Inlägg

Inlägg som Hexxy har skrivit i forumet
Av Hexxy

Min rekommendation är att kika efter ev begagnade laptops med GeForce RTX 2080/2080 Super . Dessa bör ha tappat i värde och ligga på runt 7-8.000 kr . Oftast väldigt stark CPU och dugligt med arbetsminne , GPUn är fullt tillräcklig för syftet .

Av Hexxy

Kan ju vara så att många bidrag är väldigt bra och de har svårt att bestämma sig för vinnaren ?

Av Hexxy

Jag röstade på Win98 ( egentligen 98SE ) då tiden den kom ut var bland det mest spännande ifråga om PC och spelutveckling . Win98 kunde användas på allting ifrån en 486:a till Intel Pentium 2/3 . Datorerna hade ljudkort från Creative Labs , Turtle Beach och andra , CD-brännare blev mer populära även om disketten fanns kvar .
Grafikkorten utvecklades i rasande fart , från simpla kretsar som Cirrus Logic och Matrox till mer avancerade ATi Mach64 och Rage 3D till Nvidia Riva till Riva TNT och TNT2 . Från 1MB videominne till maffiga 32 MB ( TNT2 Ultra ) .

Processorerna för Windows 98 var alltifrån Intel Pentium 166 med eller utan MMX , AMD K5 och K6 till Pentium 2 Slot 1 450 Mhz till Pentium 3 500 Mhz .

Som sagt en spännande tid ... visst var man tvunget att leva med diverse drivrutinsproblem och instabilitet , men överlag så har jag nog haft mest skoj med Windows 98/98SE .

Av Hexxy

Lite drygt 15 år här på Swec , men höll till på andra sidor dessförinnan .... Techsweden.org , Nordichardware och andra . Blir en del år som sagt

Av Hexxy

Inte helt fy skam , minnet tycks fungera hyfsat

Av Hexxy
Skrivet av Pruskan:

Undra vem som vinner skärmen😁

Den som lever få se , dock skulle den verkligen göra nytta på mitt datorbord , ersätta mitt åldrande Acer Z35p . Men oavsett vem som vinner så blir det en bra vinst

Av Hexxy

Gammal är äldst

Inte fy skam alls

Av Hexxy

Ett stycke RTX 3070Ti Laptop har ju bättre prestanda än det där RTX 4060 ärligt talat . Bättre minnesbandbredd och högre TGP . Ärligt talat så är RTX 4060 ett nedköp då många av förra generationens GPU:er presterar bättre . Om du ska spela överlag grafiktunga spel så skippa 4060 och sikta på RTX3070Ti eller 3080 med eller utan Ti .

Av Hexxy

Har beställt Google`s Pixel Watch från Amazon , 65 % rabatt tack vare presentkort via jobbet . Klockan bör anlända på Måndag ... spännande

Av Hexxy

Inte illa för en gammal gamer

Av Hexxy

Väntar på 2x BMC Sportluftfilter till min Mercdes C32 AMG samt ett set torx bitar för att installera dessa

Av Hexxy

Själv använder jag Razer Black Widow v3 Pro . Utmärkt tangentbord och fungerar prima för mig

Av Hexxy
Skrivet av DaBone:

Det är den sannerligen, men den kan vara rolig på andra sätt. Sedan gissar jag på att folk inte använder sin Dodge Challenger Demon eller Hellcat som bruksbil, utan något man tar fram och nöjesåker i lite då och då...
Teslan är en bruksbil, med oerhörd prestanda. Tesla Model S är en 5 sitsig familje-sedan och när man har bruksbilen, så kan man också ha någon annan rolig bil vid sidan om.
Ena utesluter inte det andra.

Man kan mycket väl sitta 5 i en Dodge Challenger eller Dodge Charger Hellcat Bagaget rymmer div golfklubbor och annat , faktum är att i hemlandet USA så är både chargern och challenger i mångt och mycket en bruksbil . Kanske inte direkt i SRT uniform med 6.2L 8:an med kompressorn pålagd , men de är framtagna som bruksbilar . I Sverige är det bensinpriset som egentligen sätter stopp för dessa som bruksbil , inte bilens hållbarhet i sig .

Men lika för lika , samma inköpspris och samma årsmodell så är Dodge SRT Charger/Challenger en större personlighet som bil än Teslan . Idag är det ingen som egentligen vrider på huvudet då en Tesla passerar förbi i trafiken ,oavsett om det är en Model S Plaid eller ej , men garanterat så kikar folk då en Dodge SRT Charger/Challenger med Hemi 8:an rullar förbi .

