste inte att det var olagligt.

Av Lcars
Skrivet av ARICE:

sexköp brukar hamna med knark och all sorts kriminalitet så nej tack till ligalisering

Du tror inte att det är just därför att det är olagligt som det associeras med kriminalitet och droger?

Av Lcars
Skrivet av Jasgripen:

Hmm.. Med nuvarande system så har väl en prostituerad möjlighet att anmäla tex en våldsam sexköpare utan att själv bli åtalad, eller hur ?
Du kan ju knappas på allvar tro att alla knäppgökar som tex gillar våld, plötsligt går upp i rök om man skulle legalisera prostitution.
Kan inte se nåt sätt att "ordna upp problemen" utom möjligtvis att få samhället att acceptera att sexköp inte är "moraliskt eller etiskt" försvarbart och det kommer att ta tid, om det alls går.....

Kanske därför att moralkakor inte hör hemma i lagstiftning som har med sex att göra?

Skrivet av Jasgripen:

Om det nu var så väl att den fria viljan var alena rådande, men då skulle vi knappast ha folk som springer omkring med diverse tvångsmässiga beteenden.
Ta bara de tjejer som lider av anorexi eller skär sej själva för att de mår dåligt.
Mellan nån form av självspäkning och beroende av tex narkotika så tror jag vi hittar många prostituerade, oavsett om media kan hitta individer som påstår nåt annat.

Tvångsmässiga beteenden? Så nu är prostitution ett tvångsmässigt beteende? Jag tror nog inte att du kommer hitta många beteendevetare som stödjer den ståndpunkten heller.

Återigen omyndigförklarar du de prostituerade och placerar din egen moralpanik som det högsta måttet på mänskligt beteende. Det är inte bara korkad, det är rent ut sagt avskyvärt.

Skrivet av Jasgripen:

Om du har problem med dyslexi så kanske du kan be nån som inte har det ta en titt på mitt inlägg, be vederbörande förklara ordet "empati" för dej när du ändå är i farten........

Att dina argument inte håller för granskning tror jag ärligt talat inte kan skyllas på dyslexi.

Skrivet av Jasgripen:

Heh... bara att du tänkt tanken att betala din flickvän för sex, får mej att tycka synd om dej
Om du har problem på den fronten kan jag rekommendera en dusch, kanske en tripp till gymmet, hjälpa till med matlagning/städning, romantisk middag + lite mys i TV soffan (vid mjuk beröring av huden frigörs bla oxytociner ). Om du sen lägger ner lite tid på att tillfredsställa henne så att hon får en trevlig upplevelse, kanske hon är mer tillmötesgående nästa gång, lycka till

Förklara för mig enligt vilken social modell du överhuvudtaget har någonting att göra med det.

Du vill bestämma hur, när och varför jag och min flickvän har sex, förklara för mig varifrån du fått den rätten. Gud? Kungen?

Skrivet av Jasgripen:

Intressant artikel om fria viljan, forskningen är ännu i sin linda, men iallafall :

Neuroscience of free will - Wikipedia, the free encyclopedia

Så i brist på argument försöker du vilseleda dina meningsmotståndare med helt ovidkommande information?

Av Lcars
Skrivet av Jasgripen:

Lagen som den är idag är måhända inte helt utan brister, men vilken lag är det ?

Vilken annan lag misslyckas med att ordna upp problemen samtidigt som den orsakar större lidande för de som påverkas?

Skrivet av Jasgripen:

Fördelen med den som den är i dag är att den stigmatiserar sexköparen och ser säljaren mer som ett offer, vilket jag tycker är bra.

De prostituerade som inte vill bli betraktade som offer och anser att det är extremt nedlåtande ska alltså omyndigförklaras?

Ska vi tvångssterilisera dem och sy in dem på mentalsjukhus när vi ändå håller på?

Skrivet av Jasgripen:

Jag har alltid sett sexköp som en betald våldtäkt och därför en enorm brist på empati hos köparen.

Du anser alltså att sex = våldtäkt? För om sexköp är betald våldtäkt så måste det anses vara våldtäkt om sex förekommer utan betalning.

