Inlägg

Inlägg som Hexxy har skrivit i forumet
Av Hexxy

Jag köpte Acer`s 35" UltraWide skärm Z35p och den har hittils inte gjort mig besviken . 3440x1440 och G-Sync modul . Upp till 120Hz via DP är helt okej också. För mig är 35" helt lagom men kanske är stort för andra ?

Av Hexxy

Jag letade också efter en specifik G-Sync skärm ( G-Sync Modul ) och helt riktigt har de blivit sällsynta . Jag fann dock Acer`s Predator skärm Z35p till vettigt pris under Black Friday rean och köpte den .
Hittils har den inte alls gjort mig besviken , annat än att foten är ganska stor. Men bildkvalitetmässigt och funktionsmässigt har jag inget att invända .
Jag var väldigt tveksam till att köpa en Freesync skärm då kvaliteten inte är " garanterad " på samma vis som en äkta G-Sync skärm , men utbudet desto större . Jag hade tur som fann Acer`s skärm och den blir kvar i många år nu .

Av Hexxy

Jag slog till på två Samsung 970 Evo Plus 1TB SSD:er , tot 316 euro . Helt okej värde tycker jag .

Av Hexxy
Av Hexxy

@StenmanJones:
Ja nästan så Men jag tycker att de passar bra in på min Audi Audi`s egna " Rotor " fälgar ger jag inte mycket för , så det blev dessa . Jag velade lite mellan 19" och 20" .... 255/40/19 alternativt 275/35/20 . I slutändan valde jag komfort över utseende
Audin klarar av upp till 295/35/20 men det anser jag vara extremt och ganska onödigt att använda .

Av Hexxy

Köpte nya däck och fälgar till min Audi A8 4.2L Quattro

https://i.imgur.com/VSbOY87.jpg

Före

https://i.imgur.com/rvZKpfO.jpg

Efter

https://i.imgur.com/2kOvqS0.jpg

Av Hexxy

Såg nyss på Cannonball Run https://www.imdb.com/title/tt0082136/

Magisk film med några av Hollywoods bästa skådisar genom alla tider , humor , fart och hysteri Kan hjärtligt rekommenderas till alla .

Av Hexxy

Lyssnar på East Bound and Down av Jerry Reed , mest känd från " Smokey and the Bandit "
https://youtu.be/jAG4XXCOj48

Av Hexxy
Skrivet av snajk:

Jag håller med, har kört med dubbfria på sommaren på billigare och äldre bilar i perioder och det har aldrig varit några problem även om de förstås är lite mjukare än vad som hade varit idealt. Men denna vinter har vinterdäcken känts ganska onödiga, hittills i alla fall. Jag har haft frost på morgonen en dag tror jag. Nu har jag däckhotell så jag hade inte tjänat på att inte byta däck ändå, men vägegenskaperna hade nog varit lite bättre med sommardäck i de temperaturer som har varit, typ 6-10 grader, och bilen hade ju varit snyggare på sommardäckens fälgar också..

Här i Dublin (Irland) så är det väldigt sällsynt att se personbilar med renodlade vinterdäck , dvs M+S Alpinmärkning . Folk i allmänhet kör året om på sina sommardäck . To.m är det så att köper du en helt ny bil här så frågar inte bilhandlaren om köp av vinterdäck. Å andra sidan så blir folk stående med sina bilar de dagar vi faktiskt får -1-2 grader och frost , snö ska vi inte ens tala om. Dublin blir helt stillastående i snö , finns ingen beredskap alls.
Då märks skillnaden helt klart mellan märkesdäcken och de billiga kinamodellerna .
Men det mest oroväckande är vattenplaningen , här regnar det ofta och majoriteten av bilisterna här krypkör i regnet. Min misstanke är att de helt enkelt inte har grepp i vätan. Ändå ,åndå har folk inte vett att byta upp sig .

Faktum är att jag har blivit idiotförklarad pga att jag själv kör med Michelin Alpin 5 vinterdäck här, lite som " varför lägga ut extra på detta " . Visst så slits de lite snabbare i +7-10 grader än sommardäcken , men vid nollan så är de avsevärt greppigare än gemene sommardäck.

