Inlägg

Inlägg som Lcars har skrivit i forumet
Av Lcars
Skrivet av fille_100:

nu har det löst sig. gjorde ett inlägg på telenors Facebook. dom är väl oroliga att sånt här sprids. dom har lite dåligt rykte redan. trist bara att man måste tjata med kundtjänsten på telefon som vägrar att ge sig.

men att skriva på företags facebooksida är nog det nya

Så, för att summera; du blir felaktigt debiterad en hel slutfaktura, sannolikt pga en brist i systemet som automatiskt lägger in en hel uppsägningstid om portering utförs innan uppsägningstiden är slut. Du skriver sedan till Telenor en enda gång, och de ordnar det direkt utan omsvep.

Sedan fortsätter du och gnälla och klaga på dem trots att de direkt rättade till problemet utan att du behövde göra mer än att skriva till dem på Facebook?

Det är inte Telenor som visas i dåligt ljus här...

Av Lcars
Skrivet av trollhattan:

Inom 7 dagar kan du gå in och hämta ut en ny Xperia om den inte fungerar men har det gått mer är det service som gäller.
Hänvisa till Sony, vad siba har för policy kan du skita högaktningsfullt i.

Nja, det är egentligen det rakt motsatta som är sant.

Han har inget avtal alls med Sony. Hans avtal är med Siba.

Av Lcars
Skrivet av 007onex:

tjena min bror blev uppringd av tele2 och blev erbjuden på en s5 med abonnemang och han accepterade det, han spela in hela samtalet och man hör tydligt vad de säger.
det var så här:
försäljaren nämnde aldrig s5an utan sa ''mobilen''
medans min bror snackade om s5an och frågade vad de kosta osv.... försäljaren svara på hans frågor....
sedan så säger försäljaren att han kommer skicka en lapp,som kommer om en vecka och där står allt, priser och mobil osv
ingen lapp kommer hem, det min bror får är en samsung galaxy s4+
man hörde hur försäljaren idiot förklarade saker så jag tror han har velat tjäna 2k på att sälja en billigare mobil och trott att ingen märker skillnaden

sedan så ringer min bror direkt efter och då säger de så här:
du har valt en s4 och vi har spelat in allt du har sagt att du vill ha den(de klart de kan ju leka med ljudet)
sedan så säger min bror att han också har spelat in, då säger de att om han har öppnat kartongen så kommer de inte ta tbx mobilen,men som tur hade han inte gjort det.
Så som man förstår sammanhanget så försöker de göra så att min bror inte kan lämna tillbaka mobilen, efter det så bestämmer de att de skickar en s5a
vad tkr ni ? ska man anmäla dem?
Min bror är kund sen tidigare
bara hojta till om du inte förstår något

Uppenbarligen är det en hel del du har missförstått.

För det första, vad i hela världen har säljaren att vinna på att sälja en S4+ istället för en S5? Tror du på något vis att säljaren får mer pengar själv på det viset? Hur skulle det fungera? Inte ens om säljaren fick hela vinsten från köpet rakt ner i egen fick, vilket du själv förhoppningsvis förstår inte är fallet, så skulle han omöjligt tjäna mer på att sälja en billigare mobil.

För det andra, utringande telemarketers för Tele2 hör helt och hållet till separata firmor. De har inget överhuvudtaget att göra med de kundservicemedarbetare som man ringer in till. De på kundservice kan inte göra något annat än att lyssna på avtalet och gå på det som sägs.

För det tredje, om han nu inte öppnat kartongen och helt enkelt skickar tillbaka den för att ångra köpet och göra om det med rätt mobil, vad exakt är det du ska anmäla dem för? Att det uppstått ett missförstånd över vilken mobiltelefon det gäller, som lätt kan ordnas genom att göra om ordern? Oh ja, att ett smärre problem uppstår som lätt kan fixas är nog precis den sortens banbrytande fall som KO vill ta sig an!

Av Lcars

Hmmm...en gång i tiden hade jag ett visst problem med det spelet. Det berodde på att spelet och datorn var inställda på olika språk, och därför inte fungerade. Kan det vara ditt problem?

Av Lcars

Ehm...visst är det kul med lite doom&gloom, men har någon brytt sig om att titta på hur Valve agerar i förhållande till tidigare nämnda avtal? Blir folk bannade till höger och vänster utan anledning?

Vänligen kolla upp det innan ni klagar på att de är ondskefulla.

Av Lcars
Skrivet av Zcenicx:

Den juridiska accepten av ett e-köp är när köpet betraktas som avslutat, vilket bokstavligen är när du hämtar ut paketet på ICA/OK etc.
Det är heller inte förrän du fysiskt mottagit produkten (genom att lösa ut det på Posten) som exempelvis ångerrätten börjar räknas.

Wait, what? Vad har du rökt, egentligen?

Avtalet ingås när du lägger beställningen, inte när varan kommer fram. Att betala respektive att leverera varan är att uppfylla villkoren i avtalet, vilket båda parter är bundna att göra, men avtalet har redan slutits när du tryckte på "Bekräfta beställning".

