Inlägg

Inlägg som xenom har skrivit i forumet
Av xenom
Skrivet av Oliver91:

Haft min Razer Deathadder sen 2009, otrolig kvalitet på Razer! Efter senaste rengörningen blev den i princip som ny, bytt glides 5-6 gånger dock.

Du upplever inte att den blir för känslig efter ett tag? Jag behövde knappt nudda min för att den skulle klicka. Vek hop en postit som jag pregade in under knappen och satte satte lite tejp. funkar fortfarande, även om jag bytte till mionix efter ett tag.

Av xenom

En produkt som många nog inte orkar reklamera när den går sönder efter ett år. Köper man en ny istället, men från något annat märke. Tror att Logitech riskerar att göra sitt 'brand' en björntjänst.

Av xenom

Blir inte lätt att kyla nästan 900w .. men men kingpin är ju ln2 så går gör det ju nog

Av xenom
Skrivet av Nyhet:

Så kallade Non-Fungible Tokens har äntrat spelvärlden men varken spelare eller utvecklare ser ut att vara förtjusta i konceptet.

Läs hela artikeln här

De som motsätter sig utveckling, överlever sällan särskilt länge.

Av xenom
Skrivet av Azureye:

Är du inte nöjd med marknadspriset här, så kör på Tradera och du får 12.000kr lätt. Jag fick nästan 7.000kr för mitt gamla... Så att få 2st till samma pris är rätt galet i dagens marknad.

Då hade du bara tur. Lägger man mer än 5k på ett gammalt 1080ti så är man antingen lite bakom flötet eller väldigt desperat.

Av xenom
Skrivet av SwedenVirre:

Enligt vad raja hintat om och hur han skrytit om andra produkter(t.ex polaris) så är inte förhoppningarna väldigt höga. Han pratade innan om "3070" prestanda för något som är av övre klass. Men går man på hans tidigare track record så lär det ligga mer mot 3060/3060Ti en bra dag. Detta kortet får en tiondel av ett 3070 och topp kortet ska ha 4x CUs så något ligger skumt till.

Men detta testet är lite skrämmande då arkitekturen dessa korten bygger på ska enl ryktena vara väldigt effektiva vid dessa typer av laster. Iris Xe får t.ex runt 14-17K poäng och det är med 96 EU och liknande frekvenser, antagligen lika bred buss också(lägre hastighet dock)

Aja folk på intel verkar lite väl otåliga att testa kortet

raja brukade jobba på amd, inte precis känd för prestanda. Räknar med att intel kortet kommer vara mer lämpat för youtube tittande, snarare än spel. Typ som alla amd kort sedan 2 decenier.

Av xenom

1000+ Cuda kärnor.. "som Intels integrerade grafik" kej lol?!

Av xenom
Skrivet av altair4:

Är nog väldigt klokt vänta in 7nm TSMC versioner som mest troligt kommer nästa år eller RDNA2. Känns väldigt mycket Fermi det här.

Behövs så stor kylare så kan man bara antaga att generationen har stora problem att prestera bättre än tidigare generation.

Vådar inte gott för överklocknings-potentialen hos oss slutanvändare.

Av xenom
Skrivet av BJanols:

Helst Bitcoin då syftet är att bidra till nätverket mer än att faktiskt tjäna pengar

Men har du förslag på andra kryptos som hade gjort mig ekonomiskt oberoende så är jag idel öra

Nae Bitcoin algoritmen kan du inte gräva längre, var längesen det gick som enkel privatperson. Herren på den täppan var ett företag som hette BitMain med tusentals specifikt special designade beräkningsmaskiner.
BitMain konkurrerade med Nvidia och hela dator-sektorn om tillgången på framförallt minnen, men även själva grafikkretsen från tillverkarna, och snodde åt sig produkten rakt under AMD's och NVIDIA's näsor, vilket såklart drabbade konsumenterna i form av chock-höjda priser då det under 2015~2018 blev extrem efterfrågan och mycket liten tillgång som resultat.

BitMain lämnade in konkurs förra året (2018) om jag inte minns helt fel. P.g.a att det inte längre var lönsamt ens för dom. Man lugn den konkursen drabbade ingen fattig direkt.. eller ja det stackars "arbetarna" som underhöll och vaktade lokalerna blev av med antagligen den fetaste lönen dom nånsin kommer få igen. Ägarna bakom BitMain sägs ska ha kammat hem tusentals miljarder.

Som tidigare sagt, NiceHash är nog det enklaste och mest effektiva sättet att komma igång med lite 'mining'.
Både på GPU och ifall du har effektiv/a CPU. Generellt är CPU inte lönsamt ifall du har elkostnad, fler kärnor = högre beräkningskraft ..

Se även till att dedikera minst 16GB pagefile och tillåt din användare att allokera.

Best of luck!

