Inlägg

Inlägg som xenom har skrivit i forumet
Av xenom

Lämna tillbaka det och köp ett gtx 1060 istället.

Skickades från m.sweclockers.com

Av xenom

Själv väntar jag nog på Vega innan man slår till på ett 1080ti. Helt klart nästa steg sedan 780. Men har man tur kan man dra ut på sommar månaderna och om Vega blir något bra så kommer det nog ett 1180 med hbm lagom till Jul?!

Skickades från m.sweclockers.com

Av xenom
Skrivet av pa1983:

Sa inte att det inte gick, jag har flyttat nycklar som inte ens ska gå. Men som sagt retail är inte bundet till ett system, OEM är normalt sett det därför kräver det merjobb.

Öppna command prompt och tryck in: wmic path softwarelicensingservice get OA3xOriginalProductKey

Och kör du powershell så är det: powershell "(Get-WmiObject -query ‘select * from SoftwareLicensingService’).OA3xOriginalProductKey"

Skickades från m.sweclockers.com

Av xenom
Skrivet av anon276229:

@Ghostairn: Härligt, då är vi en bit på vägen. Med din nya kylning kommer tempen sänkas ytterligare

Nu när du är stabil med manual volt tycker jag du ska ändra till offset igen. T.ex - 0.050 igen.

Manual, som du har nu matar processorn med samma volt hela tiden trots vad den gör, dvs lika mycket volt vid spelande som vid surfing vilket är lite onödigt. Du kan spara både energi och delvis värmeutveckling genom offset

Trixiga med offset är att få VCCSA volten att hänga med i svängarna. Om datorn börjar krascha exempelvis i samband med att du stänger minneshungriga program som Chrome med många flikar alt. Spel och dyl så kan man nästan vara säker på att det är VCCSA som är för hög när cpu'n varvar ner. Vise versa om du får bsod vid uppstarter är den antagligen för låg, alt. VT för låg.

Skickades från m.sweclockers.com

Av xenom
Skrivet av anon276229:

@xenom: Hoppas du menar 50c i idle för finns nog ingen i hela detta forumet med en överklock som har max temp 50c i 100%load.
Jag själv har som regel max 75-80c i stresstest 100% load.

Menar maximal temperatur under full load! Om du har högre än 50c temperaturer ska du inte överstiga ursprungliga volten, och du kan då således inte överklocka särskilt mycket. (utan att förstöra din cpu på kort tid)
Desto mer kylning du har, desto mer volt kan du slänga på, desto högre överklockning får du.
Självklart finns det också en nedre gräns som brukar ligga omkring -170c beroende på chip.

Min spel-burk ligger på 6 cores (12ht) x 4.8Ghz @1.485v max load 45~50C (som mest har jag sett den på 51C efter en hel-helg Battlefield) sitter en 360 en 120 och en 480 radiator i den burken, men då sitter grafikkorten i den loopen också.

De temperaturerna gäller även firestrike, valley, catzilla, etc..

Skickades från m.sweclockers.com

Av xenom

Alternativt behöver du rensa ut drivrutinerna ordentligt. Detta gör du bäst med DDU som du hittar här http://www.wagnardsoft.com/forums/viewtopic.php?f=5&t=787

Skickades från m.sweclockers.com

Av xenom

Lider med er som är fast i comhems skyhöga kostnader, dåliga service och ur-usla uppkoppling.

Skickades från m.sweclockers.com

Av xenom

1080ti så siktar man generellt på 2000mhz som önskad klockfrekvens.

Skickades från m.sweclockers.com

Av xenom
Skrivet av Blackie:

Little tiny Tom... Jävla nöt han är! Ska man kolla sina värden så klickar man i rutan för att skriva värderna från gpu-z till fil så kan man i lugn och ro gå igenom vilka hastigheter volt temperaturere etc man haft under ett gaming-pass.

Skickades från m.sweclockers.com

Av xenom

Testa med ett annat grafikkort, eller utan (via kontakten på moderkortet)

Skickades från m.sweclockers.com

Av xenom
Skrivet av Sunezata:

Verkligen? Varför finns det då 8 om 4 inte gör ett skit? Och ja, det var exakt vad jag menade. Hade bara en 4a inne i en 8a.

Skickades från m.sweclockers.com

Kör du Ln2 överklockning? Enda gången du ens behöver titta på den 8-pin kontakten till cpu'n

Förresten undrar jag, är din Windows installation också 3 år ?? Eftersom du säger att du inte vill installera om den..

