Inlägg

Inlägg som Jerban har skrivit i forumet
Av Jerban
Skrivet av ekipz:

Mycket beror ju på olika barns olika behov. Jag har en 4-åring och ett 1-åring, så vi kör 15-timmars på dagis nu och lämnar inte förräns klockan 9 på morgonen. Det innebär att barnen behöver vakna 07:30-08:00 någonstans. Det betyder att ungarna inte lägger sig förräns 21-22 tiden.
Jag har "oturen" att ungarna inte verkar behöva mer än 10-timmars sömn. Jag kan styra dem så att de somnar klockan 20, men då vaknar de 06 istället, och då vill vi inte gå upp.
Har några bekanta med 12-13 timmars barn i samma ålder - De somnar kl 18:30 och vaknar 07:00. -Så de har ju betydligt mer "fritid" än vad vi har.
När ungarna väl somnat kl 22 så finns det ju lite hushållssysslor samt att hinna umgås lite med frugan. Då är klockan 23. Eftersom jag går upp vid 07-tiden för att hinna till jobbet så borde jag lägga mig här.
Tyvärr slutar det ofta med att man sitter uppe till kl 01 för att få en eller två timmar för spel eller serier, så det blir max 6 timmars uppbruten sömn per natt (då minstingen vaknar flera gånger, skall ha välling etc)

Så skulle jag prioritera min sömn till 8 timmar per natt hade jag haft 0 tid att spela.
Men nu prioriterar jag tyvärr bort den för att jag behöver lite egentid.
Och var skall man kunna peta in träningen, som man också skulle behöva lägga en timma per dag på?

Nä, det är fan inte lätt att pussla ihop alla de här bitarna alltså...

Du är ju vad jag brukar kalla en extremt bortskämd förälder. Du kan, enligt dig själv lägga barnen vid 20, och då ha flera timmar till spel osv. Men det gör du inte för du vill inte att dom vaknar vid 06 då, och då vill inte NI gå upp.

Du offrar ju kvällen för att få morgonen? 6 timmars sömn? Ingen med barn kommer tycka synd om dig. Du verkar dock vara en sån som tycker extremt synd om dig själv för att du har småbarn, men inte inser att vi är flera som har det och du bara tror att allt handlar om dig

Av Jerban

Har både ett R4 och ett R5 i hemmet, bra chassin med bra pris. Men ett R7 kommer inte komma hem hit med det priset. Då finns det andra bra och fina chassin som kostar betydligt mindre än R7.

Av Jerban

När jag köpte min bil i Mars förra året så cashade jag 40-50k och bilen var värd ca 150k. sen la jag upp resten på 3 år med restskuld på bilen. Men då har jag betalat såpass mycket att bilen är värd mer än vad skulden är. Så då gör jag samma sak igen, alternativt betalar av lånet och behåller bilen.

Men jag är förmodligen idiot för på Sweclockers så köper man allt kontant och har inga skulder. Eller ja man säger att det är så i alla fall.

Av Jerban
Skrivet av Superolle:

Jag kör själv Android och kan nog aldrig tänka mig byta "läger" men i det här fallet segrar iPhone. Av alla jag mött brukar de som har Apple använda sina mobiler längst

Det är väl för att dom är så jävla dyra att köpa?

Av Jerban

Nja ASUS känns sådär, är väl en gamingmobil i grunden.

Glömde nämna det till en början men iPhone är helt uteslutet.

Av Jerban

Ny telefon max 7k

Hallå.

Har en Huawei P20 idag som jag egentligen är väldigt nöjd med och skulle kunna fortsätta använda. Men dottern behöver en ny och då jag inte köper en ny till henne så får hon ärva min.
Jag har egentligen inga krav förutom att det ska vara bra batteritid, 128GB och hyffsad kamera. Kollade på Xaiomi Mi9 men den verkar lacka på batteritiden.
Så då blickade jag vidare mot Google Pixel 3 och Oneplus 7T. Och jag har verkligen fastnat för Oneplus 7T.

Finns det andra modeller som jag missat eller vad rekommenderar ni? Kanske har jag fel om Xaiomi, eller att Oneplus 7T är så bra som den verkar?! Jag lägger inte mer än 7k på en telefon så det är taket! Och iPhone är uteslutet!

