Inlägg

Inlägg som slaktareOlsson har skrivit i forumet
Av slaktareOlsson

8600GT kallas 6150LE i DELL?

Lånade ut ett 8600GT till en polare för nån dag sen. När han installerat allt osv så ber jag honom ladda ner GPU-z. Där står de att det är ett 6150LE, att det är dell som tillverkat de, att minnet är 64Mb istället för 256. Ni fattar grejjen. Han hade ett 7400LE förut, datorn heter DELL Dimension E521.

Datorn läser ju helt klart kortet fel, men hur ska man fixa detta?

Av slaktareOlsson

Dels undrar jag om du verkligen behöver 750w? Inte satsa på ett 650w?

btw är ett p45 inte hätte mycke dyrare. http://www.datorbutiken.com/se/default.aspx?Product=GIGEP45-D...

Av slaktareOlsson

Släng in de i en polares dator o kolla?

Av slaktareOlsson

Jag sitter på ett 8800gtx just nu. Köpte de när de var aktuellt, klart man sneglade åt ett ultra, men vadå mellan gtx och ultra så piskar gtx ultra lite överallt om man ser till fps/kr.

De verkar som att du inte vill ha nå tips, men ärligt. Du kan få ett gtx för runt 1k på blocket, med lite tur. Vet inte hur de ser ut med ultra. Vad får du för runt 1 - 1.5k?

9800gtx+ - 1600, o piskar 8800ultra rätt hårt.
HD4870 - 2100...
260gtx osv osv.. Begagnat var väl de du kolla efter?

Av slaktareOlsson

Sweclockers gjorde ju ett fin fint test åt oss för inte alls länge sen, http://www.sweclockers.com/articles_show.php?id=6089&page=8

Måste nog säga att crysis påkar på rätt bra med ett 4780

Min dator e facked up för tillfället, men när jag precis byggt den, typ när crysis 1.2 släppts, så flöt de RIKTIGT bra med allt på very high. Sign datorn.

Av slaktareOlsson

De är ju viss skillnad på 06 och vantage. Verkar som att man hamnar lite under 13k med en 8400 och ett 4850 i 3dmark06.

Av slaktareOlsson

Va de inte snack om att man skulle kunna ha ett gammalt nVidia kort som fysk räknare brevid sitt main graffe? Som jag förstor så är de inget som är färdigt?

Av slaktareOlsson

Kul att de finns lite folk i all fall! Vad går folk för utbildningar som har med 3D att göra egentligen? Jag går Media, med inriktning design, på Mediagynasiet i Nacka strand sthlm..

Av slaktareOlsson

tifius, tycker du ska kolla in Digital Tutors, digitaltutors.com. Dom är typ störst i tutorial branchen och ör väldigt lättförstådda och bra "inlärnings filmer". Där har dom bla UV-mapping för maya, som för övrigt inte alls är svårt. Trodde också de innan jag hade fattat h ur man gör. Tycker också du ska kolla in program som ZBrush och Mental ray (som finns i Maya). Riktigt gött renderings program. Vill du veta vart man får tag på digital tutors över webben så skicka bara iväg ett PM..

Av slaktareOlsson

Som ovanstående säger, kör memtest ett i taget o kolla. Tycker annars de låter som att de skulle kunna vara för slött nätagg. Vad är de för nätagg du har o hur starkt är det?

Av slaktareOlsson

Maya och 3D-animering.

Well, någon här på sweclockers som är inne i 3D-svängen?

Jag går trean på media/design, har "pluggat" 3D A och B, men har lärt mej 90% hemma. Blev intresserad o började titta på 3D studio max när ja va 14. Nu har jobbar jag med Maya och Zbrush.

Hur många är vi?

Av slaktareOlsson

UltimateBootDisk

har haft en del skumma problem med datorn senaste tiden, och ingen har riktigt kunnat svara på vad som är fel. Kompletts support sa att jag skulle köra igenom "testerna" på ultimate boot disk (CD kanske de e). Men jag har inte en aning om vad jag ska välja för test.

