Inlägg

Inlägg som Newlund har skrivit i forumet
Av Newlund

@Nivity: Så... du gick från Android till IOS? hur tänkte man där haha nejdå, köp en asus rog gaming phone vetja!

Av Newlund
Skrivet av marykay112:

Tack för snabbt svar!
Nej jag har inte klockat alls. Det är inte alltid den krånglar vid boot dock, händer bara ibland. Dock tar det längre tid än vanligt att boota generellt. Ska definitivt ta och kika mer i bios imorgon och testa ditt förslag!

Skickades från m.sweclockers.com

Insåg att jag var lite dum där så drog ett par edits i rad haha, du får inga lustiga färger när du spelar annars?

Av Newlund

@marykay112: Det där med tung start låter som att CPU har lite tungt att gå igång, väldigt typiskt (eller uefi settings men antar att du inte har varit inne i bios och pillat med det)... samma sak hände mig nu när jag installerade om windows och satte exakt samma klockfrekvenser som innan, var helt omöjligt. Idag då alltså.

Z370 F-Gaming, 8700k (låg på 4.8 på 1.250 med standard XMP på 3000mhz, L1 och 140%)

Får massa läskiga event logs också. Låter ju tveklöst som att den får för lite kräm. Däremot är det där med färgerna inte så jäkla typiskt CPU enligt mina erfarenheter, hehe (bränt några moderkort)..

Har du klockat? Kollat temps ifall något gett sig? Höga temperaturer kan ge fina färger.
Ladda ned Hwmonitor och kolla allting. Om du har möjlighet, koppla ur grafikkortet, nåt av ram-minnena etc. Såvida den inte är svinhet.

Av Newlund

Sådär

Sådär, nu har jag krånglat med det där hela dagen. Det var inte bara o bara att få en nvme m.2 som system/boot... herregud. Tack för all hjälp! Har nog kollat på 40 sidor, slutade med att jag fick trixa lite själv... hittade bara lite ledtrådar här och där, haha.

Av Newlund
Skrivet av Belzader:

@Newlund:
Som janee nämnt, så har du tagit bort bootlader'n eftersom den låg på den gamla disken
How to Repair Windows Bootloader Problems (If Your Computer Won’t Start)

Hehe jo jag har förstått det haha. Trodde det gick att lösa lätt i bios. Ack vad fel jag hade.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Newlund

Ska jag alltså köra fat32? Hur...f.. jävla telefon blir galen. Hittar inte sökvägen. Blir lite googlande kommer tillbaka om 3 timmar. Haha man är ju inte japansk direkt...

Skickades från m.sweclockers.com

Av Newlund
Skrivet av janee:

@Newlund: Din 970 EVO saknar bootloader men du kan försöka reparera den genom att boota W10 installationsmedia och köra diskpart http://www.dell.com/support/article/se/sv/sedhs1/sln300987/s%...

Tack. Ska testa

Skickades från m.sweclockers.com

Av Newlund
Skrivet av HerrNilsson:

Är inte helt med på vad du menar. Du har Windows på din 970 Evo nu och du vill formatera din 850 Pro helt och hållet?

Kör diskpart och skriv list disk och sedan select disk 2 (om din gamla disk nu är nummer 2) och sedan clean.
Sedan kan du formatera den via diskhanteraren.

Jag installerade ett andra OS så jag fick välja vid startup, nu kommer jag inte in alls men har lyckats rensa den gamla nu iallafall. Haha.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Newlund

Hehe..

Jo jag lyckades rensa 850n helt... Nu kommer jag inte ens in i windows trots att jag installerade w10 pro på 970n. Det bara blinkar som f*n sen kommer till bios igen. Jävla idioti skulle kopplat ur 850n och gjort det ordentligt... nån aning om varför det inte bootas? Nu är jag på djupt vatten haha. Ska ändra från GPT och testa kanske eller tvärtom.

Måste man göra något speciellt i bios för att kunna boota med en nvme m2? Allt var ok i Samsung magician och när jag hade dubbla OS var det lugnt... Har ett Asus z370-f mobo.

Mvh skriver från telefonen. Tacksam för svar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Newlund

Dubbla windows, får inte bort partitioner på den ena. Med mera.

Hej, jo det är såhär att jag installerade Windows 10 Pro på min nya 970 Evo, bootade upp och formaterade 850 Pro med W10 Home på. Problemet är att jag fortfarande får välja mellan 2 windows, jag vet inte hur jag skall gå tillväga för att fullständigt formatera 850 Pro. Visst, finns väl blancco 5 etc kanske men det är lite overkill och tycker inte att det borde behövas.