Jag behöver nog inte ens argumentera emot, du för på ett utmärkt sätt fram anledningar varför man inte ska gå på din linje.

Skrivet av Jasgripen:

Om man är desperat finns ju alltid handtrallan att tillgå, man utsätter då ingen för något och det är dessutom gratis.

Låt oss då säga att jag vill ha sex men min flickvän inte riktigt är på humör. Jag ger henne då en femtilapp i utbyte mot att hon går med på att ha sex med mig.

Är det rimligt att jag då ska få fängelsestraff för detta? Det förekommer inget tvång, bara en affärsmässig överenskommelse då hon anser att det hon får ut av det, 50:-, är värt mer än det hon tillhandahåller, den sexuella tjänsten.

Av Lcars
Skrivet av astrob0y:

Undersökning av legalisering av prostitution - Holland.

http://ec.europa.eu/health/ph_projects/2000/com_diseases/fp_c...

Jag tror du ska läsa den där rapporten själv, då den inte alls stödjer din ståndpunkt. TAMPEP är en organisation som är för legaliserad prostitution och vill förbättra de prostituerades arbetsvillkor och livssituation.

Av Lcars
Skrivet av astrob0y:

Eller...håll i dig nu... så berättar de enbart sitt perspektiv för att göra det vetenskaplig. Kan det vara så att att författarna berättar för läsaren hur de förhåller sig till begreppet. Ger sig sen ut i myriaden av intryck som världen förmedlar för att se om sin tes fungerar. Kan det vara så att den typ av undersökning som gjordes ej är gångbar med den naturvetenskapliga infallsvinkeln på vetenskap och att varje person alltid har ett perspektiv på sitt studiefält? Kan det vara så att författarna har kommit förbi a-kursen i metodisk analys och tagit sin doktorstitle i ämnet och därmed skriver på ett sånt "avslöjande" sätt?
Kan det inte även vara så att de även hänvisar till material som även talar mot deras perspektiv?
Du väcker många intressant frågor med ditt kritiska förhållningssätt. Kan du dela med dig av din analys är du snäll. För du har väl inte enbart stannat upp i presentationen? För det skulle ju inte vara så...vetenskapligt av dig. Eller så kan du sluta upp med att försöka vara kritiskt granskade då det klart och tydligt inte finns något bakom dina tankar.

Och där slår du ännu en spik i kistan till ditt resonemang; man ska aldrig sluta vara kritiskt granskande, den som upphör att tänka kritiskt och sväljer andras synpunkter rakt av utan att fundera över huruvida de är rimliga eller ej är en idiot.

Skrivet av astrob0y:

haha... driver du med mig?

Edit 2: Fram med vetenskap som talar för din sak. Det är alltid intressant att läsa den andras tankar. Eller vill du att jag ska länka dem till dig?

Jag tar det som ett nej. Du har alltså ingen aning om var informationen kommer ifrån. Hur kan du tro på den om inga källor anges?

Av Lcars
Skrivet av astrob0y:

Och tillbaka till männsklig kohandel och sexlagen.

Where there is legal prostitution, governments have found they have to address ways that sex trafficking continues to flourish. As Amsterdam Mayor Job Cohen told the New York Times earlier this year, “We realized that big crime organizations are involved here in trafficking women, drugs, killings, and other criminal activities.” Organized crime networks do not register with the government, pay taxes, or protect people in prostitution. As government policies have shifted, so have criminal methods. Mayor Cohen added, “Trafficking in women continues. Women are now moved around more, making police work more difficult.” In a worthy step to the Netherlands’ credit, the city recently closed about one-third of Amsterdam’s infamous red-light district—closing establishments that it found were engaged in illegal activities. Authorities have needed to keep moving after the traffickers because legalization and regulation have not dried up sex trafficking, which has continued apace.
Meanwhile, some countries such as Bulgaria have decided not to legalize prostitution, which will avoid the added burden of regulation. In contrast to a legal regulation model, Sweden chose in 1999 to criminalize sex buying, pimping, and brothel keeping, while also decriminalizing the act of prostitution. Since around that date, there has been a decrease in known human trafficking cases, and a shrinkage of the commercial sex industry. Subsequently, other governments such as in South Korea, Denmark, and Scotland have variously considered or implemented measures aimed at shrinking the realm of legality for buying commercial sex. These experiments bear further examination as efforts to narrow the vulnerability to sex trafficking.

http://www.state.gov/documents/organization/105501.pdf

edit: gjorde en tankevurpa.

