Inlägg

Inlägg som slaktareOlsson har skrivit i forumet
Av slaktareOlsson

Tack för svar (: Jag tvättade matta och de mesta löste sig. Den guppande musen försvann..

Nu ångrar jag att jag lämnade glidzen hemma i Sverige.

Av slaktareOlsson

Ah, soft. De är Maya huvudsakligen.. Ska kolla upp de, tackar (:

Av slaktareOlsson

Gammal systemdisk slöar ner mitt system. Hjälp!?

Suttit på mitt nya system nu och är på de flesta punkter väldigt nöjd. Men de är något som stör mig oerhört.

När vissa program skall startas, alltså sånna som inte ligger i bakgrunden, så "väntar" de på att att min sekundära HDD (gammal systemdisk) ska snurra igång. Vilket tar drygt en sekund. Sitter man på en SSD som main disk så vill man fan inte ha de lagget.

Vad tror ni? Den är helt blåst på allt som var på den från början. De är en Samsung 400Gb med SATA II gränssnitt. Systemet är de som står i sign.

[EDIT] Och självklart sitter alla mina SATA enheter på mina 6Gb portar..

Av slaktareOlsson

Tjena! Har haft min 5K och CT 4mm Medium i dryga halv året nu. (Senaste 2 månaderna inte ens använd pga flytt) Sitter precis på en ny installation av win7 och musen har börjat bete sig konstigt.. När jag rör den i X eller Y så "gungar" eller hoppar mus-pekaren lite. Otroligt jobbigt i både spel och 3D arbete, där båda sakerna kräver stor precision. Vad tror du?

Av slaktareOlsson

http://www.prisjakt.nu/minsida.php?k=949894

Och så fick du två 470 GTX också

Av slaktareOlsson

I nyheten skriver de att korten kommer börja skickas us i slutet av Februari. Men att de ju troligtvis kommer vara få av dem.. Så april..

Jag tycker ABSOLUT att du ska vänta! Jag kan säga att jag är super nöjd med mitt system, blev färdigt igår..

Av slaktareOlsson

Nu är de ju visserligen så att de är kaos med Sandy Bridge och moderkort. Men du! Varför köpa förra generationens Intel Core? Vänta tills de börjar släppas moderkort till SB och köp en 2600/2500 istället..

Av slaktareOlsson

Haha, precis installerat win7 på nya fina ssdn.. Vad gör man? Går in o slö surfar lite på sweclockers, o så ser man de här Oh irony..

Vi som sitter på Asus kort (har Pro) är ju så pass lyckligt lottade att vi faktist har fyra sata 6Gb/s.. De har ju slängt in en Marvell kontroller där.. Kan man ju tänka på innan man sliter ut allt ur datorn och skriker..

Ni som tycker att de verkar lungt att "köra på tills de ger sig" ska nog se upp.. De står att de kan korrumpera diskarna och datan.. Känns sådär tycker jag..

Jag satsar nog på att sitta kvar på mitt kort tills nya har börjat komma ut i butik och då byta.. Jobbigt att man bor i jävla Tyskland bara >.<

Av slaktareOlsson

Uppskattade eran prestanda per krona ni gjorde på "Grafikkort hösten 2010". Dels vore de nice om ni fortsatte med liknande tabeller, men jag fick även en idé. Hur skulle de va om man skulle göra ett mindre "program" (program som i web funktion antar jag) som var kopplat till prisjakt. Alltså samma princip som med den statiska tabellen men som uppdaterades vart efter priset förändras på prisjakt.

Skulle vara fruktansvärt användbart tror jag..

Av slaktareOlsson

Fan håller de på med? Inte bara är de kantigt och äckligt, men kolla röken och elden. Den försvinner i bara intet för att?

Pinsamt, rent estetiskt ser de ju ut som skit också.. Illa..

Av slaktareOlsson

Sökte som sagt igenom dator och hittade två små grejjer som jag tvivlar på är grunden till problemet. Har någon tips på vart jag kan börja i en jakt på snuskiga virus som inte syns på Nod32?

Är de någon idé att ens ominstallera win?

Av slaktareOlsson

om de nu är så att jag har blivit drabbad av ett virus med rootkit är jag osäker på om de kommer förssvinna om jag ominstallerar windows. Att jag sökte efter virus är för att jag vill veta om jag kan hitta en trojan eller liknande som rootkitet "stödjer"

Av slaktareOlsson

OKej, läste runt lite om det. Ska ta o köra en total virus scan över dagen i morgon och se om något komemr upp. Inte allt för länge sen jag gjorde de dock..

Känns inte som jag kan börja testa random program för att ta bort något jag itne riktigt vet vad de är så att säga. Antar att rootkitten i sig inte är "farlig" utan att de är någon trojan eller något läbbigt som ligger bakom den.

Har du några idér på vad som kan göras annars?

Av slaktareOlsson

Har inaktiverat ett av korten plus de trådlösa, utan resultat. Har även testat ett instickskort. Den enda skillnaden var att jag fick en lite annorlunda krasch, men i slutändan samma krasch.. Blir galen! Behöver hjälp!

Av slaktareOlsson

Känns konstigt om de skulle lösa något, men nolla bios skadar ju inte i varje fall. Plocka isär den helt och hållet har jag inte energi till just nu. Men tack för tips ändå (:

Av slaktareOlsson

Jag hade lite olika krasch problem med den, Win7 då som nu. De larviga var att problem började efter en flytt på ca 0.5m när jag bytte bord.

För någon månad sen blåste jag ur den och instalerade Win7 igen. Den kraschade bock inte de första fem dagarna typ, skit skumt.

Har ju inte användning för mer än ett då jag endast har den direkt kopplad till väggen, inget emellan.

Av slaktareOlsson

Har testat att avaktivera ett, utan resultat. Inte i bios dock, ska testas. Ska tilläggas att båda är "fast" på mobot.

Den fryser bilden och om eventuellt ljud är på så börjar de lagga och loopas. Låter som att man kör en dammsugare genom förstärkaren. Massa "digitala artifekter" kan man väl säga, på ljudet alltså.

Av slaktareOlsson

Har också så till och från. Har en känsla av att den laddar in något. På mina datorer tar de tog högst 15 sekunder så de är inte så störande. Förhoppningsvis något dom kommer fixa framöver.

Av slaktareOlsson

Dator kraschar när Internet är inkopplat

Behöver hjälp med lite felsökning och råd på hur detta kan lösas.

De är alltså så att dator endast kraschar när Intenet används på något av min nätverkskort. Det ena är ett gigabit kort - marvell yukon 88E8056. Det andra är ett Realtek RTL8169/8110.

Det är ingen skillnad på när de båda används, förutom att dom båda just får dator att krascha. Har även ett Realtek RTL8187 som är trådlöst, men som inte används.

Kopplar jag ur internet kan datorn vara på i dygn och när de är inkopplat kraschar datrn efter 5 min - 10 timmar. Väldigt random helt enkelt.

Behöver verkligen hjälp med detta!

Av slaktareOlsson

Tänkte med bild (på mig och min polare!!!! ooooh!) visa att blurren faktist funkar bra. Och även fast jag har realativt svårt att bevisa att de är jag så, tro mig (:

http://i49.tinypic.com/f565iv.jpg