Jag gick in i Disk Management och formaterade den, men jag vet inte hur jag blir av med Recovery och EFI System Partition, 850 Pro står som vald disk i bios för UEFI boot manager också och det vet jag inte riktigt hur jag ändrar heller. På något sätt lyckades jag få en windows.old på 970'n också och jag kan inte radera den utan System Permission.

För tillfället har jag tagit bort val-skärmen från bios (30 sec till 0 alltså) men jag vill rensa min gamla systemdisk helt.
Vet att jag kanske skulle ha varit lite smartare och kopplat ur 850.

Någon som har någon idé på hur jag skall gå tillväga utan att behöva göra om allting?

Av Newlund

Skulle aldrig i dagens läge köpa en AMD över Intel... Ryzen är bara ett kul experiment just nu i mina öron, fortfarande. När det kommer till gaming, överklockning och temps så... är väl intel ganska så överlägsna med deras i7 #700k-modeller om man vill hålla en någorlunda budget? Några hundra kronor hit och dit bryr man väl sig inte om när man väljer processor, men det kan väl vara kul att diskutera kanske.

Av Newlund

@Anlander: 12 sec? Inte mer?

Haha om du köper ett Xbox one X, köp en riktig gamingskärm! 1440p, native resolution ju.

Du kommer lida av input lag med TV-skärmar, aint no workaround. Jag skulle hellre inte spela något alls än på en sådan skärm.

Nej men för att vara lite allvarlig, har vänner som är lite konsollnördar. Jag har inte spelat något på konsoll sedan jag var barn.

Med en 55-60 skärm så är det 35.000 som gäller om du vill ned till 20-någonting i inputlag, om ens det. Det är bara "hemskt" *edit* det är till för casuals, "gamers" använder "datorskärmar"... Har du problem med input lag och stör dig på det -> Kör 1440p med en jävligt bra IPS-panel. Max 4ms sen börjar jag känna att det är ospelbart, G-Sync t.ex märks så fruktansvärt väl att jag helt och hållet låter bli funktionen.

Av Newlund

Verkar som RMA går igenom på både Kraken X61 så jag får en X52, och samma sak med 1080 Ti SC2, advanced RMA kaller dem det hos EVGA - jag lägger upp en handpenning och får ett kort hemskickat, sedan skickar jag mitt kort till dem. I allra värsta fall mitt kontokort ifall jag skulle ha 2 fungerande kort men vad spelar det för roll när grafikkorten är dyrare begagnade nu än när jag köpte...typ. Polare bytte ett Vega 64 mot ett 1080 Ti i princip, nån 500ing emellan. Men då är ju Vega 64 bättre för mining vad jag förstått.

Tror inte handpenningen är så farlig. Hur som helst så betalar både NZXT och EVGA för all shipping, givetvis.
Får välja vilket kort jag vill, kanske skulle ta ett customkort så man får ett gratis 2080 Ti när det släpps.
Vet inte vilka av EVGA's modeller förutom Kingpin som går att 'få uppgraderade, men frågade för ett tag sedan och det var bara...ja, saker som kostar 50% mer för att det är fränt. Collector's och så.

Men är det värt det isåfall? JAAAAA

Tänkte bara om någon undrade...

Av Newlund
Skrivet av haiu:

Känns det värt å ha 1080ti i SLI? äre inte lite onödigt nu när Nvidias nästa GPU serie finns runt hörnet?

Ja vad tusan 2000-serien kommer ju "snart" liksom, enligt de flesta ryktena april-maj. Köp för tusan inte SLI 1080 ti nu!

Av Newlund

@Triton242:

Har testat flera gånger att bara dra ur fläktsladden och sätta i någon annan, ingen skillnad. Känner också tydligt att pumpen vibrerar, Kraken något mer än grafikkortet... så tror inte att det är det.

Om man nu skulle nekas EVGA RMA, är det kanske värt att köpa ett G10/G12 eller något annat istället för ett "standard"hybrid-kit om jag ska byta ut kylningen? Någon som testat?

Av Newlund

@Tandborste: Köpt via företag momsfritt alltså. Det är lite andra regler kring saker där, man får inte byta varor om man inte är nöjd med det man köpt och sånt men man ska ju såklart få nya saker om det är trasigt. Iallafall inte på komplett vet inte hur det är kring lagen i allmänhet. Jag tror att iallafall 1080 Ti alltid har vibrerat, det är inte så gammalt. Kraken däremot kan jag inte dra ned RPM på pumpen i. Har jag 25% inställt så går fläkten i 2500, 50% 3300, 100% 2800~.

