Inlägg

Inlägg som PackSwede har skrivit i forumet
Av PackSwede

Jag fick och monterade in mitt kort igår, jag klämde på det innan men kunde inte se att det glappade, efter 30 minuter med Doom så har jag max uppmätt temperatur på minnena 76ºC vilket jag tycker verkar rimligt?

Av PackSwede

Jag hade också en sån där vid något tillfälle (mäste ha varit 2002 eller 2003), skulle normalt inte ha köpt Compaq men det var på den tiden man fick köpa subventionerad dator via jobbet så det var en rätt bra deal. Jag minns inte vilken processor jag hade på min men det var definitivt en Intel, om jag inte minns fel var det med Rambus minnen vilket ju var lite exotiskt, ett bra grafikkort satt det också i men jag kan inte minnas vad det var. Det jag minns är att det spel som snurrade mest när datorn var ny var "Return To Castle Wolfenstein" och jag tyckte grafiken var helt magiskt bra

Tack för nostlagitrippen!

Av PackSwede

Min kära gamla 2500K fick liknande problem nyligen, det visade sig att fästet till min "Arctic Freezer 7" kylare spruckit i fästet (plasten hade förmodligen blivit för gammal/hård)

Jag åkte till NetOnNet och köpte en billig AIO (Corsair Hydro H45), med en överklock till 4Ghz har den som varmast kommit upp till 51 grader.

Av PackSwede

Ett annat alternativ är att köpa ett par lurar som kopplas in via USB (dom har inbyggt ljudkort), det beror kanske på vilka lurar du har nu och om du har annan användning av en hörlursförstärkare.

Av PackSwede
Skrivet av Glacialend:

Ok alla här, nu blir det akuten fick göra ett ekg och mitt hjärta slog inte riktigy rätt. Zoinks

Skickades från m.sweclockers.com

Bra att du sökte och får hjälp, hoppas det går bra och håll oss uppdaterade!

Av PackSwede

Det kan också vara så att den man laddar ner från MSI innehåller andra "bra att ha" mjukvaror som MSI tycker att man ska ha? Jag vill minnas att jag stötte på liknande då jag installerade grabbens dator med Gigabyte moderkort för ett par år sedan (med Gigabyte installationen följde det med flashiga mjukvaror för ljud bland annat)

Av PackSwede

Budar 1000kr + frakt på Minnena

Av PackSwede

Att köpa hjälm är väldigt individuellt, när jag skaffade båge fick jag prova många innan jag hittade någon som passade och för mig verkar det som om Arai har bäst passform till min skalle. Hoppas du har lätt att skicka tillbaka om den inte passar...

Den här tråden (och en del andra faktorer) har verkligen fått fart på min "skaffa hoj igen" lusta, får se om det inte blir någon lämplig begagnad adventure hoj innan semestern (plastraketer är inte min grej)

Av PackSwede

Jag är osäker på vad som gäller om ni båda sökt just semester men om han söker barnledighet och lämnar in ansökan i tillräckligt god tid kan chefen inte neka honom den rättigheten.

Av PackSwede

Generellt känns det som en bra ide att inte använda microUSB kontakten då dom brukar vara lite känsliga så jag är sugen på att testa en sådan där som laddar via Ext.

Jag har fått byta microUSB på flera telefoner pga glapp kontakt...

Av PackSwede

Sen är det DDR4 minnen som behövs

Av PackSwede

Jag tyckte den här artikeln förklarade saken väldigt bra:

https://arstechnica.com/gadgets/2018/01/meltdown-and-spectre-...

Av PackSwede

@HolmanJr: Det är väl sällan som MAC nämns i samma mening som "prisvärd"

Av PackSwede
Skrivet av Ziggy_:

+1 för ditt bygge men jag undrar det där med 2 st 4gb ram minnen, jag har själv 8gb just nu och det tar slut väldigt snabbt när jag multi taskar och jag undra eftersom moderkortet har stöd för 32gb är det inte då värt att köpa 1 16gb ram minne och ha 1 slot ledig för när man har råd att utöka samt har behov för det ? jag vet att det är trång budget men jag tänkte som framtidssäker ? för det kommer i framtiden bli dyrare och köpa 2 nya 8gb till 16gb ram minne och sedan köpa 2 16gb när det behövs när tiden väl är inne så är det inte lika bra att köpa 16 redan nu för jag skulle gissa att 16 kommer vara nya standarden 2018 ? vad tycks ? svara gärna för din synpunkt är välkommen ;)?

Det rekommenderas som regel att man har 2 minnespinnar för att man då kör i dual-channel och minnet blir lite snabbare, jag är ingen expert men tycker mig ha läst att skillnaden är ganska liten.

Edit: Hittade följande efter lite snabb googling "Dual Channel tend to provide a 5-10% performance increase in memory intensive applications such as video editing, over Single Channel, but if it comes down to like 2x8GB DDR4 sticks against 1x16GB DDR4 stick for a gaming system - 95% of the time you're best going for the single large stick and a decent GPU (eg: GTX 1070) instead of hoping to get some sort of benefit for going Dual Channel on the RAM."

Av PackSwede
Skrivet av e@s:

fy fan vad det fuskas i detta spel.. körde en rift nyss så joinade en dh med paragon 10.000 o one shottade allt... ROLIGT

Jag tror dom har hindrat en del av fuskandet, ingen kan iallafall joina ett spel med löjligt hög +EXP och sabba för alla andra (jag råkade ut för det innan fixen och gick från Paragon 100 till 2000 på några minuter innan jag fattade vad som var fel, det tjongade paragon så fort att spelet inte hann med). Däremot kan nog folk fortfarande fuska till sig vad som helst offline...

Av PackSwede

Jag hade liknande problem med exakt samma kort, enda indikationen på vad som kunde vara knas var att VGA_LED lyste på moderkortet (ASUS P8Z68).

Efter en massa felsökning och bytande av kort mellan datorer så visade det sig att lösningen var att återställa BIOS till grundinställningar.

Av PackSwede

45 år fyllda, samma PSN som mitt användarnamn här, har ganska nyligt uppgraderat från PS3 till PS4 (spelutbudet började kännas tillräckligt). Har hittils mest spelat Diablo 3 och är väl inte den som spelar skitmycket online men lägg gärna till mig då det är roligt med likasinnade vänner på PSN.

Spelar med tanke på barnen oftast efter 22:00 och någon timme framåt (eller flera timmar framåt på helgerna)

Kanske ska tillägga att jag är mycket för att jaga trophies så om någon är sugen på hjälp i något MP spel med trophies (helst co-op) är jag troligen också sugen.

Mitt första TV spel var för övrigt ett "Channel F":

http://www.giantbomb.com/channel-f/3045-66/

Av PackSwede

Kanske intresserad av en Optiplex, hur mycket ska du ha om jag hämtar den?

Av PackSwede

Ny här

Hej alla glada, har precis reggat mig då jag hittat den här tråden. Har spelat Diablo 2 i ett halvår drygt (late to the party to say the least). Tänkte att det skulle vara kul att spela med svenskar man "känner"

Nu är jag borta i helgen men efter det ska vi nog ses på Battlenet !