Jag letade igenom rapporten, men kunde inte hitta några som helst källor till deras påståenden.

Eftersom du uppenbarligen tror på den så vet du givetvis vilka källor de använder?

Av Lcars
Skrivet av astrob0y:

http://www.thehousegroup.org/archive/res_five_countries_viole...

Säkerligen inte vetenskaplig nog för dig. Och det är då väldigt enkelt att på måfå googla lite och snubbla över studier som talar mot din ståndpunkt.

Du har helt rätt, den där källan är allt annat än vetenskaplig.

På allra första sidan finns att läsa "From the authors' perspective, prostitution is an act of violence against women; it is an act which is intrinsically traumatizing to the person being prostituted". Författaren hade alltså redan bestämt sig innan studien genomfördes.

Av Lcars
Skrivet av astrob0y:

Ytterligare ett fint exempel på din "samhällsanalys".
Bra jobbat

Du får ursäkta om jag inte accepterar din syn på saker och ting, med tanke på att du hittils presenterat källor som antingen inte har någonting med ämnet att göra eller faktiskt pekar åt rakt motsatt håll mot vad du tror att de gör.

Du har hittils inte presenterat något överhuvudtaget utom moralkakor som stöd för din ståndpunkt, och ditt enda argument mot prostituerade som gillar sitt jobb är att säga att de är dåliga människor som inte vet sitt eget bästa.

Vad sägs om att iallafall försöka granska dina egna argument själv och se om de är rimliga, rent vetenskapligt?

Av Lcars
Skrivet av klk:

Fel fråga, ställ dig istället frågan "på vilket sätt är jag INTE fördomsfull".

Med tanke på hur mycket fakta som talar emot dig samt hur mycket knepiga rapporter du postar upp så borde du snart komma till en gräns då du själv tänker "men, nu får jag nog kanske ta mig en funderare om min verklighetsbild inte är helt skruvad och jag levt i någon form av bubbla"

Du vägrar och ifrågasätta din egen uppfattning och läser texter helt utifrån den åsikten.

Det är tyvärr så det blir när man försöker anpassa verkligheten efter ens uppfattning istället för tvärtom, ungefär som om Newton var övertygad om att äpplet egentligen skulle falla uppåt och ägnade hela sitt liv åt att försöka få det att göra på det viset.

Utgångspunkten är att prositution är fel, och det kommer alltid vara utgångspunkten, oavsett om förbudet gör nytta eller ej. Det är skrämmande likt synen på homosexualitet under större delen av 1900-talet; det ska utrotas, och det spelar ingen roll om folk far illa eller ej, huvudsaken är att det förintas.

Hur man kan säga att våldtäkter, misshandel och drogmissbruk är acceptabla konsekvenser av förbudet är bortom mitt förstånd.

Av Lcars

Den där länken var faktiskt riktigt rolig.

"»Disabled men also have a right to sex«

NO!"

"» There is a difference between
forced and voluntary prostitution«

NO!"

Roligt, men tyvärr helt irrelevant. Den där artikeln innehåller enbart slutsatser, inte ett enda argument.

Av Lcars
Skrivet av Derox:

Jag rekommenderar dig att gå tillbaka till grundskolan då du inte verkar kunna läsa. Jag har skrivit att jag inte försöker hävda att vi skall legalisera, däremot att vi skall utreda. Du däremot försöker få det till att det kan aldrig bli bra med en legalisering, att det är omöjligt att det blir bra, så vi behöver inte utreda. Alltså har du väldigt höga beviskrav på dig, så då duger det inte med att bygga straw man argument. Såvitt jag vet har du inte länkat till någon statlig utredning som utreder hurvida det för sverige skulle gå att lösa i dagens samhälle eller om det är totalt omöjligt, men har jag fel där så har jag det är det bara att säga till.

Att hänvisa till pålitliga källor betyder inte att du argumenterar korrekt, du kan ändå bygga straw man argument.

