Inlägg

Inlägg som Lcars har skrivit i forumet
Av Lcars
Skrivet av astrob0y:

Vänta nu... Tycker du att jag är korkad enbart för att vi inte delar samma världsbild?

Nej, det skrev jag heller aldrig.

Jag tycker dock att du borde lära dig läsa innan du skriver.

Skrivet av astrob0y:

Om så är fallet så var då snäll och grundligt förklara för mig varför sexköp inte är något problem.

Varför ska det vara olagligt att betala för något som är lagligt att få gratis?
Se där, det behövs egentligen inte mer argument än så.

Skrivet av astrob0y:

Var nu grundlig i dina argument. Använd helst källor som stöd för dina teser och var sen vänlig och plocka isär siffror och statisk som säger att sexindustrin skadar de redan utsatta i samhället.

Det hela kan sammanfattas mycket enkelt; du har inte att göra med hur, när och varför vuxna människor har sex med varandra.

Av Lcars
Skrivet av astrob0y:

"De poliser och socialarbetare som arbetar närmast de prostituerade är dock eniga om att sexhandeln har minskat och helt klart är i alla fall att gatuprostitutionen har minskat."

Saxat ur SCBs rapport om 1999 års lag. Jag tänker inte hänvisa till en källa då du ännu inte har lyckats redovisa någon som helst vettig källa till ditt tyckande.

Jag letade lite snabbt upp den undersökning som du hänvisade till, och i den kan man, på sida 7, också läsa "Inomhusprostitutionen är det dock betydligt svårare att kartlägga. Tillgång till mobil och internet gör att kontakterna mellan köpare och säljare kan ske i det fördolda", samt en möjlig förklaring till minskningen av antalet fall av gatuprostitution "men även att det är en högre andel kunder som vill göra ”värre saker” och har ”konstigare krav".

Hur var det nu med selektiv läsning?

För övrigt borde du läsa BRÅs statistik från de senaste tio åren på antalet fall av köp av sexuella tjänster. Ett tips; siffran har inte minskat.

Skrivet av astrob0y:

Driver du med mig? Du ställde en fråga. Jag gav dig svar. Du använder sedan mitt svar utifrån en helt annan frågeställning. Skärpt dig.

Jag ställde inte alls någon sådan fråga. Du kanske inbillar dig saker.

Skrivet av astrob0y:

Det får stå för dig.

Nej, det får stå för alla, då den vedertagna definitionen på tjänst resp. vara är tydlig, och i fall av sexköp är det en tjänst som köps, inte en vara.

Men visst, om du har en annan åsikt än den som uttrycks i Sveriges Rikes Lag så är det ditt problem.

Skrivet av astrob0y:

Dock gör man kroppen till vara som man sedan säljer.

Nej, det som säljs är en tjänst; en gärning som utförs självständigt för en annan persons räkning.

Om den prostituerade sålde sin kropp så skulle denne inte längre ha sin kropp kvar. Bestämmanderätt över sin kropp är också något som inte kan överlåtas genom kontrakt, därför kan det helt enkelt inte på något vis röra sig om att någon säljer sin kropp. Det går helt enkelt inte, lagligt sett.

Skrivet av astrob0y:

Dina argument liknar torskars argument om att de inte köper något utan enbart nyttjar en välbehövlig tjänst. Lite win win som ingen lider av.

Lustigt, att du kan uttala verkligheten, men inte förstå den.

Av Lcars
Skrivet av astrob0y:

Eftersom du tydligen anser att jag kommer med enbart känsloargument så kommer är kommer en blandad kompott av studier som kan användas i förklaring till varför man inte ska legalisera sexköp. Dessa har jag länkat till tidigare i denna tråd

Varat och varan : Prostitution, surrogatmödraskap och den delade människan - Kajsa Ekis Ekman - Bokus bokhandel

Det där är inte en undersökning, det är en moralkaka skriven av någon som inte förstår skillnaden mellan varor och tjänster.

Den där handlar om prostitution mellan 1812 och 1918, jag är inte helt säker på att den stödjer din idé om att sexköp ska vara olagligt 2010.

Den boken verkar inte ha något med prostitution att göra överhuvudtaget.

Skrivet av astrob0y:

Nu får du väldigt väldigt gärna ta fram någon som helst faktabas till varför legalisering av sexköp inte påverkar samhället negativt.

Jag väntar fortfarande på att du ska presentera ett enda argument för varför vi ska förbjuda sexköp.

