Inlägg

Inlägg som Newlund har skrivit i forumet
Av Newlund

Jättetack för alla ideér, nu vet vi alla tills nästa gång när någon installerar en ny pump till CPUfan pinsen att man inte ska använda pinnen längst åt vänster.

Av Newlund

Problemet är löst - testade en annan grej först dock, istället för att sätta pump-sladden till CPUfan 1 (4pin med spår så bara de 3 vänstra fungerar) så satte jag 3 pins-sladden i CPUfan 2 som inte har något spår så jag kunde använda de 3 högra pinsen. Pinnen på cpufan längst åt vänster ger ingen konstantström så pumpen/fläkten går bara när det behövs, detta var felet. Creds till Stefffe som kom med denna idé.

Av Newlund
Skrivet av stefffe:

Koppla ur X41 men låt den sitta kvar på moderkortet (för att slippa ta bort sk*ten igen), koppla in EVO'n till cpu-fan på moderkortet och låt den ligga löst någonstans där den kan snurra fritt, boota sen datorn med ett minne i taget så du vet att alla minnen är OK. Fyll sedan på varje slot allt eftersom för att utesluta moderkortsfel.

Tack, skall testa detta också. Återkommer om 30 minuter.

Av Newlund

Har inte gjort en bios-reset, tog ur batteriet däremot vilket borde resetta, men inte gjort en ordentlig CMOS-reset. Ska testa detta.

Och angående ram-slotten närmast kylaren, den fungerar ju trots allt?

+Om problemet vore att jag skruvat för hårt borde det väl inte fungera nu med 3 av mina 4 ramminnen?

Av Newlund

(Problem löst!) Precis installerat ny CPU-kylare (datorn startar 2 sekunder, dör, försöker igen, repeat(funkar med 3 ramminnen men inte 4)) (LÖST!!!)

Hej! Jo nu är det såhär att jag uppgraderat min CPU-kylare, från en vanlig Hyper 212 EVO till en X41 Kraken.
Efter att jag installerat X41an, tog bort ram-minnet närmast CPU'n under installation av kylaren - när jag sedan sätter i allting som det var innan och försöker starta upp datorn så går den igång i 2-3 sekunder, dör, försöker igen av sig själv tills jag håller inne start-knappen för att stänga av den.

Jag testar då att ta bort ram-minnet som jag först tog ur - då fungerar det igen, sedan testar jag att sätta tillbaka det och dra ur ramminet längst åt höger istället - det fungerar också. Med andra ord så fungerar den med 3 minnen men inte med 4. Jag funderar på om det kan vara att nätagget inte klarar av det - men jag testade ocskå att köra alla 4 ram-minnen fast utan de 4st 140mm fläktar+min fläktstyrning inkopplade (vilket borde dra lite mer ström än ett minne?) men det fungerade ej - men det fungerar med 3 minnen och alla fläktar + styrning.

Specifikationer på datorn är som följer nedan
MSI Z87-G45 Moderkort
Intel i7 4770k på 3,5gz (stock)
4x Corsair XMS3 DDR3 1600mhz 4GB CL 9
1x MSI GTX 980 Gaming
Corsair CX 750 watt nätaggregat

Tycker att nätaggregatet borde kunna klara av detta utan problem. Vet att detta är ett svårlöst problem då det kan vara många faktorer som utlöser det men själv är jag ute på för djupt vatten, all hjälp om felsökning och ideér uppskattas.

Av Newlund

Under diskhantering står min gamla hårddisk markerad som (System, active, primary partition) och min SSD som (boot, page file, active, crash dump, primary partition)

Av Newlund

Ändra systemdisk utan formatering, möjligt? Nödvändigt?

Hej. Jag var lite impulsiv och korkad när jag nyligen köpt en ny SSD och gjorde som så att jag installerade Win7 på den samtidigt som jag hade kvar samma OS på min gamla hårddisk - som dessutom är systemdisken.

Spelar det kanske inte någon roll om jag har kvar min gamla slöa hårddisk som systemdisk och kör operativsystemet på SSD'n ändå? Och isåfall vad är konsekvenserna för detta?

Om det spelar någon roll, finns det något sätt att ändra min SSD till systemdisk utan att formatera om den?