Det är tyvärr så det går när någon formulerar sina åsikter baklänges; idén att prostitution är ondskefullt och skall utrotas är grundtanken, och sedan formuleras alla argument för att passa in på den.

Av Lcars
Skrivet av klk:

Vet du hur mycket kritik den rapporten fått? De som är insatta betecknar hela rapporten som ett enda stort skämt (politiskt beställningsjobb)
Bakom det lyckliga ansiktet på antiprostitutionslagen | louisep.com | frihetspropaganda

Men det är just problemet med motståndet mot prostitution; det är i grund och botten moraliskt, allt som stödjer ett förbud mottages med öppna armar och allt som talar emot ett förbud ignoreras fullständigt.

Det praktiska resonemanget kommer alltid vara rimligare, men det moraliska resonemanget kommer alltid vara lättare att sälja till allmänheten, för "Prostitution är ondskefullt!" kräver mindre ansträngning än "Det logiska alternativet för att minimera skadorna för alla inblandade och råda bot på problemen med trafficking och brott i samband med sexköp är att se till att marknaden kan regleras på laglig väg istället för att låta polisen försöka sätta dit alla och envar, oavsett om de deltar i de icke önskvärda aktiviteterna eller ej".

Av Lcars
Skrivet av astrob0y:

Här kommer ytterligare en video om de praktiska konsekvenserna av lagen som trädde i kraft 1999
Pressträff med Anna Skarhed, regeringens utredare i utvärderingen av förbudet mot köp av sexuell tjänst

Hur larvigt blåögd måste man inte vara för att tro att hennes utredning haft som mål något annat än att stötta förbudet?

Hon säger ju redan i början av genomgången att målet varit under en lång tid att prostitutionen ska utrotas helt, då är det väl klart att hon kommer fram till att förbudet gör nytta?

Prostitution är inget dåligt, det är inget som bör utrotas. Det borde existera och det borde vara fullt lagligt att både sälja och köpa sexuella tjänster. Det enda argumentet till varför det inte borde finnas överhuvudtaget är för att sex skulle vara någonting heligt som skiljer sig från alla andra mänskliga aktiviteter, och jag accepterar inte att vi år 2010 ska regeras av gamla religiösa värderingar kring sex.

Av Lcars

Jag väntar fortfarande på att någon ska komma med något argument för att det ska vara olagligt att köpa något som det är lagligt att få gratis.

Av Lcars
Skrivet av astrob0y:

Ditt starkaste argument?

Om jag har sex med min flickvän så är det helt lagligt, men det är helt plötsligt belagt med fängelsestraff om jag betalar henne 50:- för att vi ska ha sex när hon kanske inte riktigt är på humör.

Tycker du själv att det är rimligt?

Av Lcars
Skrivet av astrob0y:

Menar du att jag har selektiv läsning enbart för att jag inte tog med hela rapporten? Du måste skämta med mig. Och eftersom du googlar så tycker jag att du ska föra fram siffror som stödjer din tes om att legaliseringen av sexköp är av godo.

Så du bara "råkade glömma" biten som inte stödde din syn på saker och ting?

Så lämpligt av dig.

Skrivet av astrob0y:

De fattiga har blivit fattigare. Därmed den ökade försäljningen. Vad vill du ha sagt med det?

Nu får du bestämma dig, har prostitutionen minskat eller ökat efter att förbudet infördes?

Du kan inte hävda både och.

Skrivet av astrob0y:

Och om man gör sexköp legalt kommer människokroppen bli till en vara.

Nej, det kommer fortfarande handla om sexuella tjänster. Vill du skriva om de lagliga definitionerna på ord så får du nog bli invald i riksdagen och få igenom lagändringar först.

Skrivet av astrob0y:

Och här kommer den igen. En tråkig och nedlåtande förolämpning enbart för att vi inte håller med varandra. Du var då en småsint person eller så har jag skrivit något tidigare som har varit elakt. Om så är fallet så ber jag om ursäkt. Om inte så bör du faktiskt tänka om hur du väljer att formulera dig.

Att du inte kan acceptera hur verkligheten ser ut är tydligt.

Det är också tragiskt.