Av Lcars
Skrivet av astrob0y:

Nu börjar det bli lite fånigt. Läser du verkligen mitt svar på det sättet? Det var enbart för att ge dig ett svar på om hurvida det finns njutning hos horan.

Debatterar du alltid genom att försöka frångå ämnet med helt irrelevanta frågeställningar?

Det spelar ingen roll om det förekomma njutning hos den som säljer tjänsten, det är en tjänst.

Skrivet av astrob0y:

Och i länder där sexköp är legaliserat pågår det människohandel. Se bara på Amsterdam. Om kroppen blir till en vara här i Sverige så kommer människohandeln öka.

Det är inte en vara, det är en tjänst.

Jag förstår att det är lättare att få korkade människor att tro att prostitution är något som per automatik är fel om man får det att framstå som om den som säljer tjänsten förlorar något på det, men det är bara struntprat.

Av Lcars
Skrivet av astrob0y:

Och det är därför det är så bra att Sverige har denna lag. Vi har helt enkelt förbjudit konsumenten att existera. Ett oerhört bra verktyg för att hantera prostitution. Dock så botar det inte källan till denna företelse som jag förstår är sprungen ur social och ekonomisk fattigdom.

Har du ett enda bevis för att förbudet gör någon nytta?

Ett enda?

Av Lcars
Skrivet av astrob0y:

De argument som har förts fram att legalisera sex är vad nu igen?

Att legalisera sex?

Jag visste ärligt talat inte att sex var olagligt, jag måste ha missat det.

Av Lcars
Skrivet av astrob0y:

Varför de inte njuter är för att horan föraktar torsken. Horan vet att hon är på en av de lägre samhällspelarna och måste finna något att förakta. Hon väljer att förakta den som ekonomiskt stödjer hennes position- torksen.
Det finns en anledning till varför torsken får göra det mesta mot horans kropp mot korrekt summa- men får aldrig kyssa denna.

Det spelar ingen som helst roll vem som föraktar vem, det är inte grund för ett förbud.

Skrivet av astrob0y:

Menar du att det ligger något som kan förstås som sexuellt över vad horan och torsken gör?

Att de har sex är nog något av definitionen på att något sexuellt försiggår.

Skrivet av astrob0y:

Jag vet vad jag svarade på. Trafficing och sexköp går hand i hand. Så ser det ut nu. Random person skrev att det är lika stor andel kvinnor/män som köper sex av män såsom det är att män köper sex av kvinnor. Jag tycker att jag besvisade motsatsen.

Givetvis går prostitution och trafficking hand i hand, gissa varför.

Det är självklart just därför att sexköp är olagligt. Om det fanns ett lagligt alternativ så skulle det inte vara så.

Av Lcars
Skrivet av astrob0y:

Me prostitution är ett problem i världen. Bara googla och se vad som skrivs om prostituera. Jag har googlat för att försöka finna valida texter om positiva effekter av prostitution men har inte funnit något.

Jag vet inte om det faktum att du är dålig på att googla ska räknas som ett argument för förbudet av sexköp.

Skrivet av astrob0y:

Jag har svårt att förstå hur man bortser från all material som FN mfl har producerat som pekar på en och samma sak- prostitution är inte bra.

Vilket material?

Skrivet av astrob0y:

edit: för att gå tillbaka till Sverige.
Här finns ett exarbete som analyserar 1999 års lag. http://www.salli.org/info/lib/bryngemark2001.pdf

Har du ens läst det där arbetet?

Lite pinsamt för dig att du själv länkar till ett arbete som säger emot dig.

Av Lcars
Skrivet av hkman:

Lcars, tycker du att vi går framåt idag?

Du svarade inte på frågan. Nämn ett enda land i hela människans historia som gått bakåt i utvecklingen på grund av invandring, ett enda.

Eller du kanske tror att Sverige är det enda landet någonsin där det fenomenet förekommer?

Skrivet av hkman:

Är det en positiv utveckling med tiofaldigt ökade åldringsbrott, tiofalt ökade våldtäkter

Tiofalt jämfört med vad?
Från 1999 till 2009 har antalet anmälda fall av våldtäkt ökat med ca 50%, men uppklaringsprocenten har ökat med ca 100%, hur passar det in i dina villfarelser?

Skrivet av hkman:

ett vumrande för en våldsideologi som envist vill ta oss tillbaka i tid några hundra år.

Vad skulle det vara för våldsideologi? Är det någon som säger att våldsbrott är något positivt?

