Inlägg

Inlägg som Newlund har skrivit i forumet
Av Newlund

Hej, tack för svaren.

Hehe, ja jag kör kabel givetvis.
Jag kommer upp i 95/12 på bredbandskollen med 100/10. Ibland mer ibland mindre men aldrig under 90/10.
Jag har senaste BIOS samt senaste drivrutinerna till nätverkskortet men borde ju kanske installera om drivrutinerna om jag inte redan gjort det, glömt allt jag har försökt med i nuläget. Hehe.

Problemet med netflix är att det bara sker då och då, kanske 4 gånger på en dag. Inget stort problem men fortfarande en indikation på att någonting är fel. *Med problem menar jag då att det vore lättare att felsöka om det vore ett konstant problem.*

Ska lista ut hur jag kör 100 full duplex och testa det, låter intressant haha. Är helkass på nätverk verkligen.

Har hur som helst nästan bestämt mig för att köra en formatering då det helt enkelt är för mycket som krånglar, samt testa att köra telias egna modemrouter igen, istället för super Wi-Fi routern som jag köpte för att flickvännen skulle kunna använda hennes jäkla... wifi-prylar. Kör rakt igenom C3200 utan ett riktigt modem nu nämligen, tittar aldrig på Television ändå. Fungerade så jäkla bra när jag precis hade fått routern... maxade verkligen allt överallt i lägenheten.

Av Newlund

Windows-funktioner kaos, problem med nätverkslagg@Netflix m.m (allmänt kaos här)

Inser att detta är hemskt kaotiskt och ber om ursäkt för det, beware, beware.

Jo, det är såhär att jag märkte att Netflix började lagga då och då och varje gång slutade det när jag drog ut nätverkskabeln ur datorn. Både min TV och dator har trådad anslutning och jag sitter på 100/10 telia fiber, inga problem där.

Jag laddade ned diverse program för att kolla vilka program i min dator som drog så mycket bandbredd men kom inte fram till något ovanligt, även aktivitetshanteraren men ville ha något mer adekvat. Använder Windows 10 förresten.

Till slut fick jag nog och började leka i Windows-funktioner i kontrollpanelen, läste och testade mig fram men fick nog för det var för mycket och slutade läsa. Slutade väl med att Netflix fungerade perfekt utan några problem och jag kunde komma upp i samma hastigheter i ned/upp som förr på datorn. Tänkte inte mer på det.

Testade nyss att spela lite Killing Floor 2 i brist på annat och insåg att jag hade otroligt hög ping när jag spelade så någonting har jag ju både lyckats och misslyckats med rejält, även om jag hade bra ping så har jag problem.

Har sökt som en galning efter någon "dummy guide", rekommendationer av vad man ska ha på och av i listan och så vidare men hittar bara alltför avancerade saker och ingen "check this, uncheck this" med simpla förklaringar - vill tycka att det borde finnas någon simpel guide att följa helt enkelt...Jag tänker definitivt inte återställa alla windows-tjänster/funktioner till default för jag har ändrat för mycket annat som är som det ska - om det inte blir min last resort, då kan jag lika gärna formatera.

Så - är det någon som vet hur man ENDAST återställer "kontrollpanelen/program/aktivera eller inaktivera Windows-funktioner" till default eller har en länk till en simpel guide bara? Rekommenderade inställningar är väl det jag skulle vilja ha för maximal säkerhet och sådana saker, men allt jag lyckas hitta är för avancerat för någon som mig. Har kollat efter skräp med Malwarebytes, kört sfc /scannow 10 gånger om etc innan jag började härja i windows-funktioner.

En nämnvärd sak är att min dator kan ta väääldigt lång tid på sig att stänga av sig, skärmen tappar signalen men det kan ta upp till en minut för vad det nu är som tar tid och jag stänger nästan aldrig av datorn, bara reboots när det krävs. Har ingen aning om vad som kan ha hänt innan den blev så långsam. Snubblade över att nätverkskortets drivrutiner kan ha något med det att göra när jag sökte om mitt nuvarande problem.

