Inlägg

Inlägg som xenom har skrivit i forumet
Av xenom
Skrivet av hakd:

Ja lyftkylare är större men nästan alltid tystare och billigare.
Tycker bara folk går extremt långt för att ta ner tempen till onödigt låga nivåer.

Intel specificerar t.ex. under 90c som optimalt vilket du kan hålla med extremt låga ljudnivåer med en större kylfläns och en 16db fläkt, Endast pumpen i både slutna och "vanliga" vattensystem brukar ju ligga högre i ljudnivå

extrem skillnad mellan över 50°C och under 50°C speciellt på gpu'er .. nästa steg är under 20°C sen går vi till noll-gradigt med vatten chiller, och minus med flätande kväve eller torr is. Anledningen att kylningen ger så fenomenala överklockningsresultat är; för att pressa hastigheten behöver chipsen mer volt, varje 0,05 v steg höjer temperaturen och när du vill se riktiga resultat pratar vi om över en hel volt i höjning utan kväve eller torr is skulle chippet bokstavligen explodera eller brinna upp.

90°C som du säger, är inte optimalt på något vis. Intel rekommenderar att inte överstiga 50°C när man överklockar. Tittar vi på gpu sidan så krashar/throttlar exempelvis de flesta gtx 780 vid 90~91°C var på du måste starta om datorn (ladda in drivrutiner på nytt) för att kunna överklocka igen.

90°C skulle vi kunna kalla den absoluta max temperaturen du någonsin ska ha i ditt system, och ligger du konstant i de nivåerna kan du kallt räkna med rapid degration av chippet. Vilket innebär att chippet kräver mer och mer volt för att hålla klockhastigheten stabil utan att krasha, varpå du måste börja ner-klocka chippet, varpå det slutar fungera helt.

Enkla riktlinjer för överklockning är, höj volten tills ditt chip ligger på 50°C under belastning. Höj klocknings frekvenserna tills de kräver mer volt. Det är en så kallad "safe zone" på överklockning och befinner sig inom rikt linjerna från bl.a Intel.
Ju lägre temperaturer ju mindre volt brukar behövas, men detta är marginellt. Kylningen med extrema medel som flytande kväve eller torr is är för att kunna pressa mer och mer volt med temperaturen fortfarande i schack. Allt beroende på den individuella kvaliteten på chippet. Så slår man världsrekord i överklockning.

Av xenom
Skrivet av hakd:

water fanboy, vatten kommer in händigt om du ska extrem överklocka annars är luft både billigare och smidigare

Luftkylare är bökiga, alltid i vägen, och presterar inte ens i närheten av vad en vattenkylare gör. Enkla "closed loop" system är super enkla att installera, blockerar inte minnen och moderkort etc .. och kyler lika bra som den bästa luft kylaren du kan hitta.

Ett fullvärdigt vatten-system håller tempen i schack även när du pushar gränserna. Lite omständligare för nybörjare att installera, men väl värt mödan i längden både för prestanda och livslängd på komponenterna.

Av xenom

Håller absolut inte med i valet av kylare. Ett vatten-kylt system hade gjort mkt för gpu'erna, samt gjort det lättare att komma åt minnen för byte, och gett bättre luft cirkulering till övriga komponenter i lådan generellt.

Av xenom

I värsta fall har du böjda pins i socket. Inte alls en ovanlig orsak faktiskt. En kompetent kylare är alltid bra, då håller din cpu längre, och framför allt beteer sig datorn väldigt mkt mer stabilt upp till 50°C

Mina 6 kärnor +ht snurrar på 4,8 GHz @ 1.456 vcore 23°C ~ 49°C max. I p95 kan den ta en sväng upp till 50~52 .. men p95 är inte normal belastning på något vis. Under gaming håller den ca 40°C

Köp dig en sluten vatten kylare typ, http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1484733 håller bra stabil temperatur sålänge du inte pushar på overclockningen för hårt, såklart.

När du pillar av den där kjell kylarn, så ta dig en titt i socketen så inga pins är böjda där inne.

http://oi46.tinypic.com/312xq1k.jpg

Av xenom
Skrivet av sebbeharry:

Hittade dessa, någon som har något att säga om dessa?
http://www.hifiguru.se/b-w-dm-603/2812-0

Lite mer tryck i dom, men frågan är om han har tillräkligt kraft att driva dom på ngt bra sätt. Tyckte dom Dalí lådorna var bästa alternativet.

Av xenom

Meh.. blir inte mycket överclock med en sån liten fis kylare. Slutna kylare är inte särkilt mycket bättre än direkt-monterad. Bara mer smidigt, blockerar inte minnen osv på moderkort. Ska du ha till nån överclock så satsa på lite rejälare doningar från EKWB eller liknande.

