Inlägg

Inlägg som Bohman08 har skrivit i forumet
Av Bohman08

Hej!

Hoppas det är okej att jag lånar den här tråden.

Jag ska köpa en blu-ray-spelare till min LG B1. Vill kunna kolla på The Lord of the Rings Trilogy (4K Ultra HD) och Twin Peaks - Complete Series (Blu-ray). Är inte så värst kräsen utöver det.

Budget runt 2000 kr.

Har ni några förslag?

Av Bohman08
Skrivet av Schwalan:

Jag kör Argon A5 med samma setup du beskriver, tv, skivspelare och BT. Fungerar utmärkt!

Vad har du för tv? Hi-fi-klubben svarade nu att det främst är Samsung-tv:ar som haft problem med Argons energisparfunktion. Så det kanske går bra med min LG B1 då.

Och bruset är inget du stör dig på?

Av Bohman08

Tack för svar. Jag funderar på att fixa en skivspelare med inbyggd RIAA, t.ex. Argon Audio TT (https://www.hifiklubben.se/argon-audio-tt-skivspelare/argttbk...). Min tv är en LG B1, så den har optisk utgång.

En anledning till att ha aktiva högtalare och skivspelare med inbyggd RIAA är att få färre kablar och prylar på bordet.

Tar gärna emot fler förslag på aktiva högtalare som kan passa för detta (se kriterier i första inlägget), samt om någon har erfarenhet av de högtalare jag nämnde ovan.

Av Bohman08

Högtalare för att koppla in till TV, skivspelare, samt bluetooth (flexibel budget)

Hej,

Jag söker efter högtalare som går att koppla in till både TV och skivspelare samtidigt, samt att det ska gå att spela från mobilen via Bluetooth.

Budget är som ni ser ganska flexibel, men jag vill inte gå mycket högre än 12 k.

De jag kollat in är Argon Audio Fenris A4 och Klipsch Sixes.

Dock verkar de båda ha problem med white noise, samt att någon tidigare Argon-modell haft problem med en energisparfunktion som gör att när det blir tyst i en film eller låt, så missar man några sekunder när det börjar låta igen, vilket låter otroligt frustrerande. Audio Fenris A4 verkar vara ganska nya så det finns inte många recensioner ännu, men jag är rädd att dessa ska ha samma problem.

Har någon någon erfarenhet från dessa två modeller eller tips på andra högtalare som uppfyller mina krav?

Tacksam för input!

Av Bohman08

Tack för förslaget, men tar gärna också emot förslag på alternativ på LG B1 enligt kriterierna ovan.

Av Bohman08

Söker tv med högre fot än LG B1 och som är lika prisvärd

Hej!

Jag har funderat på att köpa en LG B1 då den verkar vara mycket prisvärd (https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5724832), men i och med att foten är så låg verkar det finnas en risk för att en soundbar täcker en del av bilden. Jag har hört att vissa har löst detta genom att ställa tv:n på ett hyllplan osv., men det är inte en optimal lösning för mig.

Min fråga är om det finns någon annan TV som liknar LG B1 och är ungefär lika prisvärd, men som inte har en lika låg fot.

Tack!

Av Bohman08

Tack för bra tips och information!

Hur mycket brukar patroner till små laserskrivare kosta?

Jag tar gärna även förslag på specifika modeller.

Av Bohman08

Skrivare som inte kommer användas så ofta

Hej!

Jag vill ha en skrivare hemma då jag ibland behöver skriva ut saker att använda när jag och vännerna spelar rollspel. I vissa perioder kommer den eventuellt stå oanvänd vilket gör att jag funderar på om det är bäst att undvika bläckstråleskrivare då jag har hört att dessa kan torka igen och bli obrukbara.

Jag tar gärna emot alla tips – både vad gäller allmänna tips och specifika modeller.

Budget är runt 1500-2500 kr och den ska kunna skriva ut i färg.

Tack!

Av Bohman08

Kul att ni är nöjda med den här modellen och tack för bra svar!

Jag gick och köpte datorn samma kväll som jag skrev ovanstående inlägg. Behövde datorn omgående. Jag är ganska nöjd än så länge. Jag såg också att den varit ännu billigare i någon tidigare rea, men priset jag köpte för verkade vara standardpriset vid rea. Det finns varianter med 8 och 16 gb ram. Planerar att sätta i 8 gb till i vår. Enligt Webhallen får jag göra det själv utan att bryta garantin.

Hur har ni det på CPU-värme? Tyckte den blev ganska varm ändå när jag spelade WoW Classic en längre stund. Max-temp enligt HWmonitor gick upp till 88-89 grader på vissa cores. Det var nog dock toppar. Den var aldrig så varm när i stunden när jag kollade. Men är det något att oroa sig över, tror ni?

Av Bohman08

Akut köpråd: Lenovo Y540 eller något annat?

Hej!

Jag behöver en ny gaminglaptop i dag eller i morgon. Den ska klara WoW Classic utan problem, även i raids osv.

Det skulle även vara kul att kunna köra andra spel såsom Rust och Apex Legends, men det är inte viktigt för mig att maxa grafiken i de spelen.