Kan vara så att min Archer C3200-router krånglade till saker från början, kört en full reset på den och uppgraderade firmware men jag är relativt säker på att det är någonting i min dator som gått snett ändå. Routerns Wi-Fi kommer bara upp i max 35mbit med samma inställningar som jag hade när jag köpte den dock, kom upp i 99 med 2 betongväggar emellan+10 meter, såvida jag inte kör på 40mhz, istället för auto som jag alltid gjort tidigare, men det känns rätt bra att flickvännen inte stjäl mer än så av mig, hehe. (koppling?)

Är medveten om att detta liknar ett dåligt sherclockers-holmes case här. Kanske borde formatera, och köpa en router för mer än 2500.

Skulle egentligen behöva göra ett gäng olika trådar men vill mest fokusera på windows-funktioner just nu, men nämner lite annat ifall någon snappar upp något märkligt. Men är du villig så är jag villig.

Av Newlund

@pv2b:

Tackar så mycket för feedback.
Han öppnade tydligen en låda i CS:GO med en kniv värd 1500 euro (no typo) den skitungen så budgeten flög upp litegrann.

Ok, har inte kunnat svara här förrens nu. Han vägrar att köpa något annat än Intel/Geforce, tyvärr. Om man kunde vänta så skulle jag råda honom till att vänta, men han ska ha skiten nu. Minnet var tänkt att bytas ut till ett 3000 faktiskt, hittade bara inget på komplett just då hehe. Kör själv med en Pci-E SSD (lite äldre dock på 1500/1000) och märker lite skillnad när jag spelar t.ex Diablo 3 när laddningstider verkligen spelar stor roll... Men annars så håller jag med där, skillnaden är verkligen inte lika stor som man hoppades på hehe(har sett benchmarks på bättre grejer än mitt Hyperx predator). Men det känns så underligt att sitta på 550mbs r/w när det finns 3000 liksom, blinded by numbers som man gärna blir - men om det skulle vara skillnaden mellan en bra och dålig skärm så är det ju en av de första sakerna som ryker.

Han har också bestämt sig för en 1440-skärm nu... så kanske slänger in en Asus PG278QR om det går - vore kul, förjävligt det där med g-sync och freesync-/a sync och hur greedy Nvidia är, skärm är inte billigt idag alltså. 1080 känns verkligen förlegat om man är lite entusiastisk av sig och tänker på hur länge 4k funnits t.ex... när det kommer till sånt här så man måste verkligen lägga pengar om man vill ha high-end system... Han vill såklart ha en closed-loop-kylare också, i skrivande stund känner jag bara till modellerna som tävlar med Kraken x62 t.ex så ska väl försöka hitta någonting där som fungerar OK - inget ska överklockas heller...

Man blir lite handikappad när man inte kan vänta på en AMD-GPU eller köpa en Ryzen.

Tack återigen, inte haft tid att svara ordentligt så ber om ursäkt.

Av Newlund

Dator: 25k budget (inkl skärm...)- Skulle ni byta ut något?

Hallå där, det är såhär att jag håller på att hjälpa en polare med att köpa en ny dator så måste vara helt hundra på att det är bra saker jag sätter ihop åt honom så skulle verkligen uppskatta lite feedback här. Är jävligt rostig själv nämligen och det blev ett snabbt ihopplock innan jag frågar här, vilket jag skulle göra i slutändan ändå...

Så, vad skulle ni byta ut? Har lite svårt att bestämma mig över ett 1080TI och ett vanligt, skulle vilja ha en skärm med QHD(1440) för att få lite mer nytta av Ti-kortet men då ryker nog budgeten. Men han vill gärna ha ett 1080Ti... Så om ni har någon bra 1440-skärm för gaming på lager i skallen så får ni gärna tipsa. Går ju att få ned priset rejält om man kör ett standard 1080 och en 1080-skärm.