Skrivet av hkman:

Någon befolkningsminskning har vi inte sett ännu

Självklart inte, men om du tittar på statistiken över befolkningsmängd så skulle vi ha en markant minskning varje år om vi inte hade någon invandring.

Skrivet av hkman:

hälften av 40-talisterna har redan gått i pension och vi har ändå arbetslöshet, skyhög arbetslöshet som dessutom ökar kontinuerligt.

Vi har inte alls skyhög arbetslöshet, den fluktuerar mellan 7 och 9%, och den har inte alls ökat kontinuerligt, mellan 1999 och 2009 har den skiftat ett par procentenheter åt endera hållet, men i genomsnitt är den inte högre än förut.

Jämfört med länder som Tyskland, Spanien och Italien har vi en otroligt låg arbetslöshet, säger du att de länderna tar in mer invandrare än Sverige?

Skrivet av hkman:

Du tar upp utvandringen, främst åkte människor till USA, det mångkulturella paradiset, eller? Så varje mynt har en baksida, om man väljer att se den.

Vilket land är det som har det allra största ekonomiska, politiska och teknologiska inflytandet i hela världen?

Skrivet av hkman:

Islamifierat samhälle, idag är tendensen att gå muslimer till mötes på alla plan när det kommer till religion. Man påpoekar att vi har religionsfrihet i Sverige.

Det stämmer; religionsfriheten är den enda rättighet som man inte får inskränka i lag utan att skriva om grundlagen.

Skrivet av hkman:

Problemet är när islam politiseras vilket är fullt naturligt och en förutsättning för att islam ska fungera i ett samhälle fullt ut. Då behöver man bara vända blicken till islamska läner för att se vad man har för förutsättningar där som icke-muslim. Men det här är ett helt annat ämne som jag gärna debatterar med dej om men i någon annan tråd. Starta den du om du skulle vilja det.

Knappast, du har ingen aning om vad du egentligen pratar om.

Skrivet av hkman:

Mänskliga rättigheter, jag förstår ju att det är så många är oinsatta i såna här frågor och gör sin bedömning på felaktiga fakta man matas med från olika håll.

Har du läst FNs deklaration om de mänskliga rättigheterna?

Skrivet av hkman:

Återigen, det här är ett helt annat ämne som förtjänar en egen tråd. Du ska dock få lite att gnaga på, googla "islamic human rights" och jämför sedan den med den version av mänkliga rättigheter vi är vana vid här i väst.

Återigen, du har ingenting att komma med och försöker slingra dig.

Skrivet av hkman:

Om invadringen samtidigt kräver religöst utrymme i samhället kan det bromsa innovation och fritänkande. Islam tillåter helt enkelt inte det. På sin tid var Persien och den regionen ett av världens mest framgångsrika samhällen. Sedan kom islam och ändrade på det.

Intressant, nu försöker du skriva om historien igen. Du lyckas inte särskilt bra.

Skrivet av hkman:

Svårt att bevisa, jag har ingen spåkula. Men du kan givetvis bevisa att jag har fel?

Och du insisterar på att sätta ännu en spik i kistan till dina argument?

Du kan inte presentera några som helst bevis för vad du säger. Det är egentligen allt som spelar roll. Du har inget att komma med, som vanligt.

Av Lcars
Skrivet av hkman:

Det där är bara en myt, påhittad av etablissemanget för att kunna fortsätta bygga på sin utopi om ett mångkulturellt samhälle som fungerar

Jag tror inte att man ens behöver läsa resten av ditt inlägg. Du har självmant diskvalificerat dig själv från hela debatten eftersom du erkänner att du är en paranoid konspirationsteoretiker.

Av Lcars
Skrivet av SueCia:

Klart som fan vi skulle tjäna mer pengar på att kräva att alla som kom till sverige hade jobb fixat redan..

Ska vi också kräva att alla som föds i Sverige ska ha ett heltidsjobb fixat innan födseln?

Av Lcars
Skrivet av hkman:

Utveckla gärna då jag ser det som mycket sannolikt att om vi inte gör något åt avsaknaden av invandrings/integrationspolitik så kommer Sverige sparkas tillbaka flera hundra år.

Jaså, du tror det?

Hur ofta i historien har det hänt att ett land faktiskt gått bakåt i utvecklingen tack vare invandring? Jag kan faktiskt inte komma på ett enda exempel, men du har säkert flera?