Av Newlund

Hjälp angående sammansättning av speldator

Hej, jag skulle vilja ha rekommendationer på en bra dator (delar förstås) med ett maxpris på 10.000kr EXKL. moms.
Måste vara sata 6.0gb/s, intel processor(klockvänlig) och helst ett Geforce-kort. En snabb SSD-disk på max 120gb och en vanlig HDD på 1TB max. Chassit ska helst vara rymligt då jag tänkt bygga ett vattenkylningsystem med bildelar bl.a. Detta är dock inte ett måste, har någon ett bättre förslag så skriv gärna det.

Har haft min nuvarande dator i snart 2 år så jag har ingen koll på dagens produkter och törs inte själv/orkar inte läsa på.

Väldigt tacksam för svar om någon kan komma på någon bra setup.

Av Newlund

Köp av vattenkylning

Tjenare, hade tänkt att köpa vattenkylning till min dator. Tänkte om ni kunde hjälpa mig genom att slänga ihop nåt grymt! Vill ha ett komplett system till en sockel 1156 processor, ett GTX 260 kort och ett MSI P55-CD53 moderkort. Vill gärna ha EK kylplattor, genomskinliga slangar med blått LED och svarta saker förövrigt Har själv absolut ingen koll på vad man ska ha för saker, budget ligger på 5000-6000.

Av Newlund

Det är inte integrerat, men det är samma kort som följde med moderkortet... nåt X-Fi Extreme, men det kanske är för kasst?

Av Newlund

Har ingen mikrofon på hörlurarna.

Av Newlund

Lurar sprakar i samband med CPU-användning?

Tjenare, köpte precis ett par nya Icemat Siberia lurar! Jävligt sköna lurar, sitter perfekt förövrigt, men problemet är att de sprakar/tjuter/piper, har svårt att sätta fingret på vad jag vill kalla det. Märkte precis en väldigt underlig sak, hade browsern uppe och det sprakade rätt så högt - sedan stängde jag ner och det gick genast ner till en mycket lägre ton.

Sprakandet börjar vid startup, redan innan man går in i windows.

Någon som har nån aning om vad som kan orsaka detta spraktjut? Jag blir galen!

EDIT: Märkte just att hörlurarna tystnar TOTALT när datorn tänker, alltså när det blir uppehåll så att säga. Det här ju ytterst intressant!
En annan sak värt att nämnas är att tjutandet/sprakandet inte försvinner när jag stänger av ljudet totalt eller sänker via volymkontroll.

Av Newlund

Sprakande hörlurar!

Tjenare, köpte precis ett par nya Icemat Siberia lurar! Jävligt sköna lurar, sitter perfekt förövrigt, men problemet är att de sprakar/tjuter/piper, har svårt att sätta fingret på vad jag vill kalla det. Märkte precis en väldigt underlig sak, hade browsern uppe och det sprakade rätt så högt - sedan stängde jag ner och det gick genast ner till en mycket lägre ton.

Sprakandet börjar vid startup, redan innan man går in i windows.

Någon som har nån aning om vad som kan orsaka detta spraktjut? Jag blir galen!

EDIT: Märkte just att hörlurarna tystnar TOTALT när datorn tänker! Det här ju ytterst intressant!

Av Newlund

Jag nollställde moderkortet genom att dra ur sladden, flytta på jumper till reset-mode i 10 sec, tog ur batteriet och satte i det igen. Sedan valde jag default settings i bios.
De delarna vi testade från hans dator var grafikkort och nätaggregat. (hd 3870 och Tx650w)
Corsair VX550W och Corsair TX650W. De är väl båda drygt ett år gamla.

Det roliga nu är att efter jag hade väntat i ett dygn med att röra min dator, så funkar den...men jag törs inte stänga av den nu...

Av Newlund

Skärm, mus och tangentbord ingen respons.

Tjenare! Har ett litet problem, varken mus, tangentbord, skärm eller något annat man sätter in i datorn fungerar! Har testat med annat nätaggregat, andra minnen och annat grafikkort. Har resettat moderkortet flera gånger och testat med annat batteri. Vad kan vara fel?

Har fått CMOS settings bad/checksum error flera gånger innan, och till sist slutade datorn fungera. Gången innan datorn slutade fungera helt så frös det när jag kom in i windows, efter att jag startade om datorn så så händer ingenting alltså...ingen kontakt med skärm eller mus eller tangentbord som sagt.

Någon som har någon aning om vad som kan vara fel? Datorn har fungerat felfritt i nåt år, tills nu när jag skulle hjälpa min polare med ett problem och började testa komponenter i hans respektive min dator. Kan det vara ett sådant sammanträffande att båda batterierna jag testat har lagt av totalt?