Inlägg

Inlägg som Rquired har skrivit i forumet
Av Rquired

Jag har en Acer 6935G, den uppfyller nästan dina krav i alla fall.

1080p (1920x1080, 16:9) Riktigt bra skärm
4gb RAM 1066mhz
16" skärm
Bluray-läsare
Riktigt hyggliga prestanda, kör både CAD, Crysis, CoD4 och Gta IV på den utan problem.

Det enda problemet är att där följer bara med ett 32bit OS till den, funderar själv på att uppgradera till Vista Ultimate 64bit men tycker det räcker som den är än så länge.

Värd en titt i alla fall

Av Rquired

Som Dr_spackel säger, alla spel är optimerade för en och samma konsol. Spelen till en PC måste gå att köra på datorer med alla möjliga olika spec. Alltså kan det bli både bättre och sämre med en dator vs. en konsol.

Av Rquired

Visst är högupplöst underbart, men på en allt för liten skärm blir det för plottrigt att läsa. Spelar ingen roll att du kan ha två a4 jämte varandra om du tvingas zooma för att kunna läsa utan att bli trött i ögonen

Av Rquired

1080p på en 15"? Blir inte det för smått helt enkelt

Av Rquired

Mitt batteri glappar och har gjort hela tiden, inget som stör funktionen men irriterande.

däremot har datorn precis börjat ge upp, orkar inte med spel och andra krävande program längre, är opålitlig osv

Och framför allt, ibland när man stoppar i strömsladden tänds de blå LEDen, i aktivitestfältet står det ansluten och laddas, men ändå sjunker nivån och datorn dör till slut när krämen tar slut. När det väl börjat så här går det inte stoppa det förens den dött, trots omstart, dra ut och sätta i sladden igen osv

Det är riktigt irriterande :/

Av Rquired

Mitt batteri glappar också, stör inte funktionen på datorn med känns som lite kinakvalitet

Av Rquired

Jag hade sagt bärbar utan tvekan, en helt annan sak att kunna ta med sig datorn och sitta vart man vill. Och med "rätt" dator behöver inte det betyda utan prestanda, även om du aldrig får samma kraft i en bärbar som i en stationär för samma peng...

Har en Acer 6935, den klarar både spel som GTA IV och Crysis på hyggliga nivåer och är riktigt trevlig att jobba med i exempelvis CAD. PS har jag aldrig testat med det borde inte vara mycket mer krävande än ovanstående?
http://www.dustin.se/pd_5010184185.aspx

Av Rquired

Har 6935an som är snäppet starkare i allt, denna klarar i alla fall GTA IV och crysis på fullt godkända nivåer, så warhammer borde funka fint.

Av Rquired

Min cinedash låser sig sig ibland och är då heldöd. Däremot så är "volymkontrollen" på den konstant död. Lysdioderna på den tänds och släcks men ingen påverkan av ljudet.

Förutom sällsynta tillfällen, då kan sänka volymen från max till min göra så volymen stiger (!?) en eller två snäpp.

Knepig värre...

Av Rquired

Du får naturligtvis inte lika mycket prestanda i förhållande till priset som om du köper en dator av en mindre prestigefyllt märke. Du betalar en hel del för märket och designen, men vad är det för fel med det?

Gillar du Vaio så köp en, och använd helst inte Caps i rubriken

Av Rquired

Har lite störande saker på min 3mån gamla 6935a, tänkte se om någon annan råkat ut för samma saker:

-Touchpaden till vänster om tangentbordet, volymkontrollen är heldöd och ofta "låser" den sig och det går inte att använda den. Oftast är den då i "hold läge"

- Högtalarna jävlas, men ytterst sällan. låter som dom är sprängda. Omstart så låter det helt ok igen.

-Om man kör på batteriet, tills nivån är under 10% ca och sen stoppar i sladden är det precis som om den inte börjar ladda. Batterinivån sjunker och till slut dör den helt enkelt. Trots att sladden sitter i ordentligt...

Jävligt irriterande, är helnöjd med den förövrigt

Av Rquired

Skulle skriva ett inlägg där jag tyckte att Acer 6935 gav mer för pengarna och duger gott som speldator jämfört med toshiban. Men naturligtvis slocknar fanskapet precis då

Av Rquired

Jag har en 6935, vilket är samma dator fast lite kvickare och med 16" skärm, och den känns väldigt välbyggd. Samtidigt som det är väldigt mycket prestanda för pengarna, men man har ju hört en massa skit om Acer´s byggkvalitet.

Sony Vaio är mer solid i intrycket, bättre byggd helt enkelt. Acern känns välbyggd, men där finns missar som att batteriet glappar på väldigt många exemplar tex.

Själv är jag pedant och stör mig på en del detaljer (tex batteriet) men är annars nöjd med min dator.

Av Rquired
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bombardier
Ska man använda datorn och ständigt ta med sig den under ett par år så kanske inte Acer är märket och kolla på.

Hoppas jag det är! I och med jag köpt en Den känns välbyggd men man har hört en massa skit om Acer...

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fire_Ice
Nja klarar GTA IV fint tror jag inte på Crysis är iaf spelbart...

Med fint menar jag utan lagg med godkänd grafik Har för mig det var 1280*1024 eller något sånt, och och övriga settings var högt satta förutom draw distance. Jag hade då datorn kopplat till en 22", och det funkar med 1680*1050 men då laggar det rätt mkt...

Av Rquired

Om du inte går in i BIOS eller F12, vart står det då på skärmen? "Windows startreperation" eller blir skärmen svart och så slocknar datorn eller?

Av Rquired

Ang. konfigurationen du knåpat ihop, 2gb är lite lite även om du inte ska köra windows på den? Och ska du köra vista är 4gb ett måste

Kolla på Acer 6935G, klarar GTA IV och Crysis fint. Samt en massa andra leksaker som tv-tuner, full HD, bluray etc.

Av Rquired

Stör du dig på massa pinnar och vill använda fingrarna istället är det iPhone som gäller, ingen annan mobil gör det så smidigt och snyggt som den.

Sedan har du en annan stor fördel i App-store, finns en väldigt massa bra program och det ökar konstant.

Av Rquired

Tja kvaliten... trasig Cinedash och glappande batteri annars är det inget att klaga övet. Tycker dessutom den fungerar utmärkt att spela på, trots att jag inte installerat om den. Annars håller väl jag med om din recension.

Av Rquired

Som skrevs ovan, kolla dina energispar-inställningar, kolla sen:

Start-->dator-->högerklicka, välj hantera-->tillförlitlighet och prestanda.
Under "processor", står det 100% av maximal frekvens?

Av Rquired
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Allstaar
Vad för inställning pilla du på då? Behöver tuba bas någon speciell drivrutin eller hänger den med på realtek?

Kontrollpanelen-->ljud-->realtek-->högerklicka, välj egenskaper--> nånstans där, har för mig det var under"förbättringar eller liknande. Blev bas efter det i alla fall