Du vet att det är bra att installera om Windows. Helst så ofta som möjligt. Dels får du bort virus och skit kod som samlas, och dels fixar du filer och register som kan ha blivit korrupta under åren

Av xenom

EVGA har varit dåliga i 1000-serien. Kör på Asus kortet! Det har dessutom dubbla bios så du kan köra moddat bios för bästa overclockningen om du gillar sånt. Oavsett är Asus kortet vettigare för 700kr mindre.

Skickades från m.sweclockers.com

Av xenom
Skrivet av anon276229:

@Ghostairn: Låter som sagt väldigt varmt. Tycker också din volt är hög? Sänk lite till samt ladda ner AIDA64 och Realtemp och testa istället för att testa med spel.

Vad kyler du med? In/ut fläktar i chassit finns right? Bios uppdaterad?

EDIT: Jag har inte speciellt mycket bättre temp men en h115i men tycker volten kan sänkas lite till. Dessa spikes över 80c vill vi inte ha

En tumregel vid överklockning är att följa Intel's rekommenderade 50°C .. Så länge cpu'n ligger under 50°C så är allt väl och man kan skjuta till mer volts för att uppnå högre clock-hastigheter.

Även om man har superlåg volt (1.2~1.4) så är det nog vettigt att sikta på 50°C för bästa prestanda och hållbarhet.

Skickades från m.sweclockers.com

Av xenom

Låter som att du har Speed Step inaktiverat i bios. Detta kan hända antingen om du väljer att aktivt ställa SpeedStep till Disable, eller om du ändrat Bckl från 100 eller Strap från Auto.

Skickades från m.sweclockers.com

Av xenom

Kära André Granroth, kortet heter Titan Xp inte Titan XP ..

Skickades från m.sweclockers.com

Av xenom

Tror många kommer skratta åt alla som hoppade på Ryzen flugan såhär innan mega mogulen Intel ens fått ge svar på tal. Speciellt när det redan finns långt överlägsna Intel produkter tillgängliga, som jag nämnde i föregående inlägg, till ett lägre pris än både amd och Intels egna "mainstream produkter". Men även om AMD är lite underlägsna och kanske inte precis erbjuder den bästa prestandan, så har de ju lite tech-retro charm över sig. Det är ju inte att förglömma!

Skickades från m.sweclockers.com

Av xenom
Skrivet av Relive:

Nackdelar: kan gå sönder
Förldelar: Få % prestanda ökning

Om du inte behöver och inte kan ser jag ingen anledning till att göra det första gången med ett 1080.

Detta är inte alls sant då alla kort på marknaden idag är skyddade i bios både med temperatur "throttle" samt max volt och max watt.

För att lyckas skada ett kort måste du ha hackad bios (som visserligen är lätt att få tag på samt juster själv med Kepler bios tweaker etc) alternativt hårdrigga med löddade sladdar eller kontrollerkort.

Använder du Afterburner eller Precision (evgas variant av Afterburner) så är du helt trygg.

Snarare är det snudd på fult av Nvidia exempelvis att lägga in dessa begränsningar enbart så att vattenkylare inte ska nå prestandan av senare modell-släpp på äldre kort. Men de vill gärna tjäna några extra pengar med hjälp av dessa "säkerhets spärrar". Allt under paranoians banderoll!

Skickades från m.sweclockers.com

Av xenom

Hej Arezza! Överklockning nu för tiden är väldigt enkelt och helt riskfritt iom tillverkarnas inbyggda begränsningar både av temperatur volt och watt.

Allt du behöver är ett program som heter "MSI afterburner" samt "MSI kombustor". De senaste versionerna av dessa hittar du enkelt genom att söka efter dem på Google.

Jag rekommenderar att du installerar kombustor först. Sedan afterburner. Efter att du genomgått installationsprocessen och startat om systemet som afterburner ber dig, går du till inställningarna och "låser upp" överklockningsmöjligheterna genom att klicka i samtliga tick-rutor i första fliken (inkl starta med Windows) dock ej rutan "Restore settings after suspended mode" som du lämnar tom.

Drop ner menyerna sätter du till "Kernel mode" och voltage control sätter du till "extended MSI"

Afterburner kommer be att starta om systemet ytterligare en gång.

Nu kan du överclocka.

Dra alla power och volt controller till max clicka apply. Starta sedan Kombustor.

