Inlägg

Inlägg som HULTAS har skrivit i forumet
Av HULTAS

Spelar du i 1080p eller 1440p? Oavsett vad är det troligtvis GPUn som är flaskhalsen och därmed är du i behov av uppgradering om du vill ha högre FPS.

Av HULTAS
Skrivet av Peking:

Hon har ju inte fel egentligen, men kanske lite "spydigt". Sen skulle jag säga att det lite beror på tonfallet när det sades

Så är det. Är det ett skämtsamt tonfall är det inte lika allvarligt. Någon som orkat kolla källa och kan bekräfta ett skämtsamt tonfall?

Av HULTAS

Ett otroligt klumpigt uttalande om inte rent konsumentfientligt. Att upprätta en respektfull relation med sina konsumenter kan ta flera år men att sabba den tar bara sekunder...

Av HULTAS
Skrivet av Streamdog:

Är det någon som köper grafikkort till dessa gris-priser? Helt sinnessjuka priser just nu. Det var till och med i dyraste laget vid lansering. Jag tycker synd om alla som måste köpa ett kort nu pga att det gamla lagt av eller liknande. Oavsett hur inbiten gamer man är så skulle jag aldrig betala dessa priser för ett grafikkort. Hellre gå ner i 1080p och sänka inställningarna tills marknaden har rättat till sig. Inte långt kvar innan nya serierna från AMD och Nvidia (samt Intel) släpps heller, ca ett år bort. Så känns galet att slänga ut över 10 tusen idag..

Problemet är bara att de nya generationerna troligtvis inte kommer ha en billig prestanda per krona nu när de sett vad kunderna är villiga att betala.

Jag har också tänkt att vänta på 4000-serien men jag skulle bli uppriktigt förvånad om inte de faktiska priserna diffar kraftigt mot MSRP även för 4000-serien och då får man sitta ned lydigt som en hund och vänta ett par år till

Av HULTAS
Skrivet av Söderbäck:

Ja jag har tänkt mig de priserna vi faktiskt får betala om vi vill ha hårdvaran.
Inte de teoretiska priserna som inte stämmer med verkligheten ;).
Det borde jag kanske förtydligat hehe.

Japp för om man jämför MSRP mellan 2000 och 3000-serien t.ex. så är väl det en fin uppgradering per krona om jag inte missminner mig.

Dessvärre måste man ju ut i verkligheten och inhandla dessa 3000-kompisar och där tar det roliga slut

Av HULTAS
Skrivet av orig_rejser:

Intressanta är att nu har ju tillverkare sett vad folk är villiga att betala...

Skulle snarare säga läskigt för oss konsumenter. Kan ta många år innan prestanda per krona är tillbaks till "normala" nivåer igen nu när de sett vad entusiaster är villiga att betala.

Vi är några få tappra kvar som håller emot och vägrar köpa på de här priserna men det börjar kännas tungt nu. Skicka hjälp till oss! Understöd!

Av HULTAS
Skrivet av Söderbäck:

Men!
3000-serien har faktiskt varit ännu sämre på den fronten. Med de priser som gällt här senaste året så har 2000-serien varit en hel del mer prisvärd än 3000-serien.
Prestandan gick upp en hel del med 3000-serien. Men prisstegringen var ännu strörre. Det är tänkvärt ändå.

Jämför du med MSRP eller faktiska priser hos svenska återförsäljare?

Personligen blir jag fortfarande provocerad över skillnaden mellan MSRP och priser i butik. Att betala 2x MSRP gör jag bara inte oavsett hur mycket pengar som finns i min plånbok.

Återkommer om 10-20 år när det lugnat ned sig. Bara att be till GPU-gudarna att 1080:t klarar sig tills dess

Av HULTAS
Skrivet av Söderbäck:

Det här är ju jättejobbigt att se. Verkar bli superstora förbättringar

Jag ska hämta ut en laptop från posten idag med en i7 från 11000-serien ju!
Haha!

Jag har slutat vänta på "nästa runt hörnet" generellt. Det kommer alltid nå nytt.
Men det är svårt att blunda för prestandahoppet som hägrar här!

Jag tänder ett ljus och skickar en tanke till din nya laptop Söderbäck. 12000-serien verkar lämna föregående generationer under jord.

Av HULTAS
Skrivet av jreklund:

Vi väljer att lämna över det till vår samarbetsparter Academic Works för att bland annat kunna gå på semesterledighet. Förra rekryteringen gjordes under semestertider och den här gången önskar jag kunna vara mer ledig. Det har tidigare gått bra att rekrytera vår förra fullstack-utvecklare på egen hand (och min egen tjänst), men vi ville även prova vad externa partners kan komma med till bordet.