  • Fractal Design Define R5

  • Corsair RM750x 750W PSU

  • MSI Z270 Gaming M3

  • i7-7700K

  • 1080 Ti eller 1080 (Lutar mot EVGA SC2 gaming 1080Ti)

  • Corsair Vengeance LPX DDR4 2400MHz 16GB

  • Samsung 960 EVO 250GB M.2 PCIe SSD

  • Random 1-2TB Hårddisk

Pris totalt: 20.000 med ett 1080 TI EVGA SC2 - så det borde finnas plats för en skaplig 1440-skärm kanske?

Av Newlund

@onekind: Nej...hade det varit en nära vän hade det varit enklare. Har aldrig rört mannens mobiltelefon. Uppskattar alla svar, mycket lustigt fenomen med tanke på att jag som sagt knappt känner mannen.

*edit* Låt säga att någon av er fick min adress som förslag i autofyll efter att ni skrivit i denna tråd, ungefär så är det.

Av Newlund

@jcee1993: Inga andra enheter, bara min dator jag använder chrome och min chrome-inloggning på. Han har inte lånat mina prylar eller tvärtom.

Av Newlund

@jcee1993: Nej, nej.

Mm, jo jag kör chrome.

*edit* han har varit i min bostad, inte på mitt wifi dock, men telefonen tog väl med sig min email-adress och slängde in den i hans autofyll helt enkelt.

Av Newlund

Hehe, har aldrig varit i närheten av hans wifi eller bostad... men som du säger vore det ändå väldigt knepigt om ens en sån sak på...något vis orsakar det här.

Man har ju rätt att vara jävligt fundersam.

Av Newlund

@kissekotten4: Nix, inget sådant alls.

Av Newlund
Skrivet av CFSsss:

Han har hackat dig och läser all din mail. För att han är kär i dig i hemlighet och är en stalker. Mysteriet löst.

P.S. Om du hör konstiga ljud i natten så tänk inte på det. Det är bara fåglar eller möss eller nått.

Är inte helt omöjligt.

Av Newlund

Har inte direkt gemensamma vänner som 'hänger' hos honom. Finns väl 1 men han skulle aldrig använda min mail. Att den finns på facebook har ni ju rätt i, men är säker på att ingen skulle ha använt min mail. 100%.

**edit*Det sjuka är att det bara är min mail som dyker upp liksom, måste blivit helt knas.

Molnsync låter tröstande. Tack, det duger...

Av Newlund

En polare vars dator jag aldrig rört får min mail som förslag vid autologin

DET läskigaste som har hänt mig, tror på datorspöken nu - när han går in på sidor får han min mail som autologin, jag har aldrig varit i närheten av hans dator. Jag känner personen i fråga men jag har aldrig någonsin bett honom logga in någonstans åt mig, han visste inte min emailadress eller någonting sådant - vi är inte ens nära vänner, vi snackar bara på facebook då och då typ och har gemensamma vänner.
Vad f*n kan orsaka det här? Har klurat som tusan, frågat mina andra vänner som jobbar inom IT och de skrattar och tycker att det är jättesjukt.

Så... någon som har en aning varför min mail kommer upp när ingen (om ingen hacker använder hans dator med min mail hahah (SVÅRT ATT TRO)) har försökt att använda den på hans dator vid en enda inloggning?

Av Newlund

Installera kraken x41 på MSI Z87-G45

Så, jag försöker installera mitt gamla kraken x41 i mitt gamla MSI Z87-G45 Gaming. Funkar i Sysfan, fungerar inte i Cpufan 1/2. Någon som kör liknande setup som stött på samma problem? Kortsluten cpufan 1 och 2? Har installerat windows på datorn och får inget meddelande om missing cpufan, men den kanske nöjer sig med sysfan. Ska inte behövas pwm mode till x41 till skillnad från det lite grymmare x61 och det är 3 pins på x41.

Önskar det gick med sysfan, dock så går varvantalet på pumpen inte i närheten av vad den gör i cpufan och temperaturen blir mycket högre än innan. Har fått det att fungera tidigare men fick lite hjälp av och minnet sviker.

Skiter det sig så köper jag gärna ett moderkort av z87-modell haha, 4770k CPU.

Av Newlund

Test

Har testat en hel del saker, men uppskattar även den dummaste kommentaren för jag kan ha missat något sånt om jag känner mig själv.

