Inlägg

Inlägg som Savvy har skrivit i forumet
Av Savvy

Jag har ganska svårt att se misshandel, aga eller en "ynka örfil" som någon genomtänkt handling. ...och om så vore, ja exempelvis

hmm, vad ska jag göra nu, få se nu... *Tänker* ...en örfil kanske, hmm, kan det hjälpa kanske... *Tänker lite till* ...jaa, joo, en örfil kanske får ungen att tänka till! *Färdigtänkt* Daskar sedan till.

Den förälder som överlagt örfilar sitt barn är mer skrämmande än den som gör det i vredesmod.

Av Savvy

pscs3 - ooops...

Av Savvy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Xclusiv8
Man har väl rätt att skydda sin egendom?? Det är väl som när någon inte vill lämna ditt hem efter att du bett dem gå flera gånger så har du rätten att med våld föra ut dem ur ditt hem.

Om de skadat din bil så tycker jag att man borde kunna hålla fast dem och kräva dem på information och om de vägrar hålla fast dem till polisn kommer. De har ju faktiskt utfört ett brott.

Eh, nej, "proportionalitetsprincipen"!

Visst får du tycka det, bra tycke också - "envarsgripande"!

Av Savvy

Rent spontant känns det som någon manlig företeelse (jag är bäst), jorden liksom snurrar kring en själv, men visst kan det vara så, fast i litet forum då, litet som i färre/få medlemmar, a.k.a. mobbing, då.

Av Savvy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mupp3n
Böta.
Fängsla.
beslagta fordonet (moped)
Sitta i alkis-buren i 1 dygn t.ex.

Okej!

Jag tycker gällande lagstiftning är att föredra, den är faktiskt en aning hård redan nu (även om jag fortfarande föredrar den). Varför den är hård, jo därför att människans hjärna har mognat/färdigutvecklats vid 16-19 års åldern, därav är straffmyndigheten lite låg, alkoholmyndigheten lite låg...

Nåväl, gubben ska självfallet enligt topic straffas, kan man inte "lösa" problem på andra sätt än rent fysiskt - ja då är det inspärrning som gäller, jag eftersträvar precis som lagen en "harmoni" i samhället. Det som bör läggas till diskussionen är väl att tonåringarna eller vad det nu var, ja de bör/ska (i detta fallet) gås igenom av social/rättsväsende (lämlig/gällande instans). I andra fall (där inte våld ifrån allmänhet/familj förekommor) kan man säkert lösa detta genom exempelvis samtal med föräldrar, men visst kan jag också se problematik i detta (hjärnslöa föräldrar, en miljon andra faktorer, etcetera) och självfallet kan man då kontakta polis, det är ju knappast ett akutfall, en anmälan (i efterhand) går alldeles särdeles bra skulle jag tro, det är väl det man som medmänniska kan göra, prata själv går säkert det också, med vett och sans..!?

Av Savvy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mupp3n
Ja, moppedisterna på 14 år stjäl ju lite allt möjligt, kör utan hjälmar m.m. och dom kommer ju undan utan någe skit. Löjligt att man inte kan bestraffa en som är under 15 år.

Bestraffa?

Av Savvy

Många pratar som om HDMI vore statisk i sitt nuvarande utförande, det har redan givits ut flera standarder..!

Jag tror personligen att DP kommer dö ut, den är och har varit bra i det syftet att just HDMI kommer utvecklas ännu mera - i den positiva bemärkelsen. ...men jag kan ha fel, och bryr mig egentligen inte om vem som vinner, bara det blir en, och den andra går i graven...

Att sitta och förespråka flera olika kontaktdon framgent är ju ren idioti, en enhetlig standard för som någon tidigare sa - ja i princip allting, det vore det absolut bästa.

Av Savvy

Är det här något du vill göra - gör det! ...och låt dig och ingen annan finna om det var ett korrekt beslut eller inte. Stolliga äro de som konstant förlöjligar de sina oliktänkare.

Angående registrering: Jag anser att man ska stå upp för sina åsikter oavsett potentiella följder! Hur mycket är de värda annars? Står jag verkligen för ... ?

Av Savvy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av oggee
Säger jag dock till någon random att du ska döda den där killen och sedan ger jag honom en hushållskniv borde man inte bli dömd. Folk måste ta ansvar för sina egna handlingar.

...nej det är ju ingen handling det. ^^
Är du seriös nu (hoppas inte på det!)?

Av Savvy

Vet ingenting om någonting, men rent moraliskt känns den fällande domen rätt.

Av Savvy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av kabniel
Men du kan väl hålla med om att det är lite svårt att undvika att påpeka argumentationsfel när nån skyller sin brist på kunskap och stavningsfärdigheter på sina dåliga betyg, och inte tvärtom

*duckar*

Låt mig fundera... *Hivar iväg tangentbordet*

*Tyst*

Av Savvy

Tur nog kan jag skylla på mina dåliga (om inte obefintliga) betyg, både vad gäller stavning samt kunskap.