Skickades från m.sweclockers.com

Av xenom

Såklart. Om bitcoin-priset stiger ökar såklart värdet på din förtjänst. Om du är ny kan du söka efter NiceHash och använda deras tjänst. Hos dom kör du automatiskt den mest lönsamma algoritmen/valutan och betalar sedan för enkelhetens skull ut till dig i bitcoin. Detta värde kan du sedan använda till att ex investera i någon av de hundratals kryptovalutorna, handla direkt hos div online affärer, eller till att köpa Fiat (landsvaluta ex SEK)

Skickades från m.sweclockers.com

Av xenom
Skrivet av NodCommander:

Jag säger snarare, det är helt galet att köpa nya grafikkort. Mycket vettigare att ligga något år efter istället. Man får samma prestanda som andra, bara med något års eftersläp. Vad spelar det för roll egentligen?

Nyligen fått mitt gamla 7970 uppgraderat till ett R9 390x. Ingen ray tracing här heller, men så spelar jag inga spel som stödjer det heller.

Skickades från m.sweclockers.com

Finns det ens spel som stödjer RT fullt ut? Dessutom vore det väl ganska idiotiskt att kasta pengar på ray-tracing så länge hårdvaran inte riktigt hänger med.
Ray Tracing kan säker bli en grej om 2 ~ 3 generationer, men än sålänge är hårdvaran inte tillräckligt bra för att leverera spelbar prestanda.

NVIDIA har alltid hållit på med sådant här trams för att binda in kunderna. PhysX någon?

Nä, NVIDIA bara ljuger och luras. Ett företag man ska hålla sig så långt borta ifrån som man bara kan.

Av xenom

Ganska låga priser, helt ärligt! Jämför med x99 etc.
PCI.e 4.0 .. Mm

Skickades från m.sweclockers.com

Av xenom

Dra aktivitetsfältet till höger, så blir det mer "rätt".

Jag har visserligen alltid haft aktivitetsfältet till höger, käns mer naturligt på något vis. Kanske är det sedan widescreen standarden. Ger bättre översikt och lättare åtkomst än att behöva ner och rota i botten av skärmen. I min mening iaf.

Skickades från m.sweclockers.com

Av xenom
Skrivet av vracer:

tyvärr det blev samma igen... Men noterade att RAM usage går ner på 0 på gpu ?

Ladda ner näst senaste drivrutin från nvidia.

Avinstallera nuvarande grafik-drivrutin med verktyget DDU från Wagnarsoft. Installera sedan den nedladdade drivrutinen.

Borde lösa ditt proplem. 70% cpu är inget märkvärdigt. Hur ser temperaturerna ut? (Använd msi Afterburner, eller gpu-z för att inspektera temperaturerna)

Skickades från m.sweclockers.com

Av xenom
Skrivet av Arcec:

Den jagar jag också! Den lila (candy) Slut hos PrimoChill så kanske tar en stund för dem att skapa en ny batch.

Skickades från m.sweclockers.com

Av xenom
Skrivet av iDEOT:

GTX 1060 3 GB är snabbare. Om du velar mellan att köpa antingen ett GTX 780 eller ett 1060 så är detta val en no-brainer

Om du i nuläget har ett GTX 780 och funderar på att köpa ett 1060 för att uppgradera blir det lite svårare. Jag har själv ett GTX 780 och har sneglat på 1060 6 GB, men jag anser att prestandavinsten inte är tillräckligt för mig (högst personlig åsikt). Mitt 780-exemplar överklockade väldigt väl vilket gör vinsten mindre. Jag spelar dessutom enbart i 1080p

Det är långt kvar till nästa generation, men jag tänkte jag skulle försöka hålla ut tills dess.

Nästa version från 780 är ute nu i form av 1080ti vilket jag skulle säga är det naturliga steget från ett 780 som överklockar bra.

Av xenom
Skrivet av LordOfError:

jag som tyckte att Threadripper 1998 var så vackert, Threadripper 1998 NOW Optimized and with support for latest windows 98!

attans!

Funny cuz i's true .. skryta med "quad" memory lanes
-pinsamt!

Skickades från m.sweclockers.com

Av xenom

8 GB ... LMAO kommer inte ens har full kontroll på 4K upplösning
Bra att AMD har satt lite eld i gumpen på Intel och Nvidia. Jag har väntat på både x299 och Polaris. Tack vare AMD's hype train, ser det nu ut som att jag kommer få bägge delarna i år.

Skickades från m.sweclockers.com

Av xenom
Skrivet av goodfidelity:

@backfeed:

Jag har försökt skrapa med en nål, och tagit tops med kemiskt ren bensin.

Det förändras inte.

Ser ut som om det saknas koppar typ.

Någon som vet vad konsekvensen blir vid eventuellt bruk av denna processor?

Bara du kan bestämma om det är värt att riskera. Troligtvis är det inga problem, jag har kört cpu'er som saknat pins förr och även i nyare system är det vanligt att pinsen i socketen böjer sig.

Men känner du att du hellre köper en ny cpu, så gör det.

Hur kommer det sig att du kör ett så himla gammalt system förresten? Svårt att släppa taget om din investering? Dator prylar är inte precis som fint vin. (Även om AMD hävdar det) hehe

Skickades från m.sweclockers.com

Av xenom

Allt.

Skickades från m.sweclockers.com