Av Jerban

Tycker det är kul men tittar inte på många matcher per säsong då jag följer andra sporter också som jag prioriterar. Men Super Bowl har jag sett dom senaste 10 åren och jag kommer kolla ikväll/natt
Och jag håller på 49:ers

Av Jerban

Jag själv ändrar aldrig färg, förutom i barnens rum då dom vill ha färg och väldigt nerdimmat när dom ska sova.
Annars använder jag smartlampor för att det är smidigt att alla fönsterlampor tänds automatiskt när solen går ner och släcks när den går upp, om man glömt släcka någonstans.
Samt att min stora golvlampa bredvid sängen tänds med fullt kraft kl 05:50 när jag jobbar och släcks 05:10

Av Jerban
Skrivet av Trunk:

Inte för att vara bitter och tråkig, men är verkligen gårdagens barnfilmer bättre än de som görs idag? Jag har full förståelse att föräldrarna vill pracka på barnen vissa filmer/serier pga av deras egen nostalgi men vad säger barnen?

Att dom skulle vara bättre sa jag inget om men min dotter gillar dom gamla också så därför vore det smidigt om alla fanns på samma ställe

Av Jerban

Om alla klassiska barnfilmer från Disney finns så kommer jag definitivt att skaffa det. Både för min egen men också för barnens del att få njuta av dom!

Av Jerban

För en gångs skull så ska jag skriva här när jag är glad och mår bra och inte när jag är i skiten.
För första gången på ca 2 år (sen jag separerade med mitt ex, och har mått piss) så känner jag äntligen att det vänder! Har varit otroligt nere i skiten med depressioner och diverse besök på psyk och intensiven, då jag dränkte mig i alkohol + överdoser med sömntabletter. Försökte bara att få må bra på alla sätt som finns, även dom dåliga....

Men just nu känns det som att den dåliga perioden är över och jag är mig själv igen. Allt känns bra, jobb, relationer till familjen och framförallt min skalle
Fan, jag har inte känt mig lycklig och glad på över 2 år, så är lite ovan inför den här känslan!

Av Jerban

Köper alldeles för mycket Lego Technic för mitt eget bästa, men fan älskar verkligen skiten

Av Jerban
Skrivet av Bael:

Finns problemet om du kör med HDMI kabel istället & ja jag vet om att det begränsar till 85Hz på skärmen men man måste prova sig fram!

Det vet jag inte, och jag varken har eller kommer bry mig om att testa det då som du säger är underlägset DP.

Av Jerban

Varför finns det så få trådlösa mekaniska tangentbord? Söker man på t.ex Maxgaming så finns det endast 3st och på Inet finns det 0. Varför?

Av Jerban
Skrivet av Ratatosk:

Testa Win-Ctrl.Shift B, om problemet uppstår.
Vad har du för version av drivrutin nu?

Jag har 20.1.1

Av Jerban
Skrivet av MeSaber:

Funkat förut? Provat gamla drivers? Gjort något annat, ändrat nå inställningar, installerat nå program?

Vilken cpu/moderkort?

Skickades från m.sweclockers.com

Ja det har funkat klockrent innan. Har inte installerat eller gjort något speciellt. Startade bara om datorn igår och då blev det så. Men nu när jag ändrat till Dp 1.2 och sen tillbaka till 1.4 så funkar det helt plötsligt igen..

Av Jerban

Inget av det fungerade. Jag var tvungen att ändra till DP 1.2 på skärmen för att ens få bild till slut

Av Jerban

Problem med Powercolor 5700XT Red Devil

Har ett jobbigt problem med mitt kort. Under senaste tiden när datorn varit på men skärmen varit avstängd så har upplösningen ibland ändrat sig till 1280x800 men det har löst sig genom att starta om datorn.

Nu spelar det ingen roll vad jag gör så kan jag inte ändra upplösning. Utan den är 1280x800 som max.
Så vad fan ska jag göra och vad är fel?

Av Jerban
Skrivet av Grafikante:

@Shrudder:

Jag behöver verkligen ett värstingkort för att hantera en Acer X27 skärm, d v s 4K med en uppdateringsfrekvens på mellan 120-144 Hz. Kan du rekommendera något särskilt idag?

Det finns inget kort idag som klarar det, i alla fall inte om du inte vill spela på typ Low och om vi pratar om AAA spel.

Av Jerban

XMP finns väl inte i ASUS moderkort för Ryzen, utan då heter det DOCP. Pga rättigheter som Intel äger eller nåt sånt.