Däremot kan jag komma på gott om tillfällen då befolkningsminskning har haft allvarliga negativa konsekvenser för landet ifråga. Vi behöver inte se längre än till den svenska utvandringen under 1800-talets andra hälft och början av 1900-talet för att observera det fenomenet.

Skrivet av hkman:

Ett islamifierat samhälle är ett utmärkt exempel påå det

Vad menar du med ett "islamifierat samhälle"? Vilka fenomen syftar du på, och vad har du för stöd för att de kan tillämpas på den nuvarande situationen?

Skrivet av hkman:

inte nog med att vi skulle gå tillbaka till något sämre när det kommer till mänskliga rättigheter

Har du något stöd för att muslimska länder i större utsträckning än andra systematiskt bryter mot FNs deklaration om de mänskliga rättigheterna?

Skrivet av hkman:

en hel del innovation och fritänkande skulle förloras.

Jaså? Hur ofta har det hänt att invandring resulterat i mindre innovation och "fritänkande"?

Skrivet av hkman:

Sverige skulle i förlängningen bli ett u-land.

Bevisa det.

Av Lcars
Skrivet av Zartax:

Status quo är status quo. Om vi har ett gällande förbud är det givetvis del av status quo.

Det är på samma sätt fånigt att anta att en förändring kommer göra nytta utan att undersöka saken.

Är du medveten om att det inte finns någon forskare inom den politiska teorins historia som stödjer vad du säger?

Tror du på allvar att förbud är någon sorts standard?

Förändringen har redan skett iochmed att sexköp gjordes olagligt, och du har inte presenterat ett enda bevis för att den förändringen skulle ha resulterat i något positivt överhuvudtaget.

Har du några som helst fakta som pekar på att förbudet mot sexköp har gjort någon nytta alls? Ja eller nej?

Av Lcars
Skrivet av Zartax:

Motivera.

Du tjatar ju konstant om att prostitution inte är vilket jobb som helst, hur ska du ha det?

Du borde väl iallafall försöka låta bli att säga emot dig själv?

Av Lcars
Skrivet av hkman:

Liberaltokar och vänsterstollar som försöker analysera Sverigedemokraternas valmanifest och få det att låta som mumbojumbo. Har ni själva kikat på erat egna älsklingspartis valmanifest? Samma grad av mumbojumbo där, det som gäller är verkliga åtgärder och eftersom vi inte haft SD i riksdagen ännu har ni inget att säga om det.

Men med lite lycka så har vi dom där efter valet. Jag tror det egentligen mer är en fråga om hur stor skräll det blir, inte om dom kommer in eller ej.

Jag blir så övertygad om hur illa det är i det här landet när man lyssnar på fikaraster på jobbet, hur vanliga människor blåögt köper allt som sägs i media om framförallt invandring och integration. Nu senast pratades det om fenomenet ensamkommande "flyktingbarn", det man inte tycks vara medveten om alls är att det som allra minst är ungdomar i senare tonåren och nästan uteslutande unga män som får titeln "ensamkommande flyktingbarn" i media. Detta är bara en av raden diskussioner som hålls och man kan ganska snart urskilja vem som är mest vänster i gruppen, den personen är nämligen mest högljudd och fördömande mot samtliga som har en annan åsikt mer negativ till rådande invandring och integrationspolitik. På den kanten, vänsterkanten, är det få som står för demokrati, yttrandefrihet och åsiktsfrihet.
Personligen väljer jag att hålla keft eftersom jag är rädd om jobbet, att yppa att man sympatiserar med Sverigedemokraterna kan utan vidare resultera i att man förlorar jobbet.

Sverige är blott en skendemokrati, men det passar väl vänstern bra antar jag.

Ditt inlägg summerar problemet med SD på ett utmärkt sätt; SD spenderar alldeles för mycket tid på att tycka synd om sig själva. Boo-fucking-hoo, ni är förtryckta, bla bla bla. Om de hade något vettigt att komma med så skulle det vara en annan sak, men det har de inte.

Av Lcars
Skrivet av Zartax:

Nu ska vi se, det är du som vill ändra status quo så då är det väl ändå du som ska visa att dina förslag ger förbättningar. Seså.

Så det hela grundas i ett tankefel från din sida.

Ett förbud är inte status quo. I ett fritt land måste ett förbud motiveras med särskilda påtagliga skäl för att det ska finnas överhuvudtaget.

Om du vill att förbudet ska finnas så måste du bevisa att det gör nytta. Det är bara fånigt att utgå ifrån att ett förbud gör nytta utan att undersöka saken, och sen kräva att de som vill avskaffa förbudet ska bevisa att det inte gör någon nytta.