Detta är egentligen inte unikt för just Dodge , utan gäller även för motsvarande BMW M5 , Mercedes E63 AMG osv och även Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio med 510 Hk V6:an . Alla dessa motorer och dess ljudprofil bidrar till bilens personlighet .

Nu har jag ju tagit upp dyra prestandabilar , men detta är lika sant för billigare bilar som exempelvis Mini Cooper JCW , Honda Civic Type R osv . Motsvarande prisklass elbil är troligen billigare att äga i ren milkostnad , men är det verkligen en roligare bil att äga ?

Av Hexxy

Såg nyligen John Wick 4 på bio . Helt okej film ,bra action och bitvis väldigt stämningsfull men i slutändan något för lång speltid .
Jag ger den 3.5 /5 .

Av Hexxy
Skrivet av DaBone:

Sant.. Det som oftast lyfts fram är miljöaspekten och ekonomin. Känslor kommer lite i skymundan och kan vara viktig för en del.
Själv tycker jag att det är lite samma sak som när smarttelefonerna kom och det fanns folk som krampaktigt höll kvar vid sina gamla Nokia/Eriksson-telefoner med knappar. Det går ju inte att vara utan knappar på en telefon, det går ju inte..........!
Finns alltid folk som låser sig fast vid vad de är vana vid och de känslorna kan vara starka.

Gillar själv ljudet av en V8 och snabba muskel/sportbilar av olika slag, men för den skull älskar jag min Tesla Model S. Roligaste och skönaste bil jag haft. Den har som sagt snart gått 30000 mil och jag längtar fortfarande efter nästa tur.

Visst är Tesla Model S imponerande vad gäller vad den levererar , men hur kul är den då man kommer in i en tunnel och vill busa litet ? Ljudlös som den är .. kör man en V8 eller kompressormatad V6 , växla ned till 2:ans växel .. dra ut på växeln och lyssna på skönsången som motorn ger i tunneln Visst är elbilar eller hybridbilar framtiden , men det är en framtid i tystnad , en framtid utan personlighet , en framtid där en bil är en metod att ta sig till A-->B men inte en framtid där bilen är en del av " familjen " .

Kika bara på Dodge Challenger Demon eller Hellcat , helt oseriösa bilar egentligen , kostar lika mycket att köpa som en Tesla Model S , men som bjuder på avsevärt mer känslor . De kommer alltid att kosta mer att äga än Teslan , men det är inte poängen med dem

Av Hexxy
Skrivet av nickhe:

Mirakel se en som inte rostat bort riktigt fina bilar minus rosten då...

Japp bilen är i princip helt rostfri , börjar komma lite , lite nu vid hjulhusen ... 2-3 cm omkrets fram/bak men annars felfri . 22.300 mil och går riktigt bra . Ska in på service i maj inför sommarsäsongen , så blir nya luftfilter , olja , etc .
Funderar på nytt kit från NeedsWings i USA , Dual Cold Air Intake ... en uppgradering som enligt användare som köpt den , ger en extra 30-35 wheel HP.
Plus att motorutrymmet ser lite bättre ut

https://www.needswings.com/needswings-c32-dual-cold-air-intak...

Av Hexxy

Min första bil var en Toyota Celica 2.0 GT LiftBack 1988 . Var för mig en perfekt förstabil , vet inte vad dessa har för värde idag ( vid fint skick ) men som förstabil är de inte fy skam . Billiga slitdelar , enkla att laga , hyfsad prestanda och idag skattebefriade .

Av Hexxy

Min Mercedes C32 AMG från mitt besök vid Nurburgring förra året Väldigt rolig bil att köra . Circa 370 hk och 480 Nm tack vare NeedsWings uppgradering av pulley och tune .

https://i.imgur.com/iXFYtPz.jpg

Av Hexxy

En sak som ofta glöms av i diskussionen elbil vs bränslebilar är den emotionella faktorn . En bensinbil har ju sitt distinkta ljud och temperament som gör just den bilen unik för sin ägare . Genom att lyssna på bilens tomgång och motorljud så vet ägaren ofta hur bilen " mår ". Dessutom om man har ägt sin bensinbil i många år så " känner " man bilens temperament och vet bäst hur man drar ut på varje växelläge .

Allt detta är ju förlorat på en elbil som inte har någon växellåda ( i den bemärkelsen ) och inte har något motorljud . Visst har några elbilar bättre prestanda visavis ICE bil , men inte alls samma personlighet . Man kan diskutera kronor och ören i all evighet , men bilägande är inte alltid relaterat till sunt förnuft , utan ibland landar det i känslor ... och tvärr anser jag personligen att elbilar inte kan bli samma personlighet som en bil med förbrukningsmotor .

Av Hexxy

Inte illa