Öka hastigheten med 100mhz på gpu och minnet. Clicka apply. Om kombustor fortfarande flyter fint kan du fortsätta öka clock-hastigheten. Börja med att öka gpu clocken tills det blir streck i kombustor som inte ska vara där. Detta kallas "artifacts" dra då ner på gpu clocken något tills dessa försvunnit helt.

Nu kan du spara din första profil genom att clicka diskett ikonen nertil i programmet sedan en av siffrorna för att ockupera den slotten.

Nu gör du samma sak med minnes frekvensen. Dock blir det Inga artifacts den här gången, istället kommer grafiken crasha och skärmen bli en färg, grå eller blå etc .. Skriv därför ner värdet för minnesfrekvensen innan du ökar ett steg. När den crashar kan du testa Cntrl+alt+del kommandot, eller trycka på avstängningsknappen på burken, alternativt hålla den inne i några sekunder till den gör en forcerad avstängning.

Starta systemet igen, tryck fram Afterburner på ikonen på skrivbordet eller vid klockan i Windows. Tryck på siffran i Afterburner till din sparade profil sedan vi överlockade gpu'n tidigare, och tryck apply. Skriv sedan in eller dra parametern för minnesclockan till det sista värdet du skrev ner. Tryck apply. (Får du enfärgad skärm igen så behöver värdet minskas ytterligare något.)

Du har nu nått den maximala hastigheten på ditt kort, riskfritt och utan någon extra ansträngning för kortet.

Vill du nå längre behöver du öka strömmen (volten och watt gränsen) till kortet. Detta innefattar special bios samt kräver vattenkylning, vatten kylare, torr is, eller kylning med flytande kväve. Men detta är avancerad överclockning och ett kapitel för sig som dessutom innebär vissa risker för kortets hållbarhet.

Det sista steget du kan göra för din uppnådda överclockning är att testa om den håller för lägre power (ström). Gör detta genom att starta kombustor igen och minska på volten tills du får artifacts (streck eller partiklar) samma med minnes volten ifall denna är förändringsbar till ditt kort.

Power kan du alltid lämna på max! Då den bara begränsar den maximala watten som ditt kort får dra, någon som redan begränsas av volten enligt ohms lag.

Hoppas detta ska vara något till hjälp. Lycka till!

PS. Ett enkelt knep att ev. lyckas pressa ut några extra frekvenssteg (och FPS) är att införskaffa den bästa kyl-pastan du kan få tag på, montera av kylaren. Rengör chippet och applicera den nya pastan.
Väl beprövat trick, som visserligen inte alltid gör gigantisk skillnad och kan resultera i att du mister garantin på kortet. Men har man tur så vinner man flera grader på denna procedur. Personligen gör jag och alla andra som överclockar alltid detta på ett nytt kort i princip det första vi gör.

Skickades från m.sweclockers.com

Av xenom
Skrivet av CyberVillain:

Tänkte uppgradera burken nu när 1080 TI kommer. Frågan är vilken CPU jag ska ta. 7700k hade ju varit enkla valet om jag bara spelade. Men nu gör jag även multi core grejer som tex bakar ljus i Unity.

6900k är ju snart ett år gammal, känns trist att hoppa på ett så pass gammalt tåg. Samtidigt har jag ingen bra erfarenhet av AMD, sist jag hade en AMD var förta singel core x64 som kom, Athlon 64 something hette den, bara massor problem. Kört Intel sedan dess, så lite skeptisk till AMD.

Eller ska jag vänta lite till? Sitter på en 3770k@4.5 just nu. Kan ju köpa bara 1080 TI. Men kör vatten och lite meckigt att koppla om skiten för att sedan göra det igen.

Hur hade ni tänkt?

Hej, vad har du för system idag? Ifall du kör x99 kan det ju kanske vara mycket mer värt med en E5-2690 eller liknande Xenon serie som droppar i pris nu, speciellt om du kikar på Tradera alt. eBay. Då får du ju brutalt mycket mer bang for buck, speciellt om du kör beräkningar etc med burken

Skickades från m.sweclockers.com

Av xenom

VARNING! Hallon har skickat bluff-fakturor till flera av sina kunder. Jag har själv blivit drabbad ang. ett abonnemang som var avslutat för över ett år sedan. De har inte svarat på något att mina kundtjänst ärenden, och nu skickar de mail och hotar med inkasso på en summa som inte finns ..