Av Lcars
Skrivet av Ratatosk:

Det är småsint så läge det bara innebär optimeringar för den egna produkten.
Tyvärr är det inte så alla gånger.

Vänta lite, vill du alltså att nVidia ska lägga sina resurser på att optimera mjukvaran för sina konkurrenters hårdvara?

What the fuck?!

De jobbar med att se till att användaren får bättre användning för deras produkter genom att hjälpa till att utveckla spelen för att utnyttja hårdvaran bättre, hur är det överhuvudtaget något dåligt för konsumenten?

Av Lcars
Skrivet av anonymous_cow:

Jag kan inte se att jag varit dryg eller barnslig i mina inlägg.
Peka gärna på exempel, istället för att själv göra fega och ogrundade inlägg.

Det jag reagerat på är felaktig eller påhittad information, eller rena personpåhopp i en del av inläggen, vilket jag inte kan se som en "hjälp".

Om man presenterar "fakta"/siffror/påståenden så ska man naturligtvis kunna styrka dessa med någon form av referens. Annars blir det ju bara meningslöst svammel och grundlöst tyckande, en icke-diskussion.

Peka gärna ut var jag brustit i denna diskussion!

Du är nog den enda som inte inser det. Gör dig själv en tjänst och sluta gör bort dig.

Av Lcars

Ehm...jaha?

Vad är det vi ska diskutera, huruvida detta är ett tecken på den kommande apokalypsen?

Av Lcars
Skrivet av Ilja:

Jag har aldrig påstått att allt som står i Bibeln skulle utgöra kristna värderingar. Däremot påstår jag att kristna värderingar har sin grund i Bibeln och det är i förlängningen detsamma som att ha (valda delar av) Bibeln som beslutsgrund.

Så, det är alltså fel att mord, stöld och misshandel ska vara olagligt? Det är ju gamla kristna värderingar, och så kan vi ju inte ha det.

Av Lcars
Skrivet av Vattenfall:

Men inte med mycket givet den skattade delen av polisanmälningar från 2001, ungefär 5% ifrån.

Sida 31
http://www.bra.se/extra/measurepoint/?module_instance=4&name=...

Läste du ens själv undersökningen?

Gör det helst innan du kommenterar på den.

Att 25% av brotten utförs av utrikesfödda har jag svårt att få till att skillnaden mot födda i Sverige skulle vara 5%.

Av Lcars
Skrivet av JesperA:

Hur fan kan du fritolka så mycket i det jag skriver? Eller gör du det bara för att du vill vara ett troll eller?

Som vanligt; när någon saknar egentliga argument är personangrepp den huvudsakliga tillflykten.

Av Lcars
Skrivet av JesperA:

Vore ju kul om någon här faktiskt skulle kunna komma med ett vettigt resonemang till varför vi skulle vara så enormt främlingsvänliga

Du kan väl börja med att förklara varför vi skulle vara livrädda för allt som är obekant, istället?

Skrivet av JesperA:

Sverige tar emot hutlöst många mer invandrare än något annat EU land, vi har även en hög arbetslöshet, det invandrar över 100´000 personer per år till Sverige, varav bara 5% är flyktingar (dom vi verkligen behöver ta hand om) resten kommer hit för att få ta del av Sveriges underbara bidrag, det skapas inte ens 100´000 nya jobb varje år så det betyder att arbetslösheten ökar och ökar, ni kan vara hur mottagliga för invandring hur mycket ni vill, det faktum att detta bekostar staten väldigt kommer ni inte kunna skriva av på något annat, inte ens dom pengarna invandring ger kan väga upp vad invandring kostar.

Vänta nu ett litet ögonblick.

Du drar till med den gamla hederliga "Invandrare kommer bara hit och stjäl våra jobb och lever på bidrag". Hur sjutton kan de både ta våra jobb OCH leva på bidrag?

Antingen kommer de hit för att arbeta, eller så kommer de hit för att leva på bidrag, du får nog ta och bestämma dig!

För övrigt är det en lögn att arbetslösheten bara stiger och stiger; om det vore sant så skulle vi ha långt över 100% arbetslöshet vid det här laget. Faktum är att vi, enligt SCB (Arbetskraftsundersökningar (AKU)) har 4,9% lägre arbetslöshet nu än för motsvarande period förra året.

Hur får du det att hänga ihop med vad du säger?

Skrivet av JesperA:

Inte för att vara egoistik men när jag i princip hade brutit/fragmenterat sönder min rygg på 4 ställen och knappt kunde röra mig, givetvis blev jag sjukskriven men fick ändå ut 3000kr mindre i månaden än vad min relativt nyanlända bekant får ut i månaden på enbart bidrag, dessutom tjänar en utlandsfödd pensionär som inte jobbat i Sverige 1 timma högre pension än vad min morfar som jobbat i 48 år får i pension, jag är verkligen inte främlingsfientlig men det krävs ju inget snille för att fatta att detta inte är rätt, ni är ju själva inte direkt humana om ni tycker att invandrare har 100% mer rätt till mer bidrag än vad våra egna pensionärer har rätt till, det är helt sjukt hur ni kan försvara detta.