Av Newlund

Kylarproblem: Krakenx41+MSI Z87-G45 problem med CPUfan/funkar i Sysfan

Hej, som rubriken...Har köpt ny dator, bygger om min gamla lite för att sälja den och så stöter jag på en gammal blockad. Försöker få Kraken X41 att fungera med ett MSI Z87 G45 Gaming. Problemet: Cpufan 1+2 får inte fläkten+pumpen att gå igång, LED-ljuset på CPU-blocket går igång så något händer. Allt fungerade innan jag formaterade och plockade isär för att göra rent - hade dock EXAKT samma problem att installera x41 från början, hur jag löste problemet först var av ren slump, kommer inte ihåg men minns jag rätt så...fungerade det bara efter nog mycket strul. Fick först för mig att det var p.g.a att jag använde de 3 högra istället för 3 vänstar pinsen, men så är inte fallet (hittade en gammal tråd här som jag trodde var hjälpsam, tills jag såg mitt eget namn......) - jag vet alltså inte hur det löste sig, vissa påstår att de har löst det genom att lossa på skruvar eller liknande men jag är inte med i den skaran...

Just nu kör jag med ett nyare moderkort och en Kraken X61 där man måste ha pwm mode på för att den skall fungera, antar att det är samma sak med X41. Hittar tyvärr inga sådana inställningar i Z87-bios, flashat till 1.9 (senaste). Så finns det kanske något hemligt sätt att få CPUfan att agera konstant.

Den fungerar i sysfan och den startar och allt fungerar prima med tillhörande programvara - men inte i CPUfan 1 eller 2. Men jag vill ju såklart ha det fungerande i CPUfan1 p.g.a...ja, många anledningar (rpm, temp, faktumet att DET SKA FUNGERA, osv).

Någon som kan med slutna CPU-vattenkylare och har lite erfarenhet med ett Z87 G45 eller helt enkelt kan hjälpa mig att få lite ljus på situationen? Känns inte som CPUfan1+2 kan ha rykt p.g.a att de ger LED-ljus, måste nog bara få Cpufan1 att fungera i pwm mode.

Det konstiga är att mjukvaran fungerar och svarar på "CAM"(programvaran till NZXT-kylarna) trots att den är installerad i sysfan istället för CPU-fan, och jag får inga errors angående en saknad CPU-fläkt när jag startar vilket jag tycker jag borde få när den inte sitter i CPUfan, jag kan vara inne i windows och göra allt möjligt med andra ord. Ingenting sitter i CPUfan 1/2 just nu f.ö.

Så som sagt, har haft samma problem förut, löste det, men minns inte hur. Riktigt störande.

Av Newlund

Allt klart!

Blev som följer, för den intresserade, om det finns någon. Bara att inte läsa, men vill ge lite feedback på prylarna.

Chassi: NZXT H440W New Edition Silent Ultra(lite rött, inte för barnsligt och inte för tråkigt), var väldigt mycket plats att gömma kablar och bra med plats bakom moderkortet, däremot tror jag det blir svårt att dra kablar om man har en för kort PSU. Fick plats med 140mm X41 kraken-radiator/fläkt och EVGA 980TI Hybrid 140mm radiator/fläkt utan problem. Finns fortfarande plats till 5 vanliga 120-(kanske några 140?)fläktar till.

CPU: i7 6700k Skylake - kylare ^Kraken x41. Behöver väl inte säga så mycket om denna. Bäst helt enkelt!
Grafikkort: EVGA 980Ti Hybrid (vatten+luft dvs) - hörde att Asus Strix lät förbaskat mycket, och var trött på MSI - så fick bli EVGA, det ser och ÄR väldigt stabilt och hållbart, kändes som att jag kunde slänga det i backen utan problem. Tolkas fritt.