Jag förstår! Ha en underbar semester

Personligen hade jag nog varit intresserad om det fanns mer info om lönespann och remote-arbete. Det är oftast Steg 1 när man ska sålla bland rekryterare.

Av HULTAS

Hur kommer det sig att ni väljer att lämna över den inledande rekryteringsprocessen till ett externt företag. Är söktrycket såpass stort att ni inte har tid att sålla?

Av HULTAS
Skrivet av wargreymon:

Jag kallar annonsen falsk!

Var är kraven på att man har 5 års utbildning, 10 års arbetslivserfarenhet, 5 år expertkunskap inom något som existerat i 2 år och att man är i 20-års åldern?!

Saknades bara ett ungefärligt lönespann och hur många dagar på kontoret som är "obligatoriska" för att annonsen skulle få full pott!

Av HULTAS

Är det någon som vet om denna typ av kommunikation fungerar för någon speciell målgrupp som de vill rikta in sig mot? Det är ju ganska tydligt här i tråden att vi svenska entusiaster tycker att kommunikationen i bästa fall är direkt pinsam.

Någon som vet hur tongångarna går i Asien eller Amerika?

Av HULTAS

Riktigt fin genomgång! Jag bytte ut min Air från 2013 utan Retina-skärm mot en ny M1 Air och eftersom jag fick hela 3k vid inbyte så landade slutsumman på runt 8-9k vilket är helt otroligt sett till vilket lyft man får. Batteritid, skärm, och prestanda upplevs som mångdubbelt bättre.

Av HULTAS
Skrivet av Dumbullen:

Jag tänker spontant två saker:

För det första så förstår jag mig inte på företagen. Speciellt Mr. Azor's tweet där han halvtomhalvt hånade Nvidia samt försäkrade om att det här skulle minsann inte vara en papperslansering. Eh? Hur kan AMD ha så förbannat dålig kontroll över vad deras anställda sitter och twittrar om?

För det andra så måste fasiken hårdvaruentusiaster coola ner sig, heeeeerregud både hjärta och hjärna lär ju explodera snart av det där blodtrycket. Synd, ni fick inte den nya fina kretsen i November. Gick världen under för det?

Du har nog missförstått den kritik som riktar sig mot AMD och Nvidia. För mig handlar det inte om huruvida just jag får en krets eller inte utan det handlar om en brist på respekt från tillverkerna mot oss konsumenter. Säg den riktiga sanningen istället för att skylla på "enorm efterfrågan hos konsumenter". Det blir bara patetiskt att prata om det samtidigt som den absoluta majoriteten av kretsarna verkar hamna hos krypto-miners och i konsoller. Säg som det är istället och behandla oss inte som att vi alla vore svagbegåvade.

Kan någon förklara varför man sätter NDA samma dag som korten släpps? Vad är positivt med det förutom att tillverkarna försöker maximera att så många som möjligt köper grisen i säcken? Är genuint nyfiken.

Av HULTAS

Jag är så förbannad att jag har svårt att se Nvidia eller AMD:s lansering som något annat än ett hånskratt mot oss konsumenter och jag hoppas att jag inte är ensam om att känna detta.

Det värsta är att det hade gått att lösa enkelt genom att vara tydliga från början med att det handlar om en papperslansering eller att skjuta upp lanseringen. Tråkigt nog finns det ju inget annat företag man kan köpa av istället utan man får väl vänta tills nästa generations lansering och hoppas att det är en riktig sådan.

Grymt besviken.

Av HULTAS

Är det någon som har koll på om det funkar bra att spela igenom detta spel på en första generationens Oculus Rift eller om det behövs något modernare?

Tänker mest så att det inte blir som att spela Crysis på en Nokia 3310. Ska man spela igenom detta vill man ju få en fin upplevelse.

Av HULTAS

@Mithras: Haha det där låter nästan som att det är som upplagt för att bli besviken. Det vill nog till att Alyx blir en rejäl succé för att möta våra förväntningar. Låt oss hoppas på det. Återkom gärna med dina första intryck efter ett par timmars speltid!

Av HULTAS

Något jag är nyfiken på är hur mycket resurser som krävs för att optimera spelet för Stadia och vad är det egentligen som behöver justeras jämfört med den versionen spelutvecklarna släpper på Steam?

Av HULTAS

@Zoyadog: Är det aktuellt för SweClockers-guilderna att byta realm till någon med mindre kötid? Jag hade tänkt spela på Gehennas men om SweClockers-guilderna tar någon server där man slipper sitta i 1-2 timmars kö för att spela så hade jag varit mer än villig att byta realm.

Av HULTAS

Grattis! Det är få sajter, om ens någon. som jag fått så mycket värde utav som att hänga här på Sweclockers regelbundet sedan mitten av 2000-talet. Kan inte ha missat många minuters videoklipp sedan Emil och Jonas drog igång med det. Kvalitet rakt igenom.