Inlägg

Inlägg som Calsoe har skrivit i forumet
Av Calsoe

Jag skulle bli hemskt glad om någon har en invite över till mig
calsoe 'snabel-a' gmail.com

Av Calsoe

Korta svaret: Nej

Det lite längre svaret: du behöver ca 850W kolla tex här: http://web.aanet.com.au/SnooP/psucalc.php

Av Calsoe

Prova att stänga av ATI Recover, jag har hört att det är lite överkänsligt och kan stjälpa oftare än det hjälper.

Av Calsoe

Så vitt jag vet så finns det inte en enda CPU som säljs utan fläkt. Standard kylaren räcker om du inte skall överklocka (och till lättare överklockning).

Om du har burken liggande istället för ståendes så kan det skapa problem för DVD-spelaren/brännaren. Dessutom så kan det hända att du täpper till ventilationshål på sidan av burken.

Varför inte 450W? 400 kan bli lite tight men om du väljer 450-Watt:aren så har du en buffert. t ex: Corsair CMPSU-450HX

Av Calsoe

Vet inte vad du skall använda datorn till (Programmering, skrivning eller CAD/animationer) men jag kan skriva lite allmänt om den.

Till att börja med så tror jag att 64 Gb är för lite. Skulle rekommendera minst 160Gb, SSD:s nackdelar är att de är dyra och inte har samma kapacitet som en vanlig "skiv-disk". HDD:n gör väldigt lite för prestandan i spel, den förbättrar främst laddningstiderna.

Vad gäller grafikkortet så är det ett integrerat intel kort, som tar minne av arbetsminnet. Kortet i sig är också ganska dåligt och kommer nog att ha problem att köra SC2.

För de pengarna så skulle du kunna få en bättre dator

Av Calsoe

Jag pendlar varje dag när jag studerar som består av 30 min promenad, 40 min pendeltåg och 15 min spårvagn.

Min laptop (sig) väger ca 3 kg (4 med adapter, mus mm) och då har jag också med mig böcker på ca 2-3 kg, och jag klarar det bra, se bara till att ha en bra datorväska.

Kanske ska nämna att jag är långt ifrån stark också

Av Calsoe
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zawamura
Varför postar du den länken? Absolut ingen koppling till den här tråden.

OnT: Jag vet att t.ex Team Fortress 2 flyter ganska bra på låga inställningar på den mbpn.

Det är väl relevant om det rör sig om samma dator? Kan ju få TS att tänka till så att han/hon slipper bli lurad.

Av Calsoe

Addons

Här är några addons som jag rekommenderar:

¤ Translator gör det lätt att översätta webbsidor

¤ DownloadHelper smart tillägg som gör det möjligt att ladda ner youtube (eller liknande) filmer

¤ Locationbar2 (egentligen ^2 men ni fattar vinken) Ett tillägg som "highlightar" adressens ursprung (te x sweclockers.com, idg.se osv) i adressfältet, gör det mycket lättare att upptäcka bluffsidor

¤ WOT (Web Of Trust) är ett tillägg där användarna själva får bedöma hur pass säker en sida är efter 4 kategorier (Pålitlighet, Transaktionssäkerhet, Sekretess och Barnsäkerhet), och sedan visas det hur säker den nuvarande sidan är (Grön, gul eller röd) som baseras på alla användares betyg på sidan (Men om du väljer att sätta ett annat betyg på sidan så kommer det att synas istället för de andras betyg).

¤ BetterPrivacy Raderar cookies som normalt inte tas bort (från t ex google)

Av Calsoe

Såhär tyder du nVidias kort-namn:

¤ GTX är bättre än GTS

¤ Första siffran (2:an i det här fallet) visar vilken generation grafikkortet tillhör (Dock så är det inte generation 2, men om det fanns ett GTX 360 så skulle det vara en generation bättre än GTX 260)

¤ Andra siffran visar hur bra kortet är inom det segmentet (GTX eller GTS) även om nVidia inte brukar ha ett GTS kort där numret överstiger 5 eller ett GTX kort som understiger 6.