Vad tror ni om denna som just nu har nedsatt pris: https://www.webhallen.com/se/product/302930-Lenovo-Legion-Y540-17IRH-17-3-144Hz-i7-9750H-8GB-512GB-SSD-M-2-GTX-1660-Ti-Win-10?

Någon som har erfarenhet av Lenovo Y540 och kan säga något om den? Finns det något annat alternativ som är mer prisvärt?

Tacksam för hjälp!

Av Bohman08

Nu har jag fått svar på HP. Jag kommer få reklamera datorn, men tyvärr har de ingen 17 tumsenhet. De erbjuder en 15 tum med samma komponenter fast bättre grafikkort. Men jag är nog inte intresserad av en 15 tum, så jag kommer nog därför kolla vidare.

Vad är det bästa jag kan få för 20.000 kr i nuläget? Tar gärna emot fler förslag än de ovan.

Av Bohman08

Ja, det är sant. Det bör jag göra i så fall. Skulle dock vara bra att veta vilka datorer det är så jag har lite koll när de visar vad de kan erbjuda i ersättning.

Tar gärna emot fler tips! Helst ska den vara 17 tum, men 15 kan vara intressant.

Av Bohman08

Om jag förstått det rätt så kommer WoW Classic vara lite mindre krävande än WoW Live, men mer krävande än vanilla. Att kombinera WoW med plugg är inget problem för mig. Jag gör det ena på dagarna och det andra på kvällarna.

En stationär och en laptop hade varit att föredra, men det är inte möjligt för mig nu. Därför måste jag ha en laptop som kan användas till båda.

Budget är runt 10-12 tusen. Den ska alltså klara av WoW, men vara hyfsat smidig. 15 tum.

Tar gärna emot fler tips!

Av Bohman08

Tack för bra förslag!

Tar gärna emot andra tips om folk har.

Av Bohman08

Hjälp att hitta dator för WoW Classic och plugg

Hej!

Jag söker en laptop som funkar för att spela WoW Classic, men som också kan fungera för plugg. Den bör alltså inte vara en maxad gamingdator, utan något lite smidigare. 15 tum kan nog vara en bra kompromiss så länge den är hyfsat tunn osv.

Finns det någon sådan?

Tack för hjälpen!

Av Bohman08

Hjälp med att ersätta reklamerad Omen 17

Hej!

I vintras köpte jag en HP Omen 17 för 19888 kr (var nedsatt ca. 7000 kr). Den har dock trasslat en hel del och jag ska nu försöka reklamera den. Om det går vägen kommer jag alltså kunna byta till en annan produkt via Komplett eller får tillbaka hela summan.

Vad kan jag få för 20000 kr som är så nära en Omen 17 i prestanda som möjligt? Det kanske är svårt att nå dit eftersom den var nedsatt så pass mycket?

Här är länk till datorn för specifikationer: https://www.komplett.se/product/1074124?noredirect=true.

Den har bl.a.: GTX1070, Core i7-8750H, 32 GB ram, 512 GB SSD och 1 TB HDD.

Tacksam för hjälp!

Av Bohman08

Tack för svar, Stefan!

Någon annan som har någon input?

Av Bohman08

Värdering av fem år gammal speldator

Hej!

Jag tänkte försöka sälja min gamla dator nu när jag ska köpa nytt. Tror ni den går att sälja? Om ja, hur mycket är den värd?

Moderkort: Asus P8Z77-V PRO
Grafikkort: NVIDIA GeForce GTX 770
Processor: Intel Core i5 3570k 3,4 GHz
RAM: 8GB (2x4) Corsair DDR3 1600 Mhz
Nätaggregat: Antec VP550P 550W
Chassi: Fractal Design Define R3
Hårddisk: 2 TB Seagate Barracuda SATA 6 Gb/s 7200rpm
SSD: OCZ Sata III 2,5" SSD 120GB (det står 111 GB under "Den här datorn", men jag antar att det räknas som en 120 GB-disk?)

Det ingår även extra chassifläktar och CPU-fläkt (Thermalright MUX-120).

Jag kommer förmodligen sälja den på Blocket i Stockholm om det spelar någon roll.

Tacksam för hjälp!

Av Bohman08

Råd angående köp av Omen 17

Hej!

Köpte en Omen 17 (denna fast ej demovara) för 19888 kr (nedsatt ca. 6000 kr). Det fanns bara en kvar så jag högg den. Jag har kikat på den förut, men hittar enbart recensioner från en äldre variant (med bl.a mindre SSD och mindre ram) av den som såldes i slutet av 2017 fram till sommaren 2018 eller så.

Jag skulle gärna ha input från mer kunniga om ni tror att det var ett bra köp. Jag har annars möjlighet att lämnat tillbaka den på öppet köp. Jag kommer använda den till gejming. Den kommer ej resas med alltför ofta, men det är bra att möjligheten finns.

Var det ett prisvärt köp eller bör jag ha köpt något annat?

Någon som har erfarenhet av denna dator?

Tacksam för hjälp!

Av Bohman08

https://www.inet.se/produkt/1960747/msi-gs73vr-7rf-i7-16gb-25...

Är den här prisvärd? Gtx 1060 i stället för 1070.