Moderkort: ASUS Z170 PRO GAMING - blev galen när jag insåg att det inte gick att läsa USB-minnen EFTER jag installerat windows 7(med usb-minne...)...så jag fick köpa ett operativsystem för första gången på många år. Vet inte om det är så med alla x99/100, men ett tips är att fixa en cdrom/dvdrom-läsare om ni ska uppgradera från ett piratat w7 till w10 vid köp av x99/100-moderkort. Moderkortet ska tydligen inte fungera bra alls med windows 7 heller. Om det var individuellt för moderkortet att jag inte kunde hitta USB-minnet i samtliga ingångar så ångrar jag bittert att jag inte tog ett VIII HERO, annars är det som det är.

SSD: HyperX Predator SSD 240GB (m2/pci express) på 1400/600-1000 (sjukt nöjd med detta kort, går fort som tusan) r/w och en Samsung SSD Pro 256gb+128gb.
Minne: Corsair Vengeance LPX DDR4 2x8 på 2666mhz
PSU: CORSAIR RM850x 850W PSU, lite framtidssäkert där. Komplett som rekommenderade faktiskt pga pumparna. Såg att EVGA Hybrid kan dra upp mot 450-500...better safe than sorry.

Så that's that. Tack för hjälpen allesammans.

Av Newlund
Skrivet av lacrits:

Systemet lär väl inte dra mer än 450W inkl. överklock CPU och GPU, så ett 550-650W agg är tillräckligt..
Bra pris på EVGA G2 650 på netonnet just nu! Fick top-score hos jonnyguru http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story&...

Åh fan, måste säga att jag trodde att jag skulle behöva åtminstone 750 för att överklocka dessa. Men nu när jag tänker efter så blir det ju mer energisnålt med åren... hehe. Har dålig koll på hur mycket t.ex 2st pumpar skulle dra om jag använder kraken x41+evga 980ti hybrid också.

Tack för tipset, @kex
angående NZXT-chassin så har jag kollat in några där och de ser intressanta ut! Tack tack.

Sitter och funderar på en https://www.komplett.se/product/841196/datorutrustning/haardd...
just nu. Blir nog en sådan, ska bli intressant

Av Newlund

@Blofeld: Okej, fortfarande intressant - reflektion, erfarenhet? Man tycker ju från siffrorna att döma att det borde vara en sjuhelvetes skillnad, ursäkta.

Av Newlund

@Blofeld: Så låt säga att jag skulle köra ett HyperX Predator SSD med en hastighet på 1400/1000MB/s, lär väl märka en väsentlig skillnad där?

Tack för andra tipset - skall kikas.

Av Newlund

Lite hjälp med val av moderkort/diverse ändringar till skylake i7 6700k-bygge

Tjenare!
Bestämt mig för att köpa en helt ny burk, kör för närvarande GTX 980 och en 4770k som funkar fint, meeen jag är sugen på bättre.
Hur som helst, listan på delarna jag har bestämt mig för hittills är inte särskilt lång, jag undersöker mycket...

Chassi: Define R5 (hjälp gärna att hitta något annat, trots att det är ett jävligt bra chassi så har jag kört Define-modeller lite länge nu, lite uttråkad, i R4 passade inte NZXT Kraken X41 så bra, var tvungen att ta fram hammaren. Det ska vara stilrent, inget jäkla stormtrooper.
CPU: i7 6700k Skylake - kyld med kraken X41
Grafikkort: Asus GTX 980 Ti Strix eller EVGA 980Ti Hybrid med vattenkylning (lutar mot strix)
SSD: Samsung SSD Pro 256 (från min gamla burk, så den stannar)
Minne: Corsair Vengeance LPX DDR4 2x8 på 2666mhz

Input på allt är välkommet. Viktigt är att det ska finnas plats bakom moderkortet och att kabeldragningen blir bra, funderar också på om man skall ta ett chassi med fönster för synes skull. Är dock medveten om ljudnivån...ah jag vet inte vad jag ska skriva, ni fattar grejen. All input som sagt. Har inte direkt någon budget - men vill inte vara dum.

Delar jag är osäker på men ändå har några i skallen.

PSU: Möjligtvis Corsair HX750i, 750W
Moderkort: ASUS Z170-A / Maximus VIII Hero

Funderar också på om det är värt att skaffa en m2 hårddisk(pci express slot), ni som har - hur grym är skillnaden? värt priset?