¤ Sista siffran brukar användas om kortet är lite bättre än föregående kort men inte annorlunda nog för att klassas som ett nytt kort

nVidias gamla namnstandard är lite svårare att förklara eftersom de gjorde 8800 GT som var bättre än den första generationens 8800 GTS. Men i grova drag så kan den förklaras på det här sättet:

¤ Första siffran anger vilken generation kortet tillhör

¤ Andra siffran vilken prisklass kortet tillhör (200, 400, 500 etc) Där 200 är billigast

¤ Tredje siffran anger om kortet ersatt ett annat kort i samma generation och prisklass (Hände så vitt jag vet endast med 9650M GT)

¤ Sista siffran har ingen betydelse (eftersom den alltid är 0)

¤ Sedan så läggs det till ett M ifall kortet är skapat för en laptop

¤ Sist av allt så kommer G, GS, GT, GTS, GTX som i stigande ordning anger hur bra kortet är jämfört med "likadana kort" (t ex så är 7600GS sämre än 7600GT)

Rätta mig gärna, jag är inte så hemskt insatt i hur nVidias nya namnstandard fungerar.

Av Calsoe

Jag rekommenderar inte Avast! till någon utan datorvana eftersom man får fixa det mesta själv. Skulle snarare rekommendera Norton eller något annat program som kan åtgärda fel utan att fråga användaren.

Beträffande OS så skulle jag rekommendera XP eller Vista som du fixar till före (Ja jag rekommenderade Vista korsfäst mig inte), se bara till så att hon inte har Admin-rättigheter. Anledningen till att jag kan rekommendera Vista är för att det inte är lika rörigt för förstagångsanvändare eftersom de inte vet hur det "ska vara".

Trådlösa nätverk ska inte vara något problem eftersom Windows automatiskt loggar in på dem så länge som nätverkskortet är påslaget.

Av Calsoe

Annars så kan du kolla i config-filen om det finns en EnableConsole eller liknande, isåfall så är ddet bara att sätta den till 0.

Av Calsoe
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mazper
Hej

har nu använt denna simulator i ett par dagar nu,och den blir bara bättre och bättre.....

Har dock en liten fråga......Hur byter man målning på sin helikopter??

Mvh

Jag har inte Black shark, men i Lomac så gjorde man det i "payload-editorn". Vet dock inte hur sor likhet det är mellan dem.

Av Calsoe

prova att göra som bosteed säger och om inte det fungerar så kan du prova att rensa i registret (med tex Ccleaner)

Av Calsoe

Se till så att brandväggen tillåter punkbuster genom att sätta pb som ett tillåtet program i brandväggens inställningar.

Av Calsoe

Du kan nog räkna med att den är bättre än din gamla pentium
Men en dual-core processor är nästan (99% av fallen) bättre än en solo processor i program som är gjorda för dual-cores.

Som alltid när någon frågar: "vilken är bäst" så frågar jag dig nu: "Vad ska du ha den till?"

Av Calsoe

Att en 1530 bara skulle hålla i 40 minuter tycker jag låter konstigt, min håller i upp till 6 timmar om jag snålar med allting (dock med 9-cells batteri). Även om du bara har ett 6-cellsbatteri så borde den i alla fall ha hållit i 4 timmar.

Prova att trycka Fn+F3 och sedan bläddra till batteri health, vad står det där?

Annars så kan du prova de vanliga sätten för att öka batteritiden nämligen:

¤ skruva ner ljusstyrkan på skärmen (Fn + nerpil).
¤ stäng av Vista Aero.
¤ Stäng av bluethooth och WiFi (knapp på höger sida).
¤ Undervolta processorn (Det finns flera trådar om det här på Sweclock)
¤ Stäng av bakgrundsprocesser
¤ kolla så att du inte har ändrat i batteriegenskaper (tex tillåta mer än 50% av processorn i energispararläge)

Av Calsoe

Menar du att du har testat Windows 7 RC i en vecka? du vet väll att det släpps idag, och är du medveten om att W7 har ett inbyggt XP i sig? så du behöver inte gnälla på att den inte kan göra det som en XP kan.

Av Calsoe

Har ingen provat att undervolta dem?

Av Calsoe

Beträffande skrivbordet så kan du höger-klicka och välja justera efter rutnät eller något i den stilen.

Vad gäller de konstiga så kan jag komma på tre stycken anledningar till att de finns den första är att du har valt att visa dolda filer, den andra är att du har fått hem något virus eller annan malware och den sista att något program har blivit korrupt (eller kanske tom ditt OS).

Kolla först att du inte har ställt in datorn på att visa dolda filer sedan om det inte är problemet så kan du prova att virussöka (jag rekommenderar Avast! om du vill ha ett gratisalternativ) prova också att söka efter spionprogram med tex Spybot S&D. Om ingenting annat fungerar så kanske du borde fundera på att omformatera.

Av Calsoe

Är laddaren en piratkopia? i så fall så är det farligt både för din dator och dess omgivning.