Ja, givetvis måste alla som inte litar blint på dina lysryckta anekdoter vara inhumana!

Skrivet av JesperA:

Dessutom, skippa skitsnacket med att varje person som röstar på SD är främlingfientlig, nazist, rasist, ointelligent, obildad osv osv, jag röstade INTE på SD men har ändå tillräckligt förnuft till att fatta att dessa personer vill ha en bättre fungerande invandringspolitik och bara för att dom vill det betyder inte att dom är något av dom ovanstående.

Tror du att dessa personer vet vad som krävs för att invandringspolitiken ska fungera bättre?

Av Lcars
Skrivet av Juggernawt:

Torde vara uppenbart för vilken tänkande person som helst att det i dagens Sverige är helt omöjligt att på något sätt påvisa att en kulturberikare skulle ha gjort någonting brottsligt, man skulle ju bli stämplad som rasist på en gång.

Det där påståendet häver folk ur sig till höger och vänster, men jag har aldrig i hela mitt liv ens hört talas om någon som kallats rasist bara för att denne identifierat den etniska härkomsten hos en person misstänkt för brott.

Visst, du vill att det ska vara så, för då kan du fortsätta tycka synd om dig själv och tro att du är speciell som inser sanningen som etablissemanget vill dölja för dig, men de flesta inser nog att du bara är en paranoid foliehatt.

Av Lcars
Skrivet av Krimsarn:

Det är detta, damer och herrar, jag försöker visa er (är dock säker på att några av er förstår).

Jag väntar fortfarande på en religiös människa som kan föra en diskussion med en ateist utan att vara extremt nedlåtande.

Skrivet av Krimsarn:

Vissa "kan" helt enkelt inte tro på något som inte är bevisat...

Ja, det finns tillochmed en term för sådana människor: Intelligenta!

Skrivet av Krimsarn:

Eller vågar jag säga; som personen i fråga inte förstår?

Orimligt att tala om att jag inte skulle förstå något fenomen, när du blankt vägrar låta din uppfattning ändras av befintliga bevis.

Skrivet av Krimsarn:

Men måste alla ni coola människor hela tiden försöka pissa oss töntar i munnen?

Väldigt moget av dig!

Av Lcars
Skrivet av Krimsarn:

Jag mår dock bättre av att tro att det finns något som ser efter mig när jag somnar, och som håller mig varm när det är för djävla kallt.

Du tror alltså att gud tillför termisk energi till området runt din kropp när det är kallt?

Du tror med andra ord inte på relativitetsteorin?

Av Lcars

Ska vi gissa på att SD:are nu kommer börja gnälla på att för mycket uppmärksamhet riktas mot partiets ståndpunkter?

De har under hela valperioden kört på att gnälla över att ingen vill ta debatten med dem, jag misstänker att de inte direkt är överlyckliga över att folk faktiskt gör det nu.

Av Lcars
Skrivet av Rastafelix:

Det är såklart Expressen och Aftonbladet måste vitpixla nästan alla mord som begåtts sista tiden har begåtts av invandrare. Det får ju inte se fel ut i tidningen.

Problemet med dessa påståenden är att de är rena lögner utan ens en gnutta sanning.

Det finns inget som helst stöd för att invandrare skulle stå för majoriteten av brott, att påstå det tyder på en ofantlig brist på kunskap.

Av Lcars
Skrivet av Vattenfall:

Det är inte ett fåtal extremister, det är den härskande religionen i det land som för muslimerna harbiriera deras två heligaste platser. Det är ett land som har ex antal miljarder i inkomst från olja, landet har världens största oljereserv. Pengar de spenderar för att sprida denna avart av islam. Jag motsätter mig finansieringen därför jag definitivt inte vill att deras tolkning ska få inflytande.

Och här är själva kärnan i vad du egentligen tycker; att åsiktsfrihet och religionsfrihet är något man ska motarbeta.

Av Lcars
Skrivet av Mr. Bravo:

Om man ska definera en "svensk" i min värld så tycker jag att personen i fråga först bör genomgå en period för att anpassa sig till samhället, lära sig språket, om kulturen, lagarna och övrig utbildning, etc, innan man får fullt medborgarskap.

Då borde du alltså inte få något medborgarskap? Du behärskar nämligen inte alls språket, och vet säkerligen nästintill ingenting om Sveriges lagar och regler.

Skrivet av Mr. Bravo:

Med andra ord tycker jag att vi ska ta in mindre invandrare

Färre.

Om det nu inte är så att du vill ta in små invandrare i större utsträckning.

Skrivet av Mr. Bravo:

Gör dessa åsikter mig rasistisk?

Nej, bara okunnig.