Seså, sätt igång.

Av Lcars
Skrivet av Zartax:

För att byta spår lite men ändå svara på två inlägg i en smäll; Du verkar anse att prostitution är som vilket jobb som helst. Anser du att arbetsförmedlingen ska kunna dra in din ersättning om du inte söker jobb som prostituerad när de finns annonser?

Återigen; det finns redan arbeten som man inte är tvungen att ta för att inte förlora sin arbetslöshetsersättning. Prostitution skulle givetvis tillhöra den kategorin.

Av Lcars
Skrivet av Zartax:

Oj, vilket brilliant argument! Ungefär lika bra som att du skulle vara för att ta politiska fångar eftersom kineser inte är förbjudna i Sverige.

Ehm...va? Läser du ens vad du själv skriver?

Skrivet av Zartax:

Jaså? Var? Jag har inte sett dig presentera minsta gnutta bevis för att någon skulle få det sämre om sexköp var lika lagligt som försäljning av sexuella tjänster är i nuläget.

Skrivet av Zartax:

De som annars skulle prostituerat sig.

Du menar att de som skulle välja att prostituera sig om arbetsförhållandena var mer drägliga skulle ha det sämre än de som prostituerar sig i dagsläget där droger, våldtäkt och misshandel är inblandade?

Jag betvivlar faktiskt det.

Men återigen, bevisa att det du påstår är sant. Bevisa att legaliserade sexköp innebär att de prostituerade får det sämre.

Skrivet av Zartax:

Du menar alltså att om den synliga efterfrågan är stor så kommer importen INTE att öka?

Men du talar inte om import av arbetskraft, du talar om slaveri, vilket är något helt annat, och något som fortfarande inte skulle vara lagligt om sexköp legaliserades.

Eftersom den lagliga marknaden för sexköp inte skulle tillgodoses genom trafficking överhuvudtaget så skulle sådana företeelser inte påverkas i större utsträckning än genom den minskade efterfrågan på sexslavar som skulle komma sig av att folk vänder sig till lagliga bordeller istället för skumma hallickar som förser sina prostituerade med droger och mördar dem om de försöker sluta.

Av Lcars
Skrivet av treffin:

Nu vet jag inte exakt var jag sagt just detta. Det jag antagligen menade var att prostitution alltid, i min mening, kommer åtföljas av en viss mängd tvång. Jag kan också ha blivit lite upprörd när Derox försökte hävda att mina åsikter baserades på något i stil med religiösa påbud.

Vidare har jag svårt att se hur man kan ha prostitution i samhället utan att få negativa effekter för vissa av de inblandade, något många blundar för. Det var väl den andra delen av mitt påstående. Ej direkt relaterat till Derox uttalande.

Men nu är inte detta en fråga om huruvida prostitution ska finnas eller ej; prostitution kommer alltid finnas och i dagsläget är det inte olagligt att sälja sexuella tjänster.

Skrivet av treffin:

Grunden till min ståndpunkt i frågan i stort är ju givetvis någon sorts idealbild av ett samhälle som jag personligen skulle vilja se. Där skulle inte prostitution behövas, då alla skulle kunna få sina sexuella behov tillgodosedda inom en "normal" relation mellan människor där inte betalning behöver förekomma. Men jag förstår att andra (självklart) inte delar den bilden, speciellt då människan inte direkt har en okomplicerad sexualitet. Alla har inte heller samma sociala eller fysiska möjligheter att skapa sådana relationer att deras behov tillgodoses. Detta tål att tänkas på.

Öppensinnighet, så ska det se ut.

Av Lcars
Skrivet av Zartax:

Undrar du hur man rättfärdigar det? Genom ett resultat i mindre lidande och större lycka i delar av befolkningen.

Vem är det då som lider mindre av att sexköp är olagligt men att försäljning av sexuella tjänster är helt lagligt?

Vems liv blir bättre av det?

Skrivet av Zartax:

Problemet uppkommer just när det sker en pengaväxling. Dels för att det helt plötsligt blir ett sätt att tjäna pengar på vilket i viss mån tar bort frivilligheten.

Har du verkligen att göra med varför folk har sex?

Skrivet av Zartax:

En bieffekt är också att om det finns en stor öppen marknad för sexuella tjänster så kommer förtjänsten i trafficking vara större.

Huh? Hittar du på egna ekonomiska teorier nu också?