Inlägg

Inlägg som slaktareOlsson har skrivit i forumet
Av slaktareOlsson

ok, tack..

Av slaktareOlsson

atapi.sys bluescreen på xp64.

Tjena, får lite random bluscreens då och då. På dom senaste två står det atapi.sys, som jag kom fram till är ngn drivrutin, som skapar problemet. Vad kan de bero på?

Av slaktareOlsson

hade samma problem på mitt system (sign), byte plats på ramisarna och upptäckte sen att en var pajj. Nollställde också CMOS.

Av slaktareOlsson

RAID0 problem efter ny installation

Först och främst kan jag ju säga att jag inte har någon större koll på RAID över huvud taget, vet bara principen.

Det är som så att jag har blivit ombedd att fixa praktik platsens dator med RAID0, efter ny installation av XP, på annan hårddisk, så kommer bara en av RAID hårddiskarna upp, och den är nästintill tom.

Finns det ngn möjlighet att återställa dom till RAID0 och återfå den info som fanns på dom?

**Löste sej, jätte larvig miss av mej som jag inte ens tänker erkänna ^^**

Av slaktareOlsson

Tvivlar att det går att öpnna exe med flash, eller roligtvis funkar det, men i ärlighetens namn, varför? Gör en auto start fil stället. Sån som ligger på cd skivor med program osv.

För övrigt är getURl bara till för filer som kan läsas i webläsare eller hemsidor.

Av slaktareOlsson

Kan de vara så att den inte vill pga partition? Det är systemet som skriker efter HDD:n, inte OS..

Kom just på att jag inte har nyaste biosen, doh! återkommer..

[EDIT] ny bios hjälpte inte alls.. ska vällan försöka mosa in en 32xp på den o se vad som sker, trist efter som jag häldre kör 64..

Av slaktareOlsson

Mystiska bluescreens och saknad av HDD

Installerade precis xp64 på datorn i sign. Hade problem med blue screens osv under installationen men till slut gick det. När jag fått igång den blue screenar den efter lite arbete, typ ie.

Efter en bil resa på 15 mil så försvann detta problem och jag fick in lite drivisar osv. Men när jag bytte grafikkort, bytte med datorn avstängd men strömmen fortfarande på, så fick jag en BS igen och bytte grafikkort till mitt gtx.

Nu har jag istället fått ett annat problem, efter uppstart stänger den av sej och jag får felmedelandet, insert booteble system disk, typ försök igen ngt ngt..

Vad kan de va? Ska leta upp en vanlig xp32 o kolla vad som "händer"..

Av slaktareOlsson

nice system du har där. Kom ihåg 1.2 patchen till crysis..

Av slaktareOlsson

Standard, så det är 1.8.. Men bios är helt nollstälda, har clearat ett antal ggr..

Av slaktareOlsson

Blue screens pga minnen?

Har haft problem med mina minnen förut, men det har funkat bra i några månader. Nu skulle jag dra in xp64 i den men jag fick massa blue screens hela tiden. Bytte fram o tillbaka och kom fram till att ett av dom var ngt vajsing med.

Men nu har det hänt ngt med det sista också. Det jobbiga är att jag inte kan installera win nu bara för att jag crashar ngn minut in i processen. Vad tror ni jag kan göra åt det, förutom skicka tillbaka dom till komplett o kräva nya.

Av slaktareOlsson

hehe atck såg att man behövde ngn skärm drivare. Som var svin dyr.. Jaja.. Graffet är i varje fall en fin början till min HTPC haha^^

Av slaktareOlsson

koppla laptop skärm till PC?

hittade (YEEES) en trashad bärbar dator i sopp rummet precis. Eller sönder plockad i varje fall. Strippade ner skärmen, som är av typ B150XG01 v.2, to the bone. Den ser fint o fräsh ut. Men min fråga är, går det att "konvertera" den så man kan använda den på vanlig dator? Har sett frågan förut men vet inte vad svaret var.. Vad tror ni? Vad kan man göra?

Btw, hittade ett 8600gt med trasig kylfläns i samma sopprum <3 ^^ oo, och en nice sata DVD brännare.. gött gött

Av slaktareOlsson

du måste dessutom ha regestrerat ditt/dina grafikort innan en vis period för att garanti och "step-up"-prylen ska funka.

Lite off topic kan jag ju säga att EVGA har den sämsta support på denna jord.

Av slaktareOlsson

Hur har det varit med servicpack för 64bit? kommer dom inte alls samtidigt som övriga xp eller?

Av slaktareOlsson

Tycker det låter som att det är ngn procces i windows som stör cs.typ antivirus eller brandvägg.

Kan ju bara tilläga att 64bit system har inget att göra med färgdjupet i windows miljön.

Av slaktareOlsson

o fan, får försöka hitta ett graffe o testa med då. Tro nog att jag har garanti kvar.

Nu är det fixat, inte graffikkortet det var fel på. Mina minnen som strulade satan, var klantig o kollade inte dom ordäntligt.

Av slaktareOlsson

gade också ett P5KC ett tag, fick nästan inga klockfrekvenser över orginal att gå stabilt, om man inte hade JÄTTE mycket vCore. Men då låg tempsen på typ 60 - 70. Bytte till P5K Premium. Så mycket bättre, skit enkelt att få stabilt på diverse frekvenser.

Av slaktareOlsson

Problemet är ju bara det att jag inte längre kan boota in i windows. Det enda som händer är att graffe fläkten går upp på 100%.

Av slaktareOlsson

skumt 8800GTX prob.?

Jag har stött på ett ganska jobbigt och skumt problem med mitt grafikkort (?).

Det är som så hatt jag plötsligt började få blue screens utan arr jag direkt kan komma på varför. Jag trassla lite fram och till baka men förväntade mej att det skulle lösa sej om den ick vara avstängd en längre tid.

När jag efter ngn timmes väntan ska sätta på den emn det ända som händer är att graffets fläkt går upp på 100% direkt, tangentbordet får ingen ström och den reagerar inte på om man försöker stänga av den eller starta om den.

Jag har tyvärr inget annat grafikort att testa med. Tror ni att det är pajjko eller vad är grejjen?

Av slaktareOlsson

Tack, matade in en gammal maya 8 skiva, där fanns det ett liten setup för ISScript..