Största problemet i det här forumet enligt Savvy: Hela tiden (ja nästan i alla fall) peka på korrekt argumentationsteknik (exempelvis säga strawman, slippery slope och fan och dennes faster), kan man komma lägre rent retoriskt? En god retoriker (vilket jag inte är eller söker vara (men många verkar vilja göra sig till)) tar sig ur fällorna utan att nämna detta...

Make me pissed and I'll love you for it!

Av Savvy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lyml
Det är klart folk ska ha rätt självmant avsluta sitt liv. Om flera obereonde läkare kan intyga att personen gör det självmant och vid sina fulla sinnes bruk.

Någon specifik promillehalt som ska ha uppnåtts då eller?

Av Savvy

Var man är fri att ta sitt liv egenhändigt.

Av Savvy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MBY
Savvy: Aha, så vi ska ha något likt ett pliktsystem fast för utbildningar? Fint också att du lyckas insinuera att jag insinuerar att utbildningar som inte kan mätas i reda pengar ej har existensberättigande. Varför bara högre utbildningar? Borde det inte gälla grundskolan också? Förlåt, men jag tror att du är komplett aningslös om implikationerna av det du föreslår.

Ja precis, jag vill det jag skriver att jag vill, inte så svårt att få in va? Förslagsvis läser du på meningarna och inte mellan. Läkare därför de är samhällsnyttiga och för att inte stå utan kan X sättas till genomsnittlig utbildningslängd. Självklart kan jag inte se allt framför mig, men det hindrar mig inte att fortsätta tycka just detta.

Av Savvy

Scenario: Kostsamma utbildningar tillsammans med utflyttning är eller kan vara ett problem. En teoretisk lösning: Jobba X år eller betala (självklart under förutsättning att det finns arbete).

Tänkbar vinst med AMS-utbildning: Ej gå i förlust -> Ej hemmasittande med asocialitet och i värre fall en psykos i förlängningen, med allt vad detta skulle kosta jämfört med en värdelös tidsdödare på arbetsförmedlingen. Det är med andra ord en förlust men samtidigt en vinst.

Citat nedanför så sista ordet är ditt MBY!

Citat:

Ursprungligen inskrivet av MBY
Men v-a-a-a-d är då så enkelt? Något så litet enkelt att jag uppenbarligen missat det!

Det låter som att du inte ser värdet riktigt i diskussion. Möjligt ser du inte värdet i att ifrågasättas? Hur ska vi, någon av oss, veta om du sa något stort och vist, eller trampade i klaveret utan att tänka dig för? Båda ytterst mänskligt.

Fråga till andra: Det som var så uppenbart, men jag missade, vad var det för något? För uppenbart var det (och enkelt), eller...?

Av Savvy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MBY
Savvy: Nej du, det finns inga svar i dina inlägg. Lite retorik, det är allt. Ska vi ge läkare reseförbud ja/nej? Civilingenjörer? Utbildningar som inte bidrar varken med pengar eller din idé om "något annat", ska de då betalas ur egen ficka eller förbjudas? Ja/nej. Det kan mycket väl vara vettigt att vissa utbildningar måste finansieras ur egen ficka, men det är knappas de principfrågor vi, tror jag, diskuterar.

Ser inget värde i att diskutera något så enkelt som du gör till så stort.

Av Savvy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MBY
Du slipper naturligtvis, men förklara för mig hur du tänker dig tanken att statsfinasierade utbildningar ska gå plus-minus-noll? Är det genomsnittet som är viktigt; lönsamma utbildningar finansierar AMS-utbildningar som inte ger någon någonting, eller vill du att politiker helt ska bestämma vad som får studeras vid ett universitet?

Går det vidare bra att ge tillbaka _mer_ till samhället än utbildningen kostat?

Om du inte förklarar dig drar jag ändå slutsatsen att du vill binda folk via någon form av kontrakt; ändra inte dina livsplaner, då får du böter. För mig förefaller detta som hyggligt nära det man kallar för "diktatur". Men du kanske vet bättre?

Om du läser fåtalet inlägg jag gjort kring detta så har du svaren.

Kan tilläggas att vissa utbildningar har andra vinster än rena pengar, samt att ingen tvingas till någonting, plus att det är dumt att inbilla sig att man skall få någonting gratis.

Av Savvy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MBY
Möjligt. Men förklara?

Nej.

Av Savvy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MBY
Savvy: Det du föreslår är rätt odemokratiskt: Tvinga någon att arbeta i ett land och inte få flytta någon stans. På sitt sätt är det t.o.m. värre än i Östtyskland där tillströmningen var stor av just läkarstudenter från väst, som sedan återvände.

Det är inte studenterna som bestämt hur skolsystemet är uppbyggt och att tro att det är någon sorts hyckleri att "fly" efter en skattefinasierad utbildning är nog inte riktigt genomtänkt.

Du kanske läser in mer än jag skriver?