Av Hexxy

Ändrad inställning till märkesbildäck

En sak slog mig vid en diskussion på jobbet i veckan. Många nya bilar kommer levererade med Bridgestone ,Continental eller Michelin däck . Bra däck och kostar en duktig slant att köpa lösa .
Dock ser man samma bil 5-6 år senare så sitter det Linglong eller HiFly eller Sunny däck , dvs billiga kinadäck .
Vad som slog mig är vad som händer om biltillverkaren skulle leverera bilen med billiga däck , skulle bilens dåliga vägegenskaper få kunden att uppgradera däcken ? Eller skulle kunden köpa ännu sämre däck ?

Ofta är det ju så att kunderna letar efter att finna billigare däck att använda då de dyra märkesdäcken är utslitna. Men om det redan sitter väldigt billiga däck på bilen . ja då finns det ju vara en väg framåt , dvs att köpa dyrare/bättre däck.
Eller är min tankegång felaktig och folk i allmänhet i princip är obekymrade över vad för däck de brukar ??

Av Hexxy

Jag skulle vilja rekommendera SAAB 9-3 2,0T ( större turbo ) eller 2.0t ( mindre turbo ) . Kamkedja på dessa bilar, samt att de är väldigt pigga och trevliga att köra. Idag är de inte heller dyra i drift och för att vara bensindrivna så är de inte heller så speciellt törstiga. De årsmodeller jag tänker på är 06 och framåt.
En annan bil jag skulle vilja tipsa om är Mazda3 Sport 2.0 , 04 och nyare . Pigg och snygg förstabil som är slitstark och ekonomisk . Kolla så att de inte är rostiga vid dörruppslag och trösklar. Men annars så är det ett bra 1:a val .
Mitt tredje och sista tips är kanske lite udda , men jag tror den passar dig väl .
Jag tänker på en Mercedes C200 Kompressor Sportcoupè , 04 och nyare . Liten trevlig och bekväm motorvägsbil. Automatväxlad med manuella lägen, slitstark motor med lite extra knuff .

Av Hexxy

Blev ett stycke HyperX Cloud Revolver S hörlurar för mig , 99 euro fattigare Helt okej lurar för vad de är.

Av Hexxy

Jag misstänker att det är Samsung som är boven i dramat .Dels med avseende på storleken på de drabbade diskarna , samt vad för FW som de har och var de brukas.

Av Hexxy

För egen del så finns det bara ett givet svar " Smokey and The Bandit" aka " Nu Blåser vi Snuten " https://www.imdb.com/title/tt0076729/?ref_=nv_sr_1?ref_=nv_sr...

Filmen har allt , action , racing , kärlek , humor och hjärta .

Av Hexxy
Skrivet av Zimbaa:

King's Bounty ?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Hexxy

@Irregular Programming:

Japp helt riktigt Klurigt och som sagt ett riktigt bra spel . Gillar minnesförlusten man har i början . Kan tänka mig att filmen Memento har tagit inspiration från spelet .

Av Hexxy

@Jorma88:
Då lägger jag upp en annan gammal favorit Lite svårare nu får jag hoppas .

https://i.imgur.com/3guVB7S.jpg

Av Hexxy
Skrivet av Jorma88:

Sid Meiers Covert Action?

Korrekt 🙂

Skickades från m.sweclockers.com

Av Hexxy

Då ingen har svarat så lägger jag upp en gammal favorit för mig

https://i.imgur.com/hPdPGgN.png

Av Hexxy

Nej 500 eller 512 GB är inte alls max . Jag har ju som sagt 1 Samsung 970 Evo 2TB NVMe M2 disk i min laptop och den finner hårddisken utan problem. Jag har dock inte sett större NVMe diskar i M2 format än 2TB så i dagsläget är det nog det mesta man kan ha.
Vad gäller SATA III så kan du montera in den storlek du önskar , finns ingen chipset/BIOS begräsning alls. Se bara till att de passar in rent fysiskt i maskinen .
För reservdelar till Asus G752VS så finner du dessa på denna sida https://www.asusparts.eu/en/