CAM av NZXT har alltid buggat rejält så har ofta trott att det varit fel på det men så är det inte nu iallafall.

Ursäkta sent svar jag trodde inte det skulle leda någonstans här, men håller aktivt på att prata med EVGA och NZXT. NZXT har lovat mig en ny X62 men jag måste skeppa till USA, men de säger att komplett borde byta ut det.

Insett att både Min Kraken X61 OCH 1080Ti SC2 hybrid-pump vibrerar för mycket. Kraken något mer.

https://www.youtube.com/watch?v=V-ZUi1zsmCI (har lite lustiga ghetto-mods med kedjelänkade buntband för att testa om det skulle hjälpa att byta slangpositioner.

Kolla vilken jävla skit alltså.

Av Newlund

TRASIGT Hybrid SC2 1080 Ti fk me

@Datocc:

Tror det är fel. Jag hade 14 dagar på mig med dustin att felanmäla enligt regel... om man inte visste då?

Det är fel på kortet, ska garanterat inte vara såhär... bad en "it-polare" titta på det och han garvade och sa "nej det ska definitivt inte vara sådär. Men han har inte ägt ett closed loop kort, men är väldigt kunnig inom teknik så litar 100% på honom.

Help please, köpt på företag... kan det hjälpa mig eller sinka mig?

Av Newlund

Enorma vibrationer med 1080 Ti SC2 Hybrid+Kraken X61

Hej!

Jo det är såhär att jag kör en build med Kraken X61 (radiator ovan, slangar höger) och 1080 Ti SC2 Hybrid med radiator bak ovanför grafikkortet, vilket ger slangarna enormt lite plats.

Chassit vibrerar en hel del skulle jag väl vilja säga, när jag lägger handen på grafikkortet så känns det inte normalt... ägde ett 980 Ti Hybrid innan och vill inte minnas att det var såhär. Men jag kan ha fel.

Har sökt på nätet efter folk som har 'vibrationsproblem' men hittar ingenting, bara coil-whine och dylikt...

Kraken X61 går i 2500 rpm i silent mode av någon anledning också, men känns som grafikkortet skakar lite väl mycket om jag lägger handen på. Allt är tyst och sådär men... vibrationerna oroar mig.

Har jag gjort något fel med placeringen som gör att det vibrerar så mycket, är det fel på pumpen i kortet? Någon som har ett Hybrid-kort som kan ge lite feedback?

All hjälp uppskattas. Vet inte om jag ska be om ett nytt kort eller inte, haft allt ett tag nu och det har konstant vibrerat men har trott att det varit normalt med vattenkylning utan full loop och 2 pumpar.

Full spec i signatur.

Av Newlund

Ingen som har en aning, vet inte vart jag ska börja... borde jag kanske leta reda på en elmätare (vad de nu kallas) och kolla output till fläkten? Testa nytt nätagg?

Försökte hitta något i bios genom min gode väns telefon (ja, videosamtal, haha) men jag såg ingenting där man kunde ställa in DC/PWM på fläktar som jag kan i ett Z170 med Asus Q-fan t.ex... det kanske går? Det är en bit dit men tänkte dra dit och försöka hjälpa men blir tråkigt om man måste köpa nytt och jag inte vet vart jag ska börja. Det kan väl inte vara något annat än moderkort, nätagg eller kylaren själv?

Annars så borde det kanske gå att köra pumpen helt utan fläkt ikopplad och den ikopplad i något som fungerar (t.ex fläktkontroller på 100% hela tiden, eller går inte pumpen igång ordentligt om man inte ansluter fläkt kanske?

Av Newlund

Kraken X41 med Z87, ny fläkt startar inte. Gammal burk.

Hallå där.

Jo det är såhär att jag sålde en dator till en vän för några år sedan och nu hade han köpt en ny fläkt till Kraken X41-kylaren, en PWM liksom den innan (noctua-nf-a1) men nu när han försöker starta burken så går fläkten i en halv sekund och slutar. Fungerade tydligen perfekt innan - jag "byggde om den" innan jag sålde den till honom och hade lite problem med att få igång kylningen - fixades på något vis kommer inte ihåg hur, körde X41 i Sysfan1 och det verkade inte vara några problem.

Så, jag vet ju inte allt här eftersom jag inte har gjort det, men han sa att det nästan lät som något kortslöts efter någon sekund när de först startade allting - datorn har ett 750w nätagg, Z87-G45 Pro gaming, vanligt gammalt 980 och äldre modell fläktstyrning åt de resterande fläktarna.

Någon som har en aning på vart man ska börja felsöka sådant här?