Här har du ett kanon paket med allt du behöver för att komma igång till lite billigare pris iom paket.

https://www.inet.se/produkt/5331221/ek-kit-x360

Ska du överklocka på riktigt ska du ha aktiv kyl, torr is, eller kväve.

Av xenom
Skrivet av sombi71:

Hej, har en liten dilemma här. Har äntligen bestämt mig att skaffa ett grafikkort nu, fast jag har svårt att välja mellan dessa två korten.
Jag att jag tänker köra på 1440p på alla möjliga spel fast jag bryr mig inte om jag inte klarar av Crysis 3 på 50-60+ fps, eller andra liknande grafikkrävande spel.

Mellan dessa två:

https://www.komplett.se/msi-geforce-gtx-970-gaming-4gb-physx/...

eller

http://www.oc.nu/sapphire-amd-r9-290x-tri-x-oc-4gb-ddr5-2xdvi...

Vad är bäst enligt er?

Som att jämföra en Fiat Uno med en Porsche.

290x är ett värsting kort! 970 är skräp

Av xenom
Skrivet av skruvis:

Har BBB 100/10 & har haft mycket lite problem med dem... bor även jag i Lund.

http://www.speedtest.net/result/755630828.png

Alltid någon som jobbar på bolaget som ska in och försvara på forum.

Skickades från m.sweclockers.com

Av xenom

Asså, jag har väntat på den här musen i 5 månader nu.. Så släpper dem den inte worldwide
-.-

Föresten så delar sweclockers i vanlig ordning ut helt felaktig info. Priset är: 89,90 € för den blanka, och 119,90 € för kolfiber versionen (riktig kolfiber, inget dit målat trams) .. Sedan är nog något av det mest anmärkningsvärda med musen att usb kabeln är silverplätterad syrefri koppar vilket ger en extremt bra signalöverföring. Används annars i exklusivare högtalarkablar.

Ingen aning vart nötterna på sweclockers fick 500 spänn ifrån dock.. detta är inga budget möss, snarare är detta den mest exklusiva high-end produkten på marknaden i skrivande stund.

Här hittar ni den rätta informationen;

http://eu.evga.com/mice/torq/

http://eu.evga.com/products/prodlist.asp?switch=22

Skickades från m.sweclockers.com

Av xenom
Av xenom

290x versionen har mycket bättre frame-buffer. Lätt värd 500 spänn extra!

Av xenom

4770k @4,7 ghz 1,378v / 1.910v temp (delid no ihs, h20 loop) idle 26C - (12 hour)max load 62C
Cache Ratio 43 1,400v

http://i1168.photobucket.com/albums/r483/666lolman/17a26f5a-99a5...

Av xenom
Skrivet av instaswe:

Jag och säkert många andra skulle vilja veta varför ni windows användare inte byter till Linux istället.

*** raderat ***

Säger inte att Windows är bra, men bra mycket bättre än linux för hemma användaren. Enkelt att förstå, bra kompatibilitet på alla plan, hårdvaru-drivrutiner, spel, etc ..

Enda gången jag kan rekommendera linux till en hemma användare är ifall de vill bygga en spel dator till TV'n .. som en inte sugig ps4 eller xbaxx, - Steam OS har *möjligtvis* den potentialen, men även då vette fan ifall om linux inte suger.

Av xenom

ifall du bara tänkt använda en sida av radiatorn till fläktar så kanske du borde fundera på lite starkare tryck. Se - "static pressure" ..
Dessutom använd pull istället så slipper du damm ackumuleringen som uppstår i push och ganska snabbt kommer att blockerar allt luftflöde och lämnar din radiator värdelös för loopen.

Av xenom
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nasso
Ersätter ingenting, det körs i ett fönster bara.

Nej va ball! Ska köra in det på ubuntu maskinen nu!! Några tips på vägen från dig, Nasso ?

Av xenom
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nasso
[B]installera maemo på en vanlig pc!

http://wiki.maemo.org/Documentation/Maemo_5_Final_SDK_Install...

(Du behöver linux, helst debianbaserat. Men antar att ganska många i denna tråden har det).

Installerar för fullt nu!

edit: Kör maemo för fullt nu! riktigt coolt!
edit2: Loving webläsaren och kalendern!
edit3: skriver detta ifrån maemo. buggigt men trevligt. mycket lovande dock. radbrytning fungerar inte
edit4: lite bilder från webläsaren om nån är nyfiken
Om någon vill se något speciellt så kom gärna med requests

Gjut!

Fattar inte hur det körs bara.. Ersätter OS?