De ända jag har koll på är memtest, och jag har redan kommit fram till att ett minne e vajsing på. Men alla andra komponenter vet ja inte hur jag ska testa. De jag vill testa är
- Moderkortet, kanske inte går att testa på en gng, men del för del?
- Hårddisken
- Grafikkort, om de går? Asså, inte kolla om de e stabilt, utan om de e pajj helt enkelt.
- CPU'n

Tack

Av slaktareOlsson

Jag kör dir på bordet, en skum stoppning i mellan.

Av slaktareOlsson
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Putto
Kör du windows, kan du ju alltid kolla error loggen. Då får du iaf veta vilken hårdvara/mjukvara som orsakar problemet.

Vart hittar man den i Vista då? :$ Dom filer som orsakat bluescreen senaste ggr är win32k.sys och dfsc.sys

Av slaktareOlsson

- Har nyaste WHQL drivare till grafikkorten (Samma serie - samma drivare)
- Nyaste BIOS till moderkortet
- Har provat att höja volten på minne, från 1.8 till 2.1 - Gav ingen skillnad.

Den största skillnaden just nu är väl att 8600gt drar så mycket mindre ström än 8800gtx. Annars sitter jag bara på en disk, SATA. Man tycker att 600W borde räcka o bli över för min rigg.

Av slaktareOlsson

Okej, är det ngn idé att försöka få de lagat då måntro? Sitter som sakt på ett 8600gt som verkar ok. Men datorn har blå skärmat ändå. Datorn det handlar om är min sign. Har varken multimeter att mäta nät agget med eller ett annat att byta imot. Hårddisk har jag också varit inne på att de är, men har bara en sata disk, IDE hårddisken hittas inte.

Av slaktareOlsson

8800gtx dödar datorn.

Tjena, har varit utan dator i ca 4 månader nu Trodde att det var mina ramisar som bråkade men det har visat sej att det är graffet som inte vill.

Grafikkortet gör datorn sjukt instabil, startar sakta, får moderkortet att tappa bort hdd ibland och ger den bluescreens. Har bytt till ett 8600 som jag har hittat, så jag har ingen anning om hur stabilt det är men nu sitter jag o skriver på datorn (sign) vilket var en omöjlighet förut.

Vad tror ni det kan va för lurt, ska precis byta kylpasta på GTX:en nu o se om de är ngn förbättring.

Av slaktareOlsson

memtest på ett minne i taget.

Av slaktareOlsson

Dator död i 3 mån, ingen som verkar veta felet.

Har stora problem med mitt system (sign). Den är sjuktligt ostabil och crashar GARANTERAT varje gång man sätter på den. Det tar även väldit lång tid att ladda windows, mera bestämt acpitabl.dat. Från start till skrivbordet går på precis under minuten. När jag startar den i Safe mode är det ingen skillnad.

Jag har:

-Kollat minnena i memtest (ett var pajj men när jag bara körde med den friska ändrades inget.)

-Försökt byta OS, sitter på WinXp64 för tillfället. (Vid försök att installera Vista64, Vista32, WinXp32 sve och XpMediacenter så har den crashat, sakt att installationen är korrupt allternativt att en fil fattas (den installation som "en fil fattas från" användes för inte alls länge sedan och fungerade då)).

-Höjt minnen från "Auto" till 2.1v och 2.2v. Har även känt efter under ång och dom verkar inte överhettade.

-Testat o stänga av alla inställningar till prollen o höjt den till 2.7, bara för att få ngn skillnad.

Ineget av detta har som ni kanske förstår get resultat. Nån på komplett sa åt mej o kolla UltimateBootCd eller va de heter.. Eftersom datorn med brännare är död o skulle undersökas kunde ja ju inte få ut det på cd o usb funka inte. I windows miljön går de inte heller. Xp64 funkar inte med ultimate..

Så.. What to do? måste verkligen få igång den asså! Min utbildning hänger på de..

Av slaktareOlsson

De sägs ju att memtest 86+ inte är nått vidare att lita på om man kör båda stickorna sammtidigt, minna visade inget fel när dom testades tillsammans, men när jag körde en och en så slog de fel efter någon minut..